Νέα

Ραδιοερασιτεχνισμός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Wolf21
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 30
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Wolf21

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2018
Κριτικές
4
Like
601
Πόντοι
21
Δεν ξέρω αν υπάρχει θέμα τέτοιο,αν είναι ας μεταφερθεί.

Ασχολειται κανείς με το ραδιοερασιτεχνισμό;
Εγώ τώρα πήρα ένα πομποδέκτη Quansheng UV-K6.Είναι κάτι το οποίο ήθελα πάντα και το αμελούσα!!!Τώρα διαβάζω να δώσω εξετάσεις για την άδεια ραδιοερασιτέχνη.

cost2001

Μέγας
Εγγρ.
18 Μαρ 2006
Like
13.413
Πόντοι
3.556

Εγώ τώρα πήρα ένα πομποδέκτη Quansheng UV-K6.Είναι κάτι το οποίο ήθελα πάντα και το αμελούσα!!!Τώρα διαβάζω να δώσω εξετάσεις για την άδεια ραδιοερασιτέχνη.
Απατο θα πάει το νήμα τύπε μου, αν δεν έχει μέσα γκόμενες πουστηδες κουνιαδες ξαδέρφες, παντρεμένες,κάμπινγκ με γουρούνια, και ίντριγκες δεν θα τσουλησει.

Odin_

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Δεκ 2014
Κριτικές
34
Like
28.921
Πόντοι
11.146

....ωραια φαση μαγκα μου, αλλα πλεον αλλαξαν οι εποχες κ με τις συγχρονες τεχνολογιες επικοινωνιας εγινε μονο για ρομαντικους που καρφωνουν πινεζες-σημαιακια στο χαρτη με τις "επαφες". Κριμα ομως :confused:
Βεβαια εαν το ριξεις στο οργανωμενο εθελοντισμο ισως φανει χρησιμο σε καποια φυσικη καταστροφη οταν πεσουν ολα τα υπολοιπα μεσα επικοινωνιας
:hi:

SV4

OP
OP
Wolf21

Wolf21

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2018
Κριτικές
4
Like
601
Πόντοι
21
Ναι το ξέρω.Αλλά εντάξει ν΄ασχολούμαι με κάτι.Γι΄αυτό ξεκινάω.Άλλωστε όπως είπες αν πέσει το ίντερνετ μόνο με κάτι τέτοια μπορείς να μιλήσεις.

• Like
Αντιδράσεις: Odin_

GiorgosM145

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Δεκ 2016
Κριτικές
10
Like
12.983
Πόντοι
2.546
Εκανα παλια μεσω προγραμματων στο pc

OP
OP
Wolf21

Wolf21

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2018
Κριτικές
4
Like
601
Πόντοι
21
Είχα ακούσει σε συζήτηση περί του θέματος ότι κάνουν πολύ κακό στην υγεία οι πομποί. Ισχύει;
Η ακτινοβολία είναι ελάχιστη.Αλλιώς και τα κινητά θα δημιουργούσαν πρόβλημα

Odin_

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Δεκ 2014
Κριτικές
34
Like
28.921
Πόντοι
11.146
Ναι το ξέρω.Αλλά εντάξει ν΄ασχολούμαι με κάτι.Γι΄αυτό ξεκινάω.Άλλωστε όπως είπες αν πέσει το ίντερνετ μόνο με κάτι τέτοια μπορείς να μιλήσεις.
....αντε με το καλο η αδεια κ καλα ξενυχτια σ ευχομαι μαγκα μου! :hi:

Odin_

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Δεκ 2014
Κριτικές
34
Like
28.921
Πόντοι
11.146
Είχα ακούσει σε συζήτηση περί του θέματος ότι κάνουν πολύ κακό στην υγεία οι πομποί. Ισχύει;
....οχι απαραιτητα! Προκειται για μη ιονιζουσα ακτινοβολια στο ηλεκτρομαγνητικο φασμα. Δεν προκαλει τις βλαβες που προκαλει η ιονιζουσα (καταστροφη dna, καρκινογεννεσεις κτλ), αλλα ως ακτινοβολια (μικρης εντασης) προκαλει θερμανση στους ιστους του σωματος. Οποτε σε καταχρηση (24ωρα ολοκληρα πανω απο τον πομπο και περισσοτερο κοντα στην κεραια) ισως εχεις μερικα παροδικα θεματακια!

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.721
Πόντοι
2.306
....οχι απαραιτητα! Προκειται για μη ιονιζουσα ακτινοβολια στο ηλεκτρομαγνητικο φασμα. Δεν προκαλει τις βλαβες που προκαλει η ιονιζουσα (καταστροφη dna, καρκινογεννεσεις κτλ), αλλα ως ακτινοβολια (μικρης εντασης) προκαλει θερμανση στους ιστους του σωματος. Οποτε σε καταχρηση (24ωρα ολοκληρα πανω απο τον πομπο και περισσοτερο κοντα στην κεραια) ισως εχεις μερικα παροδικα θεματακια!
οι συχνοτητες ειναι τοσο χαμηλες που δεν εχουν καμμια επιπτωση

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.721
Πόντοι
2.306

Αν δωσεις λιγα παραπανω εισαι ςτοιμος για ΕΜΕ να συνομιλησεις με κανενα Νεοζηλανδο:confused:

• Like
OP
OP
Wolf21

Wolf21

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2018
Κριτικές
4
Like
601
Πόντοι
21
Ο πρώτος μου πομποδέκτης είναι.Αν πάρω την άδεια θα επενδύσω σε κάτι καλύτερο και πιο δυνατό.

Odin_

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Δεκ 2014
Κριτικές
34
Like
28.921
Πόντοι
11.146
Αν δωσεις λιγα παραπανω εισαι ςτοιμος για ΕΜΕ να συνομιλησεις με κανενα Νεοζηλανδο:confused:
Ο πρώτος μου πομποδέκτης είναι.Αν πάρω την άδεια θα επενδύσω σε κάτι καλύτερο και πιο δυνατό.
.....παντως μαγκες μου, με γυρισατε 25+ χρονια πισω!!!! Ωραιες εποχες με απειρο ξενυχτι, εξαψη και τρελο γελιο μερικες φορες !!!!
υγ. πουτανα ιονοσφαιρα :cheesy:

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.721
Πόντοι
2.306
.....παντως μαγκες μου, με γυρισατε 25+ χρονια πισω!!!! Ωραιες εποχες με απειρο ξενυχτι, εξαψη και τρελο γελιο μερικες φορες !!!!
υγ. πουτανα ιονοσφαιρα :cheesy:
Αμα εχεις ζησει εποχες με CB και ταξιτζηδες , τα εχεις δει ολα.
Παντα πρωτη ιστορια εκεινη η κουρσα που η ομορφη κυρια δεν ειχε να πληρωσει το ναυλο…:confused:
δεν υπηρχε ταξιτζης που να μην εχει απο μια τετοια ιστορια
«εληφθη φιλε μου, φέρνεις 4 στα 5 με 80% διαμορφωση, οβερ»
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Αντε και με μια καλη yagi

• Like
OP
OP
Wolf21

Wolf21

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2018
Κριτικές
4
Like
601
Πόντοι
21
Αμα εχεις ζησει εποχες με CB και ταξιτζηδες , τα εχεις δει ολα.
Παντα πρωτη ιστορια εκεινη η κουρσα που η ομορφη κυρια δεν ειχε να πληρωσει το ναυλο…:confused:
δεν υπηρχε ταξιτζης που να μην εχει απο μια τετοια ιστορια
«εληφθη φιλε μου, φέρνεις 4 στα 5 με 80% διαμορφωση, οβερ»
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Αντε και με μια καλη yagi
Θα γίνει και αυτό!Αρκεί να βρω κάποιον να μιλήσω έστω και στην PMR συχνότητα,διότι ενώ ακούω δεν ξέρω αν ακούγομαι!
Αν έχει κάποιος PMR σε ακτίνα 8χλμ από το Περιστέρι ας μου πει να δοκιμάσουμε!

baklavatzioglou

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Like
60
Πόντοι
6

φίλε εχει γέφυρα στάσιμον ? ξερεις να συντονιζεις μηχανηματα ? . πιρατης χρόνια ,με 813χ4 στα 3000 βολτ στα ΑΜ και στα fm με 829 στα 700 volt + με μπομπoδεκτες βραχέων.. vhf uhf ..κάποτε όταν δίναμε εξετασεις για βραχέα είχε και σήματα μορς . καλή επιτιχα ..

OP
OP
Wolf21

Wolf21

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2018
Κριτικές
4
Like
601
Πόντοι
21
Δε νομίζω να έχει.Ελάχιστα πράγματα ξέρω.Δε νομίζω να γεννήθηκε κανείς γνωρίζοντας.

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.721
Πόντοι
2.306
Θα γίνει και αυτό!Αρκεί να βρω κάποιον να μιλήσω έστω και στην PMR συχνότητα,διότι ενώ ακούω δεν ξέρω αν ακούγομαι!
Αν έχει κάποιος PMR σε ακτίνα 8χλμ από το Περιστέρι ας μου πει να δοκιμάσουμε!
Δεν ακους συνομιλιες στη μπαντα?
παλια ελεγες « break»
αν ακουγες « ο breaker» μιλαγες…
δεν ξερω αν ισχυουν αυτα σημερα

gamawmetiskaltses

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2023
Like
17.266
Πόντοι
2.256
Στα νιάτα μου πολλοί φίλοι είχαν ραδιοσταθμό στα fm τύπου "βασικά καλησπέρα σας". Πολύ ωραία χρόνια, κάναμε πρόγραμμα, αφιερώσεις κλπ. Εγώ είχα μηχανάκι και μεγάλη πρόσβαση στα μουνιά που καύλωναν με τα τηλέφωνα!!! Πολύ γαμήσι, από πιτσιρίκες μέχρι θειάδες!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom