Νέα

Ρε μόνο η χανούμα

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 117K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 31 άτομα (1 μέλη και 30 επισκέπτες)

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
Για να σας κάνω κ εδω λίγο μάθημα Ιστορίας πέραν από το Ιστορικά,το σύγκληνο ήταν η βασικότερη αιτία θανάτου των παλιών Μανιατών,όταν δεν υπήρχαν ακόμα ψυγεία.
Για όσους δεν ξέρουν το σύγκληνο είναι κομμάτια παστού χοιρινού πάρα πολύ αλμυρά(από τα αλμυρότερα φαγητά που θα γευτείτε στην ζωή σας).
Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ψυγεία,πορκειμένου να διατηρήσουν φρέσκο το χοιρινό τους,οι Μανιάτες το έβαζαν μέσα σε βαρέλια κομμένο σε κομμάτια κ το πασπάλιζαν με κιλά ολόκληρα χοντρού αλατιού προκειμένου να διατηρηθεί.Έπειτα το έτρωγαν κ μετά παό μήνες δίχως να έχει αλλοιωθεί η γεύση του.
όμως η φρεσκάδα του χοιρινού είχε κ το τίμημα του.Αυτό δεν ήταν άλλο από τα καρδιακά προβλήματα κ τους θανάτους που προκαλούσε η αλόγιστη χρήση του αλατιού ώστε να διατηρηθεί το χοιρινό-που μοιραία ρούφαγε το αλάτι που χρησιμοποιούνταν για την διατήρησή του.
Έτσι πολλοί θάνατοι προήλθαν από το σύγκληνο.
όσοι δεν είστε φαν του αλατιού,μην κανετε το λα΄θος κ δοκιμάσετε ποτέ.
Όσοι επιθυμείτες να το φάτε ,θα σας το πρότεινα να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε ομελέτα.ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ.
 

Επισκέπτης
Για να σας κάνω κ εδω λίγο μάθημα Ιστορίας πέραν από το Ιστορικά,το σύγκληνο ήταν η βασικότερη αιτία θανάτου των παλιών Μανιατών,όταν δεν υπήρχαν ακόμα ψυγεία.
Για όσους δεν ξέρουν το σύγκληνο είναι κομμάτια παστού χοιρινού πάρα πολύ αλμυρά(από τα αλμυρότερα φαγητά που θα γευτείτε στην ζωή σας).
Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ψυγεία,πορκειμένου να διατηρήσουν φρέσκο το χοιρινό τους,οι Μανιάτες το έβαζαν μέσα σε βαρέλια κομμένο σε κομμάτια κ το πασπάλιζαν με κιλά ολόκληρα χοντρού αλατιού προκειμένου να διατηρηθεί.Έπειτα το έτρωγαν κ μετά παό μήνες δίχως να έχει αλλοιωθεί η γεύση του.
όμως η φρεσκάδα του χοιρινού είχε κ το τίμημα του.Αυτό δεν ήταν άλλο από τα καρδιακά προβλήματα κ τους θανάτους που προκαλούσε η αλόγιστη χρήση του αλατιού ώστε να διατηρηθεί το χοιρινό-που μοιραία ρούφαγε το αλάτι που χρησιμοποιούνταν για την διατήρησή του.
Έτσι πολλοί θάνατοι προήλθαν από το σύγκληνο.
όσοι δεν είστε φαν του αλατιού,μην κανετε το λα΄θος κ δοκιμάσετε ποτέ.
Όσοι επιθυμείτες να το φάτε ,θα σας το πρότεινα να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε ομελέτα.ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ.
ομελέτα είναι πολύ σπέσιαλ, φυσικά και ο τρόπος παρασκευής του έχει αλλάξει, στα περισσότερα μέρη πλέον το καπνίζουνε και μετά το φυλάνε μέσα σε λάδι.
σίγληνο έχουν και στην Μεσσηνία το οποίο είναι σχετικά ποιο ελαφρύ από το σίγληνο της Μάνης και γενικά της Λακωνίας.
και μια και μιλάμε για παστά κρέατα στην Λακωνία το ποιο δημοφιλές σπορ είναι το κυνήγι κοτσυφιών με αγκίστρια και συνέχεια το πάστωμα τους. 
 

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Μηνύματα
5.078
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
Για να σας κάνω κ εδω λίγο μάθημα Ιστορίας πέραν από το Ιστορικά,το σύγκληνο ήταν η βασικότερη αιτία θανάτου των παλιών Μανιατών,όταν δεν υπήρχαν ακόμα ψυγεία.
Για όσους δεν ξέρουν το σύγκληνο είναι κομμάτια παστού χοιρινού πάρα πολύ αλμυρά(από τα αλμυρότερα φαγητά που θα γευτείτε στην ζωή σας).
Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ψυγεία,πορκειμένου να διατηρήσουν φρέσκο το χοιρινό τους,οι Μανιάτες το έβαζαν μέσα σε βαρέλια κομμένο σε κομμάτια κ το πασπάλιζαν με κιλά ολόκληρα χοντρού αλατιού προκειμένου να διατηρηθεί.Έπειτα το έτρωγαν κ μετά παό μήνες δίχως να έχει αλλοιωθεί η γεύση του.
όμως η φρεσκάδα του χοιρινού είχε κ το τίμημα του.Αυτό δεν ήταν άλλο από τα καρδιακά προβλήματα κ τους θανάτους που προκαλούσε η αλόγιστη χρήση του αλατιού ώστε να διατηρηθεί το χοιρινό-που μοιραία ρούφαγε το αλάτι που χρησιμοποιούνταν για την διατήρησή του.
Έτσι πολλοί θάνατοι προήλθαν από το σύγκληνο.
όσοι δεν είστε φαν του αλατιού,μην κανετε το λα΄θος κ δοκιμάσετε ποτέ.
Όσοι επιθυμείτες να το φάτε ,θα σας το πρότεινα να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε ομελέτα.ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ.
εμενα παντως η γιαγια μου το φυλαγε σε βαζο και το ετρωγεςκαι κρυο
 

Επισκέπτης
εμενα παντως η γιαγια μου το φυλαγε σε βαζο και το ετρωγεςκαι κρυο
μου ανοίξατε την όρεξη πρωί πρωί με βλέπω για το Μενίδι να πάω να πάρω κανένα βαρβάτο κομμάτι παστό για να μου έρθει και η όρεξη για το βράδυ.
 

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Μηνύματα
5.078
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
μου ανοίξατε την όρεξη πρωί πρωί με βλέπω για το Μενίδι να πάω να πάρω κανένα βαρβάτο κομμάτι παστό για να μου έρθει και η όρεξη για το βράδυ.
ε σημερα υπαρχει αφεση αμαρτιων στο φαγητο
 

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Μηνύματα
5.078
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
εμείς έχουμε αρχίσει από τώρα και το γλεντάμε και οι γαύροι στο θρεντ τους παραμιλάν για την μεγάλη τους νίκη εχθές.
ε δε μπορεις να μπεις καλα ηταν χτες
καλα πηγαμε και αν δεν ηταν και λιγο ''φανταζι'' νουνιες,σισιτς,λουα λουα
θα ειχαμε πιο μεγαλο σκορ
τι εννοεις εχεις αρχισει να το γλεντας?
απο τωρα τρως?
 

Επισκέπτης
Προσέξτε με το κρέας σήμερα ειδικά οι μεγαλύτεροι μην χτυπήσετε τζακ-ποτ στην χοληστερινη!!! :grin:
 

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Μηνύματα
5.078
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
εγώ έχω αργό διαφορικό και καίω πετρέλαιο και κάνω προθέρμανση και μετά ανεβάζω σιγά σιγά.
αααααα τωρα καταλαβα
ενω εγω που ειμαι τουρμπισιος
κανω ενα μπραφ το βραδυ και σε εφτασα :grin:
 

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
Arion κάνε κ λίγο κράτει με τα παχάκια σου ειδικά, πρέπει.
Και έλεγες ότι θα κάνεις δίαιτα κ διάδρομο .
Τη μόνη δίαιτα που κάνεις είναι την δίαιτα του διαδρόμου.Δηλαδή δεν τον ΄΄γεύεσαι΄΄ καθόλου.

Και μια παράκληση.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΜΙΚΡΟΥΣ-ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ,ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΣΜΟ Κ ΤΗΝ ΥΒΡΗ.
Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε πολύ ανώτεροι.Μην ξεπέφτετε.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
Και ειδικά σήμερα ας αφήσουμε την μπαλλα κατΑ μέρος.Δεν είναι η ζωή μας.Άλλων που είναι(όχι η μπαλλα,αλλά η ομάδα τους) καλά κάνουν κ ασχολούνται.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
 

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
αύριο θα χτυπήσω σαρδέλα ψητή στην σκάρα και θα έρθω στα ίσια μου από χοληστερίνη.
αύριο θα χτυπήσω σαρδέλα ψητή στην σκάρα και θα έρθω στα ίσια μου από χοληστερίνη.

Ναι κανά τρίκιλο μαζί με 4 καραφάκια ούζο.Μιλάμε για πολύ light πράγμα.
 

Επισκέπτης
Arion κάνε κ λίγο κράτει με τα παχάκια σου ειδικά, πρέπει.
Και έλεγες ότι θα κάνεις δίαιτα κ διάδρομο .
Τη μόνη δίαιτα που κάνεις είναι την δίαιτα του διαδρόμου.Δηλαδή δεν τον ΄΄γεύεσαι΄΄ καθόλου.

Και μια παράκληση.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΜΙΚΡΟΥΣ-ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ,ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΣΜΟ Κ ΤΗΝ ΥΒΡΗ.
Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε πολύ ανώτεροι.Μην ξεπέφτετε.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
Και ειδικά σήμερα ας αφήσουμε την μπαλλα κατΑ μέρος.Δεν είναι η ζωή μας.Άλλων που είναι(όχι η μπαλλα,αλλά η ομάδα τους) καλά κάνουν κ ασχολούνται.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
η δίαιτα είναι και αυτή στο πρόγραμμα αλλά ημέρες σαν την σημερινή πρέπει να της τιμήσουμε.
το αυριανό μενού είναι ότι πρέπει στα πλαίσια της δίαιτας.
 

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
Τι να τιμήσεις μωρέ;;;
Κάθε μέρα Τσικνοπέμπτη είναι για σένα
 

Επισκέπτης
Ναι κανά τρίκιλο μαζί με 4 καραφάκια ούζο.Μιλάμε για πολύ light πράγμα.
μπα τα ούζα μου τα ήπια την Δευτέρα στο Ναύπλιο που είχα πάει οπότε από αύριο σε νορμάλ ρυθμούς μπαίνω, δεν μπορώ και όλα μαζί να τα κόψω. τώρα 3 μήνες έκοψα και το τσιγάρο και μου έχουν πέσει όλα μαζεμένα.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom