Νέα

Στέφανος Χίος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα LeonAth
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 298K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.119
Πόντοι
1.686
όταν είσαι τέτοιες ώρες στο εργαστήριο ή στο γραφείο σχεδόν κάθε βράδυ κάτι πρέπει να κάνεις.
τώρα άμα σου πω ότι κάνω μετασχηματισμούς Z σε κάτι σήματα και μετρήσεις θα με πιστέψεις ή όχι;

Το μετασχηματισμό Ζ τον υπολογίζεις με υπορουτίνα ;

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Το μετασχηματισμό Ζ τον υπολογίζεις με υπορουτίνα ;
matlab για επιβεβαίωση αποτελέσματος
και τα υπόλοιπα σε verilog όπου δεν υπάρχει η έννοια της υπο-ρουτίνας.
κάτι ποιο γενικό δηλαδή σε dfft/difft που είναι ήδη υλοποιημένο σε κάρτες wifi/dvb-t/bluetooth/zigbee κ.ο.κ. κυρίως για χρήση ως dsp και όχι για τηλεπικοινωνιακά συστήματα.

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.119
Πόντοι
1.686

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.119
Πόντοι
1.686
matlab για επιβεβαίωση αποτελέσματος
και τα υπόλοιπα σε verilog όπου δεν υπάρχει η έννοια της υπο-ρουτίνας.
κάτι ποιο γενικό δηλαδή σε dfft/difft που είναι ήδη υλοποιημένο σε κάρτες wifi/dvb-t/bluetooth/zigbee κ.ο.κ. κυρίως για χρήση ως dsp και όχι για τηλεπικοινωνιακά συστήματα.

Προβλήματα με το μετασχηματισμό Ζ έμπαιναν στις εξετάσεις
στο  ΕΜΠ, αλλά έπρεπε να τα λύσεις με πράξεις .....

Τελικά ποιό είναι το αντικείμενο του μεταπτυχιακού σου ;

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Προβλήματα με το μετασχηματισμό Ζ έμπαιναν στις εξετάσεις
στο  ΕΜΠ, αλλά έπρεπε να τα λύσεις με πράξεις .....

Τελικά ποιό είναι το αντικείμενο του μεταπτυχιακού σου ;
δεν έχω μπει στο μεταπτυχιακό ακόμα, freelance δουλειά είναι.
Γενικώς εγώ σε fpga δουλεύω, όπου έχω δουλέψει σε σχεδιασμό κοματιών του ethernet, η δουλειά που έκανα στο cern, σχεδιασμό συστημάτων, που έκανα στο ιτε και έπαιξα με pci-e και sdr, και το dsp που φτιάχνω τώρα το οποίο είναι project ξένης εταιρίας και έχω σχεδιάσει και υβριδικα(block & stream) cryptocore για lightweight εφαρμογές ... π.χ. κινητά, κλειδιά αυτοκινήτων κ.ο.κ..

Το μεταπτυχιακό μου, μάλλον θα είναι στο πολυτεχνείο του βόλου μετά το στρατό, θα είναι πάνω σε vlsi αναλογικά και ψηφιακά, cad αλγορίθμους και πάνω σε αρχιτεκτονικές cpu/gpu/dsp.

εντιτ: αλλά όπως λέει και ο άλλος στην κορυφή, στο ενδιάμεσο βγάζω καμιά εφημερίδα, κάνω καμιά εκπομπή στις 11 το βράδυ και γράφω και καμιά προφητεία του παίσιου έτσι για να περνάει η ώρα  :grin:

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.119
Πόντοι
1.686
δεν έχω μπει στο μεταπτυχιακό ακόμα, freelance δουλειά είναι.
Γενικώς εγώ σε fpga δουλεύω, όπου έχω δουλέψει σε σχεδιασμό κοματιών του ethernet, η δουλειά που έκανα στο cern, σχεδιασμό συστημάτων, που έκανα στο ιτε και έπαιξα με pci-e και sdr, και το dsp που φτιάχνω τώρα το οποίο είναι project ξένης εταιρίας και έχω σχεδιάσει και υβριδικα(block & stream) cryptocore για lightweight εφαρμογές ... π.χ. κινητά, κλειδιά αυτοκινήτων κ.ο.κ..

Το μεταπτυχιακό μου, μάλλον θα είναι στο πολυτεχνείο του βόλου μετά το στρατό, θα είναι πάνω σε vlsi αναλογικά και ψηφιακά, cad αλγορίθμους και πάνω σε αρχιτεκτονικές cpu/gpu/dsp.

Βιβλία τζάμπα για το μεταπτυχιακό σου θα βρεις εδώ...

π.χ. CAD Tools and Algorithms for Product Design by P. Brunet
English | Dec. 7, 2010 | ISBN: 3642085482, 3540662049 | 288 Pages | PDF | 12 MB

στην κάτω διεύθυνση ...

Κατέβασέ το ΤΩΡΑ , μαζί με τα άλλα ,διότι ...

όποιος πρόλαβε...

και

Technology Computer Aided Design: Simulation for VLSI MOSFET By Chandan Kumar Sarkar
2013 | 445 Pages | ISBN: 1466512652 | PDF | 6 MB

σε

¨οποιος προλάβει...

Σβήνεις το ρουτερ για 2 λεπτα , να αλλάξει η IP
και κατεβάζεις το δεύτερο, μετά το πρώτο
από το nitroflare...

Υπάρχουν πολλά , αλλά μην αργείς..

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.119
Πόντοι
1.686
ωραίος, τα κατεβάζω τωρα

Αφού κάνεις διαγραφή
σε μια διαφημιστική οθόνη,
μετά πας στο slow download ( τζαμπα)
μετά πρέπει να περιμένεις 3 λεπτά,

μετά πληκτρολογείς το captcha που βλέπεις σε φωτο
και μετά μπορείς να κατεβάσεις το αρχείο
από το λινκ που σου δίνει

Είναι τζαμπα, οπότε ...σου κανει τσαλίμια ... :2funny:

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Αφού κάνεις διαγραφή
σε μια διαφημιστική οθόνη,
μετά πας στο slow download ( τζαμπα)
μετά πρέπει να περιμένεις 3 λεπτά,

μετά πληκτρολογείς το captcha που βλέπεις σε φωτο
και μετά μπορείς να κατεβάσεις το αρχείο
από το λινκ που σου δίνει

Είναι τζαμπα, οπότε ...σου κανει τσαλίμια ... :2funny:
πρήζει λίγο αρχίδια αλλά δεν πειράζει

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.119
Πόντοι
1.686
πρήζει λίγο αρχίδια αλλά δεν πειράζει

Είναι μέχρι  να μάθεις τη διαδικασία .

Κάτι αλλα σάϊτ , στα οποία παραπέμπει
το avxsearch.se , ανάλογα με το βιβλίο που θέλεις
είναι cloud όπως το keep2share , που δεν έχει τόσο πρήξιμο !  :2funny: :2funny:

Εχω κατεβάσει και συγγρ. του 2015 !  :rockon:

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.119
Πόντοι
1.686
Το κάτω

Wasyl Wasylkiwskyj - Signals and Transforms in Linear Systems Analysis
Published: 2013-04-18 | ISBN: 1461432863, 148998710X | PDF | 375 pages | 5.46 MB

εδώ

χωρίς το πρήξιμο του nitroflare ,
μόνο πληκτρολόγηση captcha
και κατέβασμα σε 2 λεπτά !  :rockon: :rockon:

στη σελίδα 311 και μετά , ο μετασχ. Z και εφαρμογές σε φίλτρα FIR

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Το κάτω

Wasyl Wasylkiwskyj - Signals and Transforms in Linear Systems Analysis
Published: 2013-04-18 | ISBN: 1461432863, 148998710X | PDF | 375 pages | 5.46 MB

εδώ

χωρίς το πρήξιμο του nitroflare ,
μόνο πληκτρολόγηση captcha
και κατέβασμα σε 2 λεπτά !  :rockon: :rockon:

στη σελίδα 311 και μετά , ο μετασχ. Z και εφαρμογές σε φίλτρα FIR
και αυτό κατεβαίνει.
πάντως ένα βιβλίο που το έχω υλοποιήσει σχεδόν όλο σε κυκλώματα που παρουσιάζει είναι αυτό και έχει μέσα άπειρα πράγματα για να διαβάσεις.

αν ενδιαφέρεσαι για το τόπικ, εγκρίνω όλα τα βιβλία του μπλαχούτ [URL unfurl="true"]https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Blahut#Books[/url]

το πάνω που σου έχω βάλει από το άμαζον το ανοίγω κάθε πρωί και το διαβάζω με τον καφέ στο σπίτι και κάθε μέρα νομίζω ότι κέρδισα και κάτι παραπάνω και σε επίπεδο αλγοριθμικό αλλά και σε μαθηματικό.
Τα λέει τόσο πολύ ωραία που και μπακαλίστηκα να τα ξέρεις κάποια πράγματα, μπορείς να φτιάξεις crc,fec,scramblers,interleavers, κ.ο.κ. σε κύκλωμα ή με προγραμματισμό σε χρόνο dt

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.119
Πόντοι
1.686
ενας τύπος , έκανε το πιο κάτω σχόλιο :

At first I really liked this book, but the farther I progressed, the more confusing it got. By the time I got to somthing practical, I was completely lost. A couple of times, when I was having trouble understanding something, I went back and re-read a preceding chapter, but that was not enough. I was reading this on my own, rather than in a class, so I had nobody to ask for clarification when something was confusing. Maybe it would be okay in a course.
For the theorems, he doesn't state the asssumption. Instead, the reader is expected to know them because of the variable names. For example, because "p" was chosen to represent a prime number at some point in the book, I think that it is always a prime number from then on. However, he never stated that this is the case, so I'm not sure it is true. Sometimes a variable would start off fairly general, but he would add some assumptions about it for a later theorem. For subsequent uses of that variable, I would not know whether the variable was being used in its more general or more specific sense. The uncertainty about the meanings of variables just got to be too much for me.
A glossary would be helpful. In particular, it would be great to have a list of all the meanings of "primitive".

Οι άλλοι , έκαναν πιο  ευνοϊκά σχόλια.

π.χ.

I used this textbook for an introduction to Channel Coding class I took (graduate level). I think that the material is difficult, but this book is remarkably clear, considering that. I had no experience with Galois Fields or any of that kind of math before starting with this book, but I was able to grasp it. I think the main thing missing in this book are good summaries for each chapter, giving highlights of the important stuff. Sometimes it's hard to get an overall picture of the material, I got bogged down in math sometimes. Visually, the book is beautiful, good fonts, charts, etc...

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
κυρίως η δυσκολία του βιβλίου είναι στο γεγονός ότι σε πολλές IT και πολυτεχνικές σχολές δεν μαθαίνει ο κόσμος hamming codes, galois field, codewords και πως σε βοηθάει η γραμμική στα παραπάνω. άμα ξέρεις αυτά το βιβλίο θα σου φανεί διασκεδαστικό και θα καταλάβεις πως 32 ff και 3-4 πύλες xor σου βγάζουν ένα ωραίο crc32 (το οποίο σε μαθηματικά είναι διαίρεση πολυωνύμων σε GF(2) και παίρνεις το υπόλοιπο)

[URL unfurl="true"]https://en.wikipedia.org/wiki/Cyclic_redundancy_check[/url]
crc32 : HDLC, ANSI X3.66, ITU-T V.42, Ethernet, Serial ATA, MPEG-2, PKZIP, Gzip, Bzip2, PNG, many others

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.119
Πόντοι
1.686
κυρίως η δυσκολία του βιβλίου είναι στο γεγονός ότι σε πολλές IT και πολυτεχνικές σχολές δεν μαθαίνει ο κόσμος hamming codes, galois field, codewords και πως σε βοηθάει η γραμμική στα παραπάνω. άμα ξέρεις αυτά το βιβλίο θα σου φανεί διασκεδαστικό και θα καταλάβεις πως 32 ff και 3-4 πύλες xor σου βγάζουν ένα ωραίο crc32 (το οποίο σε μαθηματικά είναι διαίρεση πολυωνύμων σε GF(2) και παίρνεις το υπόλοιπο)

[URL unfurl="true"]https://en.wikipedia.org/wiki/Cyclic_redundancy_check[/url]
crc32 : HDLC, ANSI X3.66, ITU-T V.42, Ethernet, Serial ATA, MPEG-2, PKZIP, Gzip, Bzip2, PNG, many others

Το κατέβασα το βιβλίο και είναι καλό .

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom