Καλησπέρα... Επειδή έχω ειλικρινά βαρεθεί να ακούω ανακρίβειες από δήθεν ειδήμονες, θέλω να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά:
1) Τον Καζαντζίδη τον μιμήθηκαν πολλοί γιατί έτυχε να είναι ο εμπορικότερος όλων στην εποχή της κυριαρχίας του και ο δημοφιλέστερος όλων μέχρι και σήμερα. Μεταξύ αυτών και ο Στράτος Διονυσίου (κάντε έναν κόπο να αναζητήσετε τα πρώτα τραγούδια του Στράτου τα οποία ασφαλώς αγνοείτε καθώς τότε επικρατούσε ένα δίπολο Καζαντζίδης – Αγγελόπουλος). Οι περισσότεροι τον μιμήθηκαν άσχημα… Είναι εύκολο να γκαρίζεις και να κάνεις «α» αλλά είναι πολύ δύσκολο να είσαι Καζαντζίδης….
2) Ο Νικολόπουλος εδραιώθηκε ως μπουζουξής και συνθέτης πλάι στον Στέλιο Καζαντζίδη και αυτό δεν το αρνείται ούτε ο ίδιος. Και είναι ο Νικολόπουλος που πήγε τον Καζαντζίδη στα δικαστήρια και δε συνέβη το ανάποδο. Δυστυχώς για τον φίλο πριν… αυτή είναι η αλήθεια. Και είναι ένα θέμα που σηκώνει πολύ κουβέντα… Μην αναπαράγετε ότι έτυχε να ακούσετε και μάλιστα λάθος.
3) Ο Διονυσίου δεν τραγούδησε μόνο την καψούρα. Απλά είναι φυσικό να αγνοεί κάποιος την εποχή πριν το 80 αφού τα ραδιόφωνα δεν παίζουν τέτοια τραγούδια πια και την εποχή που τα έπαιζαν ο Διονυσίου ήταν απλά ένας καλός τραγουδιστής… Τίποτα περισσότερο.
Είναι πολλά ακόμα που θέλω να γράψω... αξίζει πάντως να διαβάσει κανείς το
και να καταλάβει τι είναι ο Καζαντζίδης.
Ενδιαφέρον έχει και αυτό:
/2011/05/33-45.html