Συναγωνιστες καλησπερα ΄΄η μαλλον καλο βραδυ
διαβαζω συχνα αυτο το θρεντ και θελω και γω να πω την δικη μου ιστορια για τα ρολογια γιατι ειμαι συλλεκτης εχω περισσοτερα απο 300 και συνεχιζω.
Λοιπον μεχρι το 1995 δεν ασχολιομουν καθολου με το αθλημα θεωρουσα κορυφαια τα σεικο και τα οριεντ και δεν με ενοιαζε να φοραω ενα ρολοι των 500 δραχμων απο την ομονοια.
Το 1995 εδωσα λογω μετην τωρινη γυναικα μου και εγινε αυτο στο εξοχικο της στο πορτοχελι. Το βραδυ περασαμε απεναντι στις σπετσες για διασκεδαση , ειδαμε το κοσμηματοπωλειο του βουρακη (αυτουνου νομιζω ειναι) ανοικτο και η νυν συζυγος μπηκε για να δει κοσμηματα σαν κι αυτο που της βαλαμε ... εγω φορουσα ενα μαιμου ρολεξ submariner με μπλε πλακα εντελως ξεφτιλα το ειχα παρει 3500 απο ενα μαγαζι στην Αγια Βαρβαρα. Ειδα ομως στο μαγαζι τον τυπο να φοραει ενα ρολοι που κατι μου θυμιζε... να μην πολυλογω μετα μερικες μερες η μητερα μου ψαχνοντας κατι σε ενα συρταρι βρηκε ενα παλιο ρολοι του μπαμπα μου και μου το εδειξε λεγοντας μου αν αξιζει να το φτιαξουμε γιατι δεν δουλευε. Το ειδα και θυμηθηκα τι μου θυμιζε το ρολοι του τυπου στις σπετσες. Μετα απο μερικες μερες που ειχα μια δουλεια στην αθηνα το πηγα στην Ω. Λοιπον εκει ο τυπος στην αρχη μου την ειπε γιατι οντως ηταν σε αθλια κατασταση καιθα επρεπε να το προσεχαμε λιγο γιατι ηταν σπανιο... εγω γελαγα και του ειπα ποσο παει το φτιαξιμο ... εκει επαθα την πλακα μου μου ειπε "θα παει ελβετια για σερβις γιατι πολλα ανταλλακτικα απο αυτην την σειρα δεν εχουμε.".
Του λεω εισαι καλα ποσο κανει αυτη η μαλακια ?
Και μου λεει πανω απο εναμιση εκατομυριο (πληροφοριακα το ρολοι ειναι Ω-283 σειρα χρυσο σχεδον χειροποιητο το ειχε φερει η γιαγια απο την Πολη το 1955 στον μπαμπα μου και ειχε αγοραστει 55 χρυσες λιρες τοτε, αλλα ο μπαμπας μου δεν του ειχε δωσει και πολλη σημασια)
Ο μαστορας που μου ειπε για αυτο ειναι ο Δυονυσης ο Σαλ....ας απο την καλαματα που τωρα εχει μαγαζι μονος του και ειναι απο τους κορυφαιους στην αθηνα. Περιττο να πω οτι το εφτιαξα και φυσικα αρχισα να το φοραω τερμα οι μαιμουδες μετα βρηκα και ενα αλλο Ω 344 σειρα .
Απο δυο πρωην φιλους και συμμαθητες αρμενηδες που ειχαν ενα μαγαζι μεσα σε μια στοα (τωρα ανοιξαν και απεναντι) πηρα το πρωτο μου ρολεξ για 240000 μεταχειρισμενο ενα GMT MASTER 1674 τετραψηφιο τωρα ειναι συλλεκτικοτατο κατοπιν γνωρισα το Γιαννη τον Παν.......λο που ειχε μαγαζι στην ιδια πολυκατοικια πανω απο τον τουρκο και κατω απο τον πευρετ(πριν φυγει και παει στην γωνια) και αρχισα να μαζευω παλια κομματια με πρωτο ενα Baume Mercier του 1970 μαγαζι σαν του γιαννη δεν υπηρχε αλλο οχι μονο στην ελλαδα αλλο ουτε στην ελβετια μιλαμε για χιλιαδες κασες και πλακες παλιες κορωνες και οτιδηποτε αλλο φανταστεις αλλα ο γιαννης δεν ειχε μυαλο του ηρθαν και στραβα ,,, παντως οποτε γουσταρε εκανε παπαδες.
Καλος μαστορας και ο χρηστακης ο Σταμ.....ης που δουλευε στο μαγαζι του καθηγητη που εφερνε τις ΕΤΑ τις μηχανες και τις φερνει ακομη νομιζω(τωρα ο Χρηστος δουλευει στην Swatch). Μετα επιασα δουλεια, ο αριθμος των ρολεξ αυξανονταν και οταν πηγα τον παναθηναικο το 1999 στο γκρατς να παιξειμε την GAK πηρα απο το Σουλιν την αντιπροσωπεια της ρολεξ στην Αυστρια ενα Σελινι καθως και δυο καντραν ενα GMT & ενα EXPLORER ασπρο. To καντραν του explorer το βαλαμε σε μια μαιμου κασα ατσαλινη , μηχανη παραγειλλα απο τον Χρηστο μια 2893-2 της ΕΤΑ η οποια ειναι σχεδον ιδια με του ρολεξ μονο προβλημα η ημερομηνια αλλα σκαναρησα τον δισκο του gmt και τυπωσα ενα χαρτινο για το explorer.( Η ημερομηνια στις ΕΤΑ ειναι πιο ακρη απο οτι στην ρολεξ και ετσι δεν φαινεται σωστα) και ενα αλλο προβλημα ηταν ο δεικτης της 24ωρης ωρας ο οποιος επειδη ειχα παρει γνησια δεικτακια απο την ρολεξ μου τα ειχε φερει ο τζουλιο (καλος ρολογας επισης) δεν εκανε γιατι η ρολεξ φοραει 180 ενω η ΕΤΑ θελει 155 οποτε βαλαμε ενα μαιμου απο σαντα. Μπρασελε και κορωνα μεχρι και μεγενθυντικο φακο εβαλα γνησια και ετσι εκανα την πρωτη μαιμου ρολεξ με πολλα μηχανικα μερη ρολεξ και μηχανη ετα 2893-2(την συναρμολογηση την εκανε ολη ο Διονυσης γιατι τον εφτιαχνε η ιδεα). Αν το δειτε θα παθετε πλακα. Σας ζαλισα αλλα ελπιζω να σας εβαλα το μικροβιο για κατι τετοιο...