Eιδα το 7ο επεισοδιο Falling Skies. Απιστευτο επεισοδιο..... Εχω να πω τα εξης:
Ειμαι λατρης της επιστημονικης φαντασιας και του post apocalyptic. Αλλα... Κατα τη διαρκεια αυτου του επεισοδιου, ειδικα απο τη μεση και μετα, ελεγα συνεχεια στον εαυτο μου "omg omg omg", εντυπωσιασμενος απο το ποσο ΒΛΑΚΕΙΑ ηταν... Πραγματικα ΕΛΕΟΣ... Δε μπορω να φανταστω οτι οι δημιουργοι ειχαν στο μυαλο τους οταν το εφτιαχναν κατι αλλο απο το να διωξουν μακρυα (πολυ μακρυα) οσο περισσοτερους θεατες μπορουσαν και να γελοιοποιησουν το ειδος. Δε μπορω να φανταστω ποιος θα ενδιαφεροταν για πολλα απο τα θεματα που θιγει εκτενως, εκτος απο 15χρονα κοριτσακια (ή διανοητικα καθυστερημενους ενηλικες, την πλειοψηφια του αμερικανικου κοινου). Αν υποθεσουμε οτι αυτο το επεισοδιο το εφτιαξαν ετσι επιτηδες, τοτε ειναι ασφαλες να υποθεσουμε οτι οποιοδηποτε καλουτσικο επεισοδιο απο εδω και περα θα ειναι απλα τυχαιο.
Αλλο ενα πολυ καλο κονσεπτ (εισβολη απο εξωγηινους, επιβιωση στην κατεχομενη Γη, εξερευνηση των κινητρων τους και γενικα Post apocalyptic) που ομως το γαμησανε και ψοφησε.
Εδω ο κοσμος (της σειρας) καιγεται και αντι να μας δειξουν κατι πρωτοτυπο ή τουλαχιστον συνηθισμενο του ειδους, μας δειχνουν βλακειες. Μην με παρεξηγησει κανεις, η αναπτυξη των χαρακτηρων ειναι πολυ σημαντικη (βλεπε The Walking Dead το κομικ), αλλα δε θελω να ξαναδω τις γκομενιτσες που την πεφτουν στο μαλακα και τις ζηλιες μεταξυ τους, την ευαισθητη πλευρα των σκληροτραχηλων στρατιωτικων, τις σχεσεις της οικεγενειας των πρωταγωνιστων, το δραμα της εγγυου, τις διαφορες ακυρες και γλυκαναλατες σκηνες που πεταγονται εδω κι εκει (ειδικα τις σκηνες στο τελος καθε επεισοδιου, που θυμιζουν στυλ greys anatomy μην ξερασω) και λοιπες παπαριες. Ενω απο την αλλη δεν δινεται σχεδον καθολου χρονος στα πραγματικα ενδιαφεροντα οπως τους εξωγηινους, τα κινητρα τους, την τεχνολογια τους, τις δυσκολιες της επιβιωσης των ανθρωπων κλπ...