η καλυτερη ειναι η nespreso...πολυ καλη ποιοτητα καφε...ειναι βεβαια πιο ακριβη απο τις υπολοιπες κ εχει πιο ακριβες καψουλες..νομιζω 5€ οι 10...
αυτή είναι η μαλακία με τις μηχανές...
πάω σε έναν καριόλη στην αθήνα για να πάρω καφέ.
τον ρωτάω όλοι αυτοί οι καφέδες τι είναι;
μου λέει είναι εσπρέσο, γαλλικοί,ελληνικοί κ.τ.λ. κ.τ.λ....
τον ρωτάω ποιος είναι ο πιο ακριβός και μου δείχνει έναν με 100 ευραίους το κιλό.
του λέω καλά ποιος παίρνει τόσο ακριβό καφέ και γυρίζει και μου λέει, είναι πολλοί που πληρώνουν ακόμα πιο ακριβά τον καφέ και λένε και ευχαριστώ.
μου εξήγησε ότι 1 κιλό καφέ βγάζει τόσες μερίδες ώστε να έρχεται η κάθε μερίδα γύρω στα 60 λεπτά το φλυτζάνι, αλλά ο κόσμος πάει και πληρώνει το άχυρο στις καφετέριες 3-4 και 5 ευρώ το φλιτζάνι και νομίζει ότι το ευχαριστιέται.
αν νομίζετε ότι συμφέρει να πας να πάρεις μια κωλομηχανή με 100+ ευρώ και να είσαι δεσμευμένος στην εταιρία να πληρώνεις τη συσκευασμένη μερίδα τόσο όσο κάνει μια μερίδα από τους καλύτερους καφές τότε είσαι ένα καταναλωτικό φρικιό.
Την ίδια συζήτηση είχα και με έναν βλάκα που μου έλεγε, εγώ δεν το κόβω το τσιγάρο γιατί το απολαμβάνω, καπνίζω γιατί μου αρέσει, και γυρνάω και του λέω έτσι νομίζεις.Εάν ήθελες να το απολαύσεις θα άνοιγες ένα καλό μπουκάλι κρασί, θα έπερνες ένα πούρο που θα έκανε όσο κάνουν 2 πακέτα από τις μαλακίες που καπνίζεις και θα έβλεπες μετά τι απολαμβάνεις εσύ και τι ένας που καπνίζει καπνό και όχι χημείες.