Νέα

Ρομαντισμός Και Μπουρδέλα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sotirof
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 450K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Τί μας έλκει;

• Ανάγκη;

Ψήφοι: 134 19,1%
  • Συνήθεια;

Ψήφοι: 53 7,6%
  • Δε μπορώ διαφορετικά;

Ψήφοι: 42 6,0%
  • Βαρέθηκα τη γυναίκα μου!

Ψήφοι: 45 6,4%
  • Δεν ξερω !

Ψήφοι: 62 8,8%
  • Η γυναίκα μου δεν τα κάνει όλα!

Ψήφοι: 56 8,0%
  • Γουστάρω κατουρλίλα;

Ψήφοι: 22 3,1%
  • Μετάξι και ξερό ψωμί!

Ψήφοι: 28 4,0%
  • Μπουρδέλα για πάντα!

Ψήφοι: 50 7,1%
  • Άλλο

Ψήφοι: 33 4,7%
  • Γαμάμε σε μπουρδέλα αλλά δε θέλουμε να το πούμε

Ψήφοι: 49 7,0%
  • Διασκέδαση;

Ψήφοι: 127 18,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    701
OP
OP
sotirof

sotirof

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Ιαν 2010
Κριτικές
44
Like
27
Πόντοι
1.396
Αγαπητέ πρόεδρε, το είχα γράψει και πιο παλιά σε ένα άλλο θρεντ, αλλά νομίζω πως κι εδώ ταιριάζει τέλεια. Είναι μια φράση του Ρωμαίου, απ' το διάσημο αυτό Σαιξπηρικό δράμα:

"Ο που 'χασε τα μάτια του, δε λησμονάει τι θησαυρό έχει χάσει χάνοντας το φως του..."

ΣΚΗΝΗ 1η Πράξη 1η

Υ.Γ. Το ξέρω πως όλα αυτά δεν ταιριάζουν και πολύ με ρομαντισμό και άλλες τέτοιες καταστάσεις, αλλά...
Καθε αλλο,ολα ειναι μεσα στα πλαισια μιας συζητησης και ανταλαγης αποψεων,αλλα τι γινετε αν οι ανθρωποι απο κατι χανουμε,σταματαμε να ζουμε?οχι βεβαια συνεχιζουμε ο καθις με το προβλημα του μεγαλο η μικρο!

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.097
Πόντοι
20.605
εχει ενδιαφερον το πως σε μια συζητηση αν και χρησιμοποιουμε ιδιες λεξεις εννοουμε διαφορετικα πραγματα
(παραδειγμα στο λεξιλογιο του Μαθιου η "τυφλοτητα" σημαινει κατα καποιο τροπο "πονο" , με την εννοια της απωλειας της ορασης)
νομιζω οτι με τον sotirof τα βρισκουμε πιο πολυ

τελοσπαντων , συνεχιζω με λιγο Καβαφη:

Χαρά και μύρο της ζωής μου η μνήμη των ωρών
που ηύρα και που κράτηξα την ηδονή ως την ήθελα.
Χαρά και μύρο της ζωής μου εμένα, που αποστράφηκα
την κάθε απόλαυσιν ερώτων της ρουτίνας.

OP
OP
sotirof

sotirof

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Ιαν 2010
Κριτικές
44
Like
27
Πόντοι
1.396
εχει ενδιαφερον το πως σε μια συζητηση αν και χρησιμοποιουμε ιδιες λεξεις εννοουμε διαφορετικα πραγματα
(παραδειγμα στο λεξιλογιο του Μαθιου η "τυφλοτητα" σημαινει κατα καποιο τροπο "πονο" , με την εννοια της απωλειας της ορασης)
νομιζω οτι με τον sotirof τα βρισκουμε πιο πολυ

τελοσπαντων , συνεχιζω με λιγο Καβαφη:

Χαρά και μύρο της ζωής μου η μνήμη των ωρών
που ηύρα και που κράτηξα την ηδονή ως την ήθελα.
Χαρά και μύρο της ζωής μου εμένα, που αποστράφηκα
την κάθε απόλαυσιν ερώτων της ρουτίνας.
Καμια φορα σε 35 λεξης περιεχετε η απαντηση που πολλοι ψαχνουν να βρουν,δεν την προσεχουν ομως και αυτη ειναι διπλα τους,απλα δεν μπορη να μιληση!

Μάθιου

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2010
Κριτικές
23
Like
4
Πόντοι
26
Καθε αλλο,ολα ειναι μεσα στα πλαισια μιας συζητησης και ανταλαγης αποψεων,αλλα τι γινετε αν οι ανθρωποι απο κατι χανουμε,σταματαμε να ζουμε?οχι βεβαια συνεχιζουμε ο καθις με το προβλημα του μεγαλο η μικρο!

"σταματάμε ή συνεχίζουμε;"  Τώρα μου βάζεις δύσκολα. Μακάρι και να 'ξερα...

Για να κάνω μια προσπάθεια... Λοιπόν, εξωτερικά υποθέτω πως συνεχίζουμε. Εσωτερικά όμως;

Υπάρχει κάτι που προσωπικά (με το φτωχό μου μυαλό) το ονομάζω "η ζωή της σκέψης μας". Θα μου επιτρέψεις σ' αυτό το σημείο να κάνω μια μικρή παρένθεση για να σας πω τη θεωρία μου. Πιστεύω πως τα "μέρη" μας μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα το ένα από το άλλο. Δεν είμαστε ενιαίοι σαν άτομα. Οι περισσότεροι ίσως να είναι. Αλλά όχι όλοι. Εννοώ ότι η καρδία (κυρίως αυτή!!!), το μυαλό, τα χέρια, το στόμα, τα μάτια μας κλπ είναι σε θέση να ακολουθούν το δικό τους δρόμο, ακόμη κι αν όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του εαυτού μας πηγαίνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση!

Για να επανέλθω λοιπόν στα προηγούμενα. Η "Αχίλλειος πτέρνα" μας είναι (κατά την ταπεινή μου άποψη) η σκέψη μας. Είναι το πιο δυνατό κομμάτι του εαυτού μας, αλλά ταυτόχρονα και το πιο ευάλωτο απ' όλα... Μπορεί πάρα μα πάρα μα πάρα πολύ εύκολα να αιχμαλωτιστεί και να παραμείνει παγιδευμένη σε αιώνια σκλαβιά...
Παράδειγμα: είναι από μια ταινία (το inception αν θυμάμαι σωστά). Εξηγεί ένας τύπος σ' έναν άλλο πως φυτεύεις μια ιδέα στο μυαλό κάποιου. "αν σου πω ΜΗΝ σκεφτείς ελέφαντες, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς;"  Συγκλονιστικό ε;

Συνεχίζουμε λοιπόν να ζούμε (κανονικά;) τη ζωή μας, αλλά η σκέψη μας μένει για πάντα σε ΑΥΤΗΝ!!!

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.097
Πόντοι
20.605
ποι ειναι αυτη η "ΑΥΤΗ" φιλε μου Μαθιου?

OP
OP
sotirof

sotirof

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Ιαν 2010
Κριτικές
44
Like
27
Πόντοι
1.396
"σταματάμε ή συνεχίζουμε;"  Τώρα μου βάζεις δύσκολα. Μακάρι και να 'ξερα...

Για να κάνω μια προσπάθεια... Λοιπόν, εξωτερικά υποθέτω πως συνεχίζουμε. Εσωτερικά όμως;

Υπάρχει κάτι που προσωπικά (με το φτωχό μου μυαλό) το ονομάζω "η ζωή της σκέψης μας". Θα μου επιτρέψεις σ' αυτό το σημείο να κάνω μια μικρή παρένθεση για να σας πω τη θεωρία μου. Πιστεύω πως τα "μέρη" μας μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα το ένα από το άλλο. Δεν είμαστε ενιαίοι σαν άτομα. Οι περισσότεροι ίσως να είναι. Αλλά όχι όλοι. Εννοώ ότι η καρδία (κυρίως αυτή!!!), το μυαλό, τα χέρια, το στόμα, τα μάτια μας κλπ είναι σε θέση να ακολουθούν το δικό τους δρόμο, ακόμη κι αν όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του εαυτού μας πηγαίνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση!

Για να επανέλθω λοιπόν στα προηγούμενα. Η "Αχίλλειος πτέρνα" μας είναι (κατά την ταπεινή μου άποψη) η σκέψη μας. Είναι το πιο δυνατό κομμάτι του εαυτού μας, αλλά ταυτόχρονα και το πιο ευάλωτο απ' όλα... Μπορεί πάρα μα πάρα μα πάρα πολύ εύκολα να αιχμαλωτιστεί και να παραμείνει παγιδευμένη σε αιώνια σκλαβιά...
Παράδειγμα: είναι από μια ταινία (το inception αν θυμάμαι σωστά). Εξηγεί ένας τύπος σ' έναν άλλο πως φυτεύεις μια ιδέα στο μυαλό κάποιου. "αν σου πω ΜΗΝ σκεφτείς ελέφαντες, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς;"  Συγκλονιστικό ε;

Συνεχίζουμε λοιπόν να ζούμε (κανονικά;) τη ζωή μας, αλλά η σκέψη μας μένει για πάντα σε ΑΥΤΗΝ!!!
Και εσυ το ιδιο πρατης μαθιου,το ιδιο με την ταινια,συγκλινης προς το ιδιο αποτελεσμα χωρις να το καταλαβαινης,με τον ιδιο τροπο θα σου πω αυτο που ειπε ο κυριος,πετα το ματι σου αν σε ενοχλη και σε ωθη στην αμαρτια,ετσι και το μυαλο αν σε οδηγη στην οδυνη και στην καταστροφη αλλαξε το,δλδ.τον τροπο σκεψης,ολοι οι πονοι γιατρευονται φιλε μαθιου και στο ειπα οτι η διαρκεια του και η θεραπεια του εξαρτατε απο μας και μονο!

Μάθιου

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2010
Κριτικές
23
Like
4
Πόντοι
26
Και εσυ το ιδιο πρατης μαθιου,το ιδιο με την ταινια,συγκλινης προς το ιδιο αποτελεσμα χωρις να το καταλαβαινης,με τον ιδιο τροπο θα σου πω αυτο που ειπε ο κυριος,πετα το ματι σου αν σε ενοχλη και σε ωθη στην αμαρτια,ετσι και το μυαλο αν σε οδηγη στην οδυνη και στην καταστροφη αλλαξε το,δλδ.τον τροπο σκεψης,ολοι οι πονοι γιατρευονται φιλε μαθιου και στο ειπα οτι η διαρκεια του και η θεραπεια του εξαρτατε απο μας και μονο!

Καταστροφή...

Αν πετάξω το μάτι μου πως θα την ξαναδώ;;; Κι αν πετάξω τα αυτιά μου, πως θα ξανακούσω το γέλιο της;;; Κι αν πετάξω το στόμα μου, πως θα ξαναφιλήσω τα χείλη της;;; Κι αν πετάξω τα χέρια μου, πως θα ξαναγγίξω το κορμί της...

Υ.Γ. Αν ξαφνικά μια μέρα σβήσει ο ήλιος (ο πλανήτης ήλιος) τι θα κάνουμε; Θα είναι το ίδιο να ζούμε μόνο με το φεγγάρι και τ' αστέρια;

OP
OP
sotirof

sotirof

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Ιαν 2010
Κριτικές
44
Like
27
Πόντοι
1.396
Καταστροφή...

Αν πετάξω το μάτι μου πως θα την ξαναδώ;;; Κι αν πετάξω τα αυτιά μου, πως θα ξανακούσω το γέλιο της;;; Κι αν πετάξω το στόμα μου, πως θα ξαναφιλήσω τα χείλη της;;; Κι αν πετάξω τα χέρια μου, πως θα ξαναγγίξω το κορμί της...

Υ.Γ. Αν ξαφνικά μια μέρα σβήσει ο ήλιος (ο πλανήτης ήλιος) τι θα κάνουμε; Θα είναι το ίδιο να ζούμε μόνο με το φεγγάρι και τ' αστέρια;
Αγαπητε μαθιου συνεχιζης την καταστροφολογια χαχα!μην εισαι τοσο απογοητευμενος,ολοι εχουμε περαση στην ζωη μας διαφορες καταστασης,τα αναφερης ολα μαθιου ματια αυτια,αλλα ξεχνας το συμαντηκοτερο,θα την αισθανθης με τα ματια της ψυχης μαθιου,με την δυνατη της αγαπη και το παθος της,η αγαπη σε καποιες περιπτωσης φτανη και τα ορια της ψυχωσης,επομενος το σωμα δεν ειναι ποτε αρρωστο απο την αγαπη αλλα απο την ψυχη.Και τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση φιλε μαθιου?θεραπευουμε την ψυχη.Θα μου πς τοσο ευκολο ειναι?οχι καθε αλλο,αλλα πρεπη να προσπαθουμε,αλλωστε τι νοημα εχη η ζωη αν με μια αγαπη(μεταφορικη εννοια η και πρακτικη,οπως θες παρτο)σταματαγαμε ολοι?Η αγαπη ειναι σαν ενα λουλουδι στην αρχη αναπτυσετε βγαζη βλαστο,δυναμωνη καισταθεροποιητε,μετα ανθιζη,και στη εποχη του μοσχοβολαη.Αλλα επειτα γιατι ετσι ειναι η ροη της ζωης αρχιζη σιγα σιγα και μαραινετε.Μετα ομως επειδη η ζωη ειναι κυκλος εχη φροντιση αυτο το λουλουδι να δωση σπορους και να ξεκινηση η ζωη απο την αρχη και ουτο καθεξις.Απλα εδωσα ενα παραδειγμα της ροης της ζωης,ετσι και εμεις πρεπη να μην σκυβουμε το κεφαλι,ενταξη πονος ειναι αλλα καποια στιγμη περναη!

OP
OP
sotirof

sotirof

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Ιαν 2010
Κριτικές
44
Like
27
Πόντοι
1.396
Καταστροφή...

Αν σβηση ο ηλιος αγαπητε,δεν θα ζουμε και δεν θα φωτιζετε το φεγγαρι και τα αστρα,αλλα εγω θα σου πω το εξης,αμα σβηση η αγαπη τι θα ειμαστε χωρις αυτην?

Μάθιου

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2010
Κριτικές
23
Like
4
Πόντοι
26
Αγαπητε μαθιου συνεχιζης την καταστροφολογια χαχα!

Και τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση φιλε μαθιου?θεραπευουμε την ψυχη.

καταστροφολογία;

"Να μιλήσω για ήρωες να μιλήσω για ήρωες: ο Μιχάλης
 που έφυγε μ' ανοιχτές πληγές απ' το νοσοκομείο
 ίσως μιλούσε για ήρωες όταν, τη νύχτα εκείνη
 που έσερνε το ποδάρι του μες στη συσκοτισμένη πολιτεία,
 ούρλιαζε ψηλαφώντας τον πόνο μας "Στα σκοτεινά
 πηγαίνουμε στα σκοτεινά προχωρούμε..."

Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ

Υ.Γ. Ερώτηση: τι πονάει πιο πολύ, η μνήμη ή η λήθη;

OP
OP
sotirof

sotirof

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Ιαν 2010
Κριτικές
44
Like
27
Πόντοι
1.396

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.097
Πόντοι
20.605
Υ.Γ. Ερώτηση: τι πονάει πιο πολύ, η μνήμη ή η λήθη;

η ληθη δεν ποναει , ανακουφιζει τον πονο
ποναει μονο η μνημη

γι'αυτο οι ανθρωποι δεν θελουν να πονανε και ξεχνανε...ομως ετσι μενουν στασιμοι

στην περιπτωση σου πιστευω οτι πρεπει να πονεσεις κι αλλο για να καταλαβεις οτι πρεπει να προχωρησεις...

ξεχνας οτι ερωτευτηκες παρα μονο μια ελκυστικη επιφανεια και οχι το βαθος

πιστευω οτι αυτη η "τυφλοτητα" που αναφερεις δεν ειναι παρα "μυωπια" , βλεπεις μονο και ερωτευεσαι την ελκυστικη επιφανεια , ομως πρεπει να δεις και πιο μακρυα...

υγ:Ολα αυτα που σου λεω ειναι εντελως φιλικα και ειλικρινη απο εναν πρωην ομοιοπαθη

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
κι εγω πιστευω πως η μνημη ποναει.
ειχα διαβασει καποτε σε ενα αρθρο του ενας ψυχολογος ελεγε πως οτιδηποτε "ποναει" και ταραζει το μυαλο,οποιαδηποτε αναμηνση του προκαλει πονο φροντιζει ωστε με καποιο τροπο να την "ξεθωριαζει" να την παγωνει.
και δεν το βρισκω καθολου χαζο αυτο. εν ελθετω χρονω μου συνεβη κι εμενα..

OP
OP
sotirof

sotirof

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Ιαν 2010
Κριτικές
44
Like
27
Πόντοι
1.396
κι εγω πιστευω πως η μνημη ποναει.
ειχα διαβασει καποτε σε ενα αρθρο του ενας ψυχολογος ελεγε πως οτιδηποτε "ποναει" και ταραζει το μυαλο,οποιαδηποτε αναμηνση του προκαλει πονο φροντιζει ωστε με καποιο τροπο να την "ξεθωριαζει" να την παγωνει.
και δεν το βρισκω καθολου χαζο αυτο. εν ελθετω χρονω μου συνεβη κι εμενα..
Κανης δεν διαφωνη αγαπητη μου οτι ποναη,συμφωνω ομως στο τελικο αποτελεσμα οτι την παγωνη,και ετσι προχωραμε,ασ σκεφτουμε πως δεν υπηρχε γιατρεια και συνεχεια ποναγε τι θα καναμε?

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
Κανης δεν διαφωνη αγαπητη μου οτι ποναη,συμφωνω ομως στο τελικο αποτελεσμα οτι την παγωνη,και ετσι προχωραμε,ασ σκεφτουμε πως δεν υπηρχε γιατρεια και συνεχεια ποναγε τι θα καναμε?
γιατι να το σκεφτουμε αυτο?  μονο να παιδευομαστε δλδ?

Μάθιου

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2010
Κριτικές
23
Like
4
Πόντοι
26
η ληθη δεν ποναει , ανακουφιζει τον πονο
ποναει μονο η μνημη

Παιδιά, ειλικρινα σας λέω πως ΔΕΝ το κάνω επίτηδες (απλά για να σας πάω κόντρα).

Προσωπικά με πονάει περισσότερο η λήθη... Η πιο βασανιστική ιδέα είναι, πως ίσως να έρθει μια μέρα που θα την έχω ξεχάσει...  
Μου είναι αφόρητη η σκέψη πως θα έρθει μια μέρα που όλα αυτά θα είναι θολές αναμνήσεις που θα ανήκουν στο παρελθόν...

Η λήθη πονάει πιο πολύ...

jo145

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Ιουν 2010
Κριτικές
69
Like
19
Πόντοι
1.246
Παιδιά, ειλικρινα σας λέω πως ΔΕΝ το κάνω επίτηδες (απλά για να σας πάω κόντρα).

Προσωπικά με πονάει περισσότερο η λήθη... Η πιο βασανιστική ιδέα είναι, πως ίσως να έρθει μια μέρα που θα την έχω ξεχάσει...  
Μου είναι αφόρητη η σκέψη πως θα έρθει μια μέρα που όλα αυτά θα είναι θολές αναμνήσεις που θα ανήκουν στο παρελθόν...

Η λήθη πονάει πιο πολύ...

αμα φας καμια φαπα να δεις πως θα ποναει  :tickedoff:

Αυτο το θεμα πως μου ξεφυγε ?  :think:
σαν αγαπουλης επρεπε να παρω θεση ... θα το διαβασω απ την αρχη και θα τοποθετηθω ( οχι σημερα ομως)

OP
OP
sotirof

sotirof

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Ιαν 2010
Κριτικές
44
Like
27
Πόντοι
1.396
γιατι να το σκεφτουμε αυτο?  μονο να παιδευομαστε δλδ?
Ακριβως αυτο εννοω,οτι δεν χρειαζετε να παιδευομαστε,συνεχιζουμε, και πως σβηνουν οι πονεμενες αναμνησης?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom