Jean αν εχεις καταγωγη απο Λεοντιο εισαι πιθανοτατα αρβανιτης/σουλιωτης η και βλαχος.
Βλάχοι στην Αχαία?
Δύσκολο.
Αρβανίτες έχει σκόρπιους οι οποίοι ακόμα και την εποχή της επανάστασης Ελληνικά μιλούσαν(μετά το 1300 κατέβηκαν)καθώς είχαν Ελληνοποιηθεί πλήρως.
Όπως Αρβανίτικα δεν μιλούσαν ούτε στα ελάχιστα Αρβανίτικα χωριά της Αρκαδιας(Δάρας,Ράπτης και 3-4 ακόμα),της Μεσσηνίας στα Σουλημοχώρια και στην περιοχή Νιάτων Λακωνίας αλλά μονάχα στην Αργολίδα και σε κάποιες περιοχές της Κορινθίας και της Ηλείας.
Οι ονομασίες χωρίζουν δεν αποδίδουν και την καταγωγή των κατοίκων.
Πολλά τα παραδείγματα.
Λάλας Ηλείας πχ.Καθαρα Αλβανικό όνομα το χωριό αυτό,το οποίο εκαθαριστηκε πληρως από τους Τουρκαλβανούς,είτε με μαχες ειτε με την φυγή τους.
Άλλοι κάτοικοι αλλά ίδια ονομασία.
Στην Μάνη έχουμε κάποια χωριά που φέρνουν σε αρβανίτικες ονομασίες αλλά ποτέ ιστορικά δεν είχε καταγραφεί η κάθοδος Αρβανιτών στην περιοχή.
Ούτε και Σλάβων.Εκτος του Ταυγέτου.
Και η Αρεόπολη λεγόταν Τσιμοβα(πόλη του Διαβόλου)χωρίς να υπάρχει η παραμικρή απόδειξη για παρουσία Σλάβων στην περιοχή.
Μαθε να διαβαζει man.
Στις αρχές του 18ου αιώνα αναφέρονται ότι ήρθαν στην περιοχή κάτοικοι από την Ήπειρο και ιδιαίτερα από τα Τζουμέρκα και το Σούλι.Tα Τζουμερκα ειναι βλαχοι(αρομανοι).Το τι ηταν οι αρβανιτες και οι βλαχοι δεν εχει μεγαλη σημασια.Αυτο που μετραει ειναι οτι αν δεν ηταν αυτοι επανασταση δεν θα γινοταν.Ρουμελη και Πελοποννησος σε μεγαλο βαθμο ειχαν αρβανιτες και μας αρεσει η οχι ηταν απο τα πρωτοπαλικαρα.Για Μανη που λες,εχω δει γενετικα τεστ απο εκει και εχουν ερθει σε μιξη με σλαβους οπως και τα αλλα τμηματα της πελοποννησου.Ξανα αναφερω οτι αρκετα τοπωνυμια τα αλλαξαν με την ιδρυση του ελληνικου κρατους.Ιδιως η περιοδος Μεταξα εκανε τρομερες αλλαγες σε χωρια και μικρες πολεις που ειχαν αρβανιτικα,βλαχικα και σλαβικα τοπωνυμια.Το ιδιο εγινε και στην βορεια Ελλαδα σε μεγαλο βαθμο και μερικα αντικατασταθηκαν απο αυτα που εφεραν οι μικρασιατες.
Δεν είναι το θέμα μας εδώ και το γαμησαμε αλλά επειδή έχω δει και εγώ γενετικά τεστ,πρόσφατα μάλιστα, δεν προκύπτει αυτό που λες.
Η περιοχή της Σκάλας Λακωνίας και πέριξ ναι,η έξω Μάνη ναι.
Ένα χωριό με αρβανίτικη(επί Οθωμανών πήραν αυτές τις ονομασίες)ονομασία πιθανώς να προσδιορίζει και τον άρχοντα της περιοχής(οι Αλβανοί διέπρεψαν σαν στρατιωτικοί κυριως επί Οθωμανών,ειδικά μετά τον θάνατο του Σουλεϊμάν όπου και άρχισαν να μαλθακόποιούνται οι κατεξοχήν Τουρκοι)και όχι την σύσταση του πληθυσμού.
Η αλβανική γλώσσα γιατί δεν ομιλούνταν παρά μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές(Αττικοβοιωτίας,νότια Εύβοια,Βόρεια Άνδρος,Αργολίδα,Κορινθία,Ηλεία,παραλιακή Φθιώτιδα)?
Γενικά αυτή η κουβέντα μόνο στην Ελλάδα γίνεται.Τι σημασία έχει η καταγωγή αφου όλοι οι λαοί έχουν προσμιχτει.
Πήγαινε πες σε έναν Άγγλο ότι είναι Γερμανός Σαξωνας με ψήγματα Ρωμαίου,Κέλτη,Σκανδιναβού και αν δεν σε πάρει για τρελο έλα πεσμου....
Η σε έναν Ισπανό ότι είναι Γερμανός και λίγο Εβραίος-Αλγερινός...