Μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Δεν μιλάω για εγκυμοσύνη. Μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη υπάρχουν πολλοί τρόπο να την αποφύγεις. Ούτε αναφέρομαι σε σεξουαλικό νόσημα από το οποίο εύκολα ή δύσκολα μπορείς να θεραπευτείς. Μιλώ για το AIDS. Ας υποθέσουμε ότι γνωρίζεις μια κοπέλα. Η σχέση σας έχει διάρκεια. Πόσο να πούμε; Ας πούμε 6 μήνες, ένα χρόνο. Είσαι σίγουρος ότι σου είναι απόλυτα πιστή. Δεν ξέρεις όμως με ποιόν ήταν πριν από σένα η κοπέλα. Ούτε φυσικά της έχεις ζητήσει αποτελέσματα αιματολογικών εξετάσεων. Ο ύπουλος αυτός ιός, μπορεί να βρίσκεται στον ανθρώπινο οργανισμό, χωρίς ο φορέας να το αντιληφθεί αφού υπάρχει η πιθανότητα να μη νοσήσει ποτέ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν τον μεταδίδει κιόλας. Ακόμη μπορεί ο φορέας, να νοσήσει μετά από χρόνια. Λοιπόν, τι λες; Αξίζει τον κόπο να είμαστε προσεκτικοί και να χρησιμοποιούμε προφυλακτικό εκτός-όπως λέω- αν είμαστε 1000% σίγουροι ότι δεν κινδυνεύουμε από τον σεξουαλικό μας σύντροφο, αλλά ότι κι εμείς δεν αποτελούμε κίνδυνο γι' αυτόν.
Τι να σου πω ρε φίλε. Εγω ξέρω ότι στην παραλιακή βράδυ Σαββατου καλοκαίρακι, υπάρχουν άτομα που τρέχουν γαμιώντας και ότι υπάρχει περίπτωση να πέσω σε κάναν τέτοιο και να πάθω ζημιά, παρόλαυτά κάθε Σαββατο βράδυ το καλοκαίρι, κάτω είμαι.
Υπάρχουν τόσοι κίνδυνοι στη ζωή μας και σε τόσα επίπεδα που αν τους λάβουμε υπόψην θα πρέπει κυριολεκτικά να ακινητοποιηθούμε, αλλά και σε τι θα ωφελούσε να ζήσουμε μια ζωή ακινητοποιημένοι και μέσα σε αποστηρωμένη γυάλα? Μηπως είναι καλύτερα να ζήσεις έστω και 40-50 χρόνια, πιό ζωντανά και αν είσαι άτυχος...τι να κάνουμε, μέσα στη ζωή παίζουν όλα.
Είναι ανώφελο να προσπαθούμε να προφυλαχτούμε από όλα, γιατί πιστεύω ότι μετα χάνουμε σε όρους φυσικότητας απτη ζωή μας και επιπλέον δεν μπορούμε να προφυλαχτούμε από όλα. Καλό είναι να προστατευόμαστε από αγνωστες κοπέλλες κτλ, αλλα προσωπικά πιστεύω ότι με τη γυναίκα ή την μακροχρόνια σχέση είναι ανώφελο και υπερβολικό. Σίγουρα μπορεί να σε απατήσει, αλλά πρέπει να είναι παρτόλα για να φοβάσαι ότι θα είναι αυξημένες οι πιθανότητες να έχει AIDS