SANIM
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 15 Αυγ 2006
- Κριτικές
- 10
- Like
- 1.397
- Πόντοι
- 2.537
καταλύτη έχεις αλλάξει στο αμάξι?Βρωμάει όλη η Αθηνα με τις αηδίες που καίτε να ζεστάνετε τον κώλο σας μαλάκες χοντροέλληνες
καταλύτη έχεις αλλάξει στο αμάξι?Βρωμάει όλη η Αθηνα με τις αηδίες που καίτε να ζεστάνετε τον κώλο σας μαλάκες χοντροέλληνες
μεταφορικά ποιος τα πληρώνει?Έλα τύπε, σου έχω υλικό για 2-3 σαιζόν.
Δεν έχω αμάξικαταλύτη έχεις αλλάξει στο αμάξι?
να πάρεις...ηλεκτρικό να μην ρυπαίνει!!!Δεν έχω αμάξι
η σομπα πελετ θελει και αυτή φουγαρο παρολο που το πελετ είναι καθαρο πριονιδι και δεν βγαινει μαυρος καπνος όπως της ξυλοσομπας,με λιγα λογια είναι πιο καθαρο καυσιμο με καλη αποδοση το αρνητικο είναι το υψηλοτερο κοστος της σομπας πελετ από του ξυλου αλλα και η τιμη του πελετ στο μελλον μην αυξηθεί περισσοτερο λογω ζητησης.οτι λεει ο τιτλοσ..θα ηθελα να μου πειτε γνωμεσ
περίμενε το νέο Εξ οικονομώ κατ Οίκον ΙΙΙ που βγαίνει το Φεβρουάριο
δήλωσε το σπίτι σου ως πρώτη κατοικία στο Ε9, αν δεν το έχεις ήδη, και βάλε air condition 2-3 inverter.
Και να μην θες να αλλάξεις κουφώματα κτλ κτλ κτλ, προτείνω Inverter και βάλε μόνο στην επιδότηση air condition.
Επιδοτείται 1100-1200. Δηλαδή υπερτιμολογημένα αλλά τόσο θα τα δηλώσεις πως τα πήρες αναγκαστικά. Ο συνάδερφος μου δηλαδή μηχανικός.
η αντλια θερμότητας βγαινει σε αερος νερου και αερος σε αερος.αυτο σημαινει ότι η αερας νερου συνδέεται με τα σωματα του καλοριφερ και εχεις θερμανση μεσω των σωματων γιατι η αντλια ζεσταινει το νερο και το στελνει στα σωματα ενώ η αερος αερος βγαζει αερα από δικτυο αγωγων που πρεπει να περασεις σε ολο το σπιτι.για μενα καλυτερη είναι η αερος αερος γιατι εκτος από θερμανση το χειμωνα θα εχεις και ψυξη το καλοκαιρι οποτε αποδεσμεύεσαι πλήρως από τα αιρ κοντισιον.Μέχρι και πριν μερικούς μήνες το ιδανικό που σου παρείχε δωρεάν θέρμανση ήτανε το Bitcoin. Τώρα με αυτές τις τιμές πάει και αυτό...
Εγώ άμα επέλεγα ηλεκτρισμό για θέρμανση θα έβαζα αντλία θερμότητας, είναι πολύ ποιο οικονομικό από το κλιματιστικό και σου κρατάει και όλο το σπίτι ζεστό 24/7.
Δεν ζεσταίνει αέρα σε ένα δωμάτιο συνδέεται με τα καλοριφέρ και ζεσταίνει όλο το σπίτι. Τα είχα υπολογίσει πέρυσι και για 120τμ έβγαινε 100/μηνά περίπου οπότε μακροχρόνια κάνεις καλή απόσβεση...
Πέλετ ξύλα μπρικέτες, εντάξει οικονομικά αλλά ταλαιπωρία...
Και το φυσικό αέριο που πρότεινα είναι καλη λύση αλλά επειδη εχουμε ηδη δεκεμβριο , μεχρι να κανει αιτηση μεχρι να γινει ολη η διαδικασία θα περάσει ο χειμώνας μάλλον οπότε αν το σκέφτεται για αέριο μάλλον θα πάει για τον επόμενο χειμώνα.η σομπα πελετ θελει και αυτή φουγαρο παρολο που το πελετ είναι καθαρο πριονιδι και δεν βγαινει μαυρος καπνος όπως της ξυλοσομπας,με λιγα λογια είναι πιο καθαρο καυσιμο με καλη αποδοση το αρνητικο είναι το υψηλοτερο κοστος της σομπας πελετ από του ξυλου αλλα και η τιμη του πελετ στο μελλον μην αυξηθεί περισσοτερο λογω ζητησης.
επισης τα Air condition ναι μεν τα ινβερτερ είναι οικονομικα αλλα αν βαλεις πανω από 18000btu οσο και οικονομικο να είναι θα εχει καταναλωση ποσο μαλλον αν το εχεις αναμμενο πανω από 8 ωρες καθημερινα.
επισης παιζει ρολο ποσα τετραγωνικα είναι το σπιτι αν εχει υγρασία η περιοχη αν εχει μονωση αν είναι ρετιρέ αν εχει σκεπη κεραμυδι όλα αυτά παιζουν ρολο στο τομεα της θερμανσης γιατι π,χ αν είναι 100 τετραγωνικα το σπιτι μια σομπα πελετ δεν το καλυπτει ολο ιδιως αν τα δωματια είναι απομακρυσμένα από τη σομπα όπως και ένα αιρ κοντισιον το ιδιο.
η καλυτερη λυση είναι η αντλια θερμότητας καθαρη ενεργεια οικονομικη και με καλη αποδοση.το μονο μειων είναι το αρχικο κοστος για να την αγορασεις αλλα μακροπρόθεσμα κανεις αποσβεση.
εγω με αιρκοντισιον ΟΧΙ ινβερτερ αλλα το απλο.pellet 4 χρόνια τώρα οικονομική και αποδοτική λύση με 200 ευρώ όλο τον Χειμώνα τζάμπα!!!!!
που ακουσες οτι θα βγει καινουργιο;
εγω με αιρκοντισιον ΟΧΙ ινβερτερ αλλα το απλο.
περσι πληρωσα 100 ευρω ολο το χειμωνα παραπανω σε σχεση με τους ανοιξιατικους-φθινοπορινους λογαριασμους που δεν καιω τιποτα.
προπερσι που ειχε χιονισει καμμια βδομαδα συνολικα 200 ευρω παραπανω.
ειμαι στην θεσσαλονικη και ζεσταινω 70 τετραγωνικα σπιτι.
δεν βρισκω λογο καποιος νοτιοτερα απο την λαρισσα να εχει κατι παραπανω απο αιρκοντισιον.
ναι θελειπαιδια συγνώμη, αλλά η πελλετ δεν θέλει μπουρί να βγει εξω κι κανονικά απαγορεύετε και πρέπει να βγει σε κάποιο υψος που να περνάει της πολυκατοικίες διπλα σου ?