Εγώ θα ήθελα να δούμε το θέμα από μια άλλη οπτική γωνία. Τώρα τελευταία όλο και περισσότεροι επιστήμονες , ειδικοί και "ειδικοί",δημοσιογράφοι,αρθογράφοι κλπ ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα. Περιέργως , πολύ λίγο έως καθόλου δεν ασχολούνται με τον εθισμό των ανθρώπων που παρακολουθούν τηλεόραση. Η τηλεόραση δεν είναι εθισμός; Δεν προκαλεί προβλήματα υγείας ή μείωση της κοινωνικότητας; Πόσοι άνθρωποι είναι "εθισμένοι" στο internet και πόσοι στην τηλεόραση; Ας μην ξεχνάμε ότι τηλεόραση παρακολουθούν σχεδόν όλοι και για πάρα πολλές ώρες (υπάρχουν πχ νοικοκυρές που ένας ιντερνομανείς ωχριά μπροστά τους) ενώ οι χρήστες internet είναι σαφώς λιγότεροι και οι εθισμένοι ακόμα λιγότεροι.Συνήθως οι εθισμένοι είναι άτομα νέα, άρενος φύλου (ασχολούνται με online παιχνίδια κυρίως) ενώ για την τηλεόραση "τους πέρνει όλους η μπάλα". Ακόμα και άτομα που θεωρούν τον εαυτό τους εθισμένο στο internet μπορεί να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην τηλεόραση.
Και μη μου πείτε ότι η τηλεόραση είναι άκακη. Η πολύωρη ακινησία δημιουργεί πλήθος προβλημάτων στην υγεία. Αλλά και η κοινωνικότητα μειώνεται ( πόσοι και πόσοι δεν ακυρώνουν μια συνάντηση για να δουν τον τελικό ας πούμε ).
Μήπως λοιπόν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα γύρω από όλα αυτά; Γιατί τους ενοχλεί τόσο το internet ενώ η τηλεόραση καθόλου; Μήπως τους σπάει το μονοπώλιο στην "ενημέρωση" του κόσμου; Μήπως θέλουν η επικοινωνία να είναι μονόδρομη και όχι αμφίδρομη; Η τηλεόραση , ραδιόδωνο , τύπος ποτέ δε θα καταπιαστούν με θέματα ούτε θα κινηθούν πληροφορίες που υπάρχουν στο
για παράδειγμα. Ολες οι πληροφορίες που διακινούνται από τα ΜΜΕ είναι “politically correct”. Το internet δεν μπορούν να το ελένξουν. Είναι ακέφαλο , είναι συνεχώς μεταβαλλόμενο , δεν έχει ορισμένο τόπο και συνεπώς είναι ανεξέλεγκτο. Ο καθένας σε ένα forum μπορεί να λέει τη γνώμη του. Αυτό είναι αδιανόητο και τελείως ασυμβίβαστο νε τον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ.Ουσιαστικά το internet σήμερα είναι το μόνο που σπάει το μονοπώλιο στην προπαγάνδα και τη μαζική πλύση εγκεφάλου της εξουσίας.
Γι αυτό λοιπόν αναρωτιέμαι, μήπως υπάρχει κάποια σκοπιμότητα για αυτή την «ανυσηχία» για τον εθισμό του internet; Ή μήπως είμαι υπερβολικός; Μήπως γίνομαι παρανοϊκός; Ϊσως τελικά η ανησυχία τους αυτή να είναι αγνή και να πηγάζει για την πραγματική τους αγάπη για εμάς...