Με όλο το σεβασμό, αυτό θα το βάφτιζα καιροσκοπισμό χωρίς ηθικούς φραγμούς. Αν όλοι ακολουθούσαμε τον ισχυρό, τότε θα ζούσαμε ακόμα σε καλύβες και θα έπρεπε την πρώτη νύχτα του γάμου να δοκιμάσει πρώτος τη γυναίκα μας ο 'άρχοντας' ;)Το δίκαιο πάπιε, δεν είναι τίποτ' άλλο από την αποτύπωση του ανωτέρω συσχετισμού δυνάμεων μια δεδομένη στιγμή...
Όταν αλλάζει ο συσχετισμός, αλλάζει και το δίκαιο..
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Σερβία..συρρίκνωση χωρίς τέλος !
- Μέλος που άνοιξε το νήμα nik30
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 842
- Εμφανίσεις 28K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Πως το εννοείς αυτό;
Έλα τώρα, απλό είναι...
Τα σύνορα πχ 2 κρατών περιγράφονται σε μια διεθνή συνθήκη...
Κάποια στιγμή το ένα από τα 2 κράτη αποκτά υπεροπλία, κάνει ντου στο άλλο κράτος και καταλαμβάνει στρατιωτικά μια περιοχή του...
Γίνεται ειρήνη, υπογράφεται καινόυργια συνθήκη που επικυρώνει και τυπικά το νέο status quo και πάει λέγοντας...
Λάβε και υπόψη ότι διεθνές δίκαιο είναι το σύνολο των εθίμων, διεθνών συνθηκών, συμφωνιών και άλλων συναφών...
Και όπως όλα τα δίκαια, αλλάζουν...
Οκ, τότε συμφωνώ επ' αυτού με τον ljsilver.Έλα τώρα, απλό είναι...
Τα σύνορα πχ 2 κρατών περιγράφονται σε μια διεθνή συνθήκη...
Κάποια στιγμή το ένα από τα 2 κράτη αποκτά υπεροπλία, κάνει ντου στο άλλο κράτος και καταλαμβάνει στρατιωτικά μια περιοχή του...
Γίνεται ειρήνη, υπογράφεται καινόυργια συνθήκη που επικυρώνει και τυπικά το νέο status quo και πάει λέγοντας...
Λάβε και υπόψη ότι διεθνές δίκαιο είναι το σύνολο των εθίμων, διεθνών συνθηκών, συμφωνιών και άλλων συναφών...
Και όπως όλα τα δίκαια, αλλάζουν...
θα διαφωνήσω .Για να μην παρεξηγηθώ. Όταν μιλάω για 'ισχύ' δε λέω να γίνουμε ένα στρατοκρατούμενο κράτος. Μακριά από μένα αυτά, οκ? Η ισχύς ενός κράτους είναι, πρώτα από όλα, η ικανότητα να μεταφράζει σε 'επίσημη πολιτική' τα πραγματικά συμφέροντα του λαού του. Αμφιβάλλω αν το πραγματικό συμφέρον του ελληνικού λαού είναι οι παπαριές που λέει ο Καρατζαφέρης και ο ακροδεξιός συρφετός του ΛΑΟΣ, ή ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Το πραγματικό συμφέρον του ελληνικού λαού, κατά τη γνώμη μου, είναι να αναπτύξει σχέσεις φιλίας και πραγματικής συνεργασίας με τους λαούς της περιοχής, και αυτό πρώτα από όλα σημαίνει να κρατήσεις τις ΗΠΑ και την ΕΕ όσο μπορείς πιο μακριά από εδώ.
το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη οικονομική διείσδυση ελλήνων στα Σκόπια μάλλον ως αρνητικό εκλαμβάνεται εν προκειμένω , πόσω παραπάνω να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πίεσης.
Πραγματικά νομίζω ότι με βάση την ιστορία μας ώς λαό, οι τελευταίες κυβερνήσεις μας έχουν υποβαθμίσει τόσο πολύ (λες και είμαστε οι ζητιάνοι, καμία διεκδίκηση, καμία θέση) , που οι ακραίες απόψεις του ΛΑΟΣ ίσως και να αποτελούν ένα αναγκαίο κακό.
δεν είναι δυνατόν όλοι οι γείτονες να έχουν αξιώσεις και εμείς συνεχώς να υποχωρούμε
Τι αξιώσεις έχουν οι γείτονες, συμπολεμιστή;δεν είναι δυνατόν όλοι οι γείτονες να έχουν αξιώσεις και εμείς συνεχώς να υποχωρούμε
Όχι, αλλά θα ήθελα να πάω.
Όπως και Βελιγράδι και Τίρανα.
Εσύ έχεις πάει μάλλον, ε;
Δεν το ρωτάω για να κάνω τον έξυπνο.
Απλά εχω την απορία. Αν δεν εχεις παει σε μια χώρα, πως μπορείς να έχεις εικόνα για τον τόπο, την κουλτούρα του, τη γλώσσα του, το πως σκέφτονται οι άνθρωποι, τις επιρροές τους; Πως αναφέρεις τη "μακεδονική" γλώσσα οταν δεν την έχεις ακούσει καν;
Πως μπορείς να λάβεις θέση υπερ ή κατα στηριζόμενος μόνο σε ό,τι έχεις διαβάσει ή ακούσει απο τρίτους; Βρίσκεις την τοποθέτησή σου αξιόπιστη; Εσενα σε εκφράζει το να είσαι φερέφωνο των όποιων πληροφοριών χωρίς να εχεις εσυ ο ίδιος εικόνα;
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Με όλο το σεβασμό, αυτό θα το βάφτιζα καιροσκοπισμό χωρίς ηθικούς φραγμούς. Αν όλοι ακολουθούσαμε τον ισχυρό, τότε θα ζούσαμε ακόμα σε καλύβες και θα έπρεπε την πρώτη νύχτα του γάμου να δοκιμάσει πρώτος τη γυναίκα μας ο 'άρχοντας' ;)
Λίγο φιλοσοφικό το θέμα που θίγεις αλλά εσύ πιστεύεις ότι υπάρχουν αιώνιες ηθικές αξίες;
Και θα μέναμε ακόμη σε καλύβες και θα είχαμε και το ius prima nocte αν δεν βρίσκονταν κάποια άτομα να αμφισβητήσουν το status quo της εποχής και να εισάγουν στο δίκαιο τα νέα ήθη που διαμορφώθηκαν λόγω της αλλαγής στις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες...
Το μοτίβο θέση-αντίθεση-σύνθεση εσύ θα έπρεπε να το ξέρεις καλύτερα απ΄' όλους μας νομίζω...
τσαμουριά, μακεδονία, αιγαίο, ομόνοια (ούτως ή άλλως πιο πολλούς αλλοδαπούς θα βρεις εκεί)Τι αξιώσεις έχουν οι γείτονες, συμπολεμιστή;
Πίστεψέ με, έχω διαβάσει πολλά επι του θέματος.Δεν το ρωτάω για να κάνω τον έξυπνο.
Απλά εχω την απορία. Αν δεν εχεις παει σε μια χώρα, πως μπορείς να έχεις εικόνα για τον τόπο, την κουλτούρα του, τη γλώσσα του, το πως σκέφτονται οι άνθρωποι, τις επιρροές τους; Πως αναφέρεις τη "μακεδονική" γλώσσα οταν δεν την έχεις ακούσει καν;
Πως μπορείς να λάβεις θέση υπερ ή κατα στηριζόμενος μόνο σε ό,τι έχεις διαβάσει ή ακούσει απο τρίτους; Βρίσκεις την τοποθέτησή σου αξιόπιστη; Εσενα σε εκφράζει το να είσαι φερέφωνο των όποιων πληροφοριών χωρίς να εχεις εσυ ο ίδιος εικόνα;
Αλλά τι λογική είναι αυτή;
Για να έχω άποψη επι του Χίτλερ, πρέπει να ζούσα τότε στη Γερμανία;
Δε θεώρησα ποτέ τις επενδύσεις Ελληνικής προέλευσης επιχειρήσεων σε κάποια χώρα ως 'διείσδυση της Ελλάδας' σε αυτήν. Αυτό που ΠΑΝΤΑ γινόταν και γίνεται είναι ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ό,τι μπορεί να τους προσφέρει η Ελλάδα ως διεθνώς αναγνωρισμένη κρατική οντότητα για να κάνουν μπίζνες. Οι επενδύσεις λ.χ. στην κλωστοϋφαντουργία της FYROM ή της Βουλγαρίας απλά επιτάχυναν τη διάλυση του κλάδου στην Ελλάδα. Επιμένω στην άποψη ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα...
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Οκ, τότε συμφωνώ επ' αυτού με τον ljsilver.
Και καλά κάνεις αλλά να θυμάσαι ότι δίκαιο και ηθική δεν ταυτίζονται...
Η ηθική άλλωστε είναι μια βαθύτατα υποκειμενική έννοια, άμεσα εξαρτημένη από χωροχρονικές συγκυρίες...
Μιλάμε για ΕΠΙΣΗΜΕΣ αξιώσεις.τσαμουριά, μακεδονία, αιγαίο, ομόνοια (ούτως ή άλλως πιο πολλούς αλλοδαπούς θα βρεις εκεί)
Αν είναι έτσι και η Χρυσή Αυγή θέλει να πάρουμε την Κωνσταντινούπολη.
Αλλά κανείς δεν την παίρνει στα σοβαρά.
Αυτό με την Ομόνοια που λες, τι είναι;
Πίστεψέ με, έχω διαβάσει πολλά επι του θέματος.
Αλλά τι λογική είναι αυτή;
Για να έχω άποψη επι του Χίτλερ, πρέπει να ζούσα τότε στη Γερμανία;
Η απάντησή σου με κάλυψε. Διαφορά φιλοσοφίας.
Αυτα τα "ιστορικά" βιβλία τελικά έχουν κάνει πολύ ζημιά. Και θα κάνουν κι άλλη
Καιρός να γράψω και εγω ένα. Προσφορές ωστε να μη γράψω βιβλίο, δεκτές.
Η δημιουργία μιας 'νέας ηθικής' ξεκινάει πάντα από την πρωτοβουλία κάποιων 'ανήθικων'. Η ανηθικότητα του ενός γίνεται 'νέα ηθική' όταν την ασπαστούν χιλιάδες. Καταλαβαίνω πού το πας, και δε θα διαφωνήσω. Κάποιος όμως πάντα κάνει την αρχή, και συνήθως με προσωπικό κόστος...Λίγο φιλοσοφικό το θέμα που θίγεις αλλά εσύ πιστεύεις ότι υπάρχουν αιώνιες ηθικές αξίες;
Και θα μέναμε ακόμη σε καλύβες και θα είχαμε και το ius prima nocte αν δεν βρίσκονταν κάποια άτομα να αμφισβητήσουν το status quo της εποχής και να εισάγουν στο δίκαιο τα νέα ήθη που διαμορφώθηκαν λόγω της αλλαγής στις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες...
Το μοτίβο θέση-αντίθεση-σύνθεση εσύ θα έπρεπε να το ξέρεις καλύτερα απ΄' όλους μας νομίζω...
Μην το χλευάζεις. Ιδίως αν δεν ξέρεις τι και πόσο έχω διαβάσει.Η απάντησή σου με κάλυψε. Διαφορά φιλοσοφίας.
Αυτα τα "ιστορικά" βιβλία τελικά έχουν κάνει πολύ ζημιά. Και θα κάνουν κι άλλη
Καιρός να γράψω και εγω ένα. Προσφορές ωστε να μη γράψω βιβλίο, δεκτές.
Και μην νομίζεις οτι έχω διαβάσει μόνο της μίας κοσμοθεωρίας, της διεθνιστικής ας πούμε, βιβλία.
Οι απόψεις, ακόμα και οι πιο μαλακισμένες, δεν δαγκώνουν.
Καλή τύχη με το βιβλίο σου πάντως.
...Και επειδή νυστάζω, και οι αισιόδοξες σκέψεις κάνουν τον ύπνο καλύτερο ...
Αν η πολιτική των ΗΠΑ είναι, πλέον, η δημιουργία μικρών, αδύναμων κρατών τα οποία μπορούν να επιβιώσουν μόνο ως προτεκτοράτα, φαίνεται στα μάτια μου ως έμμεση ομολογία ότι η Αμερικάνικη αυτοκρατορία αρχίζει να δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα με συγκροτημένες και δυνατές κρατικές οντότητες. Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε για τον κόσμο μετά το 'τέλος της αμερικανοκρατίας'. Μπορεί να μην είναι πολύ μακριά.
Αν η πολιτική των ΗΠΑ είναι, πλέον, η δημιουργία μικρών, αδύναμων κρατών τα οποία μπορούν να επιβιώσουν μόνο ως προτεκτοράτα, φαίνεται στα μάτια μου ως έμμεση ομολογία ότι η Αμερικάνικη αυτοκρατορία αρχίζει να δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα με συγκροτημένες και δυνατές κρατικές οντότητες. Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε για τον κόσμο μετά το 'τέλος της αμερικανοκρατίας'. Μπορεί να μην είναι πολύ μακριά.
Για ομόνοια πλάκα κάνω.Μιλάμε για ΕΠΙΣΗΜΕΣ αξιώσεις.
Αν είναι έτσι και η Χρυσή Αυγή θέλει να πάρουμε την Κωνσταντινούπολη.
Αλλά κανείς δεν την παίρνει στα σοβαρά.
Αυτό με την Ομόνοια που λες, τι είναι;
για την τσαμουριά οι διεκδικήσεις σε αστικό-δικαστικό επίπεδο υπάρχουν, ενώ και σε διακρατικό , ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ, υπαρχουν αλλά όχι τόσο έντονες.
Το ξαναλέω ότι ακόμη και αν κάποιος δε συμφωνει με τις ακραίες θέσεις του ΛΑΟΣ , είναι προτιμότερο να ακολουθήσουμε μια πιο επιθετική εξ. πολιτική.
έστω και ως αλλαγή να διεκδικήσουμε και εμείς κάτι.
πραγματικά, ως μακεδόνας βαρέθηκα να πρέπει διαρκώς να επιβεβαιώνω την εθνική μου ταυτότητα
Σαν τι να διεκδικήσουμε δηλαδή;Για ομόνοια πλάκα κάνω.
για την τσαμουριά οι διεκδικήσεις σε αστικό-δικαστικό επίπεδο υπάρχουν, ενώ και σε διακρατικό , ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ, υπαρχουν αλλά όχι τόσο έντονες.
Το ξαναλέω ότι ακόμη και αν κάποιος δε συμφωνει με τις ακραίες θέσεις του ΛΑΟΣ , είναι προτιμότερο να ακολουθήσουμε μια πιο επιθετική εξ. πολιτική.
έστω και ως αλλαγή να διεκδικήσουμε και εμείς κάτι.
πραγματικά, ως μακεδόνας βαρέθηκα να πρέπει διαρκώς να επιβεβαιώνω την εθνική μου ταυτότητα
vonmakoulis
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2006
- Like
- 6
- Πόντοι
- 16
Σύντροφοι για δείτε και αυτό "For the Americans, Kosovo is nothing more than the hinterland of a giant military base, a key presence in the eastern Mediterranean should Greece or Turkey prove unreliable. As for the duly grateful Albanians, they are expected to repay their benefactors by agreeing to be cannon fodder in future imperial wars. For the Europeans, Kosovo is an opportunity to show the world that Europe counts for something and to conduct various pointless social experiments in multiculturalism and multiconfessionalism -- particularly pointless since Kosovo will be one of the most ethnically homogeneous places in Europe."
Συγγραφέας και πολιτικός σχολιαστής George Szamuely. Aπόσπασμα από ένα μεγαλύτερο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό πολιτικό ενημερωτικό δελτίο Counterpunch και αναδημοσιεύθηκε στους Tiraspol Times στις 16.2.08.
Όλόκληρο το άρθυρο εδώ :
Συγγραφέας και πολιτικός σχολιαστής George Szamuely. Aπόσπασμα από ένα μεγαλύτερο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό πολιτικό ενημερωτικό δελτίο Counterpunch και αναδημοσιεύθηκε στους Tiraspol Times στις 16.2.08.
Όλόκληρο το άρθυρο εδώ :
αν και είναι αργά πλεόν( ιδίως όσον αφορά το αιγαίο):κάτι σχετικά με τη μεγάλη του ΄γενους σχολή.κάτι για τα δικαιώματα των ελληνικών μειονοτήτων Κάτι με τη δυνατότητα εκμετάλλευσης των όποιων κοιττασμάτων βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας (ΑΛΛΟ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ)Σαν τι να διεκδικήσουμε δηλαδή;
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 226
- Εμφανίσεις
- 12K
- Απαντήσεις
- 114
- Εμφανίσεις
- 11K
- Απαντήσεις
- 222
- Εμφανίσεις