Λυσε μου ακομη μια απορια μιας και το εφερε η συζητηση.
ποιο ειναι το μεγαλυτερο συνεχομενο χρονικο διαστημα που εχεις καθησει στην Οδησσο και γενικα στο μπλοκ γιατι εγω μεχρι τωρα νομιζα οτι μονιμος (οπως γραφεις συχνα) δεν ησουνα ποτε σε καμμια απο αυτες τις χωρες.
Ασε εμενα που ειμαι απο αλλο ανεκδοτο
αλλα απο οσο γνωριζω μονιμοι απο παλια αποδεδειγμενα ηταν ο νυκτερος, ο μητσος , ο δασκαλος ,ο φλαουερς λοβερ ,ο μολντο και τωρα ο ντερτι για να πουμε μερικα παραδειγματα
εσυ που εμενες , νοικιαζες διαμερισμα , εργαζοσουνα εκει και τι χρηματικο ποσο ξοδευες περιπου τον μηνα ... δυο τρια χρονια ,ποσα εκατσες?
αλλα διαβαζεις αλλα καταλαβεις.εγραψα ο θειος μου και φιλοι μου μονιμοι οδυσσο μου λενε οτι προτιμουνε αθηνα σε ολα απο οτι ουκρανια!
μου εχουν πει διαφωρους λογους,παραδειγμα ο ενας που γυρισε πισω τωρα μετα απο 25-30 χρονια σπουδες και εκει λεει
θελω βουνο,θαλασα μια ωρα ειμαι εκει.οδυσσο μια ντιριπασοσκαγια εχει.θα σου λεισω την απορια σου.
μοσχα και κιεβο ημουνα μεχρι το 2012 καθε μηνα απο 8-12 μερες,καθε μηνα.απο το 2012 μεχρι το 2015-16 δεν πηγαινα μονο γεναρι και αυγουστο.
απο το 2017 δεν μπορω να λειπω καθε μηνα λογο δουλειας που με υποχρεωσαν να μην φευγω καθε μηνα!
στο κιεβο θεωρουμουν ντοπιος,μιλουσα την γλωσα και ημουν συνεχεια απο το 1990.εγω ειμουν με ντοπιους,ολοι με γνωριζανδεν ειχε ιτερνετ.
ο ντερτυ σου εχω πει ξανα ειναι οπως ολοι οι τουρκοι,γεωργιανοι και ξενοι που πανε εκει για δουλεια,δεν τον βλεπουν ντοπιο.
αν τον εβλεπαν ντοπιο δεν θα ειχε για παρεα ελληνες,να πηγαινει στα μερη που πανε αυτοι και θα ειχε και νορμαλ γκομενες απο γνωριμιες.
δεν εμενα ολοκληρο μηνα αλλα απο το 90 ειμαι 8-15 μερες καθε μηνα αφου εκει ειναι ολοι οι συγγενεις της μανας μου.
δηλαδη για σενα ο αλβανος που ζει στην ελλαδα ειναι ντοπιος?μονιμος?σε τι κατηγορια τον βαζεις?
για τα σπιτια που ειχα στο κιεβο 2 διαμερισματα δεν θα γραψω για ευνοητους λογους τι εγιναν αν θες να σου πω προσωπικα.
πες μου τι πλεονεκτημα εχει ο μολτο,ο φλαουερ,ο μητσος ,ο δασκαλος και ο ντερτι επιδει ειναι συνεχεια εκει.
εχω ελληνες οδυσσο που την ιδια δουλεια εκαναν με μολτο και οι 4 εκει που γνωρισα παντρεμενοι με χοντρα μπαζα
που τους εφεραν εκει για μεροκαματο!αρα μονιμος χωρις λεφτα ειναι επιπεδο τουρκος.ο θειος μου οχι οδησσο
ο αλλος κιεβ τωρα εινι 78 αν οχι και μεγαλυτερος ειχε 100 εκατομυρια δολλαρια μεχρι το 1995-96 ,10,000 υπαλληλους
μεχρι και ραδιοσταθμο καναλι και εταιρια που εκαναν οι τραγουδιστριες δισκους.πως εβγαλε λεφτα εκει παρε να σου
πω και αν θελεις να σου δωσω και συγγενεις μου να σου πουν.ο θειος μου τοτε εργοδοτουσε τον υπουργο της ουκρανιας
γιεβγεν μαρτσουκ που ηταν αρχηγος και της μυστικης αστυνομιας και επιχειρηματιας.αρα δυναμη,οχι ντερτι και οι ελληνες
της μολδαβιας που πηγαν με την κριση για μεροκαματο.οπωτε θες σε παιρνω που θα ειμαι με τον πατερα μου να τον ρωτησεις.
εγω ημουν σχολειο κυπρο,στρατο και μετα εργασια με τον πατερα μου,μετα αλλου.θα πηγαινα μονιμα αλλα οι γονεις μου
τοτε δεν με αφηναν γιατι φοβοντουσαν.το 2009-10 ειχα ευκαιρια να παω διαυθηντης σε εταιρια μοσχα και παλι σκοτωθηκαμε
σπιτι.δεν θα πηγαινα για οικονομικους λογους αλλα αφου ημουνα καθε 2 μηνες μοσχα σκεφτωμουν γιατι οχι αντι να ξοδευομε
εκει να μην μενω μονιμα και να βγαζω.αν θελω να παω οδυσσο τωρα μπορω αλλα θελω τρεξιμο πολυ να βγαζω λεφτα.
αυτο σκεφτωμε δεν εχω ενεργεια τωρα,εμαθα στα ετοιμα.
τωρα γιατι μου κανεις επιθεση δεν καταλαβα,επιδει σε αμφισβητησα για αρκαδια,αφου ετσι ειναι.
μπορεις να παρεις γκομενα απο αρκαδια?αφου ολες για τα μαχαζια δουλευουν,οι πουτανες εμφανισιακα
δεν λενε οπως οι μουναρες κραχτες χορευτριες κι γκαρσονες.αυτες τραβανε κοσμο.
ρε την αλλη το 2008 την αφησα στην παραλια να παει με τα ποδια,πηρε τηλεφωνο και σε 5 λεπτα
ηρθε ενας με ρειντσ ροβερ και την πηρε!δεν λεει η οδυσσος και τωρα να ερθεις σε ολα τα σπιτακια να πας
του μιστερ χ δεν εχει τιποτα!αν εχει πανω απο 2 ολες μπαζα χοντρες.