Ta τελευταία νέα της ομάδας μας(πιο πολύ μοιάζουν με πολεμικά ανακοινωθέντα) :
Με τους 18 παίκτες, που έχουν απομείνει υγιείς από τους τραυματισμούς (εκτός του τιμωρημένου Σέζαρ), αναχωρεί η ΑΕΚ στις 17:30 για το Ηράκλειο, όπου αύριο αντιμετωπίζει στο «Παγκρήτιο» τον Εργοτέλη. Επιστροφή στο 4-4-2 από τον Φερέρ, επανέρχεται ο Γεωργέας μετά τον τραυματισμό του. Σήμερα χειρουργείται ο Χετεμάι, που θα μείνει εκτός δράσης για τέσσερις μήνες μετά το κάταγμα που υπέστη σε φιλικό της Φινλανδίας. «Ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν», δηλώνει ο 20χρονος άσος. «Θα είναι στα πλάνα μου», τονίζει ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ρόι Χόντγκσον. «Ακόμη ελπίζω για τον τίτλο», είπε ο Καμπάνταης. Ο 19χρονος Αλβανός φορ Μαλίντι και ένας? δίμετρος Αργεντινός δοκιμάζονται στους Θρακομακεδόνες. Για ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, Μάλαρτζ, κάνει λόγο πολωνικό δημοσίευμα. Ανακοίνωση-επίθεση της «Ένωσης 1924» κατά διαιτητών.
Με αποστολή ανάγκης Μόλις 18 παίκτες της ΑΕΚ είναι διαθέσιμοι για την αυριανή αναμέτρηση απέναντι στον Εργοτέλη στο «Παγκρήτιο» για την 21η αγωνιστική. Πέραν των τραυματιών (Έμερσον, Λαγός, Αλεξόπουλος, Δέλλας, Παουτάσο, Καφές, Χετεμάι, Χιώτης) θα απουσιάσει και ο τιμωρημένος Ζούλιο Σέζαρ. Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ εκ των πραγμάτων πήρε στην αποστολή όσους ήταν υγιείς. Αυτοί είναι οι: Σορεντίνο, Αραμπατζής, Τσιρίλο, Γεωργέας, Κυριακίδης, Κονέ, Πλιάτσικας, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Τζιωρτζιόπουλος, Ζήκος, Λάκης, Καπετάνος, Ίβιτς, Μαντούκα, Τόζερ, Λυμπερόπουλος, Καμπάνταης.
Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ θα επαναφέρει το 4-4-2 με ρόμβο εγκαταλείποντας το 3-5-2 που είχε επιλέξει για το ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό. Η σύνθεση με την οποία θα παραταχθούν οι «κιτρινόμαυροι» πιθανότατα θα είναι η ακόλουθη: Σορεντίνο, Γεωργέας (δεξί μπακ), Τζιωρτζιόπουλος (αριστερό μπακ), Τσιρίλο, Μόρας (στόπερ), Ζήκος (αμυντικό χαφ), Κονέ (δεξί χαφ), Τόζερ (αριστερό χαφ), Μαντούκα («δεκάρι»), Λυμπερόπουλος και Καμπάνταης (επιθετικό δίδυμο).
Όσον αφορά στους τραυματίες, ο Παναγιώτης Λαγός έκανε ασκήσεις στο γυμναστήριο. Ο Παντελής Καφές ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα αυξημένης έντασης, όπως και ο Έμερσον που ανέβασε ρυθμό στο πρόγραμμα του ενώ ατομικό πρόγραμμα συνέχισε και ο Μάρτιν Παουτάσο. Ο Τραϊανός Δέλλας έκανε πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο, ο Διονύσης Χιώτης συνεχίζει πρόγραμμα αποθεραπείας στο γυμναστήριο Ο Γιώργος Αλεξόπουλος συνεχίζει πρόγραμμα αποθεραπείας.
Χετεμάι: «Ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν»
Στο χειρουργείο οδηγείται σήμερα ο Περπαρίμ Χετεμάι για να υποβληθεί σε επέμβαση μετά από το κάταγμα που υπέστη στη δεξιά ποδοκνημική στο ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα ανδρών της Φινλανδίας στο φιλικό της Τετάρτης απέναντι στη Σκωτία. Τον 20χρονο άσο θα χειρπυργήσουν στην πανεπιστημιακή κλινική του Ελσίνκι οι καθηγητές Κίνουνεν και Βίρτανεν. Παρών στην επέμβαση θα είναι και ο συνεργάτης του Γιάννη Λεβάκου, χειρουργός ορθοπεδικός Ιωάννης Βλάμης, ο οποίος ταξίδεψε χθες εσπευσμένα για το Ελσίνκι. Η επιστροφή του 20χρονου άσου στη δράση υπολογίζεται σε τέσσερις μήνες, κάτι που σημαίνει πως τουλάχιστον θα προλάβει την καλοκαιρινή προετοιμασία.
Ο Χετεμάι, που έβαλε τα κλάμματα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε μετά τον τραυματισμό του από το σκληρό τάκλιν του Σκωτσέζου Κέβιν Τόμπσον, αντιμετωπίζει με ψυχική δύναμη την κακοδαιμονία του. «Είμαι πολύ απογοητευμένος από τον τραυματισμό στο ντεμπούτο μου με την εθνική. Ηταν ένα χτύπημα που θα μπορούσε να αποφευχθεί, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τώρα θα πρέπει να περιμένω και να ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν. Είναι πραγματικά πολύ απογοητευτικό αυτό που συνέβη, μια και όλα μου πήγαιναν τόσο καλά στην εθνική ομάδα και στην Αθήνα», δήλωσε.
Χόντγκσον: «Θα είναι στα πλάνα μου»
Ο τραυματισμός του Περπαρίμ Χετεμάι προκάλεσε σοκ στις τάξεις της εθνικής ομάδας της Φινλανδίας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ρόι Χόντγκσον, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα τόνισε πως θα ξανακαλέσει στους ʼνδρες τον μέσο της ΑΕΚ, που είχε την ατυχία να χτυπήσει σοβαρά στο ντεμπούτο του. «Λυπάμαι πολύ για τον Περπαρίμ. Είναι ένας πολύ δυνατός παίκτης. Τον παρακολουθούσαμε πολύ καιρό και ήταν πολύ καλός τόσο στις προπονήσεις όσο και στα λεπτά που πρόλαβε να παίξει. Τώρα δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα του πάρει μέχρι να επιστρέψει. Εννοείται ότι θα παρακολουθήσουμε την αποθεραπεία του και όταν γυρίσει στη δράση, θα είναι σίγουρα ξανά στα πλάνα μου».
Καμπάνταης: «Ακόμη ελπίζω»
Οπαδός της ρήσης «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία φαίνεται πως είναι ο Λεωνίδας Καμπάνταης, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Κιτρινόμαυρο Μονοπάτι» τόνισε πως δεν εγκαταλείπει το όνειρο του τίτλου, παρά τη διαφορά οκτώ βαθμών από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. «Θέλω πολύ ένα πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και όσο κι αν φαίνεται ρομαντικό, δεν έχω χάσει την ελπίδα μου για φέτος», δήλωσε ο 26χρονος φορ, που σύμφωνα με δημοσίευμα της «Score» θα κληθεί σύντομα από τη διοίκηση για να υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας με αυξημένες απολαβές διάρκειας ως το 2010.
Δοκιμάζεται ο Μαλίντι και ένας δίμετρος Αργεντινός
Την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα της ΑΕΚ έκανε χθες ο υπό δοκιμή Αλβανός επιθετικός, Ένκο Μαλίντι. Πάντως το γεγονός πως δεν πραγματοποιήθηκε προπονητικό διπλό δεν επέτρεψε στον Λορένσο Σέρα Φερέρ να διαπιστώσει τις δυνατότητες του 19χρονου άσου της Παρτιζάνι. Υπενθυμίζεται πως ο προπονητής των ακαδημιών, Χριστόφορος Κόλα και ο σκάουτερ, Έγκεν Γκέραρντ, έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον διεθνή με τις Ελπίδες της χώρας του φορ, ωστόσο ο τελευταίος λόγος ανήκει στον Φερέρ. Στην προπόνηση όμως δοκιμάστηκε και ένας σχεδόν δίμετρος Αργεντινός ποδοσφαιριστής, που συστήθηκε ως Γκίντο Μπαρέιρο και είπε πως είναι 18,5 ετών αγωνιζόταν σε ομάδα τρίτης κατηγορίας στην πατρίδα του.
Πολωνικό δημοσίευμα για Μάλαρτζ
Η εφημερίδα «Dziennik» της Πολωνίας ανέφερε πως ο Αρκάντιους Μάλαρτζ, τερματοφύλακας της Ξάνθης, είναι στο στόχαστρο της ΑΕΚ. «Ο Μάλαρτζ συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στην Ξάνθη και είναι λογικό να έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και να παρακολουθείται από άλλες ομάδες, όπως για παράδειγμα από την ΑΕΚ. Πάντως, και ο Λίο Μπενάκερ παρακολουθεί τον Μάλαρτζ για την εθνική Πολωνίας». Ο 27χρονος τερματοφύλακας έχει φέτος 15 συμμετοχές με την ακριτική ομάδα και έχει ξεχωρίσει με την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Περιμένοντας τη μήνυση
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, επιβεβαίωσε με χθεσινές του δηλώσεις πως κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Παναγιώτη Κονέ, ο οποίος κατήγγειλε πως ο 46χρονος τεχνικός του απευθύνθηκε με προσβλητικούς για την καταγωγή του χαρακτηρισμούς. Από τη στιγμή που ο παίκτης και η ΠΑΕ ΑΕΚ πάρουν στα χέρια τους τη μηνυτήρια αναφορά θα καθορίσουν τις κινήσεις τους, με τη διοίκηση να δηλώνει πως θα σταθεί στο πλευρό του 20χρονου μέσου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο παίκτης δεν ήθελε να φτάσει το θέμα στα δικαστήρια, ωστόσο μετά τη διάψευση του Τάκη Λεμονή για την καταγγελία του, αποφάσισε να πάρει θέση δημόσια.