Λοιπόν για ν' αφήσουμε τις θεωρίες και να εισέλθουμε στο ψητό.
Η συναισθηματική μου προδιάθεση τον τελευταίο καιρό -κι είναι πολύς ο τελευταίος καιρός- είναι η χειρότερη δυνατή. Δεν προτίθεμαι να ψαχτώ για καμιά σχέση κι ακόμα λιγότερο, αν προκύψει οτιδήποτε, διανοούμαι να κυνηγήσω. Εργάζομαι με εξαντλητικούς ρυθμούς και ο ελεύθερος χρόνος μου είναι ελάχιστος έως μηδαμινός.
Και ξαφνικά προκύπτει μια γκόμενα, η οποία μου κάνει ένα ασύλληπτο πέσιμο. Φοβερή τύπισσα, αρτίστα, γοητευμένη από το πρώτο βράδυ μαζί μου, την πέφτει φωναχτά μπροστά σ' όλους και στ' αρχίδια της.
Κι εγώ όμως στ' αρχίδια μου. Ανταποκρίνομαι ως ένα βαθμό, αλλά δεν προχωρώ παραπέρα. Κρατάω επαφή, ας πούμε, αλλά αυτή μια κρυάδα, προφανώς μεγάλη, την τρώει. Αλλά στ' αρχίδια μου.
Την ξαναβλέπω κι ανταλλάζουμε αριθμό τηλεφώνων. Τη δεύτερη εκείνη φορά, την καλώ το ίδιο βράδυ να βγούμε και καπάκι την επομένη. Δεν μπορούσε. Πρότεινε μονάχα να την πετάξω σε μια επείγουσα δουλειά από το κέντρο της Αθήνας ως τα προάστια, όπου είχε μια δουλειά πέντε λεπτών, και θα μπορούσαμε να τα πούμε στο δρόμο. Εννοείται ότι αρνήθηκα κι έκλεισα το κεφάλαιο εκεί. Την ξέχασα.
Την ξανασυναντώ τρίτη φορά, τα λέμε, είμαστε πάντοτε σε χώρο εργασίας, της στέλνω μήνυμα όπου της εκφράζω τις εντυπώσεις μου, αυτοσχεδιαζω ελεύθερα δηλαδή και μου αρέσω. Ανταποκρίνεται, η πόρτα μου, σα να λέει, είναι πάντοτε ανοιχτή.
Τη βλέπω για τελευταία φορά από μακριά, αυτή με πολύ κόσμο, εγώ το ίδιο, της κάνω ένα σχέδιο μπροστά σε όλους εκδηλώνοντας την αρέσκειά μου, αυτή χαμογελάει σαν τρελή, μου κάνει νόημα αναρωτώμενη πού χάθηκα, της στέλνω μήνυμα το ίδιο βράδυ να βγούμε, μου λέει ότι θα είναι ελεύθερη σ' ένα μήνα να βρισκόμαστε όσο θέλουμε. Η δουλειά της είναι εποχιακή, όντως έχει τρέξιμο.
Όλο αυτό το σκηνικό παίζεται ενάμιση χρόνο τώρα. Στα τέλη αυτού του μήνα η προθεσμία λήγει.
Αλλά βρίσκομαι στο εξής δίλημμα: δεν με παρακινεί καμία δύναμη εσωτερικά να προβώ σε κάποια κίνηση απ' τη μια, αλλά είναι απίστευτη τύπισσα απ' την άλλη (κι όχι μόνο στα λόγια ή στα μάτια μου) κι ίσως είναι κρίμα να μην ξαναπροσπαθήσω.
Αλλά είμαι σε μια φάση του τύπου "γάμα τους καφέδες, γάμα τα ποτά, γάμα τις εξόδους και πάμε να κάνουμε έρωτα ως το πρωί γιατί δεν γουστάρω τίποτα άλλο".
Και όντως, ό,τι άλλο και να της προτείνω εκτός απ' αυτό , θα 'μαι ψεύτικος.
Άσε που βαριέμαι όλες αυτές τις μαλακίες.
Λοιπόν ακούω εντυπώσεις και γνώμες απ' όποιον είχε την όρεξη να διαβάσει ως εδώ και συνεχίζει να την έχει για να σχολιάσει.
Ευχαριστώ για τον χρόνο και τον χώρο...