Επιστροφη στη μιζερη πραγματικοτητα...
Προσπαθουσα σε ολο το ταξιδι να βαλω τις σκεψεις μου σε μια σειρα,αλλα ματαια..
Εκει που ειχα καταληξει σε μια ροη,ολο και κατι καινουριο μου ερχοταν στο μυαλο που ηθελα να σας γραψω...Γι αυτο ξεκιναω την αφηγηση,παραθετοντας σκορπιες σκεψεις...
Και μεσα σε αυτες και ενα review του ταξιδιου στο Ανχελες και παραλληλα ενα vs με τη Πατταγια και γενικα τη Ταυλανδη..
Ας ξεκινησουμε λοιπον...
Πρωτα πρωτα,να αναφερθω στη Qatar που ηταν η πρωτη φορα που χρησιμοποιησα...Ολα καλα,με μοναδικα μελανα σημεια,
α)το πολυ μικρο αεροδρομιο που εξυπηρετει την "κορυφαια αεροπορικη" (για δευτερη συνεχομενη χρονια) και που δε συναδει με το "μεγεθος" της Qatar και
β)το πολυ μετριο φαγητο,που σε καμμια περιπτωση δε το συγκρινω με της Thai,της Etihad και ουτε καν με της Gulf!!...Μονο η Egypt ειχε χειροτερο..
Και μια που μιλαμε για αεροπορικες,στο ταξιδι απο Μπανγκοκ για Ανχελες (πηγα απευθειας Clark και οχι μεσω Μανιλας),χρησιμοποιησα την Tiger airways...Ειχε μακραν τα ωραιοτερα πιπινια αεροσυνοδους που εχω δει ποτε σε αεροπορικη,αλλα η θερμοκρασια στη καμπινα ηταν μαξιμουμ 15 βαθμοι..Μιλαμε ΓΙΑ ΚΡΥΟ...Με συνεπεια βεβαια να κρυολογησω...
Οταν γυρισα απο Ανχελες ηθελα αμεσα να γραψω καποια πραγματα,αλλα ευτυχως που δεν το εκανα...Κι αυτο γιατι η συγκριση θα ηταν ακυρη...Καθοτι αλλη η Ταυλανδη του 2011 και αλλη του 2012...καθε περυσι και καλυτερα...
Οποιος ειχε τη τυχη να επισκεφτει τη Ταυλανδη μεχρι το 2007 η 2008,βλεπει αυτα που συμβαινουν και τραβαει τα μαλλια του..Εγω ηθελα πολλες φορες να ριξω ενα χαστουκι στον εαυτο μου για να δω αν ονειρευομαι η οντως αυτα που εβλεπα ισχυαν στη πραγματικοτητα..
Η Ταυλανδη κυριοι ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ...Εχει αλλοτριωθει στο μεγιστο βαθμο απο το χρημα...
Η Ταυλανδη εχει παψει να ειναι (σε σχεση ειδικα με την Ελλαδα) η "φτωχη" χωρα,που πηγαιναμε με τα ωραια μας λεφτα και γαμουσαμε και δερναμε...Το βασικο ημερομισθιο του ανειδικευτου εργατη,απο τα 180-200 μπατ που ηταν πριν 5 χρονια,τωρα ειναι 300 μπατ με αποφαση της κυβερνησης...Σε αυτο εαν προσθεσουμε και την ισχυροποιηση του μπατ σε σχεση με τα ξενα νομισματα,το βιωτικο επιπεδο των ταυλανδων εχει διπλασιαστει μεσα σε 4-5 χρονια...
Αντιθετα το δικο μας εχει συρρικνωθει κατα 50%...
Η κατακορυφη αυξηση του βιοτικου επιπεδου,οδηγησε και στη μειωση της "ποιοτητας" οχι μονο σε επιπεδο ομορφιας αλλα και προσφερομενων υπηρεσιων...Γιατι με την επανεκκινηση της Ταυλανδικης οικονομιας,οι ταυλανδεζες μπορουν πολυ πιο ευκολα πια να βρουν μια αξιοπρεπη δουλεια με 9-10 χιλιαδες μπατ το μηνα και δε χρειαζεται να συρρεουν κατα εκατονταδες χιλιαδες στις πουτανοπιατσες...
Εκει πηγαινουν να εργαστουν οι πολυ χαμηλης πια ποιοτητας γκομενες και οσες καλες εχουν απομεινει ζητανε κατι εξωπραγματικα ποσα...
Επισης ολο και μεγαλωνει η κατηγορια των "ερασιτεχνων" που εχει τη πρωινη δουλεια και για χομπυ συχναζει το βραδυ στα "φρηλανσεραδικα" ΜΗΠΩΣ βρει κανενα "παιδαρα" φαλανγκ για να συνδιασει business and pleasure...Κι αυτο γιατι δεν περνει πια "μισθο πεινας" της ταξης των 4-5 χιλιαδων μπατ,ουτε ειναι πια τοσο δυσκολο να βρει δουλεια "κανονικη"..
Μετα απο 2 χρονια ξαναπηγα στο Πουκετ και ΕΦΡΗΞΑ...Τοσες μαζεμενες ΣΑΒΟΥΡΕΣ δεν εχω ξαναδει στη ζωη μου...Το τελευταιο βραδυ,εκανα το λαθος να μεινω στη Hollywood μεχρι το τελος του προγραμματος που αναψαν τα φωτα...Επειδη εβρεχε,καθησα σε μια γωνια και περασαν απο μπροστα μου γυρω στις 200 και πλεον Ταυλανδεζες αφορτωτες...Και χωρις να εχουν συμμαχο τα σκοταδια και το μακιγιαζ,η αληθεια ηταν τρομακτικη...Σα ταινια ΤΡΟΜΟΥ...
Εγω προσωπικα ισοβιτης να ημουνα στις φυλακες και να με εβγαζαν για μια μερα με αδεια,θα προτιμουσα να τον παιξω,παρα να γαμησω μια απο αυτες...Πρωτα πρωτα,μιλαμε για μεσο ορο ηλικιας ανω των 30...Κοινως πουρογριες...
Μια μερα χτυπησε ενας φιλος ενα "μωρο" 22 χρονων στη Hollywood και του ειπε στα ισα,οτι "εγω θελω 3 χιλιαρικα" γιατι ειμαι πιτσιρικα και δεν εχω κανει και παιδι για να κρεμασουν τα βυζια μου και η κοιλια μου...
Στα μπαρακια υπηρχαν αρκετα γαμευσιμα αλλα οι τιμες που ζητουσαν εξωπραγματικες...1000 μπατ το barfine και 3-4 χιλιαρικα για long...Ευτυχως που μετα το συμβαν με τη φωτια στη Tiger,κλειναν τα μπαρ στις 2 και επεσε πεινα...τα ιδια μωρα τα φορτωνες με παζαρι ακομα και με 2 χιλιαρικα και χωρις βεβαια να πληρωσεις barfine...
Στο Insomnia στη Πατταγια (οπως και στα αλλα φρηλανσεραδικα) η ποιοτητα σαφεστατα ανωτερη σε σχεση με Πατονγκ...Καμμια σχεση ομως με αλλες χρονιες...Στα δε a go go ειχε πεσει περονοσπορος..Μουνι της προκοπης εβρισκες με το τσιγκελι...(Και οι τιμες απλησιαστες βεβαια)...
Τελος πρωτου μερους...Στο επομενο,θα αναφερθω και στις εντυπωσεις απο Ανχελες και θα κανω μια συγκριση με Ταυλανδη..