Νέα

Ψήφος ομογενών/Ψήφος μεταναστών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Η συζήτηση είναι τεράστια και δεν μπορεί να εξαντληθει εδώ.
Το σύστημα των προσώπων, το αναπαράγουν τα 2 μεγάλα κομματα εδώ και δεκαετίες.
Όπως αναπαράγουν και το συστημα εξουσίας τους.
Όλο και λιγότεροι αποκομίζουν οφέλη.

Είναι σίγουρο πως τα χειρότερα δεν τα χουμε δει ακόμη...

Επισκέπτης
hunter1000  σε εθνικές εκλογές δεν είπε κανένας να ψηφίζουν οι μετανάστες, αλλά στις δημοτικές που και αυτοί επηρρεάζονται άμεσα από τον δήμαρχο θα μπορούσαν να ψηφίζουν, όχι όμως να ψηφίζονται.

aries62

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Κατά τη γνώμη μου πρέπει να ψηφίζουν αυτοί που είναι μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας κι έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν λόγο στα τεκταινόμενα... Οχι λοιπόν ψήφος στους ομογενείς, όχι στους ετεροδημότες! Καθένας να υποχρεωθεί να ψηφίζει στον τόπο διαμονής του...

Mr.Winky

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Νομιζω πως δεν καταλαβατε τη κομπινα πισω απο επιτρεψουν ομογενης να ψηφιζουν. Εκλογικη καταλογοι θα φτιαχτουνε με ονοματα πραγματα.  Ομως αυτοι οι ομογενης δεν προκετε να ψηφισουν ουτε να ερθουν στην Ελλαδα για εκλογες: πολλη δεν θα ξερουν οτι ειναι καν γραμμενοι.  Και ομως δια καπιου μαγικου τροπου αυτα τα ονοματα θα εχουν ψηφισει  και αυτο ειναι το τρομαχτικο. 

Μου θυμιζε της περιφημες λιστες της φλοριντας με τις οποιες βγηκε ο μπους προεδρος.

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
ετσι ειναι mr.winky η κομπινα η βρωμια η πουστια
Φιλε ΗΟΝΤΑΚΙΑ μαλον πρεπει να ξεκαθαριση το πραγμα με τους αλλοδαπους τι κανουν εδω , το μπουρδελο της κυρα μαριας πρεπει να τελειωση ,φανταζεσαι οτι στην Νικαια εαν κατεβασουν δικο τους δημαρχο οι αλβανοι και τον ψιφισουν ολοι οι αλλοδαποι θα βγη

aspirin

Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2005
Like
18
Πόντοι
6
Με απογοήτευσε ο Καραμαν Αλής. Είχα μια μικρή ελπίδα λόγω οικογενειακού χαρίσματος, ότι θα άλλαζε πολλά αλλά μια από τα ίδια. Ίσως λίγο καλύτερος από τους προηγούμενους, αλλά η διαφορά είναι μικρή για να πείς ότι άλλαξε τη χώρα. Βέβαια στον αντίποδα, Ο Γιωργάκης είναι εθνική απειλή αν γίνει πρωθυπουργός

stergio

Μέγας
Εγγρ.
26 Μαΐ 2007
Κριτικές
13
Like
16
Πόντοι
4.165
Παιδιά έχω ζήσει ένα χρόνο στην Β. Αμερική και ήρθα σε επαφή με τους Έλληνες εκεί πέρα. Κατάλαβα πως η έκφραση ?? οι Έλληνες του εξωτερικού είναι περισσότερο Έλληνες από ότι εμείς  ?? είναι μία μεγάλη μπούρδα. Οι περισσότεροι και μιλάω για τους πιο νέους δεν έρχονται καν να υπηρετήσουν την πατρίδα τους, μιλάμε για θητεία 6 μήνες. Κάθε καλοκαίρι όμως δεν βρίσκεις θέση για Ελλάδα. Όλοι οι ??εκφυλισμένοι βλάχοι?? να έρθουν σαν τρελοί, λες και οι Ελλάδα θα φύγει από την θέση της. Από την άλλη όποιος από αυτούς έχει ελληνικό διαβατήριο ξέχωρα από το διαβατήριο της χώρας που ζει, έχει δικαίωμα να κάτσει στην Ελλάδα μέχρι 3 μήνες. Εμείς τα κορόιδα να υπηρετούμε 18 μηνα και αυτοί να είναι περισσότερο Έλληνες από ότι εμείς. Και στις εκλογές όλοι Ελλάδα. Τσάμπα τα εισιτήρια. Στην τελική τι μας κόβει τι θα ψηφίσει ο Ελληνο-Καναδός ή ο Ελληνο-Αμερικάνος. Αυτοί μετά την ψήφο θα ξεκουμπιστούνε πάλι. Γιατί δεν έρχονται να ζήσουν εδώ αν τους αρέσει τόσο πολύ;

Επισκέπτης
Παιδιά έχω ζήσει ένα χρόνο στην Β. Αμερική και ήρθα σε επαφή με τους Έλληνες εκεί πέρα. Κατάλαβα πως η έκφραση ?? οι Έλληνες του εξωτερικού είναι περισσότερο Έλληνες από ότι εμείς  ?? είναι μία μεγάλη μπούρδα. Οι περισσότεροι και μιλάω για τους πιο νέους δεν έρχονται καν να υπηρετήσουν την πατρίδα τους, μιλάμε για θητεία 6 μήνες. Κάθε καλοκαίρι όμως δεν βρίσκεις θέση για Ελλάδα. Όλοι οι ??εκφυλισμένοι βλάχοι?? να έρθουν σαν τρελοί, λες και οι Ελλάδα θα φύγει από την θέση της. Από την άλλη όποιος από αυτούς έχει ελληνικό διαβατήριο ξέχωρα από το διαβατήριο της χώρας που ζει, έχει δικαίωμα να κάτσει στην Ελλάδα μέχρι 3 μήνες. Εμείς τα κορόιδα να υπηρετούμε 18 μηνα και αυτοί να είναι περισσότερο Έλληνες από ότι εμείς. Και στις εκλογές όλοι Ελλάδα. Τσάμπα τα εισιτήρια. Στην τελική τι μας κόβει τι θα ψηφίσει ο Ελληνο-Καναδός ή ο Ελληνο-Αμερικάνος. Αυτοί μετά την ψήφο θα ξεκουμπιστούνε πάλι. Γιατί δεν έρχονται να ζήσουν εδώ αν τους αρέσει τόσο πολύ;

+1000 φίλε. Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Βασικά, εκτός αυτών, η άποψη που σχημάτισα κι εγώ όντας 2 χρόνια στην Αμερική, είναι ότι οι Έλληνες εκεί έχουν πάθει κρίση ταυτότητας. Κι αυτό γιατί εκεί ΔΕΝ τους θεωρούν Αμερικάνους κι εδώ ΔΕΝ τους θεωρούμε Έλληνες. Έτσι, αυτό που κάνουν είναι να μιλάνε μία για την Αμερική και μία για την Ελλάδα, με καλά ή κακά λόγια και για τις 2 χώρες, ανάλογα με την περίσταση και το πως τους συμφέρει.

Η έκφραση "εκφυλισμένοι βλάχοι" νομίζω πως περιγράφει ακριβώς αυτό που είναι :cheesy:

DIMO

Σεβαστός
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
17
Like
10
Πόντοι
1.997
Σύμφωνα με τελευταίες εξαγγελίες δικαίωμα ψήφου θα αποκτήσουν οι έλληνες ομογενείς παντού επι γής.
Συμφωνείτε και γιατί?
Διαφωνείτε επίσης γιατί?
Αν διαφωνείτε γιατί δεν μένουν εδώ και δεν γνωρίζουν την ελληνική καθημερινότητα, μήπως θα έπρεπε να ψηφίζουν οι μετανάστες?
Εσεις γιατι ψηφίζετε στο χωριό σας ενώ μένετε σε κάποιο αστικό κέντρο?
Γνωρίζετε την καθημερινότητα εκεί?
Πρέπει να ψηφίζουμε γιατί φορολογούμαστε?
Τότε πρέπει να ψηφίζουν και οι μετανάστες, οι ξένοι φοιτητές, και οι υπήκοοι ξένων χωρών που διαμένουν μόνιμα εδώ για λόγους αναψυχής.
Ποιο είναι το κριτήριο που μας "χαρίζει" την ψήφο?
Η φορολόγηση? Η ακίνητη περιουσία? Η υπηκοοτητα?
Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ψηφίσαν υπήκοοι κρατών-μελών Ε.Ε
Στις επόμενες ακούγεται ότι θα αποκτήσουν δικαίωμα και οι μετανάστες.
Θα δεχόσασταν Αλβανούς, Βούλγαρους, Ρουμάνους, Πολωνούς δημοτικούς συμβούλους?

Πως τελικά πρέπει να ορίζεται το εκλογικό σώμα?

Απλές απορίες που εδράζονται στην έννοια και την φύση της ίδιας της δημοκρατίας.
ΑΝ θέλουμε να ξαναορίσουμε την φύση της
Ας μην περιοριστούμε στο θέμα μόνο των μεταναστών λόγω παρορμητισμού, η αφορμή είναι η ψήφος των ομογενών. Απο εκεί ανοιγει ο ασκός του Αιόλου.
Να ψηφίζουν οι Ελληνοαμερικάνοι ή θα αλλοιώσουν την βούληση του "γίγαντα" ελληνικού Λαου?
Διαφωνώ κάθετα με την ψήφο στους ομογενείς. Καλά να είναι οι άνθρωποι εκεί που βρίσκονται αλλά δε γουστάρω ο κάθε λαντζέρης της Αριζόνα και της Αστόρια που έχει να έρθει στην Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια, να καθορίζει ποιός θα κυβερνά τη χώρα που ζω ΕΓΩ την καθημερινότητά μου. Αντίθετα είμαι υπέρ της ψήφου σε κάθε έναν ΝΟΜΙΜΟ μετανάστη ανεξαρτήτως χρώματος,φυλής και θρησκείας, αφού θα είναι και αυτός υποχρεωμένος να ανέχεται τα ίδια που τραβάω κι εγώ, οπότε θα πρέπει να συμμετέχει στον καθορισμό των κυβερνήσεων της χώρας.

aspirin

Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2005
Like
18
Πόντοι
6
Ώχ θα ψηφίζει το ελληνοαμερικανάκι του playstation&mc donald!!!

Mr.Winky

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Ποιος φταιε, αυτοι που ψηφιζουν η αυτος που τους δινει το δικαωμα ψηφου?

stergio

Μέγας
Εγγρ.
26 Μαΐ 2007
Κριτικές
13
Like
16
Πόντοι
4.165
Παιδιά είχε βάλει ο ΑΝΤ1 πριν λίγες βδομάδες ένα ρεπορτάζ στο Δελτίο Ειδήσεων που είχε τον τίτλο : ?? Ήρθανε παράνομα στην Ελλάδα και τώρα είναι πλούσιοι ??. Έδειχνε λοιπόν κάτι αλβανούς που κάνανε κάποιες επιχειρήσεις στην Ελλάδα να οδηγάνε σπορ αυτοκίνητα, να έχουν εξοχικά σπίτια, διαμερίσματα κ.λ.π. Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα: Αυτή την περιουσία πως την φτιάξανε όταν ήρθαν παράνομα στην Ελλάδα; Με τίμιο τρόπο; Αποκλείεται. Το πιο πιθανό με καμιά κομπίνα να μην πω τίποτα πιο χοντρό. Εσένα έρχεται το κράτος και στον πιάνει με την φορολογία και ο αλβανός δεν πληρώνει μία. Αγοράζουν σπίτια, παίρνουν άτοκα δάνεια για 9 χρόνια και βάλε και εσένα σου παίρνει το σπίτι η τράπεζα. Πότε θα ξυπνήσουμε επιτέλους; Και τι πάει να μας πει ο ΑΝΤ1 και κάθε κανάλι δηλ, πως αυτοί είναι πιο έξυπνοι από εμάς. Στην τελική δεν τους γουστάρω, ούτε τους αποδέχομαι γιατί αυτοί είναι μία από τις αιτίες για το χάλι μας.

DIMO

Σεβαστός
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
17
Like
10
Πόντοι
1.997
Ποιος φταιε, αυτοι που ψηφιζουν η αυτος που τους δινει το δικαωμα ψηφου?
Φυσικά αυτός που τους δίνει το δικαίωμα. Είναι σίγουρο πάντως, ότι με δεδομένο ότι οι περισσότεροι μετανάστες ανήκουν στον συντηρητικό χώρο, η επικείμενη μπούρδα της ψήφου προς τους ομογενείς δίνεται για να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις του κόμματος που αυτή τη στιγμή "κυβερνά" την Ελλάδα.

Mr.Winky

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Πρεπει να εξυπηρετηθηκε και η ιδια η κυβερνηση.  Δες ποσοι ερθαν στην Ελλαδα περσια για να βγαλουν το 'καινουργιο' διαβατηριο ωστε να εχουν το δικαιωμα ψηφου.  Η ουρες ηταν ατελειωτες, πολλαπλησιασετο επι σχεδον 100 ευρω το ατομο, μιλαμε ισως εκατομμυριο ευρω που εισπαξει το κρατος απο τα κοροιδα. 

Αλλα και εμεις δεν ειμασταν? Ποσα ατομα ειμασταν που ειχαμε διαβατηρια σε ισχυ και ομως χρειαστηκε να βγαλουμε καινουργια ξανα πληρωνοντας τα παλι παραβολα.  Το μεγαλυτερο μπουρδελο & νταβατσης ειναι το κρατος και δυστυχος δεν περναει απο το υγειονομικο!  Συν οτι μας γαμαει χωρις καποτα η εστω λιγο σαλιο.

DIMO

Σεβαστός
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
17
Like
10
Πόντοι
1.997
Παιδιά είχε βάλει ο ΑΝΤ1 πριν λίγες βδομάδες ένα ρεπορτάζ στο Δελτίο Ειδήσεων που είχε τον τίτλο : ?? Ήρθανε παράνομα στην Ελλάδα και τώρα είναι πλούσιοι ??. Έδειχνε λοιπόν κάτι αλβανούς που κάνανε κάποιες επιχειρήσεις στην Ελλάδα να οδηγάνε σπορ αυτοκίνητα, να έχουν εξοχικά σπίτια, διαμερίσματα κ.λ.π. Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα: Αυτή την περιουσία πως την φτιάξανε όταν ήρθαν παράνομα στην Ελλάδα; Με τίμιο τρόπο; Αποκλείεται. Το πιο πιθανό με καμιά κομπίνα να μην πω τίποτα πιο χοντρό. Εσένα έρχεται το κράτος και στον πιάνει με την φορολογία και ο αλβανός δεν πληρώνει μία. Αγοράζουν σπίτια, παίρνουν άτοκα δάνεια για 9 χρόνια και βάλε και εσένα σου παίρνει το σπίτι η τράπεζα. Πότε θα ξυπνήσουμε επιτέλους; Και τι πάει να μας πει ο ΑΝΤ1 και κάθε κανάλι δηλ, πως αυτοί είναι πιο έξυπνοι από εμάς. Στην τελική δεν τους γουστάρω, ούτε τους αποδέχομαι γιατί αυτοί είναι μία από τις αιτίες για το χάλι μας.
Όλοι ξέρουμε ότι πολλά από αυτά που εμφανίζονται στα διάφορα κανάλια, μπαίνουν για να κρατάει περισσότερη ώρα το δελτίο. Κανένας μα κανένας που κάνει "λαμογιές" δεν είναι τόσο ηλίθιος που να βγει πρώτη μούρη στην ΤV ώστε να τον δουν όλοι και να μπει στο στόχαστρο Δίωξης και ΣΔΟΕ. Όσο για το πως πλούτισαν κάποιοι, έχω δει περιπτώσεις αλλοδαπών και συμπατριωτών μας, οι οποίοι έχουν κάνει λεφτά-και καλά να είναι οι άνθρωποι να τα χαίρονται-κάνοντας δουλειές που κανείς προηγουμένως δεν είχε σκεφτεί να κάνει. Τέλος για τα δάνεια, επειδή ξέρω το χώρο πολύ καλά, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχουν χαριστικές ρυθμίσεις για τους Αλβανούς και άλλους αλλοδαπούς, ενώ υπάρχουν φτηνά στεγαστικά για τους τσιγγάνους.

stergio

Μέγας
Εγγρ.
26 Μαΐ 2007
Κριτικές
13
Like
16
Πόντοι
4.165
Dimo πούλησα ένα σπίτι και αυτός που το αγόρασε πήρε δάνειο άτοκa για 9 χρόνια. Γιατί να μου πει ψέματα;

stergio

Μέγας
Εγγρ.
26 Μαΐ 2007
Κριτικές
13
Like
16
Πόντοι
4.165
Κάνε και μια βόλτα από Αλβανία φίλε DIMO. Σε συμβουλεύω να πας ʼγιους Σαράντα. Αν δεις άλλο αυτοκίνητο εκεί πλην από ΒΜW και ΜΕRCEDES έλα να μου πεις. Κατακαημένη Ελλάδα λέω εγώ?

flyeron

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6
H συζήτηση δεν έχει νόημα, μόνο θεωρητικό σε επίπεδο αμπελοφιλοσοφίας. Οι ομογενείς δεν είναι δυνατό να ψηφίσουν, τουλάχιστον όπως προβλέπει το νομοσχέδιο Παυλόπουλου.
Προσέξτε τι λέει: ψηφίζουν σε εκλογικά τμήματα που φιλοξενούν το πολύ 800 άτομα και ψηφίζουν ανά εκλογική περιφέρεια.
Για να το κάνεις αυτό στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο και στη Μελβούρνη πρέπει να στήσεις υπερπαραγωγή. Πάρα πολλά τμήματα με ψηφοδέλτια όλων των εκλογικών περιφερειών. Αυτό στην πράξη ακυρώνει, εν μέρει, και τη μυστικότητα της ψηφοφορίας. Αν, για παράδειγμα, σε ένα τμήμα προσέλθει μόνο ένας από Ευρυτανία, τότε όλοι θα ξέρουν τι ψήφισε. Ο μόνος τρόπος για να ψηφίσουν, ο μόνος εφικτός τρόπος, είναι να υπάρχει ψηφοφορία για μία εβδομάδα στις κατά τόπους προξενικές αρχές και όποιος γουστάρει να πάει. Η δε ψηφοφορία να αφορά ψήφους που αθροίζονται στο σύνολο της επικράτειας και αυτό για πρακτικούς λόγους. Κατά τα άλλα το όλο σχέδιο είναι μία μπαρούφα. Η συζήτηση, όμως, σε νομικό και συνταγματικό επίπεδο έχει βάση, από τη στιγμή που όλα τα μεγάλα δυτικά κράτη χορηγούν ψήφο στους απόδημους. Υποτίθεται πως το κράτος πρέπει να σε διευκολύνει να ασκήσεις το νόμιμο εκλογικό σου δικαίωμα όπου και αν μένεις.

stergio

Μέγας
Εγγρ.
26 Μαΐ 2007
Κριτικές
13
Like
16
Πόντοι
4.165
Συμφωνώ μαζί σου απλά ήμουν Β.Αμερική στις προηγούμενες εθνικές εκλογές και η όλη φάση σου θύμιζε Ελλάδα. Κομματικά γραφεία που δίνανε τσάμπα εισιτήρια στους ??βλάχους?? για να έρθουν να ψηφίσουν. Καλά, περιττό να σου πω ότι γινότανε το έλα να δεις. Τα έβλεπα από πρώτο χέρι. Κάνανε σαν τρελοί. Στην τελική λίγες μέρες Ελλάδα δεν τους χαλάνε ειδικά αν είναι και τσάμπα. Και στις επόμενες το ίδιο σκηνικό θα παιχτεί φίλε μου. Να είσαι σίγουρος. Με δικά μας λεφτά θα έρχονται εδώ όλοι οι Ελληνάρες?

Mr.Winky

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Πτου, δεν το ηξερα να ελεγα κανενα φιλαρακου να παει να παρει εισιτηριο να ερθει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom