Νέα

Προβλέψεις για την οικονομική κρίση

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 111K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Η οικονομική κατάσταση είναι αυτή που μας παρουσιάζουν;

  • Είναι χειρότερη

    Ψήφοι: 3 100,0%
  • Είναι καλύτερη

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Είναι ακριβής

    Ψήφοι: 0 0,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    3

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Μηνύματα
5.759
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
NO WAY OUT
δεν υπαρχει εξοδος απο την δημοσιονομικη κριση.
Ειναι πολλα τα λεφτα.Θελουν να δανειστουν 55 δισ φετος αυτο σημαινει οτι για τα φετεινα δανεια
αν τους τα δωσουν θα πρεπει να σκασουν τοκους μονο 3,5-4 δισ του χρονου !!!καλα..........
αυτό είναι το 1/6 του συνολικού χρέους περίπου
αν το δανειστούν αυτό τότε πρέπει να γίνει με τη μορφή πώλησης του κράτους σε κίνα ή ΔΝΤ
 

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Μηνύματα
1.873
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
αυτό είναι το 1/6 του συνολικού χρέους περίπου
αν το δανειστούν αυτό τότε πρέπει να γίνει με τη μορφή πώλησης του κράτους σε κίνα ή ΔΝΤ
δεν ειναι ετσι γιατι απο τα 55 τα 30 θα πανε για τοκοχρεολυσια και το χρεος θα ανεβει κατα 25.
NO WAY OUT δεν καταλαβαινω πως μπορει να γινει δημοσιονομικη εξυγιανση ?ειναι μεγαλα τα νουμερα.
 

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.571
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Τα γκρίζα σενάρια για την ελληνική οικονομία
Οι προβλέψεις για το χρέος, την ύφεση, τη χρεοκοπία και τη διάσωση, αλλά και για την πιθανή ανάκαμψη
ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΤΙΚΙΔΗΣ | Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010
   
   
Αν και η ελληνική οικονομία αποτελεί μόλις το 2,7% της ευρωζώνης, ενώ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν ξεπερνά το 4% του συνολικού χρέους των χωρών της ζώνης του ευρώ, καθώς στις προθεσμιακές αγορές η πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας μας ανήλθε στο 35% εκτοξεύοντας το κόστος δανεισμού, το «ελληνικό πρόβλημα» πήρε διεθνείς διαστάσεις.

Η κλιμάκωση εξάλλου του αισθήματος ανησυχίας στις αγορές είναι δυνατόν να αναστραφεί μόνο μέσω της λήψης δραστικών οικονομικών μέτρων ή μέσω μιας διάσωσης της χώρας στο πλαίσιο της ευρωζώνης, καθώς το οικοδόμημα του ευρώ- το οποίο θεωρείται πολιτικό και όχι οικονομικόείναι απίθανο να αφεθεί στην «τύχη του». Εξάλλου και ο οικονομικός αντίκτυπος άμεσα δεν θα ήταν αμελητέος, καθώς ελληνικοί τίτλοι αξίας 280 δισ. ευρώ βρίσκονται σε ποσοστό 73% σε ξένα χαρτοφυλάκια, την ώρα που κατά τη χρεοκοπία της Ρωσίας, το 1998, και της Αργεντινής, το 2001, το χρέος τους δεν ξεπερνούσε τα 51 δισ. ευρώ και τα 57 δισ. ευρώ, αντιστοίχως.

Στα γκρίζα σενάρια που εξετάζουν πάντως οι οικονομολόγοι και οι αναλυτές σε σχέση με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του «ελληνικού προβλήματος», οι αναφορές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πιθανών εξελίξεων, ενώ δεν λείπουν και οι φωνές που προτείνουν αγορές «εδώ και τώρα» ελληνικών ομολόγων.

Οι οικονομολόγοι Εlga Βartsch, Daniele Αntonucci και Σπ. Ανδρεόπουλος της Μorgan Stanley δημιούργησαν τρία σενάρια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας: στο βασικό τους σενάριο (πιθανότητα 60%), η ύφεση του 2009 (-1,2%) διευρύνεται εξαιτίας της δημοσιονομικής προσαρμογής το 2010 (-2%), με τη χώρα να επανέρχεται σε θετικό ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ (0,5%) το 2011. Το δημοσιονομικό έλλειμμα υποχωρεί στο 9% του ΑΕΠ εφέτος και στο 6% το 2011 και το δημόσιο χρέος αυξάνει στο 121,7% του ΑΕΠ και στο 127,7% του ΑΕΠ αντιστοίχως τις δύο χρονιές.

Στο απαισιόδοξο σενάριο (πιθανότητες 20%) η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε μια τριετή περίοδο ύφεσης, καθώς δεν αντέχει το σοκ της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής. Το ΑΕΠ συρρικνώνεται κατά 3,5% το 2010 και κατά 1,5% το 2011, οδηγώντας εν μέρει σε κοινωνικές αναταραχές, αλλά και σε μια σύντομη περίοδο αποπληθωρισμού.

Στο αισιόδοξο σενάριο, τέλος (πιθανότητες 20%), η οικονομία συρρικνώνεται το 2010 όσο και πέρυσι (1,2%) για να αυξηθεί με ρυθμό 1,5% το 2011. Παρά το γεγονός ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα περιορίζεται, η επιβράδυνση της ανάπτυξης είναι μικρότερη απ΄ ό,τι αναμενόταν, απόρροια της ατελούς εφαρμογής των μέτρων λιτότητας.

Η οικονομολόγος Christel Αranda -Ηassel της Credit Suisse παρατηρεί ότι την περίοδο 2000- 2008, τότε που η ονομαστική αύξηση του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας κυμαινόταν κατά μέσον όρο στο 7,3%, ενώ η χώρα απολάμβανε ελκυστικά επιτόκια δανεισμού, δεν καταβλήθηκαν προσπάθειες ώστε να μειώσουμε τα ελλείμματα.

Τώρα που το ονομαστικό ΑΕΠ κινείται γύρω στο μηδέν και το κόστος δανεισμού εκτοξεύτηκε, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει. Σύμφωνα με το βασικό της σενάριο, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα κορυφωθεί περίπου στο 130% του ΑΕΠ την περίοδο 2012 - 2013. Στο αρνητικό της σενάριο, η ύφεση της οικονομίας και μια ενδεχόμενη κοινωνική αναταραχή, αλλά και το αυξημένο κόστος δανεισμού, θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν το χρέος στο μη αποδεκτό 200% του ΑΕΠ ως το 2015, ενώ στο θετικό της σενάριο η επιτυχής δημοσιονομική προσαρμογή, οι καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης και η επανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας επιτρέπουν μια αποκλιμάκωση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ το ίδιο διάστημα.

Ο Jean-Ρierre Durante της Ρictet εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία έχει διολισθήσει σε έναν κλασικό φαύλο κύκλο, καθώς η έλλειψη εμπιστοσύνης των αγορών σημαίνει υψηλότερα κόστη δανεισμού, επιβράδυνση της ανάπτυξης και μειωμένα έσοδα, κάτι που οδηγεί σε νέα ελλείμματα, αυξάνοντας εκ νέου τη δυσπιστία των αγορών.

Αυτό μπορεί τελικά να καταλήξει σε χρεοκοπία, αν και τότε το κόστος για το ευρωπαϊκό εγχείρημα θα είναι υψηλό, καθώς οι αγορές θα αρχίσουν να κάνουν λόγο για το «γερμανικό ευρώ», το «ιρλανδικό ευρώ», το «πορτογαλικό ευρώ» ή το «ισπανικό ευρώ», κ.λπ.

Μπορεί λοιπόν η Ελλάδα να εξαπάτησε την Ευρώπη από την αρχή, επιβιβαζόμενη σαν «λαθρεπιβάτης στο πλοίο της ΟΝΕ», κατά την Ρictet, εν τούτοις ακόμη και στο ακραίο σενάριο, το κόστος διάσωσής της παραμένει μικρότερο από αυτό της κατάρρευσής της, αφού σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το κόστος δανεισμού θα σημείωνε άνοδο και σε άλλα μέρη της ευρωζώνης.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρώπη της ΒofΑ Μerrill Lynch Guillaume Μenuet και η ομάδα του κατέγραψαν τέσσερα σενάρια: στο πιο πιθανό, η Ελλάδα τα καταφέρνει μετά βίας μεν, αλλά με τις δικές της δυνάμεις δε. Στο δεύτερο, η Ελλάδα θα χρειαστεί τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο τρίτο έχουμε μια ελεγχόμενη πτώχευση εντός της ευρωζώνης και στο τέταρτο, και εξαιρετικά απίθανο, η πτώχευση συνοδεύεται και με έξοδο από την ευρωζώνη.

O Steven Μajor, CFΑ, στρατηγικός αναλυτής της ΗSΒC Βank plc, συνιστούσε πάντως στους επενδυτές να χτίσουν μακροχρόνιες θέσεις στα ελληνικά ομόλογα. «Μην περιμένετε, αγοράστε ελληνικά ομόλογα τώρα, καθώς διακινούνται σήμερα 25% κάτω από την αξία τους» ανέφερε.

Σήμερα θεωρούμαστε από όλους μια οικονομία με σβηστές μηχανές, διπλά ελλείμματα και ελάχιστη αξιοπιστία, ενώ το ερώτημα αφορά πλέον στο κατά πόσον τελικώς θα τα καταφέρουμε μόνοι μας· μια ενδεχόμενη «ευρωπαϊκή διάσωση» με αυστηρότατους κανόνες επιτήρησης ωστόσο αποτελεί τον «από μηχανής θεό» που πραγματικά επιθυμούμε...
 

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.571
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Εκρηξη πληθωρισμού
Σενάριο «έκτακτης ανάγκης» μελετά το οικονομικό επιτελείο για να αυξηθούν τα έσοδα χωρίς να θιγούν τα πολύ φτωχά στρώματα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΟΝΤΑΚΗΣ | Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010
   
   
Σε έκρηξη των τιμών και του πληθωρισμού εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν η ενδεχόμενη αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ από το 9% στο 15% και η μεταφορά των τροφίμων σε αυτό το «σκαλοπάτι» φορολογίας.

Πρόκειται για σενάριο «έκτακτης ανάγκης» που μελετά το οικονομικό επιτελείο το οποίο εξετάζει γενικότερη αναπροσαρμογή των συντελεστών του ΦΠΑ προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα, αλλά να μη θιγούν τα πολύ φτωχά στρώματα.

Το σενάριο προβλέπει τα εξής:

1 Oχαμηλός συντελεστής να ανέβει από το 4% στο 7% αλλά όσον αφορά τα είδη πρώτης ανάγκης (ψωμί, γάλα κ.λπ.) να φορολογούνται αντί με συντελεστή 9% που είναι σήμερα, με 7%.

2 Τα προϊόντα που είναι στο 19% να μεταφερθούν στο 15%, 3 Oανώτατος συντελεστής για τα είδη πολυτελείας να γίνει 21% από 19%.

Βεβαίως, όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές, πρόκειται για σενάριο έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή μόνο αν η οικονομική κατάσταση οδηγηθεί στο «μη παρέκει».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας απεύχεται σε κάθε περίπτωση αυτό το ενδεχόμενο ενώ σε σχετική έρευνα που έχει κάνει «τρόμαξε» από τα ευρήματα. Η αγορά όχι μόνο δεν επιθυμεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχουν περιθώρια απορρόφησης όλου ή μέρους των ανατιμήσεων που θα ανέλθουν στο 5,5%.

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου διέψευσε πρόσφατα το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ (αλλά πρόκειται για ένα μέτρο που ποτέ δεν προαναγγέλλεται) ενώ η υπουργός Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη διέψευσε την περασμένη εβδομάδα ότι υπάρχει κύμα ανατιμήσεων στην αγορά.

Ωστόσο γνωρίζει ότι οι σχετικοί τιμοκατάλογοι έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και στις αλυσίδες των σουπερμάρκετ και αφορούν βεβαίως στην πλειονότητά τους δευτερεύουσας σημασίας προϊόντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ καθ΄ όλη σχεδόν τη διάρκεια του 2009 η εμπορική συμπεριφορά των βιομηχανικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων ήταν ανάμεικτη και περιείχε όλες τις τάσεις, δηλαδή μειώσεις, αυξήσεις, αλλά και σταθερότητα τιμών, από την αρχή του 2010 τα δεδομένα φαίνεται ότι έχουν αλλάξει. Παρά τη μείωση των πωλήσεων ή την αναιμική τους αύξηση σε ορισμένες περιπτώσεις, των βιομηχανικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων, κάθε κοστολογική επιβάρυνση περνά αμέσως στις τιμές, γεγονός που φανερώνει εκδήλωση πανικού παρά ψύχραιμη συμπεριφορά ή οικονομική αδυναμία απορρόφησης της επιβάρυνσης, συμπεριφορά που μπορεί να αποβεί σε βάρος των πωλήσεων και του μεριδίου αγοράς που κατέχουν.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, που είναι το χειρότερο δυνατό, ενδεχόμενη αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στα τρόφιμα θα έχει εκρηκτικές συνέπειες. Υπολογίζεται ότι άμεσα οι τιμές των τροφίμων θα αυξηθούν κατά περίπου 5,5% και ο τιμάριθμος θα επιβαρυνθεί κατά 1,1% και συνολικά μαζί με την έμμεση επιβάρυνση θα φτάσει τουλάχιστον στο 1,5%. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί και η λόγω της αύξησης της τιμής των τσιγάρων επιβάρυνση στον πληθωρισμό που θα ανέλθει στις 0,8 μονάδες, είναι προφανές, επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, ότι η ελληνική αγορά εισέρχεται ταχύτατα στη φάση του στασιμοπληθωρισμού, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει- χωρίς φυσικά να συνυπολογιστούν οι κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις που θα έχει.
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
προσωπικά πιστεύω ότι οι ευρωπαόι καθυστερούν την δεδομένη χρεοκοπία για δύο λόγους.

1.
να μην καταρρεύσουν και άλλοι σε κρίσμο σημείο που υποτίθεται ότι εξέρχονται οι αγορές από την κρίση.
2.
να έχουν το χρόνο να βρούν φόρμουλα να πετάξουν το ψιλικατζίδικο όξω.

κοινώς, μόλις το σύστημα πατήσει γερά στα πόδια του, οι γαλλογερμανοί θα αποφασίσουν να χρεοκοπήσουν το υπόγειο έχοντας δημιουργήσει δικλείδες ασφαλείας λόγω της αναταραχής.
Μόλις το πράξουν θα ενεργοποιήσουν φόρμουλα αποχώρησης από την ΟΝΕ χώρας που δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τα κριτήρια.
 

Επισκέπτης
προσωπικά πιστεύω ότι οι ευρωπαόι καθυστερούν την δεδομένη χρεοκοπία για δύο λόγους.

1.
να μην καταρρεύσουν και άλλοι σε κρίσμο σημείο που υποτίθεται ότι εξέρχονται οι αγορές από την κρίση.
2.
να έχουν το χρόνο να βρούν φόρμουλα να πετάξουν το ψιλικατζίδικο όξω.

κοινώς, μόλις το σύστημα πατήσει γερά στα πόδια του, οι γαλλογερμανοί θα αποφασίσουν να χρεοκοπήσουν το υπόγειο έχοντας δημιουργήσει δικλείδες ασφαλείας λόγω της αναταραχής.
Μόλις το πράξουν θα ενεργοποιήσουν φόρμουλα αποχώρησης από την ΟΝΕ χώρας που δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τα κριτήρια.

Να πάρουμε τομπούλο για όξω δλδ??
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
Να πάρουμε τομπούλο για όξω δλδ??
όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

στο δίπλα θρεντ ο μπετόβλακας μιλάει για σχεδόν χρεοκοπία.
σχεδόν μαλάκας, σχεδόν ηλίθιος, σχεδόν μπετόβλακας δεν υπάρχει.
κάνε τις αναγωγές σου.
 

Επισκέπτης
όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

στο δίπλα θρεντ ο μπετόβλακας μιλάει για σχεδόν χρεοκοπία.
σχεδόν μαλάκας, σχεδόν ηλίθιος, σχεδόν μπετόβλακας δεν υπάρχει.
κάνε τις αναγωγές σου.

Ξέρεις τι κόσμο έχει καταστρέψει η

%CE%9C%CE%91%CE%9B%CE%91%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%9D%CE%91.jpg



κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε..
 

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Μηνύματα
22.158
Like
32
Πόντοι
366
σιγα το κρασι  :jerking:
 

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Μηνύματα
1.873
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
οι πολιτικοι ειναι αβουλοι , πιστευουν οτι τελικα καποιο θαυμα μπορει να γινει π.χ μεγαλοχαρη,
αν ομως τα spreads παραμενουν ψηλα τοτε θα αναγκαστουν απο τα πραγματα να κινηθουν.Στη ουσια δηλαδη οι αγορες θα εχουν επιβαλει μετρα.Kαλο πακετο θα ειναι εκεινο που θα ριξει το spread .
Ετσι τα μετρα θα αλλαζουν συνεχεια μεχρι να θεωρηθουν ικανοποιητικα απο την αγορα και ριξουν τo
spread.Αυτο για να γινει χρειαζεται να μειωθουν οι κρατικες δαπανες γενναια μπορει και κατα 20δις/χρονο σε συνολο κρατικων 65.
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
οι πολιτικοι ειναι αβουλοι , πιστευουν οτι τελικα καποιο θαυμα μπορει να γινει π.χ μεγαλοχαρη,
αν ομως τα spreads παραμενουν ψηλα τοτε θα αναγκαστουν απο τα πραγματα να κινηθουν.Στη ουσια δηλαδη οι αγορες θα εχουν επιβαλει μετρα.Kαλο πακετο θα ειναι εκεινο που θα ριξει το spread .
Ετσι τα μετρα θα αλλαζουν συνεχεια μεχρι να θεωρηθουν ικανοποιητικα απο την αγορα και ριξουν τo
spread.Αυτο για να γινει χρειαζεται να μειωθουν οι κρατικες δαπανες γενναια μπορει και κατα 20δις/χρονο σε συνολο κρατικων 65.

κατάλαβέ το.
στην ελλαδα που είναι σχεδόν  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:  χρεοκοπημένη για να αλλάξει η κατάσταση πρέπει να υπάρξει χούντα.
όσο μαλακοπίτουρες κλείνουν το κέντρο για να κάνουν το κομμάτι τους, χαραμοφάγια κλείνουν εθνικές οδούς για να τους δώσει η ΕΕ επιδοτήσεις  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: και ενώ ο πρωθυπουργός που εξέλεξαν με 10 πόντους παρακαλάει για δανεικά με επιτόκια κρατικού δανεισμού ίσα με στεγαστικού δανεισμού φυσικών προσώπων δεν πας πουθενά.

όπως λέει και το ανέκδοτο
ΛΑΛΑ ΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΝ.
 

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Μηνύματα
1.873
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
κατάλαβέ το.
στην ελλαδα που είναι σχεδόν  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:  χρεοκοπημένη για να αλλάξει η κατάσταση πρέπει να υπάρξει χούντα.
όσο μαλακοπίτουρες κλείνουν το κέντρο για να κάνουν το κομμάτι τους, χαραμοφάγια κλείνουν εθνικές οδούς για να τους δώσει η ΕΕ επιδοτήσεις  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: και ενώ ο πρωθυπουργός που εξέλεξαν με 10 πόντους παρακαλάει για δανεικά με επιτόκια κρατικού δανεισμού ίσα με στεγαστικού δανεισμού φυσικών προσώπων δεν πας πουθενά.

όπως λέει και το ανέκδοτο
ΛΑΛΑ ΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΝ.
εκδημοκρατισμος καλυτερα,οχι χουντα , χουντα εν πολλοις υπαρχει.
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
εκδημοκρατισμος καλυτερα,οχι χουντα , χουντα εν πολλοις υπαρχει.

ο καθείς ερμηνεύει τις λέξεις όπως φρονεί.
μια απ τις δημοκρατικότερες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας (που οδήγησε και στη μεγάλη ελλάδα του βενιζέλου) ήταν η χούντα/πραξικόπημα των αξιωματικών του Γουδίου. 
 

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Μηνύματα
5.759
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
εγώ συμφωνώ με τον περσόνα
η κατ'επίφαση δημοκρατία που έχουμε (βλέπε ολιγαρχία χειρότερη από το παλάτι) τα έχει κάνει όλα αυτά
 

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Μηνύματα
21.957
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Ηδη φαινονται οι επιπτωσεις στην αγορα.....


Ενα Πασχα περιμενουν ολοι και μετα φουντο ........


οι ακαλυπτες εχουν φτασει στο θεο
ενω οι αγορες δεν κινουνται.......

και οι υποχρεωσεις αυξανουν συνεχως.....
 

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Μηνύματα
21.957
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
κι εγω συμφωνω με περσονα...
 

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Μηνύματα
5.759
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
από ότι είδα όλοι οι τελωνειακοί-εφοριακοί κλπ πληρώνονται με επιδόματα
όταν κοπούν αυτά τι?
επίσης το 2013 σταματάνε οριστικά οι επιδοτήσεις των αγροτών από ΕΕ
μετά τι?
 

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Μηνύματα
21.957
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
τωρα απορειας αξιον ειναι ως δανειστηκε το κρατος με 6,5 %

την στιγμη που οι καταθεσεις δινουν απο 1-3% ?


και τι παιζει με τις τραπεζες ?
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom