Νέα

Στεγαστικό δάνειο: μια πονεμένη ιστορία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα urlauber
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 120
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
επισης επειδη ημουν στην αιθουσα του ειρινοδικειου η τραπεζες μεσω των δικηγορων προσπαθουν να αποδειξουν τον δολο οπως λες. Ομως,οταν εδιναν τα δανεια δεχονταν και μικρες φορολογικες δηλωσεις και δεχονταν οτι εχεις μαυρα εισοδηματα. Αυτο που καταλαβα ειναι που θα πεσεις. Σε ποιον δικηγορο λαι σε ποιον ειρηνοδικη.
Δυστυχως τα πραγματα εχουν αλλαξει. Παλιοτερα τα ειρηνοδικεια δεχονταν οτι και οι τραπεζες εχουν υπαιτιοτητα επειδη δεν ελεγξαν καλα τα εισοδηματα του δανειοληπτη. Πλεον ο Αρειος παγος με αποφαση του 2017 το ξεκοψε αυτο και πλεον απορριπτεται το 95% των αιτησεων. Ακομη και σε επιεικη ειρηνοδικη να πεσεις, πλεον μετα θα πεσει η αποφαση παραπανω.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Νταξ, βασικα και να κερδισεις, μονο χρονο κερδιζεις ουσιαστικα. Αν εχεις κανεναν λογο για εσφαλμενο υπολογισμο της οφειλης, η τραπεζα θα κανει επανυπολογισμο και θα βγαλει καινουργια διαταγη.

giorgos.k

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Κριτικές
23
Like
345
Πόντοι
1.520
Δυστυχως τα πραγματα εχουν αλλαξει. Παλιοτερα τα ειρηνοδικεια δεχονταν οτι και οι τραπεζες εχουν υπαιτιοτητα επειδη δεν ελεγξαν καλα τα εισοδηματα του δανειοληπτη. Πλεον ο Αρειος παγος με αποφαση του 2017 το ξεκοψε αυτο και πλεον απορριπτεται το 95% των αιτησεων. Ακομη και σε επιεικη ειρηνοδικη να πεσεις, πλεον μετα θα πεσει η αποφαση παραπανω.
τι να πω θα δουμε αν ειχα μετρητα στην ακρη θα επαιζα μπαλα τωρα δυσκολο. Οτι γινει . Το θεμα ειναι αν αποφασισει ο νομος εκποιηση περιουσιας και διααγραφη του χρεους σκασιλα μου ας τα παρουν κατι χτηματα ετσι και αλλιως δε ζω απο ρη γεωργια. Αν ομως αποφασισει το δικαστηριο εκποιηση πληρωθει το χρεος οσο πουληθουν τα ακινητα(τα οποια δεν πιανουν μεγαλη τιμη) και,μεινει και χρεος τι κανω? Θα πληρωνω τον αερα?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
τι να πω θα δουμε αν ειχα μετρητα στην ακρη θα επαιζα μπαλα τωρα δυσκολο. Οτι γινει . Το θεμα ειναι αν αποφασισει ο νομος εκποιηση περιουσιας και διααγραφη του χρεους σκασιλα μου ας τα παρουν κατι χτηματα ετσι και αλλιως δε ζω απο ρη γεωργια. Αν ομως αποφασισει το δικαστηριο εκποιηση πληρωθει το χρεος οσο πουληθουν τα ακινητα(τα οποια δεν πιανουν μεγαλη τιμη) και,μεινει και χρεος τι κανω? Θα πληρωνω τον αερα?
Οχι ρε τύπε μου. Ακριβως αυτο ειναι το ευνοικο στον νομο Κατσελη.  Τα υπολοιπα διαγραφονται. Δεν μενει χρεος. Αρκει να τηρησεις τους ορους της αποφασης.

Επισκέπτης
Ο δικηγορος στο Βερολινο προφανως δεν ειναι ενημερωμενος. Ο νομος Κατσελη εχει δυσκολεψει παρα πολυ, και ο Αρειος Παγος αρχισε εδω και δυο χρονια να απορριπτει τα παντα, με το σκεπτικο οτι αν πηρες πολλά δανεια εισαι δόλιος, εαν δεν αποδεικνυεις δραματικη μειωση των εισοδηματων σου και ότι οταν τα πηρες, αρκουσε το εισοδημα σου να τα εξυπηρετεις.
Το ποσό που οφειλεις ειναι μικρο.
Ενα αιτημα στην τραπεζα επρεπε να κανεις (αυτο που λενε καποιοι "εξωδικαστικο συμβιβασμο"), να προτεινεις κουρεμα τοκων και μερους του κεφαλαιου και να αποπληρωσεις τα υπολοιπα σε δοσεις. Εαν μαλιστα εχεις την δυνατοτητα, φρονώ οτι ενα δανειο 30.000 ευρω μπορει ανετα να αποπληρωθει εφαπαξ με 7-8 χιλιαρικα.

Τα χρεη στην εφορια να τα αφησεις εκει που ειναι και να περιμενεις την ευνοικη ρυθμιση που θα ερθει εντος ολιγου.

Η δικηγορος στην Ελλαδα μου ελεγε οτι τα χρεη στην εφορια ειναι τα πρωτα που πρεπει να εξωφλησω.
Μια τελευται ερωτηση
Με τη βεβαιτητα λες οτι σε συνεννοηση με την τραπεζα θα εχω κουρεμα τοκων και κεφαλαιου οταν περυσι το δικηγορικο γραφειο που εκπροσωπει την τραπεζα με πηρε τηλεφωνο και μου προτεινε διακανονισμο και παραταση 10 χρονων αλλα το ποσο που επρεπε να δωσω θα εφτανε τα 35000 ευρω απο 27000 που αφησα υπολοιπο ?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Η δικηγορος στην Ελλαδα μου ελεγε οτι τα χρεη στην εφορια ειναι τα πρωτα που πρεπει να εξωφλησω.
Μια τελευται ερωτηση
Με τη βεβαιτητα λες οτι σε συνεννοηση με την τραπεζα θα εχω κουρεμα τοκων και κεφαλαιου οταν περυσι το δικηγορικο γραφειο που εκπροσωπει την τραπεζα με πηρε τηλεφωνο και μου προτεινε διακανονισμο και παραταση 10 χρονων αλλα το ποσο που επρεπε να δωσω θα εφτανε τα 35000 ευρω απο 27000 που αφησα υπολοιπο ?
Οπως το ειπες. "Περσι". Ολα αλλαζουν μηνα με το μηνα.

Επιπλεον, τι εννοεις "θα εφτανε 35.000 αυτο που θα πληρωνα"? Γιατι, το 27.000 πόσο θα εφτανε αν το πληρωνες κανονικα? Προφανως πανω απο 45.000. Ειναι εντελως διαφορετικο ποσα χρηματα καταληγεις να πληρωνεις και ποιο ειναι το ποσό δανείου που ξεκινας να εξυπηρετησεις.

dim883

Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Like
145
Πόντοι
1
:hi:
Περίπτωση σε φίλο μου !
Είχε πάρει ενα καταναλωτικό δάνειο (μορφής όταν αρχίζεις να το χρησιμοποιείς τρέχει ο τόκος 8% αλλά απο ότι είδα τρέχει με 14-17%)eurobank .
Έκανε αίτηση για εξωδικαστικό αλλά τον απέρριψαν.
Απο ότι μου είπε δεν έχει στην κατοχή του τίποτα .ενα μηχανάκι μόνο.
Απο την κουβέντα διαπίστωσα ότι η μητέρα του (79 χρ)έχει 2 γκαρσονιέρες στην κατοχή της .
Λογικά το έχει ψάξει η τράπεζα και είδε ότι θα κληρονομήσει περιουσία όποτε του απέρριψε το αίτημα εξωδικαστικού.
Έπεσε και σε δικηγόρο με πολλά υποσχόμενα ...και παει για δίκη πλέον.
Ειδομεν .

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
:hi:
Περίπτωση σε φίλο μου !
Είχε πάρει ενα καταναλωτικό δάνειο (μορφής όταν αρχίζεις να το χρησιμοποιείς τρέχει ο τόκος 8% αλλά απο ότι είδα τρέχει με 14-17%)eurobank .
Έκανε αίτηση για εξωδικαστικό αλλά τον απέρριψαν.
Απο ότι μου είπε δεν έχει στην κατοχή του τίποτα .ενα μηχανάκι μόνο.
Απο την κουβέντα διαπίστωσα ότι η μητέρα του (79 χρ)έχει 2 γκαρσονιέρες στην κατοχή της .
Λογικά το έχει ψάξει η τράπεζα και είδε ότι θα κληρονομήσει περιουσία όποτε του απέρριψε το αίτημα εξωδικαστικού.
Έπεσε και σε δικηγόρο με πολλά υποσχόμενα ...και παει για δίκη πλέον.
Ειδομεν .
Ποιο ειναι το ποσο?
Πώς ο τοκος απο 8% ετρεξε με 17%?
Πότε απορριφθηκε το αιτημα εξωδικαστικου?
Τι "δίκη" ειναι αυτη?

dim883

Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Like
145
Πόντοι
1
Ποιο ειναι το ποσο?
Πώς ο τοκος απο 8% ετρεξε με 17%?
Πότε απορριφθηκε το αιτημα εξωδικαστικου?
Τι "δίκη" ειναι αυτη?
....14000€ δανειστικε ...έφτασε 28000€ Με τόκους και τις χρεώσεις !
Πλήρωνε μέχρι ενα σημείο ...δεν ξέρω ακριβώς ποσό.
Όντος με τον τόκο ειναι κουφό ....φαντάσου και η υπάλληλος της τράπεζας δεν μπορεί να του εξηγήσει με τι τόκο τρέχει το δάνειο.
Έχει κανα 2μηνο η απόρριψη .

....βρήκε μια δικηγόρος απο σύσταση γνωστού του και θα παει δικαστικός .

dim883

Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Like
145
Πόντοι
1
...ξέχασα να αναφέρω ότι μέχρι και κανα μήνα πριν τον ενοχλούσαν απο μια εισπρακτική για πληρωμη.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
τυπε μια που ειμαι ο νηματοθετης το παιρνω προσωπικα γιατι εισαι πολυ επιθετικος. .

Ο Γιαννης μεταφερει το μηνημα μου

Τύπε, αυτός ο Γιάννης πρέπει να έχει γίνει έτσι

Stelios_el_Conquistador

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2016
Κριτικές
16
Like
580
Πόντοι
310
Είναι πάρα πολύ στενάχωρο και θλιβερό συνάμα το δραμα μιας και τόσο το κράτος όσο και οι τράπεζες συνέχισαν να υπάρχουν ενώ πόσες οικογένειες διαλύθηκαν και πόσοι άνθρωποι αυτοκτόνησαν ερχόμενοι σε δεινή θέση. Λίγη ενσυναίσθηση δεν βλάπτει. Όλοι μας έχουμε κάποιον κοντινό μας άνθρωπο που χρωστάει της Μιχαλους και σίγουρα μπορείς να τον πεις αφελή ίσως και ριψοκίνδυνο, όχι όμως αναγκαστικά και λαμόγιο που το έκανε επίτηδες. Οι περισσότεροι μας δεν καταγόμεθα από χρυσα @@ για αυτό μπορούμε να καταλάβουμε την λαχτάρα ενός μεροκαματιάρη να χτίσει ένα σπιτικό για τη φαμίλια του. Από την άλλη εγκληματικό ρόλο έπαιξαν οι τράπεζες γνωρίζοντας ότι θα σωθούν εκ των προτέρων με λεφτά όλων των φορολογουμένων. Το πιο σιχαμένο σημείο της κατάστασης είναι η ανθρωποφαγία που αναπτύσσεται και οι όροι που ανταλλάσσουν οι δυσμοιροι δανειολήπτες μεταξύ τους... Εύχομαι καλά ξεμπερδεματα και καλά μυαλά σε όσους τυραννιουνται. Όσον αφορά τους καλοπληρωτές που αισθάνονται αδικημένοι, λίγη κατανόηση δεν θα έκανε καθόλου κακό, μιας και αγνοούμε την προσωπική Οδύσσεια του καθενός...Ειρήνη ημίν!

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
742
Πόντοι
86
Γινεται, η τραπεζα δινει "συναινεση αρσης υποθηκης" και η εφορια, "αδεια μεταβιβασης με παρακρατηση"
Αυτο σημαινει οτι κατα την υπογραφη συμβολαιων και πληρωμη, τα οφειλομενα σε τραπεζα, εφορια, αποδιδονται απο τον συμβολαιογραφο/δηκηγορο, κι οτι περισεψει περνει ο πωλητης. Αν υπαρχει και καποια παρατυπια στο ακινητο, χρειαζεται και τακτοποιηση στην πολεοδομια.
Εχω σε διδικασια τετοια περιπτωση,για υπολοιπο δανειου 12000, εφορια 3000, πολεοδομια 5500, μηχανικο 3800 (κι αν σαρεσει) δικηγορο 2500 (κι αν σαρεσει). Ποσον πωλησης 35000. Θα μου μεινουν δλδ και 8-9000. Απο το να το παρει η τραπεζα κατι ειναι κι αυτο

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Γινεται, η τραπεζα δινει "συναινεση αρσης υποθηκης" και η εφορια, "αδεια μεταβιβασης με παρακρατηση"
Αυτο σημαινει οτι κατα την υπογραφη συμβολαιων και πληρωμη, τα οφειλομενα σε τραπεζα, εφορια, αποδιδονται απο τον συμβολαιογραφο/δηκηγορο, κι οτι περισεψει περνει ο πωλητης. Αν υπαρχει και καποια παρατυπια στο ακινητο, χρειαζεται και τακτοποιηση στην πολεοδομια.
Εχω σε διδικασια τετοια περιπτωση,για υπολοιπο δανειου 12000, εφορια 3000, πολεοδομια 5500, μηχανικο 3800 (κι αν σαρεσει) δικηγορο 2500 (κι αν σαρεσει). Ποσον πωλησης 35000. Θα μου μεινουν δλδ και 8-9000. Απο το να το παρει η τραπεζα κατι ειναι κι αυτο
Σε μη εξυπηρετούμενο δάνειο τύπε? ή σε δάνειο που πληρώνεται κανονικά και απλά θέλει ο ιδιοκτήτης να πουλήσει το ακίνητο?

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
742
Πόντοι
86
Εδω και 4 χρονια, δεν πληρωνεται κανονικα, βαζω 50-100Ε καθε μηνα, πριν ενα χρονο και για μεγαλο διαστημα τιποτα. Το δανειο πλεον το διαχειριζεται η dovalue. To αρχικο ποσον 13000 εχει πληρωθει και χρωσταω ακομα 12280. Πριν 4 χρονια πληρωνα κανονικα την δοση. Μετα μας πηρε η πουτσα σβαρνα

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Εννοείς ότι από τις 13000 έχεις πληρώσει τα 700 ευρώ?

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Ποσον πωλησης 35000. Θα μου μεινουν δλδ και 8-9000. Απο το να το παρει η τραπεζα κατι ειναι κι αυτο
Τι αξια εχει το ακινητο; Αν το ποσο πωλησης των 35000 ειναι ενα δικαιο ποσο, τοτε ειναι μια χαρα κινηση.
Αν το ακινητο αξιζει 50000 αλλα το πουλας 35000 ισως να το ξαναεβλεπες

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom