You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
]Μάζεψε τα μετρητά και παζάρεψε όσο μπορείς γιατί υπάρχουν μεγάλα περιθώρια έκπτωσης (μέχρι 30% σε ορισμένες περιπτώσεις που είδα προσωπικά).
Συνήθως στα καταστήματα πληρώνεις επιπλέον 40-45 % στην τιμή χονδρικής που αγοράζει ο εκάστοτε κοσμηματοπώλης...
ΣΥΜΦΕΡΕΙ ν' αγοράζεις μέσω ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ επαφής με τον εκάστοτε αποκλειστικό αντιπρόσωπο... σε τιμές 30-35% κάτω από τις τιμές που πωλούνται στα κοσμηματοπωλεία, αλλιώς ΔΕΝ δεν συμφέρει να αγοράζεις σαν πελάτης λιανικής (απ΄οσες Αντιπροσωπείες πουλάνε λιανική όπως π.χ. η Rolex) γιατί ΔΕΝ κάνουν ούτε μια στοιχειώδη έκπτωση για να μην θεωρηθεί "αθέμιτος ανταγωνισμός" προς τους Dealer τους.
Επίσης, λόγω της διαφοράς ισοτιμίας δολαρίου-ευρώ, ΣΥΜΦΕΡΕΙ επίσης πολύ να συνδυαστεί ένα ταξίδι στην Αμερική με μια ΑΚΡΙΒΗ αγορά... θα έχετε καθαρό κέρδος τουλάχιστον 30%
προς το παρον εχω αυτο(πριν 2 μηνες το πηρα),
Καλοφόρετο... μ' αρέσει ΠΟΛΥ η TISSOT (και τα καινούργια μοντέλα της είναι πανέμορφα) + σε πολύ λογικές τιμές !!!
Tag Heuer, δε ξέρω ποιο μοντέλο είναι ... δώρο αρραβώνων πριν 5 χρόνια ...
"κλασσικό" γαμήλιο δώρο...
thanks,τιμη 270, η TISSOT ειναι ενα σκαλι κατω απο OMEGA, SWAT0CH-TISSOT- O M E G A, ειναι ενας ομιλοςΚαλοφόρετο... μ' αρέσει ΠΟΛΥ η TISSOT (και τα καινούργια μοντέλα της είναι πανέμορφα) + σε πολύ λογικές τιμές !!!
"κλασσικό" γαμήλιο δώρο...
]
Σαν το formula 1 αλλά παλιό μοντέλο, δεν το έχει ...
SWATCH-TISSOT-OMEGA, ειναι ενας Ομιλος...
Ενας Ομιλος μπορεί να είναι εμπορικά... αλλά ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ δεν έχουν καμία σχέση (έχω πάει στις εγκαταστάσεις τους και ξέρω)...
Η ΟMEGA είναι από τις πλέον ιστορικές εταιρίες με ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ !!!
μεχρι το 2002 χρησιμοποιουσε Zenith El primero μηχανες η Rolex στο Daytona μετα το 2002 χρησιμοποιη μηχανες Rolex, και η τιμή τους σε καινουργια παιζει στα 9-10 χιλ €
ΟΧΙ!
Zenith μηχανή (με κωδικό 430) χρησιμοποιούσε σε όσα κατασκευάστηκαν πριν το 2000 και γι΄αυτό είναι συλλεκτικότατα και περιζήτητα...
Γι΄αυτό και είναι ένα από τα πλέον ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΑ ρολόγια... εξαιτίας της Αναγνωρίσιμης Μάρκας και μόνον!
Μετά το 2000, το Daytona φοράει μηχανισμό ETA της swatch...
Κυκλοφορούν και κάποια με μηχανή Zenith 1430, τα οποία όμως για να τα καταλάβεις πρέπει ν' ανοιχτούν εσωτερικά... κι αυτός ο μηχανισμός φτιάχνεται σ' ένα εκπληκτικό εργοστάσιο (είχα την τύχη να το επισκευθώ κ να δω από ΠΟΛΥ κοντά (σε ηλεκτρονικό μικροσκόπιο) τα διάφορα στάδια της κατασκευής του). Εν συνεχεία η ROLEX κάνει απλά την συναρμολόγηση στα Daytona, προσαρμόζοντας τον ήδη έτοιμο μηχανισμό στις κάσες της, βάζει τα κουρδιστήρια της με την κορώνα και τα κλείνει! Το ρολόι όμως μέσα είναι 100% el primero...
(Λεπτομέρεια: ο μηχανισμός της Ζenith έχει τα δευτερόλεπτα στο "9" ενώ ο μηχανισμός της Rolex έχει τα δευτερόλεπτα στο "6") ;)
TISSOT 1853, παντως και για μενα ΟMEGA κορυφη! θα ειναι my next watch..Ενας Ομιλος μπορεί να είναι εμπορικά... αλλά ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ δεν έχουν καμία σχέση (έχω πάει στις εγκαταστάσεις τους και ξέρω)...
Η ΟMEGA είναι από τις πλέον ιστορικές εταιρίες με ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ !!!
Και λίγα λόγια για την ΕΤΑ και τους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν οι κάθε λογείς "ρέπλικες" που μας έχουν κατακλύσει...
Η ΕΤΑ από τότε που εξαγοράστηκε από το swatch group κατασκευάζει το μεγαλύτερο μέρος των μηχανισμών στην Ταϊβάν, την Ταϊλάνδη και την Κίνα!
Είναι δε από τους μεγαλύτερους προμηθευτές των εργοστασίων παραγωγής αντιγράφων 1ης ποιότητας (grade one replica's) με δημοφιλέστερο τον μηχανισμό 2836-2, ο οποίος παράγει τους ίδιους παλμούς στον δείκτη των δευτερολέπτων με αυτόν της Rolex (γι αυτό και η κίνηση τού δείκτη ξεγελάει το αγύμναστο μάτι τού Ειδικού)... ;)
O μηχανισμός αυτός έχει αντιγραφεί από Κινέζους και χρησιμοποιήτε στις φθηνές μαϊμούδες, με τιμές πώλησης στην Ελλάδα γύρω στα 150 e (και χονδρική περί τα 20 e στις χώρες παραγωγής... Κίνα ή Ταϊβάν), οπότε καταλαβαίνετε για τι "ποιοτικά" ρολόγια πρόκειται...
Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!
Η ΕΤΑ από τότε που εξαγοράστηκε από το swatch group κατασκευάζει το μεγαλύτερο μέρος των μηχανισμών στην Ταϊβάν, την Ταϊλάνδη και την Κίνα!
Είναι δε από τους μεγαλύτερους προμηθευτές των εργοστασίων παραγωγής αντιγράφων 1ης ποιότητας (grade one replica's) με δημοφιλέστερο τον μηχανισμό 2836-2, ο οποίος παράγει τους ίδιους παλμούς στον δείκτη των δευτερολέπτων με αυτόν της Rolex (γι αυτό και η κίνηση τού δείκτη ξεγελάει το αγύμναστο μάτι τού Ειδικού)... ;)
O μηχανισμός αυτός έχει αντιγραφεί από Κινέζους και χρησιμοποιήτε στις φθηνές μαϊμούδες, με τιμές πώλησης στην Ελλάδα γύρω στα 150 e (και χονδρική περί τα 20 e στις χώρες παραγωγής... Κίνα ή Ταϊβάν), οπότε καταλαβαίνετε για τι "ποιοτικά" ρολόγια πρόκειται...
Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!
Εχεις δικιο για την χρονολογια εκανα λάθος και η παραγωγη του Daytona με El primero μηχανη, σταματησε το 2000, αλλα οσον αφορα τον καινουργιο μηχανισμο του Daytona για να λες οτι γνωριζεις οτι φοραει ΕΤΑ μηχανη φανταζομαι οτι η δουλεια σου ειναι επισκευαστης ρολογιων. Και αφου εισαι ημιμαθης, μαθε και κατι πιο ολοκληρομενο οτι η εταιρεια που κατασκευαζει τους μηχανισμους ΕΤΑ ανηκει στο group της SMH που ουσιαστικα ειναι η ομπρελλα για πολλες εταιρειες ρολογιων οπως, OMEGA,BREGUET.LONGINES,TISSOT,RADO και πολλες αλλες οπως επισης και την SWATCH, που πρεδρος της εταιρειας ειναι ο Nicolas Hayek ο μεταρυθμιστης της Ελβετικης ωρολογοποιιας. Και προς ενημερωση σου το καινουργιο Daytona φοράει εργοστασιακη μηχανη Rolex.ΟΧΙ!
Zenith μηχανή χρησιμοποιούσε σε όσα κατασκευάστηκαν πριν το 2000 και γι΄αυτό είναι συλλεκτικότατα και περιζήτητα...
Μετά το 2000, το Daytona φοράει μηχανισμό ETA της swatch...
Γι΄αυτό και είναι ένα από τα πλέον ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΑ ρολόγια... εξαιτίας της Αναγνωρίσιμης Μάρκας και μόνον!
Εχεις δικιο για την χρονολογια εκανα λάθος και η παραγωγη του Daytona με El primero μηχανη, σταματησε το 2000, αλλα οσον αφορα τον καινουργιο μηχανισμο του Daytona για να λες οτι γνωριζεις οτι φοραει ΕΤΑ μηχανη φανταζομαι οτι η δουλεια σου ειναι επισκευαστης ρολογιων. Και αφου εισαι ημιμαθης, μαθε και κατι πιο ολοκληρομενο οτι η εταιρεια που κατασκευαζει τους μηχανισμους ΕΤΑ ανηκει στο group της SMH που ουσιαστικα ειναι η ομπρελλα για πολλες εταιρειες ρολογιων οπως, OMEGA,BREGUET.LONGINES,TISSOT,RADO και πολλες αλλες οπως επισης και την SWATCH, που πρεδρος της εταιρειας ειναι ο Nicolas Hayek ο μεταρυθμιστης της Ελβετικης ωρολογοποιιας. Και προς ενημερωση σου το καινουργιο Daytona φοράει εργοστασιακη μηχανη Rolex.
Αγαπητέ μου,
ΑΝ πριν γράψεις, ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ το thread από την αρχή, θα μάθαινες ότι ΔΕΝ είμαι "επισκευαστής ρολογιών" αλλά ένας από τους ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ Συλλέκτες...
Οσον αφορά το group της SMH, κι επειδή τυγχάνει να γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα που εσύ ούτε καν φαντάζεσαι, επέτρεψέ μου να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για τις νέες ΕΤΑ (όπως έγραψα αναλυτικότερα παραπάνω)... αλλά και για την μεταπωλητική αξία του "καινούργιου Daytona" της ROLEX, εταιρείας που εκτός του Brand Name της δεν έχει να επιδείξει και καμιά ιδιαίτερη complication... ήμαρτον δηλαδή... τι να πουν και ΗΓΕΤΕΣ του χώρου όπως η V.C.
Φιλικά και χωρίς παρεξήγηση (άλλωστε δεν έχουμε να χωρίσουμε και τίποτα όλοι μας εδώ μέσα)...
Απορία: ΤΙ ρολόι φοράς ΑΥΤΗ την στιγμή? Εγώ ένα Corum GoldenBridge...
Αν υπαρχουν συλλεκτες ρολογιων σαν και εσενα με τετοια ημιμαθεια για το σπορ κλαφτα τα λεφτα σου, και μην παιρνεις στον λαιμο σου κοσμο εδω στο site και τολμας να δινεις συμβουλες σαν ειδημων, γιατι δεν νομιζω οτι επειδη ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι εισαι συλλεκτης εχεις και γνωσεις. Για προσωπα και τα πραγματα που γνωριζεις και δεν φανταζομαι, μου προκαλει γελιο η συμπεριφορα σου ή μηπως εισαι κανενας κολλητος του μπούλη Καισαρη και σε εχει ψησει οτι εισαι και συλλεκτης. Ο καθενας μπορει να γνωριζει προσωπα και πραγματα αλλα δεν τα εκθειαζει για να προβαλει το EGO του. Οσο για τις επιφυλάξεις σου για την ΕΤΑ δωσε μας μια απάντηση δεν θα σου πουμε και τιποτα, εσυ κατι παραπάνω ξερεις τελικα, lol. Και ηγετης του χωρου ειναι μονον η Patek Phillipe, γιατι η VC ακομα προσπαθει να απαγκιστρωθει απο τα Αραβικα κεφαλαια.Αγαπητέ μου,
ΑΝ πριν γράψεις, ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ το thread από την αρχή, θα μάθαινες ότι ΔΕΝ είμαι "επισκευαστής ρολογιών" αλλά ένας από τους ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ Συλλέκτες...
Οσον αφορά το group της SMH, κι επειδή τυγχάνει να γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα που εσύ ούτε καν φαντάζεσαι, επέτρεψέ μου να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για τις νέες ΕΤΑ... όπως και για την μεταπωλητική αξία του "καινούργιου Daytona" της ROLEX, εταιρείας που εκτός του Brand Name της δεν έχει να επιδείξει και καμιά ιδιαίτερη complication... ήμαρτον δηλαδή... τι να πουν και ΗΓΕΤΕΣ του χώρου όπως η V.C.
Φιλικά και χωρίς παρεξήγηση (άλλωστε δεν έχουμε να χωρίσουμε και τίποτα όλοι μας εδώ μέσα)...
Απορία: ΤΙ ρολόι φοράς ΑΥΤΗ την στιγμή? Εγώ ένα Corum GoldenBridge...
για την απορια σου δυστυχως δεν θα μπω στον κοπο να σου πω τα ρολογια που φοραω παντως να ξερεις οτι ειναι πολλα παρα πολλα και πιο ακριβα απο το δικό σου.....
για την απορια σου δυστυχως δεν θα μπω στον κοπο να σου πω τα ρολογια που φοραω παντως να ξερεις οτι ειναι πολλα παρα πολλα και πιο ακριβα απο το δικό σου.....
Το ποιό ακριβό μου, είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως δεν το έχεις δει ούτε σε φωτογραφία...
Οσο για τις επιφυλάξεις σου για την ΕΤΑ δωσε μας μια απάντηση
Για την ΕΤΑ υπάρχει αναλυτικό post λίγο παραπάνω. Οι καινούργιοι μηχανισμοί της ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν με την ΕΤΑ που ξέραμε... (όσοι ασχολούμαστε σοβαρά φυσικά με το αντικείμενο)...
ηγετης του χωρου ειναι μονον η Patek Phillipe, γιατι η VC ακομα προσπαθει να απαγκιστρωθει απο τα Αραβικα κεφαλαια.
χαχαχα από αυτό και μόνο που λές κρίνεσαι... 250 χρόνια ιστορίας... αν μη τι άλλο θα έπρεπε να τα σέβεσαι (αλλά προφανώς αφού δεν έχεις στολίσει ποτέ τον καρπό σου με κάποια αντίστοιχη complication τι να καταλάβεις)...
silverdragon
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Μαρ 2008
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
αγαπητοι συναδελφοι θα παρεμβω επειδη δεν αντεχω αλλο να βλεπω ανακριβειες των εκαστοτε δηθεν "συλλεκτων" με τις πολλες γνωσεις στο αντικειμενο,να καθομαι και βλεπω οτι τα rolex φορανε ΕΤΑ και μου εχει σηκωθει η τριχα απο τα μαλλια μου!!!!! Για ονομα του Θεου αγαπητε duracell πια,στην σελιδα 8 σε διορθωσα οτι μετα το 2000 το daytona επαψε να φοραει τον μηχανισμο el primero 430 και φοραει μηχανισμο rolex 1430!!! τι να κανουμε τωρα να το αλλαξουμε επειδη το λες εσυ?? να πας να ενημερωθεις καλυτερα αγαπητε μου,στην σελιδα 9 σε διορθωσα για την διαταξη στα δευτερολεπτα του νεου μηχανισμου και επισης στην σελιδα 9 σου εδωσα ολες τις πληροφοριες που μοιραζεις σημερα για τα αντιγραφα rolex.H ημιμαθεια ειναι το χειροτερο οταν εκτιθεσαι σε ενα forum οπου μοιραζεις πληροφοριες με σκοπο να κανεις καλο και οχι ΦΙΓΟΥΡΑ!!! να με συγχωρεις αν ο τονος μου ειναι εντονος αλλα μερικα πραγματα δεν τα ανεχομαι πολυ περισσοτερο οταν μιλαμε για ενα πραγμα οπως ειναι η rolex την οποια παρακολουθω απο το 1995 και ειμαι μελος πολλων διεθνων forum φιλων της rolex. Αυτα και προσοχη τι λεμε γιατι ο σκοπος ειναι ενας: να δινουμε ΧΡΗΣΙΜΕΣ και πανω απ'ολα ΣΩΣΤΕΣ πληροφοριες.
Αν υπαρχουν συλλεκτες ρολογιων σαν και εσενα με τετοια ημιμαθεια για το σπορ κλαφτα τα λεφτα σου, και μην παιρνεις στον λαιμο σου κοσμο εδω στο site και τολμας να δινεις συμβουλες σαν ειδημων, γιατι δεν νομιζω οτι επειδη ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι εισαι συλλεκτης εχεις και γνωσεις. Για προσωπα και τα πραγματα που γνωριζεις και δεν φανταζομαι, μου προκαλει γελιο η συμπεριφορα σου ή μηπως εισαι κανενας κολλητος του μπούλη Καισαρη και σε εχει ψησει οτι εισαι και συλλεκτης.
Εγώ έχω γνώσεις και είναι αποδεδειγμένο από τα εκατοντάδες posts μου... αντίθετα μ' εσένα... υπομονή... + διάβασμα... θα μάθεις κι εσύ!
Οσο για το σχόλιό σου για τον Β.Κ., αν και προσωπικά γνωρίζω καλύτερα και συνεργάζομαι με τον πατέρα του Κ., είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι αν ποτέ κατάφερνες να βρεθείς στην παρέα μας, θα του απευθυνόσουν με μεγαλύτερο σεβασμό...
το daytona επαψε να φοραει τον μηχανισμο el primero 430 και φοραει μηχανισμο rolex 1430...
ο σκοπος ειναι ενας: να δινουμε ΧΡΗΣΙΜΕΣ και πανω απ'ολα ΣΩΣΤΕΣ πληροφοριες...
Μα ΔΕΝ διαφωνούμε τελικά... και η ουσία αυτή είναι, να ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις και να μπορούμε να μοιραζόμαστε πληροφορίες για το αγαπημένο μας χόμπυ!
Οσον αφορά τα Daytona όμως και για να κλείσω το θέμα από πλευράς μου, θεωρώ ότι το πρόβλημα στην αγορά το δημιούργησε η ίδια η ROLEX με τις επιλογές της... και τέλος πάντων είναι δεδομένη η διαφορά των μοντέλων ΠΡΙΝ κ ΜΕΤΑ το 2000.
Εγώ πάντως καινούργιο, δεν θα τ' αγόραζα γιατί αφενώς το θεωρώ ποιοτικά κατώτερο των προ-2000 μοντέλων κι αφετέρου το βρίσκω εξαιρετικά υπερτιμημένο γι΄αυτά που προσφέρει (χρονογράφο)...
Προσωπική μου άποψη, φιλικά πάντα και χωρίς καμιά διάθεση προσωπικής αντιδικίας με κανέναν!
D.
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 69
- Εμφανίσεις
- 12K
- Απαντήσεις
- 55
- Εμφανίσεις
- 11K