Νέα

Ψηφίστε τον πιο επικίνδυνο πρωθυπουργό

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα pisoxostis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 410
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ποιος πρωθυπουργός κατά τη γνώμη σας έβλαψε περισσότερο την Ελλάδα (2 επιλογές)?

  • Κώστας Καραμανλής

    Ψήφοι: 75 27,4%
  • Κώστας Σημίτης

    Ψήφοι: 58 21,2%
  • Γεώργιος Α. Παπανδρέου

    Ψήφοι: 94 34,3%
  • Κώστας Μητσοτάκης

    Ψήφοι: 26 9,5%
  • Ανδρέας Παπανδρέου

    Ψήφοι: 82 29,9%
  • Κωνσταντίνος Καραμανλής

    Ψήφοι: 15 5,5%
  • Γ. Ράλλης

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Όλοι

    Ψήφοι: 26 9,5%
  • Κανένας

    Ψήφοι: 2 0,7%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    274

sotomoto64

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2010
Μηνύματα
2.335
Κριτικές
3
Like
8
Πόντοι
16
το αστείο είναι ότι υπάρχει καθολική αποδοχή ότι βλάπτουν τη χώρα
αλλά κάθε 4 χρόνια πάνε και τους ψηφίζουν

μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο.... το 0% που εν τω μεταξύ έγινε 0.9% πάει στο ότι κανένας δεν έβλαψε τη χώρα ;)
 

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Μηνύματα
11.773
Like
0
Πόντοι
166
Δεν ξέρω... Λίγο πρωτύτερα έλεγα για Ανδρέα Παπανδρέου που έφτιαξε όλη αυτήν την κατάσταση γιγαντώνοντας το κράτος χωρίς να χρειάζεται...

Τώρα φοβάμαι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να μας τινάξει στον αέρα με καμμια μαλακισμένη κίνηση. Τον φοβάμαι πολύ και δεν τον εμπιστεύομαι καθόλου...

Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρει... Μαζί με αυτόν και όλοι μας.
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.594
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
μάλλον σουρωμένος είσαι..
άμα ξεσουρώσεις, δες τι έγραψες!


Περίμενα κάποιος άλλος πιο μικρόνοος να μου " την πει". Εσένα αν μη τι άλλο αν και κολλημένο κάποιες φορές σε είχα για κάπως σοβαρό.. Αλλά αποδεικνύεσαι και εσύ κάπως άσχετος. Αν μη τι άλλο ελπίζω να έχεις τη διάθεση να μάθεις....


Πάμε λοιπόν. Βασικό χαρακτηριστικό του φασισμού είναι η ΛΑΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ. Για πες μου που υπήρχε το χαρακτηριστικό αυτό σε ΟΛΗ την περίοδο 45-74? Ο Παπάγος? Καμιά σχέση, ένας απόμακρος στρατηγός ήταν συντηρητικός, φιλοβασιλικός. Ο Καραμανλής? Ένας ασήμαντος δευτεροκλασάτος υπουργάκος ήταν χωρίς επιρροή στο λαό που τον τοποθέτησαν πρωθυπουργό τα ανάκτορα.

Τι άλλο χαρακτηριστικό έχει ο φασισμός? Το πρώτο και καλύτερο είναι η διακύρηξη ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Συγκροτεί την κοινωνία βάση μιας ενοτικής " ουσίας" ας το πούμε έτσι ( λαός, έθνος κλπ) και στο πρόσωπο του λαικού χαρισματικού ηγέτη ενσαρκώνεται η ενότητα αυτή.Προσοχή! ο ΗΓΈΤΗΣ ΑΥΤΌΣ ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΛΑΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΥΡΥΤΑΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

Τώρα στο όνομα αυτής της ενότητας , παρακάμπτονται ή και συντρίβονται οι όποιο αστοδημοκρατικοί θεσμοί. Με κάθε πρόσχημα και δικαιολογία ότι είναι " εχθροί του λαού" ότι εμποδίζουν το λαικό συμφέρον κλπ. Τώρα το αν εγινε αυτό τη δεκαετία του 80, αφήνω τον κοσμο να το κρίνει.

Το μεταπολεμικό αυταρχικό κράτος ήταν μεν μια κουτσουρεμένη αστοδημοκρατία ή μάλλον ίσως να μην ήταν καν. Αλλά ουδέποτε διατεινόταν ή αξίωσε πως είναι. Αυτό που ήταν αυτό και έκανε. Έπειτα ήταν ένα καθεστώς στηριζόμενο στη μοναρχία. Ο φασισμός ποτέ δεν είχε καλές σχέσεις με μοναρχίες κλπ. Είπαμε: ο λαός στην εξουσία! Α, όλα και όλα!

Άλλο γνώρισμα του φασισμού! ο απόλυτος έλεγχος των συνδικάτων και ο κορπορατισμός. Δλδ οι τριμερείς με τον έλεγος του κράτους δλδ διαβουλεύσεις κράτος- εργοδοσία- εργασία. Το κράτος ελέγχει και κατευθύνει αμφοτέρους . Οκ μυαλό έχετε, προσπαθήστε να δείτε πότε το μοντέλο αυτό εφαρμόστηκε στη χώρα. Και φυσικά άλλο μοντέλο είναι η κατάληψη από το κράτος- κόμμα όλης της κοινωνίας. Κρατικοδίαιτα και κρατικά ελεγχόμενα τα πάντα. Κρατικές υπηρεσίες , ΔΕΚΟ ,ΜΜΕ , συνδικάτα κλπ.
Το κόμμα ταυτίζεται με το κράτος- το κράτος απορροφά την κοινωνία.

Προσπαθήστε τώρα να δείτε αν το καθεστώς το Α. Παπανδρέου κυρίως είχε ομοιότητες με το καθεστώς του Χουάν Ντομίνγκο Περόν στην Αργεντινή ( μέχρι και οι πολέμιοι του Περόν πάντως χρησιμοποιούσαν την ίδια φρασεολογία και επιχειρηματολογία με αυτούς του Α Γ Παπανδρέου! Και εκεί όπως και εδώ μέχρι και οι κομμουνιστές είχαν ταχθεί με τη δεξιά! )



Καλά θα μου πει κανείς και για το καθεστώς της χούντας? Δεν ήταν αυτό φασιστικό? Αυτό το καθεστώς ήταν ένα κλασικό ριζοσπαστικό εθνικιστικό ΑΝΤΙΜΟΝΑΡΧΙΚΟ στρατιωτικό κίνημα. Οι τύποι ήθελαν να γίνουν κάτι σαν Νάσερ, Σαντάμ Χουσείν ή Καντάφι. Και τολμώ να πω πως αν δε συνέβαινε να πέσουν , σήμερα θα είχαμε στη χώρα ένα καθεστώς ψευτοδημοκρατικό όπως στην Αίγυπτο , που υπάρχουν μεν εκλογές και κοινοβουλευτική δημοκρατία, αλλά ο Μουμπάρακ με τη στήριξη του στρατού κυβερνά από το 82, της Συρίας σε κάτι πιο " σκληρό" ή ακόμη ακόμη και του Καντάφι ( αν και δύσκολα καθώς δεν υπερίσχυε κάποιος χουντικός τόσο πολύ από τους άλλους).

Αυτά για να ξέρουμε τι λέμε, τι λέξεις χρησιμοποιούμε και να καταλαβαινόμαστε. Τώρα βέβαια μπορεί να υπαρξουν μερικοί που θα προσπαθήσουν να μας πείχουν πως οι διάφοροι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ή ο μέσος μικροαστός χαμερπής γλοιώδης γλύφτης για κάνα βόλεμα πασοκτζής είχαν μάθει απ έξω το " περί διακυβέρνησης" του John Stuart Mill και κοιμόντουσαν παραμάσχαλα με τις " Επιστολές από το Βουνό" του Ρουσσώ,ή είχαν κάνει ιερό κείμενο το " Πνεύμα των Νόμων" του Μοντεσκιέ...

Και τώρα Π/Π απεθυνόμενος σε σένα. Την επόμενη φορά να είσαι έτοιμος να απαντήσεις σε κάθε πασοκτσή που θα σε αποκαλέσει " αριστερό/ κομμουνιστή/κόκκινο φασίστα  :grin: Πες του πρώτα να ξεστραβωθεί να μάθει τι εστί φασισμός και μετά να κοιταχτεί στον καθρέφτη  :rolleyes:
 

alphonso

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Οκτ 2007
Μηνύματα
17.719
Κριτικές
3
Like
4.997
Πόντοι
606
ανετα ο σημιτης
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom