Νέα

Τα "γούστα" πληρώνονται......

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Tulip
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 59
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

kifinas

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
2
Πόντοι
16
Μάγκες να αναρωτηθείτε και πόσο μεγάλη ευθύνη έχουν τα media με τις μαλακίες που βομβαρδίζουν τα σημερινά παιδιά... πόσο σεξιστές έχουν γίνει και πόσο ανεγκέφαλα... Είναι τραγικό το γεγονός, αλλά κανείς δεν πρόκεται να κάνει κάτι προκειμένου να χτυπήσει το κακό στην ρίζα του...
δεν ξέρω αν πρέπει να τα ρίχνουμε όλα στα media. όχι οτι με τις παπαριές που δείχνουν δεν συμβάλουν, αλλά σε άλλα θέματα. πιστεύω το κακό ξεκινάει από το σπίτι.
δεν είμαι πατέρας και μιλαω έξω απο τον χορό, αλλα βλέποντας τους πιτσιρικάδες που έχουν ξεφύγει δεν μπορώ να ρίξω το αναθεμα στην TV. οι γονείς που είναι? ποιος ο ρόλος τους στην τελική που μεγαλώσαν με λιγότερη ή και καθόλου τηλεόραση? ακούω καμμιά φορά στην γειτονιά μου εναν 17χρονο που μόλις ξύπνησε να φωνάζει "μάνααααα παντόφλες", μάνααααα καφε" και μένω μαλάκας. σκέψου να πάει στρατό δηλαδή. και υπάρχουν πολλοί σαν και αυτόν.
Η εφηβεία είναι η εποχή που ξεψαρώνεις, αν απο την οικογένεια δεν σε μάθουν τι να σέβεσαι, "λογικό" να έχουμε κάποια περιστατικά σαν και αυτό.

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Εντάξει ρε παιδία, για θάψτε λίγο το τσεκούρι του πολέμου.

Αυτό που κάνανε οι τρεις σαφώς και δεν είναι σωστό, αλλά από εκεί και πέρα, υπάρχει τεράστια απόσταση μεταξύ της δικαιοσύνης και του "καλά να πάθουνε και/που θα φάνε πούτσα στην φυλακή".

Δηλαδή είμαστε περήφανοι που οι φυλακές μας, που αντί για σωφρονισμό αφήνουν περισσότερα κουσούρια στους τρόφιμους;

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775
Δεν πα να πεθανουν, στα παπαρια μου. Κατι τετοια τυπακια δεν πρεπει να υπαρχουν στην κοινωνια.

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
476
Πόντοι
36
Την ποινή του ευνουχισμού σε κάτι τέτοια σκουπίδια τη βρίσκετε πολύ αντιδημοκρατική και απάνθρωπη?

Γιατί εγώ τη βρίσκω πολύ λίγη.........

OP
OP
Tulip

Tulip

Τιμημένος
Εγγρ.
7 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Με πρόλαβε ο sxsitegr.Tεράστιο το θέμα του σωφρονισμού......
Μία ακόμη παράμετρος των πάσης φύσεως media είναι και το .......
Αλήθεια πόσες φορές διαβάσατε "επικίνδυνες" απόψεις,αναζητήσεις και καταπιεσμένα απωθημένα??

Blacknight

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2005
Like
2
Πόντοι
0
μετά  γαμάς ή δεν γαμας τις μάνες τους μπροστά τους...έτσι, τα μαλακισμένα να δουν την ξεφτιλλα...πισωκολλητά πάντα έτσι ?

Ε μαλακια ειναι αυτο..οι μανες τους τι φταινε?Αυτοι εκαναν την μαλακια..και αυτοι ας πληρωσουν.

nectar

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
533
Πόντοι
6.065
Τιθεται μεγαλο θεμα με την ανεξελεγκτη χρηση του διαδυκτιου και τα ανωμαλα βιτσια καποιων οι οποιοι κρυβονται πισω απο την ανωνυμια,μεσα απο σελιδες πορνο και εμποριας φωτο.......
Μηπως πρεπει η αστυνομια να ελεγχει περισσοτερο αυτες τις υποπτες σελιδες;

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Όντως Tulip, το θέμα της αλλοδικίας είναι πραγματικά προβληματικό, και το είχαν επικαλεστεί κάποιοι και στο θέμα του Δουρή. Μπορώ να καταλάβω (αλλά ποτέ δεν επικροτώ) την αυτοδικία, αλλά δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί κάποιοι άλλοι (και ειδικά τρόφιμοι φυλακών) μπορούν να "αποδώσουν" δικαιοσύνη.

Η απονομή δικαιοσύνης είναι (ευτυχώς) μια αποκλειστική αρμοδιότητα του κράτους και έτσι πρέπει να παραμείνει, λόγω του πολύ δύσκολου χαρακτήρα της. Τα λάθη και οι φανατισμοί είναι πολύ εύκολο να συμβούν και πολύ δύσκολο να διορθωθούν.

Να σημειώσω και κάτι τελευταίο. Ειδεχθή εγκλήματα δυστυχώς θα συμβαίνουν πάντα. Η δικαιοσύνη δεν έχει προληπτικό χαρακτήρα (δεν μπορεί δηλαδή να σε αποτρέψει με πλήρη βεβαιότητα από την διάπραξη τους, όσο και αν εξαίρουμε την γενική πρόληψη) αλλά μόνο κατασταλτικό. Το να προτείνεις δε προληπτικά μέτρα για την αποφυγή παρομοίων περιστατικών δεν είναι πάντα εύκολο και μας βάζει σε επικίνδυνες ατραπούς σε θέματα προσωπικών ελευθεριών και ατομικών δικαιωμάτων.

Σημασία έχει η υπακοή στους νόμους και η κοινωνική συμπεριφορά να επιβάλονται ενδογενώς, γιατί έτσι το νιώθουμε, παρά από εξωγενείς παράγοντες,δηλαδή από το καυλί που τρώμε ή που θα φάμε.

aspirin

Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2005
Like
18
Πόντοι
6
μπουρδελότσαρκα στις φυλακές τώρα!

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775
Sxsitegr το κρατος ειμαστε εμεις. Ο λαος ειναι το κυριο συστατικο του.  Αν αυτος επικροτει τετοιες πραξεις και δεν κανει τιποτα για να τις αποτρεψει, τοτε θα καταληξουμε σαν τα παιδακια. Θα κανουμε ο,τι γουσταρουμε και μετα θα μας επιβαλλεται ο καθε πατερας η η καθε μανα με την εκαστοτε τιμωρια.

Δεν θα σκεφτομαστε πως δεν πρεπει να κανουμε καποια πραγματα επειδη ειναι προσβλητικα εως αηδιας στην ανθρωπινη φυση, αλλα θα τα κανουμε επειδη δεν θα βλεπουμε κανεναν να αντιδραει.

Και αν περιμενεις εσυ και εγω απο την δικαιοσυνη να κανει τα κουμαντα της, τρεχα γυρευε. Δεν λεω να βγουμε στους δρομους να τους σκοτωσουμε, αλλα ακομα και μια κοινωνια οπως η φυλακη εχει τους κανονες της. Τις προαλλες εβλεπα στο ΣΚΑΙ ενα ντοκυμαντερ για μια φυλακη υψιστης ασφαλειας στην Αμερικη. Εκει γινοτανε της καριολας στην κυριολεξια. Ηταν χωρισμενη η φυλακη σε τομεις, και καλα επικινδυνοτητας. Στην αυλη δεν εβλεπες ΠΟΤΕ εναν μαυρο με εναν ασπρο, η με καποιον μεξικανο η κινεζο μαζι, ξεχωρα αν δεν ειχαν προβλημα ο ενας με τον αλλον, αν γινοταν κατι τετοιο, αυτος που το εκανε θα ηταν στο ματι του κυκλωνα. Υπαρχουν και εκει κανονες απαραβατοι. Οπως για παραδειγμα τους παιδεραστες, τους μπατσους, τους βιαστες κτλ τους βαζουν σε ξεχωριστο τομεα ( και ειναι ΟΛΟΙ μαζι, ξεχωρα απο την φυλη τους - κατι το οποιο δεν συμβαινει ΠΟΤΕ σε αλλους τομεις της φυλακης ) γιατι ξερουν πως εαν τους βαλουν σε αλλο τομεα θα τους σκοτωσουν με την μια. ( ειδικα τους παιδεραστες - βιαστες ). Τον τομεα αυτον οι τροφιμοι τον ονομαζουν τομεας της ντροπης....

Εκει που θελω να καταληξω, ειναι στο γεγονος πως ειναι μια κατηγορια αδικηματων η οποια ειναι εντελως ξεχωριστη. Και οταν μιλαμε για βιασμους/παιδεραστες κτλ ακομα και στην φυλακη δεν ειναι αποδεκτα ολα αυτα. Και αυτο εμενα με ανακουφιζει καπως γιατι ουτε απο την "δικη" τους την κοινωνια δεν γινονται δεκτοι αυτοι οι ανθρωποι που εκαναν κατι τετοιο.

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
Σε οσους ξετυλιξαν τα πολεμοχαρη αισθηματα τους για τους ανθρωπους αυτους που εκαναν μια πραξη η οποια δε διαφερει και πολυ απο αυτα που προτεινουν, οποτε μιλαμε για τον ιδιο τροπο σκεψης, θα απαντησω με ενα στιχο απο τους Στερο Νοβα.
Απο παιδι αναρωτιομουν ποιος εχει τη δυναμη.
Αυτος που κτυπαει ή αυτος που ποναει.
Και για οποιον δε καταλαβε, ισως καταλαβει οταν δει θυματα απο τετοιες ενεργειες, ή γονεις δολοφονηθεντων, να κρατουν μια αλλη σταση απο αυτη προτεινεται. Και δειτε ακομα τον κοσμο που παει στα δικαστηρια για να λυντσαρει τον δραστη τετοιων πραξεων, λες και ετσι το ανθρωπινο ειδος θα σκοτωσει το κτηνος που εχει μεσα του, οπως οι προιστορικες φυλες εκαναν θυσιες ανθρωπων στους θεους.

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Εμένα κάτι τέτοια περιστατικά μου θυμίζουν μια πολύ συγκεκριμένη σκηνή από την ταινία "8 χιλιστά" με τον Νίκολας Κέιτζ. Για όσους την έχουν δει υπάρχει μια σκηνή στο τέλος, όπου ο Κέιτζ αντιμετωπίζει face to face τον κύριο "εχθρό", να το θέσω εντελώς απλοϊκά, γιατί βαριέμαι να λέω όλη την υπόθεση. Έναν τύπο δίμετρο, χοντρό ο οποίος πρωταγωνιστούσε πάντα με μία μάσκα στις χειρότερες και πιο σκληρές BSDM ταινίες που κυκλοφορούσαν, με αποκορύφωμα την snuff movie για την οποία και κινητοποιήθηκε ο -ντετέκτιβ- Κέιτζ.

Στην σκηνή λοιπόν ο τύπος βγάζει τη μάσκα και εμφανίζεται ένας άνθρωπος με γυαλιά, απλοϊκό εώς μωρό ύφος, και ο οποίος λέει στον Κέιτζ (μέσες άκρες) : "Ήρθες να δεις το τέρας? Φοβάμαι ότι θα σε απογοητεύσω. Οι γονείς μου δεν ήταν χωρισμένοι, ο πατέρας μου δεν με έδερνε, ο θείος μου δεν με είχε ποτέ βιάσει. There's nothing wrong with me. I do this because I like it.. it makes me horny."

Έχω την εντύπωση ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.. Και δεν είναι πανάκεια για κάθε εγκληματία να ψάχνουμε τις αμαρτωλές ρίζες και το προβληματικό περιβάλλον. Γιατί το τέρας είναι πιο εύκολο να είναι μέσα μας παρά γύρω μας

Επισκέπτης
μονο που η ταινια αυτη δεν στηριζεται σε επιστημονικες μελετες!!ολα τα περιστατικα που αφορουσαν βιασμο,ειτε σε γυναικα,ειτε σε παιδι,εδειξαν οτι ολοι μα ολοι οι δραστες ειχαβ υποστει σεξουαλικη καποποιηση σε νεαρη ηλικια!!να στο αλλιως!!παρε παραδειγμα εναν παιδεραστη!ειναι σιγουρο οτι ειχε υποστη σεξουαλοκη κακοποιηση σε νεαρη ηλικια!!εξαιτιας αυτου του γεγονοτος ,συναισθηματα οπως χαρα,αγαπη,το να ξερει τι ειναι σωστο και τι λαθος,να σεβεται τον αλλον,εχουν εξαλειφθει!!το μονο που υπαρχει ειναι μισος και πονος!!γιατι εγινε σε μενα?και αφου εγω πονεσα ,να πονεσει και αλλος!!θελει να νιωσει πως ειναι να βρισκεται στην πλευρα το ατομου που εχει δυναμη,εξουσια!!ειναι ετοιμος να κανει τα παντα για να μην ξαναβρεθει στη θεση του κακοποιημενου,του αδυναμου!!και ετσι βιαζει!!εκει πλεον ειναι θεμα κοινωνικου λειτουργου,ψυχολογου και ψυχιατρου!!πολυ απλα ειναι αρρωστα αυτα τα ατομα!!!δεν υπαρχει μου αρεσει να βιαζω οπως ελεγε στην ταινια!!

kakoslikos

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2005
Like
7
Πόντοι
1
θα μπορούσα να γράψω πολλές εξυπνάδες αλλά το ποστ του gobr και αυτό του fkmenace με κάνουν να χαίρομαι βασικά γιατί υπάρχουν  άνθρωποι με στοιχειώδη κατανόηση της αιτίας, του αποτελέσματος και του πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί. Κανείς δεν είπε ότι κτήνη σαν κι αυτά μένουν ατιμώρητα. Κανείς λογικός δεν περιμένει ότι η φυλακή για όλη τους τη ζωή ή ο θάνατος θα τους τιμωρήσει - ιδίως το πρώτο για τους γνωρίζοντες είναι χειρότερο κι από το δεύτερο καμιά φορά. Για να ΄μαι όμως και ειλικρινής μη με ρωτήσετε τι θα έκανα αν ήταν κόρη μου .....

oneofus

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2006
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Επειδή το θέμα σηκώνει πολλή συζήτηση άμα κάτσω να γράψω "σοβαρό" post θα μου πάρει δύο ώρες και βαριέμαι.
Πάντως ευτυχώς που υπάρχουν Posts σαν του sxitegr και του gobr.
Από την άλλη κάποια άλλα αιμοδιψή Posts μίσους με σόκαραν.
Τέλος να θυμίσω να μην ξεχνάμε το τεκμήριο αθωότητας , η δίκη δεν έχει γίνει ακόμα , και επειδή η τιβί παρουσιάζει κάποια πράγματα ως τετελεσμένα δεν σημαίνει πως αυτή είναι η αλήθεια.

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
@ anal: Φίλε αναλάκο, νομίζω ότι έχεις κάποιο λάθος στο συλλογισμό σου.

Η κρατική εξουσία πηγάζει από τον λαό και ασκείται υπέρ αυτού, αλλά όχι μέσω αυτού (γιατί άλλως δεν θα είχε λόγο ύπαρξης, και αντί για συντεταγμένο κράτος θα ήμασταν μια οχλοκρατία). Και τα κρατικά φαινόμενα, όπως καλή ώρα εδώ η δικαιοσύνη, λειτουργούν αυτόνομα, στα πλαίσια του κράτους και ελέγχονται μόνο έμμεσα από αυτόν.

Οι τρεις αυτοί άνθρωποι έχουν συγκεκριμένα απαράγραπτα δικαιώματα, τα οποία αποκτούν άνευ άλλου τινός εκ της ιδιότητας τους ως τέτοιοι (ως άνθρωποι δηλαδή) και τα διατηρούν ανεξαρτήτως των πράξεων και της προσωπικότητας τους.

Μεταξύ αυτών, είναι και το δικαίωμα του νόμιμου δικαστή (@8, Σ), όπου "κανένας δεν στερείται ακούσια τον δικαστή που του έχει ορίσει ο νόμος". Αυτό σημαίνει ότι αυτοί που θα τους κρίνουν και θα τους επιβάλουν ποινή, κατά τρόπο δεσμευτικό (κυριαρχικό αν θέλεις) δεν είμαι εγώ ή εσύ, ή η μάνα τους ή η μάνα του θύματος, αλλά τα δικαστήρια (δηλαδή κάποιος ανεξάρτητος τρίτος με την νομική κατάρτιση που χρειάζεται για να αξιολογήσει τα πραγματικά γεγονότα) που ορίζει εκ των προτέρων ο νόμος και βάση της διαδικασίας που ορίζει αυτός. Συνεπώς, κρίσεις του στυλ "γαμήστε τους", μόνο ηθική αξία έχουν, και κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν λένε και τα καλύτερα για αυτούς που τις διατυπώνουν.

Ειδικότερα το ποινικό φαινόμενο τυποποιείται ξεχωριστά (@ 7, Σ), λόγω της ιδιαίτερης βαρύτητας του. Κάποιος μπορεί να καταδικαστεί μόνο βάση δεδομένου και ήδη υπάρχοντος νόμου (όπου νόμος = βουλή = εκπρόσωπος της λαϊκής κυριαρχίας) και με την ποινή που αυτός προβλέπει. Δεν γνωρίζω τι προβλέπει επακριβώς ο νόμος στην περίπτωση τους, αλλά είμαι πεποισμένος ότι δεν προβλέπει καταδίκη εκ μέρους ενός σεβαστού κατά τα άλλα forum μπουρδελιάρηδων, ούτε σαν ποινή ξεκώλιασμα από βαρυποινίτες μετά από κάθε γεύμα.

Ξεχωριστές κατηγορίες αδικημάτων υπάρχουν, αλλά εδώ πρόκειται για έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου. Και ο Ποινικός Κώδικας γράφει επακριβώς πως αντιμετωπίζεται και πως τιμωρείται. Αν το αδίκημα (εδώ έγκλημα) φέρει και μια βαρύτατη ηθική απαξία (κατάφωρη αντικοινωνική συμπεριφόρά όπως συνηθίζεται), η αντιμετώπιση του αντικατοπτρίζεται ήδη στις ρυθμίσεις του προαναφερθέντις κειμένου. Φυσικά, ο καθένας μπορεί να το κρίνει με βάση τα ηθικά και κοινωνικά του κριτήρια, η κρίση αυτή όμως είναι απολύτως προσωπική και δεν μπορεί να προβληθεί έναντι πάντων (όπως η δικαστική απόφαση).

Συνεπώς, ο λαός δεν χρειάζεται να επικροτήσει ή να αποδοκιμάσει μια απόφαση (και έτσι μια καταδίκη ή μια συμπεριφορά) που έχει ο ίδιος τρόπον τινά προκαθορίσει. Αντιθέτως, τα δικαστήρια εκδίδουν αποφάσεις εν ονόματι του, και συνεπώς τεκμαίρεται ότι εκφράζουν την θέληση του.

(Φυσικά μπορείς να κρίνεις κάθε στιγμή την ποιότητα των δικαστηρίων, αλλά, πέραν του γεγονότος ότι είναι προσωπική σου κρίση, μην ξεχνάς ότι και αυτά κομμάτι της κοινωνίας είναι).

Έγραψα και κάπου αλλού ότι μέτρα προληπτικά προς υιοθέτηση κάποιας κοινωνικής συμπεριφοράς δεν αρμόζουν σε μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία. Και αυτό, όχι γιατί πρέπει να υπάρχει αναρχία στην κοινωνία μας, αλλά γιατί αποτελούν εν δυνάμει κίνδυνο για την προσωπική μας ελευθερία και δράση. Πολλοί μπορούν να διαφωνούν με αυτή την ιδέα, αλλά υπάρχει στο ευρωπαϊκό κοινωνικό γίγνεσθαι από την εποχή της επικράτησης του Χριστιανισμού. Γιατί (όπως ο Θεός, έτσι και) το κράτος δεν θέλει να επιβάλει σε κάποιον μια συμπεριφορά, αλλά αυτός είναι πραγματικά αυτόβουλος, μπορεί να θέσει μόνο το πλαίσιο βάση του οποίου θα εμφανιστεί η συμπεριφορά και φυσικά να την επικροτήσει ή αποδοκιμάσει εμπράκτως.

Σε μια ώριμη δημοκρατική κοινωνία σκεπτόμενων πολιτών, δεν μπορεί να δέρνεις τον άλλο κάθε μέρα, για να μην κλέβει, ούτε να τον απειλείς ότι αν κλέψει θα τον χώσουν στην ψειρού και θα τον ξεκωλιάσουν. Το σωστότερο είναι να τον πείσεις ότι η κλεψιά είναι αντικοινωνική συμπεριφορά που διασαλεύει την κοινωνική συμβίωση και κατ' ουσία στρέφεται όχι μόνο κατά του κλεμμένου, αλλά και του κοινωνικού συνόλου, άρα κατ' ουσία και του ίδιου του κλέφτη. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο με την παιδεία και όχι με μέτρα καταστολής.

Γιατί, πέραν του γεγονότος ότι υπακούς καλύτερα σε κανόνες που κατανοείς και αποδέχεσαι (παρά σε κανόνες που σου επιβάλουν), δεν είναι καν σίγουρο ότι πάντα το κράτος θα είναι σε θέση να ρυθμίζει τα απαραίτητα για την επιβολή τους, οπότε σε μια άναρχη κατάσταση, που θα εκλείψει το στοιχείο του καταναγκασμού και της υποχρέωσης, θα ξαναγυρίζουμε πάλι σε αυτές τις αντικοινωνικές συμπεριφορές (όπως καλή ώρα με τις πορείες και τις λεηλασίες των καταστημάτων).

@ oneofus: Αν θυμάμαι καλά υπήρχε στην Γαλλία ένας νόμος για τις ποινικές δίκες που απαγόρευε, όχι μόνο την αναφορά ονομάτων, αλλά και κάθε στοιχείο κρίσεως περί της συμπεριφοράς των κατηγορουμένων. Μπορούσε να δημοσιευτεί μόνο μια γενική αναφορά στους κατηγορουμένους και η κατηγορία που τους βαραίνει. Τα πραγματικά γεγονότα και η αξιολόγηση τους, ελάμβανε χώρα μετά την απόφαση.

Νομίζω θα ήταν σωστότερο έτσι.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Καλά τα λες sxs...Ο Ηλιόπουλος και αν ακόμα πέταξε μολότωφ δεν είχε όλα τα παραπάνω δικαιώματα; Όπως εσύ γουστάρεις το οπαδιλίκι που επιβάλλει τέτοιες "τιμωρίες" έτσι και κάποιοι θέλουν πιο¨"αμεση" απονομή δικαιοσύνης..Ας λείπουν τα μαθήματα πολιτικής ορθότητας και νομικών..Στο κάτω κάτω δεν είπαν οι περισσότεροι προλαλήσαντες ότι θέλουν να τιμωρηθούν οι- φερόμενοι ως- δράστες χωρίς δίκαιη δίκη ούτε να τους βιάσει κρατικός υπάλληλος..΄Μίλησαν για την αντιμετώπιση από τους συγκρατούμενούς τους διότι στο παράλληλο σύμπαν των φυλακών ισχύουν διαφορετικοί κανόνες- στο κάτω κάτω αν δεν ήθελαν να τους γνωρίσουν αυτούς τους κανόνες ας μην έκαναν (αν έκαναν γιατί ποτέ δεν ξέρεις) τέτοια μαλακία...
Αν η φυλακή ήταν ωραία όλοι εγκληματίες θα γινόμασταν...

Θα συμφωνήσω πάντως με τον fkmenace..Ας μην ψάχνουμε για τραυματικά παιδικά χρόνια και κοινωνικές αδικίες πίσω από κάθε έγκλημα..Αν ήταν έτσι, η γενιά του 30-40 που πέρασε τον πόλεμο και απίστευτη φτώχεια θα είχαν γίνει όλοι serial Killers...
Και όπως ο ηθικός αυτουργός (ο μεγιστάνας) στο έγκλημα της ταινίας 8 mm το κάνουν για έναν απλό λόγο: Επειδή μπορούν! Και ίσως διότι νομίζουν (και σε μεγάλο βαθμό έχουν δίκιο) ότι θα μπορέσουν να τη σκαπουλάρουν...ʼσε που είναι και απολαυστικό!

mixaliss

Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2006
Like
247
Πόντοι
21
εγα θα προτεινα να τους παλουκώσουμε δημοσίως, να τους κάψουμε ζωντανους πανω στα παλουκια και να να ταισουμε τα κουφαρια τους σε γενετικα τροποποιημενες κατσαριδες

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Και αν ακόμα πέταξε μολότωφ; Δηλαδή αν είχε γίνει Κούγκι το λεωφορείο τι θα έκανε ο Ηλιόπουλος, θα έστελνε το συλλυπητήρια του;

Στην περίπτωση του Ηλιόπουλου, δεν είπα ότι κακώς καταδικάστηκαν οι γαύροι. είπα ότι κακώς δεν ελήφθη υπόψη και η συμπεριφορά του ιδίου, η οποία επίσης είναι ποινικώς κολάσιμη. Θα τους αναγνώριζα εν μέρει ελαφρυντικά - που δεν υπάρχουν στην περίπτωση των τριών. Προσωπική μου άποψη πάντα.

Τέσπα, η άποψη μου εδώ είναι ότι δεν μπορούμε να πλέκουμε το εγκώμιο σε τέτοιες συμπεριφορές εντός της φυλακής. Ούτε μπορούμε να απαιτούμε "αμεση δικαιοσύνη", ειδικά αν δεν είμαστε άμεσα ή έμμεσα θιγόμενοι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom