Ανοίγω ένα θέμα και θα ήθελα απόψεις σχετικά με το τι συμβαίνει πλέον στην αγορά ακινήτων που και σε απλές περιοχές πλέον όπως Άγιος Δημήτριος πανορμου οι τιμές έχουν φτάσει τις 6.000 ευρώ το
Τ.μ και στο Παγκράτι ακόμη και τις 10.000 το τετραγωνικό .
Σε ποιους απευθύνονται ποιος τα αγοράζει
Ανοίγω ένα θέμα και θα ήθελα απόψεις σχετικά με το τι συμβαίνει πλέον στην αγορά ακινήτων που και σε απλές περιοχές πλέον όπως Άγιος Δημήτριος πανορμου οι τιμές έχουν φτάσει τις 6.000 ευρώ το
Την ιδια απορια εχω και εγω τυπε, παντου χτιζουν νεες πολυκατοικίες, ποσοι εχουν χρηματα για να τα αγοράσουν; Λενε οτι εχει ανοίξει η αγορα και στους ξενους, δεν ξερω κατα ποσο ισχύει αυτο.
Οχι και 6,000 με 10,000 ευρω το μετρο καλε μου.. Πολλα τα λες..
Tοσο πουληθηκε πριν λιγες ημερες το γαματο υπερλουξ ρετιρε στο "Οne Athens" στο Κολωνακι..
Γκουγκλαρισε να δεις πολυτελεια.. Μου εφυγε το καφασι.
Στα νότια προαστια εχουν ερθει αρκετοι ξένοι . Αυτοι πληρώνουν ελαχιστο 500κ για να παρουν βιζα. Εχουμε αρκετους κινεζους λεφταδες.
Στο κεντρο αλλοι επενδυτες για χρηση RBnb
Την ιδια απορια εχω και εγω τυπε, παντου χτιζουν νεες πολυκατοικίες, ποσοι εχουν χρηματα για να τα αγοράσουν; Λενε οτι εχει ανοίξει η αγορα και στους ξενους, δεν ξερω κατα ποσο ισχύει αυτο.
Μα και εγώ αυτό λέω στο Παγκράτι είναι κάτι καινούργιες που ζητάνε 10.000 το μέτρο συγνώμη ρε φιλε άμα είχαμε 1.000.000 δεν πηγαίναμε στο χωριό μας και δεν ξανά δουλεύαμε και εμείς και τα παιδιά μας
Κυριοι συγνώμη που αναιρω μερικά από τα λεγόμενα σας, αλλά η κατάσταση έχει ως εξής. Απλά και αληθινά.
Από τη στιγμή που τα οικοδομικά υλικα έχουν τριπλασιαστεί τα τελευταία 5 χρόνια είναι το φυσικό επακόλουθο δυστυχώς.
Ένας πολυ καλός μου φίλος έχει ξεκινήσει να χτίζει σπίτι. 120 τ. μ. με πυλωτη για παρκινγ. Ένα απλό σπιτάκι λοιπόν. Χωρίς την αγορά οικοπεδου το σπίτι του βγήκε 280.000€ με όλα μέσα. Μέχρι και το ΙΚΑ των εργατών. Να υπογραμμίσω ότι δεν έβαλε top υλικά, έβαλε μεσης τιμής. Από μονωσεις, κουφώματα, πλακακια, έπιπλα κουζινας και όλα. Αμα έβαζε top μου είχε πει ότι θα έφτανε 320.000 περιπου.
Αμα δεν πεσουν αυτά μην περιμενετε να πεσουν τα σπίτια.
Για την ιστορία το σπίτι το έφτιαξε στον Νέο Κόσμο που έχει ψηλό συντελεστή δόμησης και το οικόπεδο του 150 τ. μ. κοστολογειται περι τις 50 έως 70.000 τουλάχιστον. Άρα κυριοι όλο το εγχείρημα βγαίνει κανα 400αρι.
Στα νότια προαστια εχουν ερθει αρκετοι ξένοι . Αυτοι πληρώνουν ελαχιστο 500κ για να παρουν βιζα. Εχουμε αρκετους κινεζους λεφταδες.
Στο κεντρο αλλοι επενδυτες για χρηση RBnb
για ποιον λογο ομως;
πράγματι και στις ευρωπαικές χώρες κυρίως με νοίκι λειτουργεί η στέγαση
ποια ειναι η νοοτροπία πίσω από αυτό;πόσο κακό δηλαδή είναι να έχει ο κόσμος δική του στέγη;
Για να πουλήσεις ακίνητο θέλεις συμβολαιογράφο.
Μια φορά και ένα καιρό μπορούσε κάποιος να πιάσει τον ένα κάποιο συμβολαιογράφο και να του γράψει το συμβόλαιο όπως τον βόλευε.
Πλέον όμως η παραπάνω μαλαγανιά δεν είναι και τόσο εύκολη.
Οπότε το ακίνητο, είτε είναι οικία είτε οικοπεδοχώραφο, θα πρέπει να έχει κάποια αξία για να ακούγονται οι καμπάνες σαν αυτή που περιγράφει ο @Σαλονικιος.
Κοινώς θα μιλάμε για προσεγμένη κατασκευή.
Μα και εγώ αυτό λέω στο Παγκράτι είναι κάτι καινούργιες που ζητάνε 10.000 το μέτρο συγνώμη ρε φιλε άμα είχαμε 1.000.000 δεν πηγαίναμε στο χωριό μας και δεν ξανά δουλεύαμε και εμείς και τα παιδιά μας
Έχουν πέσει όλοι να φάνε το Μητσοτάκη για το νέο νομοσχέδιο με τους ΕΕ. Κι όμως έχει ένα ελάχιστο δίκιο. Ελάχιστο μεν αλλά υπαρκτό.
Εδώ και 10+ χρόνια έχουμε φάει ΤΕΡΑΣΤΙΑ αγγούρια στον κώλο αλλά η αγορά εξακολουθεί να μην καταρρέει. Την έχουν πατήσει οι νομοταγείς πολίτες και κανένας άλλος. Άτομα που έχτισαν ένα σπίτι και ξαφνικά βρέθηκαν χωρίς προστασία με καταρρακωμένο μισθό. Το είχα γράψει και πριν μερικούς μήνες. Μόνο και μόνο η κατάργηση των 2 μισθών διέλυσε πολύ κόσμο. Και φυσικά στον ΙΤ που ο βασικός πήγε στα 450 και έβλεπες άτομα με μεγάλη εμπειρία να έχουν να αντιμετωπίσουν το δίλημμα μείωση ή απόλυση.
ΌΜΩΣ... Υπάρχει ακόμη ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ που κινείται. Υπάρχουν ακόμη ΔΥ που χρηματίζονται - λαδώνονται πες το όπως θες. Η διαφθορά εξακολουθεί και υπάρχει σε αρκετές υπηρεσίες. Όχι στα ΚΕΠ αλλά στις γνωστές άγνωστες σαπίλες. Το ίδιο ισχύει και στο ΕΕ. Πέραν από τους ίδιους τους ΕΕ που ηθελημένα δεν κόβουν αποδείξεις έχεις και τους υπόλοιπους που λένε ότι εγώ δε στηρίζω τον κλέφτη υπουργό. Δηλαδή εγώ που σαν ΙΥ παίρνω ΧΧΧ€ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΦΑΝΕΡΑ πάω μόνος μου και λέω στον ΕΕ να τα πάρει μαύρα για να τιμωρήσω τον ΧΨΩ Υπουργό. Το ίδιο ισχύει και για διάφορους ΙΥ που κάνουν δεύτερες δουλειές επίσης μαύρες. Πχ κάτι ντελίβερι σε μικρές πόλεις κτλ.
ΟΚ θα πέσετε να με φάτε επειδή βγάζω τον πιτσιρικά με το παπί ικανό να αγοράσει το παραπάνω διαμέρισμα. Μπορεί να μην είναι ικανός. Αλλά ικανός είναι ο μαντράς από τον οποίο θα αγοράσει την μεταχειρισμένη BMW που τα έσκασε μαύρα. Ικανός είναι το αφεντικό που τον έχει μαύρο και γλειτώνει εισφορές. Ικανός είναι ο Επιθεωρητής Εργασίας ή του ΙΚΑ που τα παίρνει να κάνει τα στραβά μάτια. Όμως ικανή είναι και η οικογένεια του ντελιβερά που δουλεύουν ΟΛΟΙ μαύρα και τη μέρα καθαρίζουν νόμιμα 1000 ο πατέρας, 800 η μάνα, 1300 τα 2 παιδιά και 120 κάθε απόγευμα οικογενειακώς από τη μαύρη εργασία. Αυτά τα 120 επί 5 μέρες τη βδομάδα και 4 εβδομάδες το μήνα μας κάνουν 2400€ το μήνα. Θέλετε 2000€; 1500€; 1000€ το μήνα; Τι ακριβώς αγοράζεις με τέτοιο δάνειο; Έχετε αναρρωτηθεί;