Τύποι δεν είναι τόσο δύσκολη η βίζα για Ρωσία, προς Θεού... Γιατί να δώσετε κερατιάτικα στο Μουζενίδη; Ούτε λαδωματάκι ούτε τίποτα χρειάζεται. Ο dude901123 τα γράφει αναλυτικότατα:
Η ταξιδιωτική ασφάλιση βγαίνει πανεύκολα, ειδικά για τον φίλο που λέει πως είναι εξωτερικό φαντάζομαι θα μπορεί να την κάνει και online. Εγώ online την έκανα πάντα, και σε μισή ώρα είχα το pdf στο inbox μου. Πρόσφατα άκουσα πως η ιδωτική ασφάλιση δε χρειάζεται, αλλά λέει μπορείς να πάρεις χαρτί από τον ασφαλιστικό σου φορέα πως είσαι ασφαλισμένος και σε καλύπτει και στη Ρωσία. Τονίζω πως αυτό μου το είπαν, δεν το έχω τσεκάρει, αλλά ίσως ενδιαφέρει κάποιους που θέλουν να γλυτώσουν το 15άρι της ιδιωτικής ασφάλειας.
Το voucher τωρα στο δίνει πανεύκολα το ξενοδοχείο στο οποίο θα μείνεις. Βασικά δε χρειάζεται καν να μείνεις, απλά κλείνεις μέσω booking και στο καπάκι παίρνεις τηλέφωνο και ζητάς το voucher. Μόλις πάρεις το voucher ακυρώνεις αν θες την κράτηση (σε περίπτωση που έχεις σκοπό να μείνεις σε σπίτι γκόμενας) και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Προσοχή εδώ σε δυο πράγματα: α) δεν προσφέρουν όλα τα ξενοδοχεία την υπηρεσία voucher δωρεάν, και β) έχω ακούσει κάτι για εγγραφή / δήλωση της άφιξης σου στην αστυνομία ή δήμο (δε θυμάμαι) σε περίπτωση που έχεις σκοπό να μείνεις πολλές μέρες. Αυτό συνήθως το κάνει το ξενοδοχείο, αλλά αν δε μείνεις σε ξενοδοχείο ίσως υπάρχει θέμα.
Τα υπόλοιπα που γράφει ο dude901123 για λαδώματα και τραπεζικούς λογαριασμούς αφορούν την βίζα των Ουκρανων ή Ρωσίδων που θέλουν να επισκεπτούν την Ευρώπη, όχι εμάς που θέλουμε να πάμε στις χώρες αυτές.