εβρεχε στην αρχη αλλα μετα εφτιαξε ο καιρος... ημουν στο Chaweng...πως ηταν?που εμεινες?
μαλλον θα ξαναπαω σε 2-3 μηνες...
εβρεχε στην αρχη αλλα μετα εφτιαξε ο καιρος... ημουν στο Chaweng...πως ηταν?που εμεινες?
και εγω θα παω απριλη,αλλα δεν ξερω ακομη που.πουκετ πηγα,πες κανα καλο μερος μακρια απο κοσμο,να εχει ησυχια και να ειναι σουπερ.εβρεχε στην αρχη αλλα μετα εφτιαξε ο καιρος... ημουν στο Chaweng...
μαλλον θα ξαναπαω σε 2-3 μηνες...
κοιτα μπορεις να ερθεις πρωτα Σαμουι, να κατσεις εδω 2-3 μερες, να γυρισεις λιγο το νησι. μετα παιρνεις κανα speed boat και πας σε δηπλανα νησια που ειναι πιο μικρα και πιο ησυχακαι εγω θα παω απριλη,αλλα δεν ξερω ακομη που.πουκετ πηγα,πες κανα καλο μερος μακρια απο κοσμο,να εχει ησυχια και να ειναι σουπερ.
Πάντα ταξίμετρο στη πρωτεύουσα και αν δεν βρεις από πριν παζάρι αρκεί να ξέρεις που πας, έχω εμπηρείες και εμπηρείες με τους ταξιτζίδες στην bkk όχι ότι έχει και μεγάλη σημασία αν γλυτώσεις κανά ευρώ σε καμιά μικρή διαδρομή, στις ποιο μεγάλες διαδρομές την πατάςπλακα κανεις 100 μπατ ειναι 2.μιση ευρω δεν το θεωρεις καλη τιμη?
καλα εννωειται οτι στις μεγαλες διαδρομες ζητας ταξιμετρο,αλλα στις μικρες δεν χρειαζεται,100 μπατ ειναι μια χαρα.Πάντα ταξίμετρο στη πρωτεύουσα και αν δεν βρεις από πριν παζάρι αρκεί να ξέρεις που πας, έχω εμπηρείες και εμπηρείες με τους ταξιτζίδες στην bkk όχι ότι έχει και μεγάλη σημασία αν γλυτώσεις κανά ευρώ σε καμιά μικρή διαδρομή, στις ποιο μεγάλες διαδρομές την πατάς
μα αν ειναι τοσο μικρη η διαδρομη γιατι να παρεις ταξι.Ειδικά στις μικρές είναι που χρειάζεται το ταξίμετρο!! Μην τρελαθούμε και τελείως... Αμα δίνετε 100 στον ταξιτζή για να σας πάει από Νανά στο central world σας τον έχει πιάσει κανονικά!
Τα ταξι στη Μπανγκοκ,ξεκινανε το ταξιμετρο απο τα 40 μπατ αν θυμαμαι καλα,αλλα μεσα στα 40 μπατ,ειναι η σημαια και καποιο ποσο που πρεπει να κανει καποια διαδρομη για να καλυφθει...Δηλαδη για μια αποσταση μερικων λεπτων,το ταξιμετρο ειναι καλλημενο στα 40 μπατ και αρχιζει και γραφει μετα απο 5 λεπτα διαδρομης περιπου...πλακα κανεις 100 μπατ ειναι 2.μιση ευρω δεν το θεωρεις καλη τιμη?
φιλε μου χωρις παρεξηγηση αν ειναι να δωσω 2,5 ευρω παραπανω και να φαει μια οικογενεια,τα δινω ευχαριστως.Επειδή είσαι προφανώς συνηθισμένος από τις απαιτήσεις των λαμογιο-τουκτουκατζήδων του Phuket... καλό θα ήταν να διαβάσεις λίγο τους παλιότερους...
πχ για τη συγκεκριμένη διαδρομή αν πάρεις το BTS πληρώνεις γύρω στα 20 Baht το άτομο είναι 3 στάσεις... Στα 2 άτομα έχεις καλύψει το εισιτήριο του BTS δηλαδή 40-45 Baht ταξί... Πολύ θεωρητικά είναι γύρω στο 1.5 Km με το πόδι αν λοιπόν εσύ καταφέρεις και βγάλεις το χιλιόμετρο στη BKK περπατώντας σου βγάζω το καπέλο.
Και για να σου δώσω να καταλάβεις αντίστοιχα μεγέθη το 100μπατο ταξί αντιστοιχεί σε μια διαδρομή ανοιχτού δρόμου (δηλαδή μέση ταχύτητα 60km/h) περίπου 30-45 λεπτά μιλάμε για 30 km διαδρομή...
Μπορεί τα 60 baht παραπάνω για σένα να μην είναι τίποτα για τον ο ταξιτζής όμως σε έχει "φεσώσει" με το φαγητό του για μια μέρα!
Edit: 35 pipino είναι η σημαία.
πηγα και οντως ειναι πολυ ομορφα.Φιλε master εαν θες γαματο μερος σχετικα ηρεμο , να χαλαρωσεις κτλ να πας στα Phi-Phi , θα παθεις πλακα!!
Ξερεις ποσες φορες,εχω δωσει λεφτα σε παιδακια που ζητιανευουν η πουλανε σουβενιρ για να ζησουν?φιλε μου χωρις παρεξηγηση αν ειναι να δωσω 2,5 ευρω παραπανω και να φαει μια οικογενεια,τα δινω ευχαριστως.
Αν καταλαβα καλα τα 100 μπατ τα δωσανε για διαδρομη απο State tower για να πανε Νανα η το αντιστροφο οποτε αντε να δωσανε 20 μπατ παραπανω. Το καλυτερο παντως ειναι να ζηταμε παντα διαδρομη με ταξιμετρο.Ειδικά στις μικρές είναι που χρειάζεται το ταξίμετρο!! Μην τρελαθούμε και τελείως... Αμα δίνετε 100 στον ταξιτζή για να σας πάει από Νανά στο central world σας τον έχει πιάσει κανονικά!
Για σου ταξιδιάρη Pagtao μην ξεχάσετε να περάσετε από την μίνι ws soi cowboyΘα μείνω άλλες δύο νύχτες στην πρωτεύουσα και μετά πετάω προς Chiang Mai για ολίγη φυσιολατρεία.
Στην Βασιλεύουσα θα επανέλθω δριομύτερος