Παιδια μη με ρωτατε για παρτουζες. Γνωμη εχω για το αν γινεται ευκολα η δε γινεται αλλα καλυτερα να μην τη δωσω. Το λεω αυτο γιατι αμα αρχισω και γραφω, θα καταληξουμε να συζηταμε αλλα πραγματα και θα πεσουν ολοι να με φανε παλι
Ευγε παντως στον Λορδο για αυτο που εγραψε παραπανω. Οπου και να παω στο εξωτερικο σαν ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ, το τελευταιο πραγμα που θελω να συναντησω ειναι Ελληνα. Οχι ειδικα επειδη ισως πεσω πανω σε λεχριτη αλλα πολυ απλα για το λογο οτι δεν το εχω αναγκη. Πραγματικα απορω με μερικους που ερχονται στην αλλη ακρη και συχναζουν στα ελληνικα μπαρακια, κανουν παρεα με Ελληνες (που δεν ειναι καν κολλητοι τους η εχουν ερθει μαζι αλλα ειναι τελειως ασχετοι μεταξυ τους), πρεπει σωνει και καλα να πινουν φραπε καθε πρωι κτλ με λιγα λογια πηγαινουν σε μια χωρα τοσο διαφορετικη, κουβαλωντας παραμασχαλα τις κλασσικες Ελληνικες συνηθειες. Εγω παντα νομιζα οτι πηγαινουμε ενα ταξιδι για να ξεφυγουμε απο τον γνωστο κυκλο μας και με σκοπο να γνωρισουμε ενα τελειως διαφορετικο κοσμο, μια τελειως διαφορετικη κουλτουρα και τελειως διαφορετικους ανθρωπους. Δεν ειναι θεμα ρατσισμου, ισα-ισα αμα το παμε ετσι ρατσιστες ειναι αυτοι που πηγαινουν εκτος Ελλαδας και συναναστρεφονται μονο με Ελληνες αντι να κοιτταξουν να ανοιξουν το μυαλο τους και να γνωρισουν ανθρωπους απο αλλες χωρες. Φυσικα οταν μιλαω για συναναστροφη με ξενους δεν εννοω την κουβεντα με λεξιλογιο των 50 λεξεων το πολυ που κανουμε με την μπαροβια. Καλο και αυτο δε λεω αλλα κατανταει βαρετο καποια στιγμη. Να πω εδω οτι ενας απο τους λογους που δεν ειμαι στην Ελλαδα ειναι και αυτος. Βαρεθηκα τις κλασσικες ανουσιες φραπεδοσυζητησεις και γενικως τις συναναστροφες με κυκλους της στενης ελληνικης πραγματικοτητας που εμενα προσωπικα αισθανομαι οτι με περιοριζουν σε σημειο που να με ασφυκτιουν. Φυσικα δεν ειναι παντου ετσι αλλα σε μεγαλο βαθμο δεν λεω εξωπραγματικα πραγματα.
Η συμβουλη μου ιδιως για τους νεους ειναι η εξης. Αν θελετε σωνει και καλα Ελληνα ή παρεα επειδη εχετε καποια ανασφαλεια λογω του ταξιδιου ελατε με τον κολλητο σας. Αν δε γινεται, ελατε μονοι σας. Καντε γνωριμιες στο ταξιδι, αν οχι με ντοπιους λογω δυσκολιας γλωσσας με ανθρωπους απο ολον τον κοσμο. Πιο πολλα μαθαινει κανεις και τελικα του μενουν κανοντας μια συζητηση με εναν ξενο (απο την Ινδια, Αργεντινη, Αυστραλια δεν εχει σημασια απο που) παρα να κατσει να τα διαβασει σε μια εγκυκλοπαιδεια η εναν ταξιδιωτικο οδηγο.
Φιλικα παντα και οποιος διαφωνει ευχαριστως να τον ακουσω.