Νέα

Σκύλος ο πραγματικός φίλος!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα majestic69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 121K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ποια ρατσα προτιματε η εχετε?

• Γερμανικο Λυκοσκυλο

Ψήφοι: 102 16,5%
  • Μαλτεζ

Ψήφοι: 20 3,2%
  • Τσιουαουα

Ψήφοι: 13 2,1%
  • Γουεστυ

Ψήφοι: 5 0,8%
  • Μπιγκλ

Ψήφοι: 16 2,6%
  • Ντομπερμαν

Ψήφοι: 24 3,9%
  • Μποξερ

Ψήφοι: 37 6,0%
  • Μπουλντογκ

Ψήφοι: 19 3,1%
  • Σαρπει

• Δαλματιας

Ψήφοι: 8 1,3%
  • Ντομπερμαν Πινσερ

• Γκολντεν Ριντριβερ

Ψήφοι: 22 3,6%
  • Μολοσσος

• Λαμπραντορ Ριντριβερ

Ψήφοι: 55 8,9%
  • Μαστιφ

• Πεκινουα

Ψήφοι: 12 1,9%
  • Πομερανιαν

Ψήφοι: 10 1,6%
  • Παγκ

Ψήφοι: 9 1,5%
  • Ροτβαιλερ

Ψήφοι: 38 6,1%
  • Αγιου Βερναρδου

Ψήφοι: 6 1,0%
  • Σαμογιεντ

Ψήφοι: 3 0,5%
  • Σιτσου

Ψήφοι: 6 1,0%
  • Βελγικο Λυκοσκυλο

Ψήφοι: 23 3,7%
  • Αλασκα Μαλαμουτ

• Αλλο

Ψήφοι: 133 21,5%
  • Ακιτα

Ψήφοι: 24 3,9%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    619

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Like
30
Πόντοι
66
Γνωρίστε το Μπόξερ / All about Boxer dogs

www.pixhost.org/show/2353/13073706_49d133bfeeb26392e2c1ef4cfa355979.jpg] [/url]

ΟΝΟΜΑΣΙΑ 
Μπόξερ

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
Γερμανία

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
Στα τέλη του 19ου αιώνα το γερμανικό Bullenbeiser διασταυρώθηκε με το Αγγλικό Μπουλντόγκ. Από την μίξη αυτή προήλθε το Μπόξερ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από το γερμανικό στρατό στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Αρχικά τα Μπόξερ θεωρήθηκαν πολύτιμα στο κυνήγι, στο δελεασμό ταύρων και στην έλξη κάρων. Αργότερα έγιναν σκύλοι βοοειδών και χρησιμοποιούνταν για να περικυκλώνουν τα εκτρεφόμενα ζώα. Ήταν επίσης διάσημα στα τσίρκο και στα θέατρα επειδή μάθαιναν κόλπα πολύ εύκολα. Το 1904 σταθεροποιήθηκε ως ράτσα. Παρόλο που τα πρώτα μπόξερ ήταν αρκετά άγρια, η ράτσα σήμερα χαρακτηρίζεται από αγάπη και ευγένεια, ενώ είναι μια πολύ καλή σύντροφος.  Υπάρχουν δύο ειδών μπόξερ, το Γερμανικό και το Αμερικάνικο. Τα γερμανικά μπόξερ έχουν μεγαλύτερα κεφάλια και είναι γενικώς πιο μυώδη από ότι τα αμερικάνικα.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Το μπόξερ είναι ένα κοντόχοντρο, μεσαίου μεγέθους σκυλί με δυνατό σαγόνι.
Το τρίχωμα του είναι κοντό και γυαλιστερό, με χρώματα από ανοιχτό φαιοκίτρινο μέχρι σκούρο καφέ και καφέ με ή χωρίς λευκά σημάδια στο στήθος και τα πόδια. Η μάσκα του προσώπου είναι μαύρη. Στα αρσενικά μπόξερ το ύψος κυμαίνεται από 57-63 εκ. και το βάρος από 30 κιλά περίπου. Στα θηλυκά μπόξερ το ύψος κυμαίνεται από 53-59 εκ. και το βάρος περίπου 25 κιλά.
Το σώμα του Μπόξερ είναι συμπαγές ενώ όσα μπόξερ έχουν λευκό δεν μπορούν να εγγραφούν σε ορισμένους Ομίλους. Η ουρά είναι κάποιες φορές κομμένη. Το κεφάλι ενός μπόξερ πρέπει να είναι σε αναλογία με το σώμα του, ισχνό και χωρίς ζάρες. Η κάτω γνάθος προεξέχει λίγο της άνω γνάθου κάνοντας καμπύλη προς τα επάνω. Ούτε τα δόντια ούτε η γλώσσα πρέπει να φαίνονται όταν το στόμα είναι κλειστό. Η μύτη είναι μεγάλη και μαύρη με πολύ ανοιχτά ρουθούνια και τα μάτια σκούρα. Ο λαιμός είναι στρογγυλός, δυνατός και μυώδης, χωρίς προγούλι. Το σώμα πρέπει να είναι τετραγωνισμένο και η ουρά ψηλά. Τα μπροστινά πόδια πρέπει να είναι ίσια και παράλληλα.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ
Το Μπόξερ είναι ένα δραστήριο, καλά ισορροπημένο σκυλί. Παρόλο που δείχνει άγριο, έχει ήρεμη, φιλική διάθεση και είναι πιστό και προστατευτικό με την οικογένειά του. Έχει απίστευτο θάρρος όταν έρχεται η ώρα να προστατέψει την οικογένεια του. Δημιουργεί ισχυρό δεσμό με την οικογένεια και παραμένει πιστός αψηφώντας κάθε κίνδυνο. Είναι σε εγρήγορση πάντα και έχει έντονη την αίσθηση της ακοής και αυτό το κάνει πάρα πολύ καλό φύλακα. Το Μπόξερ αγαπά τα παιδιά και είναι καλό με τα άλλα κατοικίδια ζώα όταν έχουν μεγαλώσει μαζί. Είναι  χαρούμενο, υψηλού πνεύματος, παιχνιδιάρικο, περίεργο και ενεργητικό. Είναι πολύ έξυπνο, πρόθυμο και γρήγορο στη μάθηση, αλλά μπορεί να γίνει και πεισματάρικο. Το Μπόξερ είναι ένα καλό σκυλί για αγώνες υπακοής. Ένα καλοαναθρεμμένο και σωστά κοινωνικοποιημένο Μπόξερ θα τα πηγαίνει εξίσου καλά με άλλα σκυλιά και άλλα κατοικίδια. Το θηλυκό μπόξερ θα μπλεχτεί συχνά σε καυγάδες με άλλα θηλυκά σκυλιά, προσπαθώντας να επιδείξει την κυριαρχία της. Αν κάποιος έχει δύο θηλυκά, θα τα πηγαίνουν καλά και θα παίζουν την περισσότερη ώρα, αλλά είναι πιθανό να τσακώνονται καμιά φορά. Έχει ειπωθεί ότι το όνομα Μπόξερ προέρχεται από τον τρόπο που τους αρέσει να χρησιμοποιούν τα μπροστινά τους πόδια σχεδόν για τα πάντα. Η φύση του μπόξερ είναι να προστατεύει το αφεντικό του,  την οικογένεια του και το σπίτι του. Εάν αποκτήσετε μπόξερ να ξέρετε ότι οι γνωστοί σας θα καλωσορίζονται με θορυβώδη τρόπο. Αφιερώστε όσο χρόνο μπορείτε στο σκύλο σας γιατί του αρέσει να παίζει και να δουλεύει. Μην ξεχνάτε να δείχνετε στο Μπόξερ τρυφερότητα καθώς τους αρέσει η ανθρωπιά και η συντροφικότητα.

ΥΓΕΙΑ
Η υγεία των Μπόξερ η αλήθεια είναι πως χρειάζεται προσοχή γιατί είναι επιρρεπή σε ορισμένες αρρώστιες. Συχνά παρουσιάζει καρδιομυωπάθεια και άλλα προβλήματα καρδιάς, αορτική στένωση, θυρεοειδή. Μπορεί να έχει προδιάθεση για προβλήματα του δέρματος και αλλεργίες. Κάποιες φορές παθαίνει επιληψία και δυσπλασία ισχίων. Από την ηλικία των 8 χρόνων είναι πιο πιθανό από άλλες ράτσες να αναπτύξουν όγκους. Επειδή παράγουν πολύ σάλιο, συχνά ροχαλίζουν. Μπορεί να έχουν υπερβολικά αέρια και κάποια άσπρα μπόξερ έχουν προδιάθεση για κώφωση.

ΤΟ ΜΠΟΞΕΡ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Τα Μπόξερ μπορούν να ζήσουν μέσα στο σπίτι, ενώ αν έχετε μια μικρή αυλή ή ένα μεγαλο μπαλκόνι θα είναι απόλυτα ευχαριστημένα. Το σημαντικό είναι να φροντίσετε να ασκείται καλά το σκυλί σας, εφόσον επιλέξετε Μπόξερ. Τα Μπόξερ ζουν καλύτερα σε ήρεμα κλίματα.

ΑΣΚΗΣΗ
Τα Μπόξερ είναι μια ενεργητική, αθλητική φυλή και χρειάζονται καθημερινή άσκηση όπως και καθημερινούς αναζωογονητικούς περιπάτους. Απολαμβάνουν επίσης παιχνίδια όπως πιάσιμο της μπάλας κ.ά.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ
Τα Μπόξερ ζουν περίπου 11-14 χρόνια, εφόσον βέβαια φροντίζετε την υγεία του και προλαμβάνετε ή αντιμετωπίζετε τα προβλήματα που είπαμε παραπάνω.

ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ - ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Το καλό με τα Μπόξερ είναι ότι το κοντό και λείο τρίχωμα τους δε μαδάει πολύ και δε χρειάζεται πολλή φροντίδα. Μην το κάνετε μπάνιο συχνά γιατί αφαιρούνται τα φυσικά έλαια του δέρματος του. Τα Μπόξερ είναι πολύ καθαρά και φροντίζουν μόνα τους το σώμα τους όπως οι γάτες.

www.pixhost.org/show/2353/13073709_boxer_pup.jpg] [/url]

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16
Προσφατα το διαβασα σε μια εφημεριδα
& το μοιραζομαι μαζι σας..ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ...

ΜΗΝΥΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ...
Μολις την είχε σωσει από μια πυρκαγιά στο σπίτι της, την εσωσε μεταφεροντας την έξω από το σπίτι στην μπροστινη αυλή του σπιτιου, ενώ αυτος συνέχισε να δινει μαχη με τη φωτιά. Είναι έγκυος.

Ο πυροσβεστης την φοβόταν στην αρχή, γιατί δεν είχε ποτέ βρεθει κοντά σε ένα Ντοπερμαν. Όταν τελικά βρηκε το θαρρος να τη πλησιασει και να την βγαλει απο τη φωτιά,μετά κάθισε να πάρει μια ανάσα και να ξεκουραστει για λιγο.

Ένας φωτογράφος εφημεριδας που βρισκοταν εκει ... παρατήρησε αυτό το κόκκινο Ντοπερμαν στο βάθος να κοιταει τον πυροσβέστη. Την ειδε να πηγαινει κατευθειαν προς το πυροσβέστη και αναρωτήθηκε τι πήγαινε να κάνει???

Σηκωσε την καμερα του,το Ντοπερμαν πήγε κοντά στον κουρασμένο πυροσβεστη ο οποίος είχε σώσει τη ζωή της και τη ζωή των μωρών της, και τον ΦΙΛΗΣΕ. Εκείνη την στιγμή τραβηχτηκε αυτη η φωτογραφια...

Συνημμένα

• 392658_10150415742441026_1953874192_n.jpg
    392658_10150415742441026_1953874192_n.jpg
    24 KB · Εμφανίσεις: 20

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Like
30
Πόντοι
66
Προσφατα το διαβασα σε μια εφημεριδα
& το μοιραζομαι μαζι σας..ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ...

ΜΗΝΥΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ...
Μολις την είχε σωσει από μια πυρκαγιά στο σπίτι της, την εσωσε μεταφεροντας την έξω από το σπίτι στην μπροστινη αυλή του σπιτιου, ενώ αυτος συνέχισε να δινει μαχη με τη φωτιά. Είναι έγκυος.

Ο πυροσβεστης την φοβόταν στην αρχή, γιατί δεν είχε ποτέ βρεθει κοντά σε ένα Ντοπερμαν. Όταν τελικά βρηκε το θαρρος να τη πλησιασει και να την βγαλει απο τη φωτιά,μετά κάθισε να πάρει μια ανάσα και να ξεκουραστει για λιγο.

Ένας φωτογράφος εφημεριδας που βρισκοταν εκει ... παρατήρησε αυτό το κόκκινο Ντοπερμαν στο βάθος να κοιταει τον πυροσβέστη. Την ειδε να πηγαινει κατευθειαν προς το πυροσβέστη και αναρωτήθηκε τι πήγαινε να κάνει???

Σηκωσε την καμερα του,το Ντοπερμαν πήγε κοντά στον κουρασμένο πυροσβεστη ο οποίος είχε σώσει τη ζωή της και τη ζωή των μωρών της, και τον ΦΙΛΗΣΕ. Εκείνη την στιγμή τραβηχτηκε αυτη η φωτογραφια...

:rockon:

Φυλης104

Ιερόδουλη
Εγγρ.
25 Ιαν 2009
Like
8
και γω μικρο παιδι ειμαι αλλα δε μου εχει και μεγαλη συμπαθεια  >:(

βγαλτονα βρε τον κακομοιρη σε καμια θαλασσα να ξεσκασει
ολο μες στο σπιτι και πανω στο ξυλινο πατωμα τον φωτογραφιζεις :- >:(

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.297
Πόντοι
5.097
βγαλτονα βρε τον κακομοιρη σε καμια θαλασσα να ξεσκασει
ολο μες στο σπιτι και πανω στο ξυλινο πατωμα τον φωτογραφιζεις :- >:(
ποιος ειπε δε το βγαζω  :'(
καθε μερα εξω ειμαστε και κανω και εγω πεζοπορια μαζι του  :tickedoff:
οσο για θαλασσα σε ενα μηνα στη ψαρου  :grin:

Φυλης104

Ιερόδουλη
Εγγρ.
25 Ιαν 2009
Like
8
:think:

γιατι γελας δλδ  :think:

παντως ειναι μεγαλος μαγνητης κοιταγματος λες και δεν εχουν ξαναδει κουταβι μποξερ  :grin:

γελαω γιατι μου θυμιζεις την παλια μου μποξερινα :'(
την ηρα :sunglasses:
τοτε εμενα μονιμα χειμωνα καλοκαιρι μυκονο και αυτη ηταν κουταβι
8-9 μηνων ηταν ? καπου εκει
την κατεβαζα σουπερ παρανταιζ και εκανε μια παραλια ανω κατω :2funny:
απο ακρη σε ακρη τα κατεστρεφε ολα :2funny:
τρεχαν ολοι πανικολβηλτοι μολις εμφανιζοταν
βεβαια εμενα δεν μου πολυλεγαν τιποτα καθοτι ξανθια βυζου κτλ
αλλα εσενα..............
μολις αμολησεις τον δικο σου στη ψαρου θαθελα απο μια γωνια να βλεπω το θεαμα :2funny:

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.297
Πόντοι
5.097
γελαω γιατι μου θυμιζεις την παλια μου μποξερινα :'(
την ηρα :sunglasses:
τοτε εμενα μονιμα χειμωνα καλοκαιρι μυκονο και αυτη ηταν κουταβι
8-9 μηνων ηταν ? καπου εκει
την κατεβαζα σουπερ παρανταιζ και εκανε μια παραλια ανω κατω :2funny:
απο ακρη σε ακρη τα κατεστρεφε ολα :2funny:
τρεχαν ολοι πανικολβηλτοι μολις εμφανιζοταν
βεβαια εμενα δεν μου πολυλεγαν τιποτα καθοτι ξανθια βυζου κτλ
αλλα εσενα..............
μολις αμολησεις τον δικο σου στη ψαρου θαθελα απο μια γωνια να βλεπω το θεαμα :2funny:
η ψαρου μου ανηκει οικογενειακα  :sunglasses:
αλλα σοβαρα τωρα το σκυλι θαλασσα θα παει μονο χειμωνα δεν ειναι ωραια εικονα για τους αλλους οσο καθαρο και να ειναι το σκυλι

Φυλης104

Ιερόδουλη
Εγγρ.
25 Ιαν 2009
Like
8
η ψαρου μου ανηκει οικογενειακα  :sunglasses:
αλλα σοβαρα τωρα το σκυλι θαλασσα θα παει μονο χειμωνα δεν ειναι ωραια εικονα για τους αλλους οσο καθαρο και να ειναι το σκυλι

εξαρταται τους αλλους :cheesy:

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.297
Πόντοι
5.097
εξαρταται τους αλλους :cheesy:

ρε να σου κανω μια ερωτηση γιατι με ανησυχησε τωρα καθως εχουν ταση επιληψιας τα μποξερ  :rolleyes:
ξαφνικα αγριεψε τωρα ετρεξε σα τρελος και ηρθε και επεσε πανω στο καναπε με φορα  :huh:
το να τρεχει ετσι ξαφνικα το εχει κανει αλλα οχι να πεφτει πανω σε επιπλα  :think:
σου το εχει κανει εσενα κουταβι αυτο?

Φυλης104

Ιερόδουλη
Εγγρ.
25 Ιαν 2009
Like
8

ρε να σου κανω μια ερωτηση γιατι με ανησυχησε τωρα καθως εχουν ταση επιληψιας τα μποξερ  :rolleyes:
ξαφνικα αγριεψε τωρα ετρεξε σα τρελος και ηρθε και επεσε πανω στο καναπε με φορα  :huh:
το να τρεχει ετσι ξαφνικα το εχει κανει αλλα οχι να πεφτει πανω σε επιπλα  :think:
σου το εχει κανει εσενα κουταβι αυτο?

εχω μεγαλωσει 3 μποξερ
την νανσυ την ηρα και την χοντρη τωρα :sunglasses:
η ηρα μου πεθανε στα 10
την προηγουμενη μερα πριν πεθανει την ειχα παει παραλια ετρεξε επαιξε τα εκανε ολα μανταρα λες και ηταν σκυλι λιγων μηνων
την επομενη μερα, την ειχα αφησει 2 ωρες σπιτι μονη, πηγα κομμωτηριο και μολις γυρισα μου εκανε χαρες και πεθανε  :'(
αυτα θα στα κανει για παντα
ειναι σκυλια που μενουν παντα παιδια και γιαυτο και ειναι και τοσο ιδαιτερα και αγαπησιαρικα  ;)
αυτη τη τρελλα που βλεπεις τωρα να ξερεις οτι θα την βλεπεις για τα επομενα 8-10-12 χρονια, ειναι ενα σκυλι που δεν προκειται να ωριμασει ποτε :2funny:

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.297
Πόντοι
5.097
εχω μεγαλωσει 3 μποξερ
την νανσυ την ηρα και την χοντρη τωρα :sunglasses:
η ηρα μου πεθανε στα 10
την προηγουμενη μερα πριν πεθανει την ειχα παει παραλια ετρεξε επαιξε τα εκανε ολα μανταρα λες και ηταν σκυλι λιγων μηνων
την επομενη μερα, την ειχα αφησει 2 ωρες σπιτι μονη, πηγα κομμωτηριο και μολις γυρισα μου εκανε χαρες και πεθανε  :'(
αυτα θα στα κανει για παντα
ειναι σκυλια που μενουν παντα παιδια και γιαυτο και ειναι και τοσο ιδαιτερα και αγαπησιαρικα  ;)
αυτη τη τρελλα που βλεπεις τωρα να ξερεις οτι θα την βλεπεις για τα επομενα 8-10-12 χρονια, ειναι ενα σκυλι που δεν προκειται να ωριμασει ποτε :2funny:
ευτυχως που ειμαι εγω ωριμος για να κραταω τις ισοροπιες  :grin:

Επισκέπτης
Μιας και πιάσατε την κουβέντα για boxer, μήπως κάποιος έχει καμιά άκρη να μου χαρίσει ένα θηλυκό κουτάβι, θέλω σαν τρελός να μεγαλώσω ένα Boxer...

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Mε αυτήν την ζέστη, μπορείτε να αφήνετε κανά δυο τρία :P μπολάκια με νερό έξω από το σπίτι/πολυκατοικία για τις αδέσποτες αγάπες. :cheesy:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom