Νέα

Σερβία..συρρίκνωση χωρίς τέλος !

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nik30
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 842
  • Εμφανίσεις 28K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Τότε είναι σαν να λες οτι καλά έκαναν οι Αμερικάνοι και επενέβησαν, εφόσον η Γιουγκοσλαβία είχε ήδη γίνει λαμπόγυαλο.
Σωστά;

Οι Αμερικανοι επενεβησαν σε μια χωρα με σκοπο οχι να ισοροπησουν την κατασταση εκει, αλλα με αφορμη τις σφαγες κατα μουσουλμανων εκαναν και αυτοι τα ιδια και χειροτερα εγκληματα με τους βομβαρδισμους.

Οι Συμμαχοι ανετρεψαν ενα ιμπεριαλιστικο φασιστικο καθεστως που ειχε απλωθει σε ολη την Ευρωπη...

Ανομοια πραγματα πιστευω

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Οι Αμερικανοι επενεβησαν σε μια χωρα με σκοπο οχι να ισοροπησουν την κατασταση εκει, αλλα με αφορμη τις σφαγες κατα μουσουλμανων εκαναν και αυτοι τα ιδια και χειροτερα εγκληματα με τους βομβαρδισμους.

Οι Συμμαχοι ανετρεψαν ενα ιμπεριαλιστικο φασιστικο καθεστως που ειχε απλωθει σε ολη την Ευρωπη...

Ανομοια πραγματα πιστευω

καμια σχεση το ενα με το αλλο
ειναι προφανες

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Όχι αλλά μην ξεχνάς ότι στην πρώην Γιουγκοσλαβία έγινε εμφύλιος και όχι αμυντικός πόλεμος και στους εμφυλίους ως γνωστόν γίνονται οι μεγαλύτερες αγριότητες...
Ειδικά όταν το μίσος σιγοβράζει επί 50 χρόνια αναγκαστικής συμβίωσης και επίπλαστης "εθνικής" ενότητας στο όνομα του σοσιαλισμού...

Το θέμα δεν είναι γιατί διώκεται ο Κάρατζιτς...
Το θέμα είναι γιατί διώκεται ΜΟΝΟ ο Κάρατζιτς...

Οι Κροάτες και οι Βόσνιοι εγκληματίες πολέμου την έβγαλαν σχεδόν λάδι παρά το γεγονός ότι 1.000.000 σέρβοι εκτοπίστηκαν βίαια από τις εστίες τους και εκτιμώ ότι σκοτώθηκαν αρκετοί περισσότεροι από τους 8.000 της Σερμπρένιτσα...

Για τους Κοσοβάρους δε λέω τίποτα...Μετά από αυτά που έγιναν και γίνονται στο Κόσοβο, το διεθνές δίκαιο πρέπει να σταματήσει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια...

Όσο για το τί πραγματικά έγινε στην πρώην Γιουγκοσλαβία, το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του...
Δημιουργήθηκαν ένα σωρό προτεκοράτα, ανίκανα να επιβιώσουν μόνα τους και έρμαια στον κάθε διεθνή νταβατζή...
Και αν η Σερβία και η Κροατία, ίσως και η Σλοβενία θυμίζουν αμυδρά κράτος, η Βοζνία- Εζεργοβίνη, το Μαυροβούνιο, το Κόσοβο, τα Σκόπια κάνουν τα προτεκτοράτα της εποχής της αποικιοκρατίας να φαντάζουν υπερδυνάμεις...

Καλώς σε ξαναβρίσκω εν πρώτοις.

Δεν διαφωνώ στα περισσότερα που λες.
Φυσικά και δεν έπρεπε να διωχθεί μόνο ο Κάρατζιτς.
Αυτός όμως δεν είναι λόγος να ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ο Κάρατζιτς.
Η μήπως έπρεπε;

Και κάτι σε σχέση με τον εμφύλιο που είπες.
Και στην Ελλάδα είχαμε εμφύλιο.
Δεν είχαμε όμως τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, ούτε απο τον Εθνικό ούτε απο το Δημοκρατικό Στρατό.
Για την οποία σφαγή θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Που είναι λοιπόν εκείνες οι αλβανικές/διεθνείς πηγές που έλεγε ο τυπάκος;

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66

Ανομοια πραγματα πιστευω

Δηλαδή οι Αμερικάνοι το 1945 ήταν καλοί και το 1998 κακοί;

Επισκέπτης
Μου το εξηγείς λίγο πιο αναλυτικά;

Το 1945 ο ρολος των Αμερικανων ας πουμε οτι ηταν "καλος" για την Ευρωπη και γενικα τον κοσμο αφου βοηθησαν να σταματησει ενα ιμπεριαλιστικο φασιστικο καθεστως οπως του χιτλερ που ειχε κυλησει στο αιμα την Ευρωπη και οχι μονο...

Εξαλου η εκαστοτε πολιτικη μιας χωρας την κανει καλη η κακη!Δεν ηταν οι Αμερικανοι "κακοι" απο γενησιμιου τους  :2funny:

Kurwa

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2008
Like
6
Πόντοι
6
Εγω γιατι και στις δυο περιπτωσεις πιστευω οτι οι Αμερικανοι δεν επραξαν καλα? :'(

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Το 1945 ο ρολος των Αμερικανων ας πουμε οτι ηταν "καλος" για την Ευρωπη και γενικα τον κοσμο αφου βοηθησαν να σταματησει ενα ιμπεριαλιστικο φασιστικο καθεστως οπως του χιτλερ που ειχε κυλησει στο αιμα την Ευρωπη και οχι μονο...

Εξαλου η εκαστοτε πολιτικη μιας χωρας την κανει καλη η κακη!Δεν ηταν οι Αμερικανοι "κακοι" απο γενησιμιου τους  :2funny:

αλλα συμφεροντα ειχαν τοτε
αλλα στον αλλο πολεμο
ο καθενας κοιταει τα συμφεροντα του
δεν αγαπησε κανεις κανεναν

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66

Σόρρυ για το off topic, αλλά εφόσον καταδικάζεις 100% ΟΛΟΝ τον Χίτλερ, όπως λες, να υποθέσω οτι καταδικάζεις και τη ΝΟΠΟ; (ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ Οργάνωση Παναθηναϊκών Οπαδών). Το λέω γιατί υπάρχει σχετικό τόπικ στο οποίο συμμετέχεις, αν δεν κάνω λάθος.
(Στο τόπικ, όχι στη ΝΟΠΟ)

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Εγω γιατι και στις δυο περιπτωσεις πιστευω οτι οι Αμερικανοι δεν επραξαν καλα? :'(

Δεν μας λες τότε και τη διαφωνία σου με τους Αμερικάνους το 1945;
Με ποιους αισθάνεσαι πιο κοντα απο τους αντιμαχόμενους εκείνης της εποχής δηλαδή;

Και περιμένω πάντα τις αλβανικές/διεθνείς πηγές που ισχυρίστηκες, δεν το ξεχνάω.

Kurwa

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2008
Like
6
Πόντοι
6
Σόρρυ για το off topic, αλλά εφόσον καταδικάζεις 100% ΟΛΟΝ τον Χίτλερ, όπως λες, να υποθέσω οτι καταδικάζεις και τη ΝΟΠΟ; (ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ Οργάνωση Παναθηναϊκών Οπαδών). Το λέω γιατί υπάρχει σχετικό τόπικ στο οποίο συμμετέχεις, αν δεν κάνω λάθος.

Εγω ποτε δεν καταδικασα απολυτα τον Χιτλερ.Ειχε και τα καλα ειχε και τα κακα του.

Δεν μας λες τότε και τη διαφωνία σου με τους Αμερικάνους το 1945;
Με ποιους αισθάνεσαι πιο κοντα απο τους αντιμαχόμενους εκείνης της εποχής δηλαδή;

Κανεις δεν εχει δει τον κοσμο με νικητη τον Χιτλερ στο Β Παγκοσμιο.Μην κρινεις κατι που δεν εχιες δει.Οσο για την θεση μου μαλλον καταλαβες... ;)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Δηλαδή οι Αμερικάνοι το 1945 ήταν καλοί και το 1998 κακοί;

Ναι...Άλλες οι συνθήκες το 1945 άλλες το 1998 άλλες το 2008...
Κατά την άποψή μου έως το 1990 η συνεισφορά των αμερικάνων ήταν μάλλον θετική...
Μετά, άρχισαν τις μαλακίες.

Καλώς σε ξαναβρίσκω εν πρώτοις.

Δεν διαφωνώ στα περισσότερα που λες.
Φυσικά και δεν έπρεπε να διωχθεί μόνο ο Κάρατζιτς.
Αυτός όμως δεν είναι λόγος να ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ο Κάρατζιτς.
Η μήπως έπρεπε;

Και κάτι σε σχέση με τον εμφύλιο που είπες.
Και στην Ελλάδα είχαμε εμφύλιο.
Δεν είχαμε όμως τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, ούτε απο τον Εθνικό ούτε απο το Δημοκρατικό Στρατό.
Για την οποία σφαγή θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου.

Και στον ελληνικό εμφύλιο είχαμε αγριότητες...Κάτι κονσερβοκούτια και κάτι παιδομαζώματα από τη μία, κάτι εκτοπίσεις από την άλλη και εκτελέσεις εκατέρωθεν..
Σερμπρένιτσα πράγματι δεν είχαμε αλλά άλλη η φύση της σύγκρουσης στη διάλυση της γιουγκοσλαβίας άλλη στον ελληνικό εμφύλιο άλλη στον αμερικάνικο (που και εκεί έγιναν τρελές αγριότητες)...

Η σφαγή της Σερμπρένιτσα είναι μια ειδεχθής πράξη και οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν...Ωστόσο, θα ήταν απλοϊκό να λέγαμε ότι φταίει μόνο ο τάδε ή ο δείνα...
Διότι άλλο η πολιτική κριτική, άλλο η ποινική διαδικασία (όπου υπάρχει τεκμήριο αθωότητας)...

Επί τη ευκαιρία, κανένα σχόλιο για τις απανωτές επιστολές Γκουέφσκι;

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866

το κλασσικο οφ τοπικ
τωρα το θυμηθηκες αυτο?
και φυσικα εχεις το αντιστοιχο λινκ φανατζομαι?
και μετα εγω ασχολουμε με σενα
ρε παπια για να τελειωνουμε στα χω πει τοσες φορες
δεν ειμαι χ.α ουτε ναζιστης?
αλλα αναμεσα σε αυτους και σενα επιλεγω αυτους απλο
γιατι εσυ εισαι μισελληνας πως το λενε
οι αποψεις σου ειναι προπαγανδηστικες
οποτε με στελνεις στην αλλη πλευρα
φυσικα εννοω στον διαλογο οχι πουθενα αλλου
ο λογος που υπαρχουν αυτοι εισαι εσυ
στα χω τοσες φορες τι δεν μπορεις να καταλαβεις?
ακομα και αν διαφωνουμε σε ολα
οταν μιλας νορμαλ θα σου απαντω ετσι
οταν ειρωνευεσαι το ιδιο
και το καλυτερο ξερεις πιο ειναι οτι δεν μπορεις να κανεις τιποτα για να αλλαξει αυτο
οποτε χονεψε το και προχωρα παρακατω

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Και στον ελληνικό εμφύλιο είχαμε αγριότητες...Κάτι κονσερβοκούτια και κάτι παιδομαζώματα από τη μία, κάτι εκτοπίσεις από την άλλη και εκτελέσεις εκατέρωθεν..
Σερμπρένιτσα πράγματι δεν είχαμε αλλά άλλη η φύση της σύγκρουσης στη διάλυση της γιουγκοσλαβίας άλλη στον ελληνικό εμφύλιο άλλη στον αμερικάνικο (που και εκεί έγιναν τρελές αγριότητες)...

Η σφαγή της Σερμπρένιτσα είναι μια ειδεχθής πράξη και οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν...Ωστόσο, θα ήταν απλοϊκό να λέγαμε ότι φταίει μόνο ο τάδε ή ο δείνα...
Διότι άλλο η πολιτική κριτική, άλλο η ποινική διαδικασία (όπου υπάρχει τεκμήριο αθωότητας)...

Επί τη ευκαιρία, κανένα σχόλιο για τις απανωτές επιστολές Γκουέφσκι;

Δεν συζητάμε τώρα τις επιστολές Γκουέφσκι, νομίζω.
Στο αρμόδιο θρεντ να σου κάνω όσα σχόλια θες.

Δεν μου είπες όμως αν καλώς διώκεται τελικά ο -σφαγέας κατά τεκμήριον, έστω και αν δεν είναι ο μόνος- Κάρατζιτς.
Αν εσύ θα τον άφηνες αδίκαστο δηλαδή, επειδή -προφανώς- δεν φταίει μόνο αυτός.
Ούτε μου είπες τη γνώμη σου για κάτι μπουμπούκια σαν τον Αρκάν, ας πούμε.

Είναι σαν να μου λες οτι εφόσον δεν τιμωρήθηκαν και ΟΛΟΙ οι άλλοι στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, ΔΕΝ έπρεπε να τιμωρηθούν και ο Κεντέρης με τη Θάνου.
Ούτε να στηλιτευτεί το "ατύχημα" με τη μοτοσυκλέτα.
Και φυσικά, οτι καλώς γιουχάρανε οι δικοί μας την εκκίνηση των 200 μέτρων, έτσι;

Για τα "κονσερβοκούτια" (τι μάρκα κονσέρβα άραγε;) και τα υπόλοιπα, τα λέμε άλλη φορά.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
το κλασσικο οφ τοπικ
τωρα το θυμηθηκες αυτο?
και φυσικα εχεις το αντιστοιχο λινκ φανατζομαι?
και μετα εγω ασχολουμε με σενα
ρε παπια για να τελειωνουμε στα χω πει τοσες φορες
δεν ειμαι χ.α ουτε ναζιστης?
αλλα αναμεσα σε αυτους και σενα επιλεγω αυτους απλο
γιατι εσυ εισαι μισελληνας πως το λενε
οι αποψεις σου ειναι προπαγανδηστικες
οποτε με στελνεις στην αλλη πλευρα
φυσικα εννοω στον διαλογο οχι πουθενα αλλου
ο λογος που υπαρχουν αυτοι εισαι εσυ
στα χω τοσες φορες τι δεν μπορεις να καταλαβεις?
ακομα και αν διαφωνουμε σε ολα
οταν μιλας νορμαλ θα σου απαντω ετσι
οταν ειρωνευεσαι το ιδιο
και το καλυτερο ξερεις πιο ειναι οτι δεν μπορεις να κανεις τιποτα για να αλλαξει αυτο
οποτε χονεψε το και προχωρα παρακατω

Περιμένω λοιπόν να μου πεις (με βάση κάποιο γραπτό μου) ΠΟΥ -συγκεκριμένα- είμαι ανθέλληνας, όπως ισχυρίζεσαι επί μέρες.
Η που ΕΒΡΙΣΑ το νεκρό Σολωμού, όπως και πάλι ισχυρίστηκες.
Αν δεν είσαι συκοφάντης φυσικά.

Kurwa

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2008
Like
6
Πόντοι
6
Αν παει ο Καρατζιτς στην Χαγη(που ειναι δηλαδη).

Το πιο πιθανον ειναι να τον δολοφονησουν οπως και τον Milosevic.

Και ποιοι αλλοι θα ειναι οι δραστες παρα οι ΚωλοΑμερικανοι? :booty:

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Εγω ποτε δεν καταδικασα απολυτα τον Χιτλερ.Ειχε και τα καλα ειχε και τα κακα του.

Κανεις δεν εχει δει τον κοσμο με νικητη τον Χιτλερ στο Β Παγκοσμιο.Μην κρινεις κατι που δεν εχιες δει.Οσο για την θεση μου μαλλον καταλαβες... ;)

Κατάλαβα.
Και σε καληνυχτίζω ως εκ τούτου.
Δεν είμαι υπέρ του διαλόγου με ναζιστές, συμπάθα με.
Άλλωστε, ούτε και κείνοι ήταν.

(όπως κατάλαβα και οτι συνηθίζεις να μιλάς για κάτι χωρίς να έχεις στοιχεία)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom