Νέα

Ρωσία sex & vodka

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Nearxos

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
45
Πόντοι
16
το νερο ειναι απιασιο και συχαμερο.

επίσης στην νότια Ρωσία έχουν πολύ καλά νερά .... 

στη νοτια Ρωσσια το νερο ειναι φανταστικο καλητερο και απο της Αθηνας!!!!

Ρωσία sex και  … voda !

Voda στα Ρωσικά νομίζω σημαίνει νερό (διορθώστε με αν κάνω λάθος)

Λίγα λόγια για τα νερά της Ρωσίας.
Ο Δημήτρης έχει δίκιο.
Ούτε σε εμένα άρεσαν τα νερά που ήπια στη Ρωσία.
Είναι από τις λίγες φορές που έτρεχα στο στάνταρ EVIAN του ξενοδοχείου. Τώρα και για τα κωλο - EVIAN θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, αλλά το αφήνω για άλλη συζήτηση.

Τα νερά του Ρωσικού βορρά είναι πάρα πολύ φτωχά σε μέταλλα. Τα υπόγεια ύδατα εμπλουτίζονται περισσότερο με νερά από λιωμένους πάγους και  λιγότερο από βρόχινο νερό. Αποτέλεσμα να είναι πολύ φτωχά σε μέταλλα. Με άλλα λόγια δηλαδή πολύ «καθαρά» νερά ή πολύ «μαλακά» νερά. Αυτού του είδους τα νερά δίνουν και την καλύτερη – καθαρότερη βότκα. Όταν τα πίνεις όμως, σου δίνουν μία πολύ στυφή γεύση.

Παραδόξως τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη είναι πολύ της μόδας τέτοιου είδους νερά και εκτιμώνται ιδιαίτερα. Στην Ιταλία για παράδειγμα είναι πολύ της μόδας το νερό  LEVISSIMA το οποίο συλλέγεται από τις Ιταλικές Άλπεις «δημιουργείται» από τους λιωμένους πάγους των Άλπεων. Έχει ακριβώς την ίδια στυφή γεύση με τα νερά του Ρωσικού βορά. Παρόμοια νερά υπάρχουν σε αφθονία στη Γερμανία, την Πολωνία, την Ελβετία και πολλές άλλες χώρες. Ακόμα και το πανάκριβο VOSS που θα βρείτε στο Βασιλόπουλο ή και περίπτερο της πλατεία Κολωνακίου (5€ το μικρό μπουκάλι) είναι ένα πολύ ελαφρύ Νορβηγικό νερό αυτής της κατηγορίας. (Δοκιμάστε το χωρίς ανθρακικό για να καταλάβετε τη γεύση του)

Αντιθέτως εμείς είμαστε συνηθισμένοι στα γλυκά νερά όπως αυτά που παράγει η Ελλάδα. Τα δικά μας νερά, αλλά και αυτά του Ρωσικού νότου φαντάζομαι, είναι πολύ πιο πλούσια σε μέταλλα, δηλαδή πιο σκληρά, και πιο ουδέτερα στη γεύση, δηλαδή άγευστα. Όσο πιο άγευστο είναι το νερό, τόσο πιο «γλυκό» θεωρείται. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και το EVIAN. Είναι γλυκό νερό, σαν τα δικά μας. Εδώ θέλω γίνει μία εξαίρεση για νερά όπως το VITAL αλλά και το Λουτράκι. Αυτά και άλλα που τους μοιάζουν έχουν αυξημένη συγκέντρωση κάποιου μετάλλου, του Μαγνησίου για το Λουτράκι για παράδειγμα, και δίνουν μία «μεταγεύση» (aftertaste) η οποία είναι πολύ χαρακτηριστική για το συγκεκριμένο νερό. Σε άλλους μπορεί να αρέσει, σε άλλους όχι. Εμένα προσωπικά το Λουτράκι μου αρέσει, το VITAL μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Αυτά τα λίγα για τα νερά.

bliet

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
1
προτεινω ο nearxos να αλαξει ονομα!να τον λεμε ruskypedia!εισαι απαιχτος φιλε :dancing: :rockon:

bliet

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
1
Και μια κ ανοιξαμε συζητηση για μασες πισω απ την αγορα της καλιθεας ειναι ενα σουβλατζιδικο ,το εχουν 2 γριες γεωργιανες Φτιαχνουν πιροσκι κιμα ,τυρι, πατατα και τυλιχτο σουβλακι με σασλικ κ κοκινη σαλτσα!λουκουμι :headbang:

Nearxos

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
45
Πόντοι
16
Και μια κ ανοιξαμε συζητηση για μασες πισω απ την αγορα της καλιθεας ειναι ενα σουβλατζιδικο ,το εχουν 2 γριες γεωργιανες Φτιαχνουν πιροσκι κιμα ,τυρι, πατατα και τυλιχτο σουβλακι με σασλικ κ κοκινη σαλτσα!λουκουμι :headbang:

Ευχαριστώ για τη πληροφορία.

Ξερει κανένας αν υπαρχει κάποιο Ρωσικό εστιατόριο της προκοπής στην Αθήνα ;;;

(Μη φρικάρεις Δημήτρη, ότι έχει σχέση με Ρωσία μου θυμίζει όμορφες στιγμές)

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.051
Πόντοι
42.697

Καλημέρα Νέαρχε.Ειναι Ουκρανικό.
Δοκίμασε το Λβυβ στην οδό Μηθύμνης στην Κυψέλη.
Ειναι αρκετά καλό και στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικο κτήριο.

Nearxos

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
45
Πόντοι
16
Καλημέρα Νέαρχε.Ειναι Ουκρανικό.
Δοκίμασε το Λβυβ στην οδό Μηθύμνης στην Κυψέλη.
Ειναι αρκετά καλό και στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικο κτήριο.

Ευχαριστώ πολύ.

Θα το δοκιμάσω.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66

Επίσης υπάρχει και ένα στο Μενίδι. Όχι αξιώσεων, αλλά Ρώσικο.

Ανοιχτό 24 ώρες.

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
16
Μεγάλε Σταύρο !!! Που στο καλό το ξέρεις αυτό.
Χθες ήμουν εκεί  !  Στο μπροστινό τραπέζι ενα ζευγάρι γύφτοι, στο ακριανό μδύο ρωσσιδες (πουτάνες) και στη μέση εγώ. Μουσική τελειωμένα σκυλάδικα.
Τα πελμένι παραβρασμένα, αλλα η χοντρούλα σερβιτόρα γλυκειά και εξυπηρετική.
Δεν συνίσταται.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765

πλακα κανεις??????ειναι σαν να ερθεις στην Ρωσσια και να πεις θελω να γαμισω Ελληνιδες!!!!!!---δυστηχως το 70% απο τις βοτκες στιν Ρωσσια φτιχνεται με νερο της βρυσης και οινοπνευμα κακης ποιοτητας.πολλες φορες συνθετικο.απο κακη βοτκα δηλητηριαζονται και παιθαινουν περιπου 38.000-40.000 ατομα καθε χρονο.ακομα και στα καλητερα μαγαζια ποτε δεν ξερεις τι σκατα αγοραζεις!!!!οσο για τη Ρωσσικη κουζινα πιο ανοστη δεν εχω δει.ειναι τοσο απισια οσο και οι Ελληνιδες!!!!

Nearxos

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
45
Πόντοι
16
πλακα κανεις??????ειναι σαν να ερθεις στην Ρωσσια και να πεις θελω να γαμισω Ελληνιδες!!!!!!---δυστηχως το 70% απο τις βοτκες στιν Ρωσσια φτιχνεται με νερο της βρυσης και οινοπνευμα κακης ποιοτητας.πολλες φορες συνθετικο.απο κακη βοτκα δηλητηριαζονται και παιθαινουν περιπου 38.000-40.000 ατομα καθε χρονο.ακομα και στα καλητερα μαγαζια ποτε δεν ξερεις τι σκατα αγοραζεις!!!!οσο για τη Ρωσσικη κουζινα πιο ανοστη δεν εχω δει.ειναι τοσο απισια οσο και οι Ελληνιδες!!!!

Μα αυτό ακριβώς έλεγα και εγώ στο συναγωνιστή μας που μιλούσε για «σπιτικές» και γενικώς no-name βότκες.

Μακριά !

Τώρα όσων αφορά στο εστιατόριο …..   ααααααχχ εσύ δεν ξέρεις τι σημαίνει νοσταλγία. Είσαι στο παράδεισο και δεν καταλαβαίνεις. Δεν θέλω να πάω για το φαγητό, για να θυμηθώ θέλω να πάω… o von ίσως με καταλαβαίνει.

Συγκεκριμένα, την τελευταία φορά στην Πετρούπολη έτρωγα σχεδόν κάθε μέρα SUSHI σε ένα όμορφο Sushi μαγαζί στη Νέφσκι απέναντι αλλά λίγο πιο κάτω από το Corintia Nevski Palace. Εκέι πραγματικά μου δόθηκε η εντπυπωση ότι αν μιλούσα Ρωσικά ίσως να έκανα κάτι με την πανέμορφη γκαρσόνα που με σέρβιρε. Εκτός και αν είναι τόσο γλυκές και τόσο φιλικές με όλους. Ίσως επειδή είμαι συνηθισμένος από τις γκαρσόνες στην Ελλάδα που συνήθως σου δίνουν την εντύπωση ότι τους ενοχλείς όταν παραγγέλνεις να ήμουν επιρεασμένος.

Πάντως ένα πράγμα αξίζει να φας στη Ρωσία. Χαβιάρι. Για τους λάτρεις, η Ρωσία είναι ίσως ο καλύτερος προορισμός που υπάρχει για πραγματικό χαβιάρι από οξύρυγχους της Κασπίας. Σίγουρα δεν είναι στο ύψος του Περσικού χαβιαριού, αλλά είναι πολύ-πολύ καλό. Και φυσικά στις φυσιολογικές του τιμές, δηλαδή γύρω στα 700€ το κιλό για το Belluga. Στην Δυτική Ευρώπη το ίδιο ακριβώς προϊόν κοστίζει 6000-7000€ το κιλό.

Ένα άλλο μεγάλο όνειρο είναι να πάω στο DAGESTAN για να δοκιμάσω χαβιάρια και να κάνω τα ντιλ μου. Κρίμα που απαγορεύεται να έχεις μαζί σου στις βαλίτσες πάνω από 250γρ χαβιαριού

ΥΓ: Αν υπάρχουν και άλλοι λάτρεις και γνώστες του πραγματικού χαβιαριού μπορούμε να πούμε πολλά …  Έχω κάνει μεγάλες «επενδύσεις».

SAKIS019

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2008
Κριτικές
1
Like
8
Πόντοι
0
Έχει ένα ωραίο εστιατόριο ρώσικο στην γλυφάδα πάνω από την πλατεία εσπερίδων. Δυστυχώς δεν θυμάμαι την οδό αλλά αν δεν το γνωρίζεις θα δω την οδό και θα σε ενημερώσω. Προσωπικά έχω χρόνια να πάω αλλά ήτανε καλό.

bliet

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
1
ρε σεις ξερετε οτι ο καλυτερος μαεστρος της ρωσιας ειναι ελληνας?

Ivan_Drago

Νέο Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Σκέψου καλοπέραση οι επίσκεπτες στη Μόσχα που θα είναι εκεί για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ....
ΕΛΛΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ !!!
Πούτιν πάρε τις ελληνίδες και δώσε μας τα νιάτα της χώρας σου  :P :grin:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Μεγάλε Σταύρο !!! Που στο καλό το ξέρεις αυτό.
Χθες ήμουν εκεί  !  Στο μπροστινό τραπέζι ενα ζευγάρι γύφτοι, στο ακριανό μδύο ρωσσιδες (πουτάνες) και στη μέση εγώ. ...Δεν συνίσταται.

Δε συνιστάται, αλλά αν θες να φας πατσά στις 4 το πρωί και να μη τρέχεις στην Αθήνα, συνιστάται.

Πουτάνες έχω δει και 'γώ. Αλλά δε μπόρεσα να κάνω "κονέ", γιατί μάλλον είναι στην ώρα "χαλάρωσης" όταν πάνε εκεί.

Που το ξέρω ε?  :2funny:
Ξέρω ΠΟΛΛΑ, φίλε!

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Μα αυτό ακριβώς έλεγα και εγώ στο συναγωνιστή μας που μιλούσε για «σπιτικές» και γενικώς no-name βότκες.

Μακριά !

Τώρα όσων αφορά στο εστιατόριο …..   ααααααχχ εσύ δεν ξέρεις τι σημαίνει νοσταλγία. Είσαι στο παράδεισο και δεν καταλαβαίνεις. Δεν θέλω να πάω για το φαγητό, για να θυμηθώ θέλω να πάω… o von ίσως με καταλαβαίνει.

Συγκεκριμένα, την τελευταία φορά στην Πετρούπολη έτρωγα σχεδόν κάθε μέρα SUSHI σε ένα όμορφο Sushi μαγαζί στη Νέφσκι απέναντι αλλά λίγο πιο κάτω από το Corintia Nevski Palace. Εκέι πραγματικά μου δόθηκε η εντπυπωση ότι αν μιλούσα Ρωσικά ίσως να έκανα κάτι με την πανέμορφη γκαρσόνα που με σέρβιρε. Εκτός και αν είναι τόσο γλυκές και τόσο φιλικές με όλους. Ίσως επειδή είμαι συνηθισμένος από τις γκαρσόνες στην Ελλάδα που συνήθως σου δίνουν την εντύπωση ότι τους ενοχλείς όταν παραγγέλνεις να ήμουν επιρεασμένος.

Πάντως ένα πράγμα αξίζει να φας στη Ρωσία. Χαβιάρι. Για τους λάτρεις, η Ρωσία είναι ίσως ο καλύτερος προορισμός που υπάρχει για πραγματικό χαβιάρι από οξύρυγχους της Κασπίας. Σίγουρα δεν είναι στο ύψος του Περσικού χαβιαριού, αλλά είναι πολύ-πολύ καλό. Και φυσικά στις φυσιολογικές του τιμές, δηλαδή γύρω στα 700€ το κιλό για το Belluga. Στην Δυτική Ευρώπη το ίδιο ακριβώς προϊόν κοστίζει 6000-7000€ το κιλό.

Ένα άλλο μεγάλο όνειρο είναι να πάω στο DAGESTAN για να δοκιμάσω χαβιάρια και να κάνω τα ντιλ μου. Κρίμα που απαγορεύεται να έχεις μαζί σου στις βαλίτσες πάνω από 250γρ χαβιαριού

ΥΓ: Αν υπάρχουν και άλλοι λάτρεις και γνώστες του πραγματικού χαβιαριού μπορούμε να πούμε πολλά …  Έχω κάνει μεγάλες «επενδύσεις».
δυστηχως τωρα το μαυρο χαβιαρι απογορευτηκε η πωλιση του!για 2 η 3 χρονια.ναι εχεις δικιο και εγω αν εμενα Ελλαδα θα εψαχνα για Ρωσσικη κουζινα.αν και δεν θα αντεχα θα εψαχνα για καραμπινα να αυτοκτονισω!!!!

Nearxos

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
45
Πόντοι
16
δυστηχως τωρα το μαυρο χαβιαρι απογορευτηκε η πωλιση του!για 2 η 3 χρονια.ναι εχεις δικιο και εγω αν εμενα Ελλαδα θα εψαχνα για Ρωσσικη κουζινα.αν και δεν θα αντεχα θα εψαχνα για καραμπινα να αυτοκτονισω!!!!

Νομίζω απαγορεύτηκε η πώληση του Belluga, όχι όλων των μαύρων χαβιαριών. Και αυτό γιατί τείνει να εξαφανιστεί ο οξύρυγχος Belluga.

Το Oscietre και το Servuga πωλούνται κανονικά.

Nearxos

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
45
Πόντοι
16
Η μαμά Ρωσία πότε έχει Πάσχα Δημήτρη ;

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Καλά οι Ρώσοι δεν ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο ;

Χριστούγεννα κάνουν σίγουρα σε διαφορετική ημερομηνία.
τα Χριστουγεννα ναι ειναι 7 Ιανουαριου.αλλα το πασχα ειναι το ιδιο με το δικο μας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom