Νέα

Ψάχνοντας τις γυναίκες ανάμεσα στις όμορφες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 127
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Σίγουρα σου δίνει μια πιο ρεαλιστική εικόνα αλλά πιστεύω πως αν δεν εξιδανικεύσεις στο μυαλό σου το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας, τότε δεν έχεις αρκετό πάθος να διοχετεύσεις, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη παραίτηση.

Αρκετές φορές, γνωρίζεις μια γυναίκα και αμέσως το μυαλό ταξιδεύει σε ρομαντικές στιγμές, ερωτικές στιγμές και γενικά μια ωραία ζωή όπως την ονειρεύεσαι. Βέβαια επειδή κανείς δεν είναι τέλειος, έτσι κι αυτή έχει τα ελλατώματά της κι έτσι η πραγματικότητα απέχει από αυτό που ελπίζεις - φαντάζεσαι οτι θα ζήσεις μαζί της. Αν όμως το ξέρεις από την αρχή οτι δεν θα είναι όπως ακριβώς το θέλεις τότε δεν προσπαθήσεις τόσο πολύ να την κερδίσεις.

Οπως το λές είναι. Συμφωνούμε. Αλλά η μαγική λέξη σε αυτό που έγραψες είναι η λέξη αρκετό.

Συμμερίζομαι την αρχαιοελληνική φιλοσοφική ρήση ''Το αρκετό είναι πάντα και πολύ, το πολύ όμως δεν είναι πάντα αρκετό''

Κάπου συνάδει με το ''Μέτρον Αριστον'' για το οποίο μιλήσαμε λίγο πριν στο θέμα.

Επιπλέον ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που πολυπαθιάζονται με πρόσωπα, ιδέες, ομάδες, και γενικότερα με καταστάσεις στη πλειοψηφία τους δεν έχουν καλή έκβαση στη ζωή τους.

Οπότε ''Μηδέν Αγαν'' για να ξαναγυρίσουμε στους δικούς μας Αρχαίους. :2funny:

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
-Σεβαστό το δικαίωμα σου να έχεις διαφορετική άποψη.

-Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου σ'αυτό αλλά και σε άλλα 2-3 σχετικά ποστ

1) Δεν σπούδασα, δεν σπουδάζω, δεν θα σπουδάσω φιλόλογος.
2) Μπορεί κανείς να σπόυδασσε ψυχολόγος, κοινωνιολόγος, δημοσιογράφος, κτλ.ή και να σπουδάζει τώρα κάτι από αυτά.... να ποστάρει για τη δουλειά του (ρεπορτάζ, έρευνα, φοιτητικές εργασίες, κτλ.)
3) Μπορεί να είναι δικά του τα ποστ, ή συνθέσεις από άλλα κείμενα ή .... και να το ψάχνει το πράγμα

Απαντώντας στην τοποθέτηση σου νούμερο 3, απλά να επισημάνω ότι τα κείμενα των post μου είναι αμιγώς δικά μου.
Δεν είναι συνθέσεις απο άλλα κείμενα.

Και ναί μου αρέσει να το ψάχνω το πράγμα, αλλά πλεον μόνο με ανθρώπους της πιάτσας.

Τους ''περισπούδαστους'' καρεκλοκένταυρους  ''ειδικούς'' που έχουν τρομερές γνώσεις πάνω σε θέματα σεξ ενώ ανάθεμα και άν εχουν γαμήσει 5 γυναίκες στη ζωή τους,  τους ξέρω πολύ καλά και τους έχω σιχαθεί.
Το γενικό μου συμπέρασμα για δαύτους. ''Φοβού τους αγάμητους''.

Με ταίζανε χρόνια με παπαρόσκονη. Ενώ εδώ μέσα, - που και που όχι πάντα - βρίσκω και τρώω ''Λιονταρίσια Μυαλά'' που έλεγε ο Καζαντζάκης.

Πάντα Φιλικά και με καλη διάθεση γράφω. Ελπίζω να σε κάλυψα.  :hi: :hi:

ICCAROS

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2010
Κριτικές
200
Like
1.239
Πόντοι
2.310
Απαντώντας στην τοποθέτηση σου νούμερο 3, απλά να επισημάνω ότι τα κείμενα των post μου είναι αμιγώς δικά μου.
Δεν είναι συνθέσεις απο άλλα κείμενα.

Και ναί μου αρέσει να το ψάχνω το πράγμα, αλλά πλεον μόνο με ανθρώπους της πιάτσας.

Τους ''περισπούδαστους'' καρεκλοκένταυρους  ''ειδικούς'' που έχουν τρομερές γνώσεις πάνω σε θέματα σεξ ενώ ανάθεμα και άν εχουν γαμήσει 5 γυναίκες στη ζωή τους,  τους ξέρω πολύ καλά και τους έχω σιχαθεί.
Το γενικό μου συμπέρασμα για δαύτους. ''Φοβού τους αγάμητους''.

Με ταίζανε χρόνια με παπαρόσκονη. Ενώ εδώ μέσα, - που και που όχι πάντα - βρίσκω και τρώω ''Λιονταρίσια Μυαλά'' που έλεγε ο Καζαντζάκης.

Πάντα Φιλικά και με καλη διάθεση γράφω. Ελπίζω να σε κάλυψα.  :hi: :hi:

Όχι δεν με κάλυψες αλλά δεν έχει σημασία. Όπως είπα "Σέβομαι το δικαιωμα σου να έχεις διαφορετική άποψη". Που προφανώς δεν ταυτίζεται με το σέβομαι την άποψη σου (=συμφωνώ μαζί σου σημαίνει), πράγμα που είναι κλασικό στερότυπο και νεοελληνικό λάθος.

...π.χ. γράφεις βιβλίο?, την ψάχνεις από απλό ενδιαφέρον?, από επαγγελματικό? (εκεί αναφέρεται το ψυχολόγος, κοινωνιολογος, δημοσιογράφος, κτλ. (προσοχή! οι λέξεις είναι αρσενικού ΚΑΙ θηλυκού γένους)

Επιπλέον των επιστημονικών (όπως νομίζω ως κοινος θνητός) έχεις λοιπόν ΚΑΙ συγγραφικές δεξιότητες, μια που λες ότι είναι δικά σου.

Να δανειστώ την ατάκα σου: Πάντα φιλικά όλα όσα ποστάρω.

Αρκετά με το μπλα-μπλα όμως. Καληνύχτα!

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Όχι δεν με κάλυψες αλλά δεν έχει σημασία. Όπως είπα "Σέβομαι το δικαιωμα σου να έχεις διαφορετική άποψη". Που προφανώς δεν ταυτίζεται με το σέβομαι την άποψη σου (=συμφωνώ μαζί σου σημαίνει), πράγμα που είναι κλασικό στερότυπο και νεοελληνικό λάθος.

...π.χ. γράφεις βιβλίο?, την ψάχνεις από απλό ενδιαφέρον?, από επαγγελματικό? (εκεί αναφέρεται το ψυχολόγος, κοινωνιολογος, δημοσιογράφος, κτλ. (προσοχή! οι λέξεις είναι αρσενικού ΚΑΙ θηλυκού γένους)

Επιπλέον των επιστημονικών (όπως νομίζω ως κοινος θνητός) έχεις λοιπόν ΚΑΙ συγγραφικές δεξιότητες, μια που λες ότι είναι δικά σου.

Να δανειστώ την ατάκα σου: Πάντα φιλικά όλα όσα ποστάρω.

Αρκετά με το μπλα-μπλα όμως. Καληνύχτα!
O Βολταίρος στον οποίο αναφέρεσαι παραπάνω δεν είναι πλεον "της μόδας". :2funny:

Στην ελλάδα του 2015 έχουν επικρατήσει "άλλα" "δημοκρατικά" πρότυπα που πηγάζουν από το "μσλακοφενισμό" και αποδίδονται πλήρως απο τη φωτογραφία  :2funny:  :2funny:

Συνημμένα

• 11041743_804750499619142_1779981284964735787_n.jpg
    11041743_804750499619142_1779981284964735787_n.jpg
    17,3 KB · Εμφανίσεις: 18
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Κάπου εδώ νομίζω κλείνει ο κύκλος αυτού του thread.

Λίγες σελίδες αλλά αρκετή ουσία. Τουλάχιστον έτσι εγώ νομίζω.

Προσωπικά νοιώθω ότι μέσα απο αυτή την κοινή αναζήτηση έμαθα κάτι.

Ευχαριστώ όλους τους φίλους που με τις απόψεις τους συνεισέφεραν στην αναζήτηση που ξεκίνησα.

Να είστε όλοι καλά.  :hi: :hi:

extramask

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Ιαν 2009
Κριτικές
50
Like
163
Πόντοι
3.285
Πάμε τώρα να δούμε την ερώτηση που βάζουν οι δυο παραπάνω φίλοι.

Οποιαδήποτε απολαυση στη ζωή ξεκινώντας απο την απλη χαρά, περνώντας απο την γαστριμαργική απόλαυση και φθάνοντας στη σεξουαλική ηδονή έχει το στοιχείο του πεπερασμένου.

Πιο ειδικά στο σεξ. Η αλλαγή στάσεων και τρόπων, η αλλαγή συντρόφων, ακόμη και η αλλαγή σεξουαλικού προσανατολισμού σε κάποιες περιπτώσεις, δεν μπορεί ποτέ τελικά να ξεπεράσει το στοιχείο του πεπερασμένου που εκδηλώνεται με τον κορεσμό.

Ο κορεσμός ( οπως έχω γράψει και σε άλλα μου ''βιωματικά'' post απο ''εξωτικές'' χώρες) είναι μεγάλος δάσκαλος. Αρκεί πρώτον να μπορείς να τον ακούσεις, και δεύτερον να μην κάτσεις πολύ μαζί του.

Εννοώ ότι δεν μπορείς να επιμένεις να  πάρεις παραπάνω απόλαυση απο κάτι με  το οποίο έχεις ( έστω σε συγκεκριμμένο χρονικό διάστημα ) κορεσθεί.

Οση αξία έχει να ικανοποιείς μια όρεξή σου ( συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής ) άλλη τόση αξία έχει και να την περιορίζεις  η να την μεταθέτεις χρονικά, η ακόμη και να την ακυρώνεις. Αυτό θα στο μάθει ο δάσκαλος που λέγεται κορεσμός αν βέβαια είσαι επιδεκτικός στο να τον ακούσεις. Η διαδικασία αυτή σε κάνει ''περισσότερο άνθρωπο'' γιατί σε διαφοροποιεί απο τα ζώα που κινούνται μόνο με βάση τις ενστικτώδεις ορέξεις τους.

Η απάντηση λοιπόν στην παραπάνω  ερώτηση των φίλων σχετικά με το τι κάνεις όταν ''I can get no satisfaction'' είναι ( κατα την γνώμη μου πάντα ) η εξής.

Πρώτον συνειδητοποιείς αυτά που έγραψα παραπάνω.

Δευτερον παύεις να ''ζηλεύεις'' ανθρώπους που φαίνεται ότι τα έχουν όλα στο πιάτο γιατί ακόμη και αυτοί απο το θηρίο που λέγεται κορεσμός δεν ξεφεύγουν. Αμεση απόδειξη για το παραπάνω είναι ότι πολλοί  πλούσιοι επώνυμοι όμορφοι κλπ  είναι οι καλύτεροι χρήστες του διπτύχου prozac - κοκα.  Ο Σινάτρα σε ένα κλασικό τραγούδι έλεγε ότι αν δεν έχεις τον εαυτό σου δεν έχεις τίποτα. Σε κάτι τέτοιο παρέπεμπε. Ετσι υπάρχει πιθανότητα να σταματήσεις ( η να περιορίσεις ) το αυτομαστίγωμα δυτικού τύπου που αποσκοπεί στο να αποκτήσεις πράγματα η και πρόσωπα ( εν είδη τροπαίου ) που ξέρεις ότι μοιραία καποτε θα βαρεθείς. Θα δίνεις στ πράγματα αλλά και στα πρόσωπα την αξία που τους πρέπει, με βάση το δικο σου κριτήριο και  όχι με βάση τα κριτήρια  που ο υπερκαταναλωτισμός και τα ΜΜΕ πάνε να φυτέψουν στο κέφάλι σου.

Τριτον και κυριώτερον για να γυρίσουμε και στους δικούς μας, οι αρχαίοι οι δικοί μας έλεγαν ''Παν μέτρον Αριστον'' Το υπόθεμα που κρύβουν αυτές οι 3 λεξούλες είναι πραγματικά απίστευτο. Αν καταφέρεις να το μετατρέψεις σε στάση ζωής πιστέυω ότι έχεις πολλά να κερδίσεις.

Ελπίζω να απάντησα

Άρα επιγραμματικά:

• [li]αποδοχή της ύπαρξης του κορεσμού[/li]
    [li]περιορισμός (ή και προσωρινή παύση) της δραστηριότητας, ενδεχομένως λιγότερο τακτικά άλλα -ίσως- πιο ποιοτικά[/li]
    [li]ικανοποίηση σε άλλα πράγματα και ανάπτυξη μιας πολύπλευρης προσωπικότητας, κάτι που θα σε κάνει καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο άνθρωπο[/li]
    [li]να είσαι ο εαυτός σου και να μην προσπαθείς αναγκαστικά να ταιριάζεις με τα προβαλλόμενα πρότυπα[/li]

Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω

Κάπου εδώ νομίζω κλείνει ο κύκλος αυτού του thread.

Λίγες σελίδες αλλά αρκετή ουσία. Τουλάχιστον έτσι εγώ νομίζω.

Προσωπικά νοιώθω ότι μέσα απο αυτή την κοινή αναζήτηση έμαθα κάτι.

Ευχαριστώ όλους τους φίλους που με τις απόψεις τους συνεισέφεραν στην αναζήτηση που ξεκίνησα.

Να είστε όλοι καλά.  :hi: :hi:

Να 'σαι καλά και τα ποιοτικά threads είναι πάντα καλοδεχούμενα  :hi:

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Άρα επιγραμματικά:

• [li]αποδοχή της ύπαρξης του κορεσμού[/li]
    [li]περιορισμός (ή και προσωρινή παύση) της δραστηριότητας, ενδεχομένως λιγότερο τακτικά άλλα -ίσως- πιο ποιοτικά[/li]
    [li]ικανοποίηση σε άλλα πράγματα και ανάπτυξη μιας πολύπλευρης προσωπικότητας, κάτι που θα σε κάνει καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο άνθρωπο[/li]
    [li]να είσαι ο εαυτός σου και να μην προσπαθείς αναγκαστικά να ταιριάζεις με τα προβαλλόμενα πρότυπα[/li]

Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω

Να 'σαι καλά και τα ποιοτικά threads είναι πάντα καλοδεχούμενα  :hi:

:hi: :hi: :hi:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom