Νέα

Ρολόγια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 197K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Λουράκι ή μπρασελέ;

• Λουράκι

Ψήφοι: 111 37,1%
  • Μπρασελέ

Ψήφοι: 188 62,9%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    299

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Κοίτα γκαντεμιά...μόλις μου τελείωσε η μπαταρία στο ρολόϊ!!!!!
Φτουουουουουου!

Μικρό το κακό... θα βάλεις αύριο μια καινούργια!
Περίεργο όμως... δεν είχες παρατηρήσει κάτι ασυνήθιστο στην χρήση του?
Συνήθως όμως, οι μπαταρίες "προειδοποιούν" πριν εξαντληθούν τελείως... το ρολόι χάνει, ή αναβοσβήνουν οι διάφορες ενδείξεις όταν είναι ψηφιακό... και γενικά ΔΕΝ λειτουργεί σωστά!

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
Dura ποια η άποψη για bulova & Kenneth Cole? Παρατηρώ οτι είναι προσιτά και με μεγάλη γκάμα...

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Dura ποια η άποψη για bulova & Kenneth Cole? Παρατηρώ οτι είναι προσιτά και με μεγάλη γκάμα...

Πρόκειται για ρολόγια παραγωγής, ΑΛΛΑ χωρίς καμία σχέση μεταξύ τους...

Tα Bulova είναι σαφώς ποιό ποιοτικά...

Ενώ τα Kenneth Cole έχουν πολύ ωραίο design χάρη στον Αμερικανό σχεδιαστή, όμως μηχανή Made in China!
Παρόλα αυτά, επειδή αγόρασα σχετικά πρόσφατα ένα της συλλογής του... δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής και για την χαμηλή κατηγορία τιμής "περίπου 300 ε" νομίζω ότι αξίζουν τα λεφτά τους... ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι τα καινούργια μοντέλα της swatch έχουν 120 ε :headbang:

zlatan

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
6
παιδες εγω λεω να χτυπησω αυτο.. 
τι λετε? (τιμη?)

Συνημμένα

• 29005091.gif
    29005091.gif
    42,1 KB · Εμφανίσεις: 55

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
τι λετε? (τιμη?)

Αξιόπιστο ρολόι... ΑΛΛΑ στα ίδια λεφτά (γύρω στα 3000 e) έχεις κι άλλες επιλογές... (προσωπικά θα επέλεγα κάποιον χρονογράφο)

Eκτός κι αν θέλεις να είναι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ καταδυτικό και με βαλβίδα αποσυμπίεσης ηλίου (που έχουν μόνον αυτό και η ROLEX)...

zlatan

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
6
το εχω δει, μου αρεσει το αλλο ομως(ειναι και bond). ευχαριστω για την πληροφ.

zlatan

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
6
θα αργησει λιγο (ειναι πολλα τα λεφτα Αρη..)

Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Κριτικές
9
Like
1.266
Πόντοι
5.975
τι λετε? (τιμη?)
Προφανώς δεν έχω ούτε τη συλλογή ούτε τις γνώσεις του Duracell αλλά πήρα πρόσφατα το planet ocean chrono, και έχω να σχολιάσω τα εξής:

• [li]Μάζεψε τα μετρητά και παζάρεψε όσο μπορείς γιατί υπάρχουν μεγάλα περιθώρια έκπτωσης (μέχρι 30% σε ορισμένες περιπτώσεις που είδα προσωπικά).[/li]
    [li]Πήγαινε και δοκίμασε τα ρολόγια στο χέρι σου γιατί μπορεί να ξενερώσεις από το πως φαίνεται ένα ρολόι που γουστάρεις επάνω σου.[/li]
    [li]Προφανώς ένα τέτοιο ρολόι δεν το αγοράζεις ως μηχάνημα που δείχνει την ώρα αλλά ως μηχάνημα/εργο τέχνης/κόσμημα που δείχνει την ώρα, συνεπώς a priori έχεις δεχτεί να το προσέχεις και να το φροντίζεις όπως αν αγόραζες μία desmosedici αντί για παπί.[/li]
Πάντως σε όλες τις αγορές που έχω κάνει, η φάση της διερεύνησης είναι η καλύτερη (σα να κυνηγάς να ρίξεις τη γαμάτη γκόμενα) οπότε ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΣΟΥ ΤΗΝ :rockon:

fernando

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Την αξία που έχει ο μηχανισμός του... και που ΔΕΝ είναι ROLEX...
μεχρι το 2002 χρησιμοποιουσε Zenith El primero μηχανες η Rolex στο Daytona μετα το 2002 χρησιμοποιη μηχανες Rolex, και η τιμή τους σε καινουργια παιζει στα 9-10 χιλ €

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Προφανώς δεν έχω ούτε τη συλλογή ούτε τις γνώσεις του Duracell αλλά πήρα πρόσφατα το planet ocean chrono, και έχω να σχολιάσω τα εξής:

• [li]Μάζεψε τα μετρητά και παζάρεψε όσο μπορείς γιατί υπάρχουν μεγάλα περιθώρια έκπτωσης (μέχρι 30% σε ορισμένες περιπτώσεις που είδα προσωπικά).[/li]
    [li]Πήγαινε και δοκίμασε τα ρολόγια στο χέρι σου γιατί μπορεί να ξενερώσεις από το πως φαίνεται ένα ρολόι που γουστάρεις επάνω σου.[/li]
    [li]Προφανώς ένα τέτοιο ρολόι δεν το αγοράζεις ως μηχάνημα που δείχνει την ώρα αλλά ως μηχάνημα/εργο τέχνης/κόσμημα που δείχνει την ώρα, συνεπώς a priori έχεις δεχτεί να το προσέχεις και να το φροντίζεις όπως αν αγόραζες μία desmosedici αντί για παπί.[/li]
Πάντως σε όλες τις αγορές που έχω κάνει, η φάση της διερεύνησης είναι η καλύτερη (σα να κυνηγάς να ρίξεις τη γαμάτη γκόμενα) οπότε ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΣΟΥ ΤΗΝ :rockon:

ΣΥΜΦΩΝΩ απολύτως! Ειδικά στο θέμα του καρπού... προσωπικά μου έχει συμβεί ΠΟΛΛΕΣ φορές ενώ έχω κάνει έρευνα αγοράς online όταν θα πάω στο κατάστημα να το δοκιμάσω στο χέρι μου... να συνειδητοποιήσω ότι απλά ΔΕΝ μου κάνει ή δεν μ' αρέσει πάνω μου... και τελικά να παίρνω κάτι άλλο!
Εν κατακλείδι... μην διστάζετε να δοκιμάζετε... κι εφ΄όσον είστε με τα μετρητά στο χέρι... παζαρέψτε όσο μπορείτε!

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
εφ΄όσον είστε με τα μετρητά στο χέρι... παζαρέψτε όσο μπορείτε!

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στις διάφορες απομιμήσεις... ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΑΚΡΙΒΟ ΡΟΛΟΙ ΣΕ ΤΙΜΗ "ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ" ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ (ΕΓΓΥΗΣΗ + ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΟ ΤΟ SERIAL NUMBER + ΣΦΡΑΓΙΔΑ) αλλιώς κινδυνεύετε να βρεθείτε με μια μαιμούδα στο χέρι... ή με κάποιο κλεμμένο κι όταν χρειαστείτε να πάτε για οποιοδήποτε λόγο στο service να βρεθείτε μπλεγμένοι... Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66

Πολύς κόσμος δεν φοράει τον τελευταίο καιρό... και χρησιμοποιεί το ρολόι του κινητού του!

Ομως, ΑΝ φορούσες... ή σου έκαναν κάποιο δώρο, ποιό σ' αρέσει? Ετσι... σαν σχέδιο, σαν μοντέλο... ???

Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Κριτικές
9
Like
1.266
Πόντοι
5.975
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στις διάφορες απομιμήσεις... ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΑΚΡΙΒΟ ΡΟΛΟΙ ΣΕ ΤΙΜΗ "ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ" ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ (ΕΓΓΥΗΣΗ + ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΟ ΤΟ SERIAL NUMBER + ΣΦΡΑΓΙΔΑ) αλλιώς κινδυνεύετε να βρεθείτε με μια μαιμούδα στο χέρι... ή με κάποιο κλεμμένο κι όταν χρειαστείτε να πάτε για οποιοδήποτε λόγο στο service να βρεθείτε μπλεγμένοι... Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!
Σωστό!
Μία προσέγγιση (ίσως όχι η καλύτερη αλλά αυτή έκρινα ότι μ' εξασφάλιζε) είναι να επισκεφθείτε το showroom της αντιπροσωπείας (ευχαριστηθείτε και τη χλιδή και τη γενικότερη συζήτηση για ρολόγια) εξετάστε από κοντά αυτό που σας ενδιαφέρει και αποτυπώστε στη μνήμη σας ότι ανάγλυφο χαρακτηριστικό ταυτότητας φέρει η κάσα. Επιπλέον ρωτήστε το snob άτομο που θα σας εξυπηρετεί ποιά είναι τα χαρακτηριστικά γνησιότητας που θα σας εξασφαλίσουν όταν θα πάτε ν' αγοράσετε από κάποιο έμπορο.
Είναι πρακτικά απίθανο να πάτε σ' εξουσιοδοτημένο διανομέα της αντιπροσωπείας, να εξετάσετε οπτικά την κάσα και τα έντυπα που συνοδεύουν το ρολόι κατά την αγορά (και ότι άλλο σας έχουν υποδείξει κατά την επίσκεψη στο showroom) και να κάτσει στραβή.
Από την άλλη είναι απίστευτο πόσοι άνθρωποι ασχολούνται άπειρες ώρες για ν' αποκτήσουν ένα τέτοιο μηχανολογικό θαύμα (sorry αλλά παθαίνω πλάκα με τις μηχανές κοσμήματα) και ντρέπονται/βαριούνται να ελέγξουν την ταυτότητα του αντικειμένου. Σα ν' αγοράζεις σπίτι και να μη θές ν' ασχοληθείς με το συμβόλαιο. Προφανώς είναι βρωμοδουλειά αλλά κάθε ευχαρίστηση προυποθέτει κάποιο και ποσοστό άχαρης ενασχόλησης.

zlatan

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
6

εννοηται πως θα το φορεσω πρωτα, απλως σαν πρωτη εικονα μου αρεσει πολυ και ειναι νουμερο 1 αγορα

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Eίναι απίστευτο πόσοι άνθρωποι ασχολούνται άπειρες ώρες για ν' αποκτήσουν ένα τέτοιο μηχανολογικό θαύμα (sorry αλλά παθαίνω πλάκα με τις μηχανές κοσμήματα)...

ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΤΕ από μάρκες, τιμές κλπ...
ΑΛΛΟ είναι το νόημα που έχει ένα ρολόι Υψηλής Ωρολογοποιίας κι άλλο αυτό που έχει ένα fashion ρολόι! Βέβαια και τα δύο μιλάνε για χρόνο. Ομως, το πρώτο για την αιωνιότητα, το δεύτερο για τη στιγμή!
Η Υψηλή Ωρολογοποιοία (που θα την εκτιμήσετε ιδιαίτερα αν επισκευθήτε κάποιο από τα οικογενεικά εργαστήρια στην Βασιλεία της Ελβετιάς) δημιουργεί κομψοτεχνήματα, ένα τεχνούργημα του οποίου η μαγεία έγκειται στην αριστοτεχνική πολυπλοκότητα του μηχανισμού του. Όπως ένας κοχλίας είναι φυσικό αποτέλεσμα διαδοχικών χρυσών τομών, έτσι και σ' ένα τέτοιο ρολόι η εξωτερική ομορφιά του είναι κατά κάποιο τρόπο συνέπεια της εσωτερικής αρμονίας του. Συν την παράδοση, που έρχεται να εξευγενίσει, να ραφινάρει. Ένα ρολόι Υψηλής Ωρολογοποιίας είναι σαν ένα σπουδαίο κρασί. Για να το εκτιμήσεις απαιτείται παιδεία...
Ένα fashion ρολόι είναι ένα ακόμη αξεσουάρ, "παιδιά της Swatch επανάστασης". Eνός εκδημοκρατισμού της κοσμηματοποιίας. Kαι μιας παιγνιώδους διάθεσης, εγγενούς στη μόδα. Κι όταν ολόκληρος ο κόσμος γοητεύεται από το φαινόμενο του branding, ήταν θέμα χρόνου (κυριολεκτικά) και το ρολόι να μπει σ' αυτή τη λογική...
Σπάνια όμως πια βλέπουμε ρολόγια με ξεχωριστό στυλ!
Ας όψεται το quartz...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom