Δικιο εχεις.... Δυστυχως κυκλοφορουν και πολλα αδεσποτα, και δεν μπορουμε να κλεισουμε τα παιδια σε γυαλινο κουτι. Με τρομο διαπιστωσα οτι η μικρη μου κορη 2-3 χρονων τοτε, και μεσα στο καροτσι απλωνε το χερακι της και χαιδευε οποιο σκυλι περνουσε διπλα της. Της ελεγα οτι αν το ξανακανει θα της δεσω τα χερια, αλλα που να ακουσει. Καποια στιγμη διαπιστωσα σκαλιζοντας το παιδικο φωτο-αλμπουμ, οτι ολο και διπλα απο καποιο σκυλι ποζαριζε χαιδευοντας το. Μεγαλονοντας ανεπτυξε μια περιεργη σχεση με τα σκυλια. Καποια στιγμη (πρεπει να ηταν καπου 13) σε μια παραλια, εχει ξεφυγει ενα σκυλι - σκετο προβατο απο το αφεντικο του ο οποιος το κυνηγαει απελπισμενος. Ο κοσμος στην παραλια εχει σχεδον πανικοβληθει, και εγω ...αλλασω πορεια. Η μικρη που ηταν μαζι μου, πριν προλαβω να την σταματησω τρεχει κατα πανω του και του φωναζει "κατω". Εγω εχω χασει τον κοσμο ακουγοντας το αφεντικου του σκυλου να της φωναζει ξεψυχισμενα. "Μη ... Μη ...Μη..." Ο σκυλος λοιπον εκατσε σουζα, και η μικρη τον βουτηξε απο το περιλαιμιο, και αρχιζε να τον μαλωνει γιατι την κοπανησε απο το αφεντικο του, ο οποιος εφθασε ξεψυχισμενος και παρελαβε τον σκυλο. Ολη η παραλια αρχισε να χειροκροτα, και εγω καμαρωνα, αλλα μονο εγω ξερω τι ενοιωσα. Την μαλωσα μετα, λεγοντας της οτι θα μπορουσε να την εχει δαγκωσει, αλλα αυτη ανενδοτη... Σιγα τον σκυλο, που θα τον φοβηθω κιολας μουλεγε.....
Ασχετο.... το μονο ζωο που φοβαται η μικρη ειναι οι Χηνα. Μικρουλα κρατουσε κατι χορτα, και μια χηνα της επιθετηκε για να της τα αρπαξει να τα φαει, η δε μικρη αντεδρασε γιατι δεν ηθελε να της τα δωσει με αποτελεσμα να δεχτει μερικες καλες δαγκωνιες στην προσπαθεια της χηνας να αρπαξει τα χορτα, οποτε ακομα και τωρα, οπου δει χηνα, απου φυγει-φυγει.....