Apoc,
οι κοπέλες αυτές εργάζονται και εργάζονται πραγματικά σκληρά (στην κυριολεξιά γαμιούνται στη δουλειά) και πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι (ασφάλεια, περίθαλψη, εργασια κλπ). Οι συγκεκριμένες εργαζόμενες προσφέρουν σε ένα κοινωνικό σύνολο από πολλές απόψεις. Δες λίγο την ταινία "Κάλπικη Λίρα" στο σημείο που λέει για τη Σπεράντζα Βρανά και ίσως καταλάβεις ορισμένα πράγματα. Επίσης, συμβάλλουν -με τον τρόπο τους- στη μείωση των κρουσμάτων βιασμών. Ως εκ τούτων, η συνεισφορά τους στην εν γένη κοινωνία είναι αρκετά σημαντική. Όχι βέβαια πως δεν υπάρχουν κακές επαγγελματίες. Όπως υπάρχουν σε κάθε χώρο.
Μια σημαντική κίνηση από πλευράς πολιτείας έτσι ώστε να εξαλείψει αφενός τα διάφορα φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς (trafficking κλπ) θα ήταν η κατα το πλείστον νομιμοποίηση της πορνείας παράλληλα με την επιβολή συγκεκριμένων κανόνων υγιεινής και ασφάλειας (καθαρά σπίτια, κρεββάτια, σεντόνια, γιατροί κ.α.). Μετά από όλα αυτά θα έπρεπε και οι εργαζόμενες σε αυτό τον χώρο να έχουν τα δικαιώματά τους αλλά και τις υποχρεώσεις τους (ασφαλιστικές εισφορές, γιατροί κλπ).
Και εγώ φίλε μου, δεν πάω με τίποτα τους δημοσίους υπαλλήλους, οφείλω όμως σαν εργαζόμενος να είμαι δίπλα τους όταν αυτοί έχουν δίκαια αιτήματα. Μπορεί να μην συμπαθώ τους φορτηγατζήδες, αλλά τις προάλλες που είχαν δικαιότατα αιτήματα ήμουν μαζί τους. Έτσι πάει. Αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας και θα γίνουμε 100% έρμαιο στις διαθέσεις των κρατούντων της εξουσία (από όποιο επίπεδο κι αν το δεις).
Φιλικά
Υ.Γ.: Μια παρατήρηση γενικότερη: Κόπτεστε για την υγεία σας και λέτε για το μπορδέλο και τις κοπέλες αν κάνουν ξεσκούφωτο, ακάποτο, ακάλυπτο και μπορεί να κολήσετε τίποτα. Αν στα σεντόνια που βάζετε το κωλαράκι σας έχουν βάλει αντίστοιχα το κωλαράκι τους χιλιάδες άλλοι μπίχλιδες, βρωμιάρηδες ή/και άρρωστοι. Αν πατάτε ξυπόλυτοι ή με τις ελεεινές εκείνες πλαστικές παντόφλες, ή με τις κάλτσες σε πάτωμα που πατάνε δεκάδες άλλοι που έρχονται από το δρόμο άρα πρακτικά είναι σαν να πατάς στο δρόμο. Και καλά και ωραία όλα αυτά αλλά τί γίνεται με τους άλλους χώρους της βιομηχανία του σεξ;
Οι κοπέλες στα στριπ είναι καθαρές; Ο φραπές που σερβιρούν μήπως είναι στο ίδιο ποτήρι που έχουν πιεί και άλλοι χιλίοι χωρίς να έχει καθαριστεί πριν; Αν μια κοπέλα από αυτές έχει υπατίτιδα είναι εύκολο ή δύσκολο να κολλήσει κάποιον πελάτη; Σημειώνω μόνο ότι για να προσληφθεί κάποιος σαν σερβιτόρος, μάγειρας κλπ σύμφωνα με το νόμο πρέπει να έχει περάσει από τις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις. Οι κοπέλες ή άνδρες που δουλεύουν σε αυτά τα μαγαζιά, έχουν κάνει ποτέ τις εξετάσεις αυτές;