Νέα

Ρολόγια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 196K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Λουράκι ή μπρασελέ;

• Λουράκι

Ψήφοι: 111 37,1%
  • Μπρασελέ

Ψήφοι: 188 62,9%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    299

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
...η ευκρίνεια στο διάβασμα είναι το κύριο κριτήριο με το οποίο τα έχω διαλέξει.

Σταύρο, τα FORTIS είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ευκρινή και το ΒΡΑΔΥ! Δες... :rockon:

(παρόμοια, είναι τα ORIS και τα PANERAI, αλλά ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ στην τιμή)...

Συνημμένα

• FORTIS-black.jpg
    FORTIS-black.jpg
    101,3 KB · Εμφανίσεις: 53

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ τα Fortis... (παρόμοια με τα ORIS) :rockon:

Εχω αυτό... :dancing:

Έχω και εγώ ένα fortis.  Να στο φωτογραφήσω.

Κοιτάζοντας πάντως τώρα τις τιμές Fortis και Oris στο ίδιο μαγαζί (amazon), βλέπω ότι τα oris είναι σαφώς φτηνότερα...

Μόνο το marketing πληρώνουμε στα fortis λες?

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Βεβαίως και δε το ξεχνώ. ................γιατί με το μπλα-μπλα είχαν καταλάβει τι ήταν αυτό που μου αρέσει...

Και εγώ πολύ μικρή συλλογή έχω, δεν θα την έλεγα καν συλλογή. Το ρολόι που φοράω περισσότερο είναι ένα παλιό καταδυτικό citizen. Διαβάζεις την ώρα από χιλιόμετρο, έχει φάει απίστευτα χαστούκια σε πόρτες, γωνίες κλπ, και δεν καταλαβαίνει χριστό. Το έχω από φοιτητής και του αλλάζω μόνο μπαταρία μία στις τόσες. Έχω όμως και 3 ρολογάκια που τα πήρα απλά επειδή μου άρεσαν ή είχαν κάτι ιδιαίτερο. Σε ότι αφορά τα hublot all black, επειδή έχω λίγο λόξα και με το καουτσούκ αλλά και το all black design, ε....μου τράβηξαν το μάτι.

Προφανώς κρίνουμε τους designers και όχι εμάς, απλά και αυτοί γεμίζουν κενά της αγοράς, όπου αντιλαμβάνονται ότι αυτά υπάρχουν.

Εγώ πάντως θα στεκόμουνα στο θέμα τιμής, γι'αυτό και παρέθεσα το σχόλιο του άλλου φορουμίστα. 190.000$ για ένα ρολόϊ παραγωγής, είναι τρελλό νούμερο. Και ορισμένα πράγματα, όσα λεφτά και να έχεις, δεν δικαιολογούνται, θέλω να πω, ότι η πραγματική αξία ενός αντικειμένου, δεν προσαρμόζεται ανάλογα με την τσέπη του καθενός.

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Κοιτάζοντας πάντως τώρα τις τιμές Fortis και Oris στο ίδιο μαγαζί (amazon), βλέπω ότι τα oris είναι σαφώς φτηνότερα...
Μόνο το marketing πληρώνουμε στα fortis λες?

Ναι... όπως και σε τόσα άλλα άλλωστε... π.χ. το ROLEX Daytona (απίστευτα ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟ ρολόι)

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Το ρολόι που φοράω περισσότερο είναι ένα παλιό καταδυτικό citizen. Διαβάζεις την ώρα από χιλιόμετρο, έχει φάει απίστευτα χαστούκια σε πόρτες, γωνίες κλπ, και δεν καταλαβαίνει χριστό. Το έχω από φοιτητής και του αλλάζω μόνο μπαταρία μία στις τόσες.

Σε αντίστοιχα νορμάλ κατηγορία τιμής (500-1000 e), ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ είναι και τα SEIKO !!!

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Αυτό το citizen φοράω συχνότερα από όλα, με τη διαφορά ότι το δικό μου εινα όλοι στο χρώμα του σιδήρου, δλδ δεν έχει τα κίτρινα όπως στην φωτό. Το είχα πάρει το 1987 ή 1988 νομίζω. Σκυλί κανονικό.

Είναι τόσο παλιό, που μόνο στο ebay βρήκα φωτογραφία του.

Συνημμένα

• citizen.jpg
    citizen.jpg
    74,2 KB · Εμφανίσεις: 49

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Σε αντίστοιχα νορμάλ κατηγορία τιμής (500-1000 e), ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ είναι και τα SEIKO !!!

Όχι ρε...το citizen στο οποίο αναφέρομαι, θα έλεγα ότι σήμερα είναι στην κατηγορία up to 300Euro max.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Αυτό το citizen φοράω συχνότερα από όλα, ... Σκυλί κανονικό.

6 από τη συλλογή
(υπάρχουν περίπου άλλα 12).
Αυτό που φοράω περισσότερο είναι το πρώτο αριστερά. €135 πριν 4-5 χρόνια που το πήρα. Πήρα και ένα δεύτερο που δεν έχει πάρει μπροστά ακόμα.

Υπήρχε παλιότερα μια προτίμηση στα Tag Heuer (φαίνεται αυτό), αλλά δεν ισχύει πλέον...

Το Casio με το λουράκι (3ο,  αριστερά απ το Fortis) είναι αυτό που γίνεται σφυρί, πένσα, τιρμπουσόν, γρύλλος, και μετά δουλεύει πάλι σα ρολόϊ. Τιτάνιο γαρ.
Δυστυχώς δε το βγάζουν πια.

Από τους τύπους αυτούς, φαίνεται το γούστο μου σχετικά με το τι προτιμώ από πλευράς "ευκρίνειας" στην ανάγνωση της ώρας.

Κανόνισα η φωτογραφία να βγει 297kb (ψαλιδισμένη στις άκρες) για να φαίνονται καθάρα.

Συνημμένα

• Rologia.jpg
    Rologia.jpg
    280,6 KB · Εμφανίσεις: 21

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Εμένα πάλι, μου άρεσε περισσότερο το μπλέ Casio (κι έχω κάποιο παρόμοιο)...

Λοιπόν, άκου τώρα πλάκα:
Όταν το πρωτοπήρα, δεν είχε την μπλέ στεφάνη. Ήταν συνολικά μαύρο. Παραγδάρθηκε το γυαλί όμως, και είπα να το αλλάξω.  Πήγα στην αντιπροσωπεία (Πατησίων 200τόσο). Μου είπαν "Είτε αλλάζετε το κρύσταλλο με ιδιοκατασκευή δική μας, αλλά τότε η εγγύηση στεγανότητας πάει περίπατο, είτε αλλάζετε όλη τηνκάσα που πάει μαζί με το κρύσταλλο".
Κόστος στην πρώτη περίπτωση 15 ευρώ, στην δεύτερη 30. Προτίμησα τη δεύτερη, αλλά στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι η αποθήκη τους δεν είχε μαύρη κάσα, παρά μόνο μπλε. Είπα "δεν πειράζει, βάλτε τη μπλε".
Γι αυτό και είναι μπλε το δαχτυλίδι (πάει μαζί με την κάσα) και μαύρη η πλάκα του ρολογιού.

Το δεύτερο που έχω αγοράσει είναι συνολικά μαύρο.  Αλλά όπως είπα είναι ακόμα στο κουτί του.

Επισκέπτης
Μοναστηρακι παιδια βρισκεις οτι casio θελεις και ειδικα τα παλια σαν του Yorgo(to χω δει δηλ) τσαμπα.
Αξιζει μια βολτα..
Ενας φιλος εχει μαζεψει καμοια δεκαρια

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Ξέρει κανείς τι σκατά γίνεται με την αντιπροσωπεία της Omega στην Ελλάδα?

Έχω ένα moonwatch για service, και θέλουν να κρατήσουν το ρολόϊ γύρω στους 3 μήνες!!!!

Τι μαλακία είναι αυτή?

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Ξέρει κανείς τι σκατά γίνεται με την αντιπροσωπεία της Omega στην Ελλάδα?

Έχω ένα moonwatch για service, και θέλουν να κρατήσουν το ρολόϊ γύρω στους 3 μήνες!!!!

Τι μαλακία είναι αυτή?

ΔΥΣΤΗΧΩΣ γενικά στα service στην Ελλάδα... :jerking:

Ξέρω όμως 2-3 ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΟΥΣ στο κέντρο της Αθήνας, όποιος ενδιαφέρεται ευχαρίστως να σας συστήσω με pm...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Κοίτα γκαντεμιά...μόλις μου τελείωσε η μπαταρία στο ρολόϊ!!!!!

Φτουουουουουου!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom