το νερο ειναι απιασιο και συχαμερο.
επίσης στην νότια Ρωσία έχουν πολύ καλά νερά ....
στη νοτια Ρωσσια το νερο ειναι φανταστικο καλητερο και απο της Αθηνας!!!!
Ρωσία sex και … voda !
Voda στα Ρωσικά νομίζω σημαίνει νερό (διορθώστε με αν κάνω λάθος)
Λίγα λόγια για τα νερά της Ρωσίας.
Ο Δημήτρης έχει δίκιο.
Ούτε σε εμένα άρεσαν τα νερά που ήπια στη Ρωσία.
Είναι από τις λίγες φορές που έτρεχα στο στάνταρ EVIAN του ξενοδοχείου. Τώρα και για τα κωλο - EVIAN θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, αλλά το αφήνω για άλλη συζήτηση.
Τα νερά του Ρωσικού βορρά είναι πάρα πολύ φτωχά σε μέταλλα. Τα υπόγεια ύδατα εμπλουτίζονται περισσότερο με νερά από λιωμένους πάγους και λιγότερο από βρόχινο νερό. Αποτέλεσμα να είναι πολύ φτωχά σε μέταλλα. Με άλλα λόγια δηλαδή πολύ «καθαρά» νερά ή πολύ «μαλακά» νερά. Αυτού του είδους τα νερά δίνουν και την καλύτερη – καθαρότερη βότκα. Όταν τα πίνεις όμως, σου δίνουν μία πολύ στυφή γεύση.
Παραδόξως τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη είναι πολύ της μόδας τέτοιου είδους νερά και εκτιμώνται ιδιαίτερα. Στην Ιταλία για παράδειγμα είναι πολύ της μόδας το νερό LEVISSIMA το οποίο συλλέγεται από τις Ιταλικές Άλπεις «δημιουργείται» από τους λιωμένους πάγους των Άλπεων. Έχει ακριβώς την ίδια στυφή γεύση με τα νερά του Ρωσικού βορά. Παρόμοια νερά υπάρχουν σε αφθονία στη Γερμανία, την Πολωνία, την Ελβετία και πολλές άλλες χώρες. Ακόμα και το πανάκριβο VOSS που θα βρείτε στο Βασιλόπουλο ή και περίπτερο της πλατεία Κολωνακίου (5€ το μικρό μπουκάλι) είναι ένα πολύ ελαφρύ Νορβηγικό νερό αυτής της κατηγορίας. (Δοκιμάστε το χωρίς ανθρακικό για να καταλάβετε τη γεύση του)
Αντιθέτως εμείς είμαστε συνηθισμένοι στα γλυκά νερά όπως αυτά που παράγει η Ελλάδα. Τα δικά μας νερά, αλλά και αυτά του Ρωσικού νότου φαντάζομαι, είναι πολύ πιο πλούσια σε μέταλλα, δηλαδή πιο σκληρά, και πιο ουδέτερα στη γεύση, δηλαδή άγευστα. Όσο πιο άγευστο είναι το νερό, τόσο πιο «γλυκό» θεωρείται. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και το EVIAN. Είναι γλυκό νερό, σαν τα δικά μας. Εδώ θέλω γίνει μία εξαίρεση για νερά όπως το VITAL αλλά και το Λουτράκι. Αυτά και άλλα που τους μοιάζουν έχουν αυξημένη συγκέντρωση κάποιου μετάλλου, του Μαγνησίου για το Λουτράκι για παράδειγμα, και δίνουν μία «μεταγεύση» (aftertaste) η οποία είναι πολύ χαρακτηριστική για το συγκεκριμένο νερό. Σε άλλους μπορεί να αρέσει, σε άλλους όχι. Εμένα προσωπικά το Λουτράκι μου αρέσει, το VITAL μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Αυτά τα λίγα για τα νερά.