Ας ασχοληθούμε λίγο με το κοινωνικό αυτό ζήτημα/δίλημμα.
Μία γυναίκα που ασκεί το επάγγελμα/λειτουργημα της πόρνης μπορεί να είναι ταυτόχρονα και μητέρα?
Αφορμή για την ανησυχία αυτή μου προκάλεσε η συζήτηση με κάποιο εργαζόμενο κορίτσι εδώ μέσα το οποίο μου έγραψε οτι το να έχει μία πουτάνα παιδιά δεν είναι συμβατό με το επάγγελμα αυτό.
Αναρωτιέμαι άραγε, είναι έτσι?
Η Αλεξάνδρα Λαδικού στα Κόκκινα Φανάρια, η ερωμένη/πόρνη του Μάνου Κατράκη είχε έναν γιο. Εσωτερικός σε καλό σχολείο το οποίο η μητέρα του μπορούσε να πληρώσει, προφανώς από τις καλές αποδοχές της από αυτή την δουλειά.
Είναι λοιπόν αυτή η λύση? Το επάγγελμα κρατημένο μυστικό από το παιδί? Αυτό όμως δεν σημαίνει ενοχές για την επαγγελματική επιλογή αυτή? Μήπως σε κάποιες πιο "φιλελεύθερες" "ανεκτικές" χώρες τέτοιο δίλημμα δεν τίθεται? Από την άλλη όμως σε ποια ηλικία ή με ποιόν τρόπο θα πρέπει να μαθαίνει ένα παιδί αυτή την αλήθεια για την μητέρα του?
Από την άλλη θα συμφωνούσε κάποιος με την συνομιλήτρια μου εδώ μέσα? Ότι γενικώς υφίσταται ασυμβίβαστο μεταξύ πορνείας και μητρότητας? Και δεν είναι είναι αυτό ένας μεγάλος περιορισμός για τις γυναίκες αυτές?
Όλες οι απόψεις δεκτές, ειδικά από εργαζόμενα κορίτσια.
(Αν και συνήθως απέχουν από τέτοιες συζητήσεις
)