Νέα

Πόσα έχει ο μέσος Έλληνας στην τράπεζα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα akatastatos123
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 331
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
Πεθερικά γείτονά μου. Πολύτεκνοι . Μια ζωή ζούσαν με επιδόματα και φαγητά από κοινωνικά μπακάλικα και συλλόγους πολυτέκνων.
Ο γέρος οικοδομή, όλα μαύρα, πήρε σύνταξη στα 58 με τα ελάχισδτα ένσημα, δουλεύει ακόμη στα 75 , τα περισσότερα υα βάζει τράπεζα. Από τη σύνταξη κοντά 20 χρόνια, δεν έχει σηκώσει ούτε 1€ .
Η γυναίκα του χτενίζει σε σπίτια, όλα μαύρα μια ζωή.
Έχουν καταθέσεις 1.5 μύριο . Ρούχα έπαιρναν πάντα από εκκλησία, μεταχειρισμένα.
Κάνουν και τοκογλυφία με τα λεφτά των καταθέσεών τους !
την εχουνε ζησει τη ζωη τους δηλαδη

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Όσοι ήταν τίποτα δ.υ,χωρίς παιδιά,χωρίς τζόγους,χωρίς καζίνα,χωρίς δωρεές σε εκκλησίες,τσίπηδες,με τα ίδια ρούχα/παπούτσια 30 χρόνια,αυτοί έχουν τρελό χρήμα στην τράπεζα.

Πάνω από 250.000€ το κεφάλι , χωρίς πολλά πολλά ακίνητα.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Για να μη το κουραζουμε και να ξερουμε τι ψαχνουμε, αυτη την περιοδο οι καταθεσεις νοικοκυριων στην Ελλαδα ειναι περιπου 120 δις. Διαιρεμενα με 10 εκ κατοικους βγαινει κατα μ.ο. περιπου 12κ ανα Ελληνα.
Τωρα αυτο ειναι απλα ενα νουμερο δεικτης, καθως προφανως πολλα αλλαζουν. Δηλαδη δεν εχει ο καθε ενας καταθεσεις ( αν και στο ονομα τους εχουν καταθεσεις ατομα που δεν ειναι οικονομικα ενεργα ). Ο οικονομικα ενεργος πληθυσμος στην Ελλαδα μαζι με συνταξιουχους και γενικα ατομα τα οποια θα μπορουσαν να εχουν καταθεσεις ας πουμε οτι ειναι 7 εκ. Αν το βαλουμε ετσι μας βγαζει περι τα 17κ ΕΥΡ.
Τωρα αφου αυτο ειναι μ.ο. αν βγαλουμε εναν ορισμενο αριθμο πελατων με πολλες καταθεσεις ( που αυτοι ειναι μικρο ποσοστο σε καθε τραπεζα) μπορουμε να υποθεσουμε οτι ο μεσος ορος καταθεσεων που εχει ενας  μεσος Ελληνας ειναι περιπου 5-10κ ΕΥΡ σε ελληνικες τραπεζες.

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
την εχουνε ζησει τη ζωη τους δηλαδη

Πεθαμένοι γεννήθηκαν. Ο γέρος καμαρώνει για τους γιούς, του, ότι δεν έφαγαν ούτε 1€ σε πουτάνες, γκόμενες ή βενζίνες.
Από όσα μου λέει ο γείτονάς μου, είναι παρθένοι στα 37-40 . Φυσικά δεν έχουν πάει ούτε για καφέ ποτέ.

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Για να μη το κουραζουμε και να ξερουμε τι ψαχνουμε, αυτη την περιοδο οι καταθεσεις νοικοκυριων στην Ελλαδα ειναι περιπου 120 δις. Διαιρεμενα με 10 εκ κατοικους βγαινει κατα μ.ο. περιπου 12κ ανα Ελληνα.
Τωρα αυτο ειναι απλα ενα νουμερο δεικτης, καθως προφανως πολλα αλλαζουν. Δηλαδη δεν εχει ο καθε ενας καταθεσεις ( αν και στο ονομα τους εχουν καταθεσεις ατομα που δεν ειναι οικονομικα ενεργα ). Ο οικονομικα ενεργος πληθυσμος στην Ελλαδα μαζι με συνταξιουχους και γενικα ατομα τα οποια θα μπορουσαν να εχουν καταθεσεις ας πουμε οτι ειναι 7 εκ. Αν το βαλουμε ετσι μας βγαζει περι τα 17κ ΕΥΡ.
Τωρα αφου αυτο ειναι μ.ο. αν βγαλουμε εναν ορισμενο αριθμο πελατων με πολλες καταθεσεις ( που αυτοι ειναι μικρο ποσοστο σε καθε τραπεζα) μπορουμε να υποθεσουμε οτι ο μεσος ορος καταθεσεων που εχει ενας  μεσος Ελληνας ειναι περιπου 5-10κ ΕΥΡ σε ελληνικες τραπεζες.

Δεν ισχύει , για τουλάχιστον 2-3 μύρια, δεν έχουν ούτε 1€ .

harvardiotis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2019
Κριτικές
3
Like
151
Πόντοι
281
παντως δεν υπαρχει τιποτα πιο ψυχοφθορο απο το να εξαρτασαι απο εναν μηνιαιο μισθο
σε περιπτωση στραβης εισαι κρεμασμενος
δηλαδη αν περιμενεις πως και πως καθε φορα τελος του μηνα για να πληρωθεις ειναι πολυ ασχημο
εγω προσωπικα νιωθω ασφαλης με το να εχω τραπεζικους λογαριασμους μεγαλους
παρα με το να παιρνω ενα μεγαλο μισθο καθε μηνα και να μην εχω φραγκο στην ακρη

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Like
2.608
Πόντοι
606
:hi: 50 με 100 χιλιαδες ευρω ο μεσος ελληνας

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.263
Πόντοι
5.006
καθε ειδηση οτι καποιος καπου καποτε τρωει λεφτα απο τους βαρδινογιαννηδες ειναι μια καλη ειδηση

Ο φουκαράς ο βαρδης κοντεύει 100 χρόνων και ακόμα ταΐζει καμια 50αρια άτομα.. Θα αγιάσει ο καψερος με τον σταυρο που κουβαλάει...  :S

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
παντως δεν υπαρχει τιποτα πιο ψυχοφθορο απο το να εξαρτασαι απο εναν μηνιαιο μισθο
δηλαδη αν περιμενεις πως και πως καθε φορα τελος του μηνα για να πληρωθεις ειναι πολυ ασχημο
εγω προσωπικα νιωθω ασφαλης με το να εχω τραπεζικους λογαριασμους μεγαλους
παρα με το να παιρνω ενα μεγαλο μισθο καθε μηνα και να μην εχω φραγκο στην ακρη

Φαντάσου ο επαγγελματίας, ότι το μόνο σίγουρο που έχει , είναι ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ακόμη κι αν δεν πάρει φράγκο .
ΕΙΣΦΟΡΕΣ+ΦΟΡΟ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΑ+ ΤΕΚΜΗΡΙΑ.

Και τα 3 υπάρχουν ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Γι'αυτό δεν υπάρχει πιο άθλια χώρα

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
Πεθαμένοι γεννήθηκαν. Ο γέρος καμαρώνει για τους γιούς, του, ότι δεν έφαγαν ούτε 1€ σε πουτάνες, γκόμενες ή βενζίνες.
Από όσα μου λέει ο γείτονάς μου, είναι παρθένοι στα 37-40 . Φυσικά δεν έχουν πάει ούτε για καφέ ποτέ.
κατι τετοιες περιουσιες καταληγουν συνηθως σε καποιο κωλοφαρδο ανηψι που τα τρωει ολα σε 3-4 χρονια σε πρεζα η τζογο

στους γερους που εκαναν το σκατο τους παξιμαδι μια ζωη για να τα μαζεψουν, αντι για κασα τους περνανε 2 χερουλια και τους κηδευουνε και τα αβουλα παιδια μενουν συνηθως ακληρα

οποτε εκει παιζει μπαλα ο κωλοφαρδος ανηψιος και μετα ηρθαν οι μελισσες

harvardiotis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2019
Κριτικές
3
Like
151
Πόντοι
281
η νοοτροπια ακομα και προ κρισης ητανε οτι βγαζουμε τον μηνα το ξοδευουμε
τουλαχιστον 8 στους 10 αυτην την μεθοδο ακολουθησανε και συνεχιζουνε ακομα και σημερα
βεβαια σημερα τα περιθωρια ειναι λιγα για αποταμιευση
αλλα και παλιοτερα τα ιδια κανανε
αλλα αυτα πρεπει να διδασκονται απο το σχολειο και να μην καταληγεις να τα μαθαινεις μετα μεγαλυτερος
και με τον ασχημο τροπο
αλλα παντου το προτυπο ειναι οτι βγαζω το ξοδευω
πουτσες μπλε

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
οποτε εκει παιζει μπαλα ο κωλοφαρδος ανηψιος και μετα ηρθαν οι μελισσες

Δεν είχα τίποτε τέτοιους στο σόϊ ρε γαμώτη!
Όλοι τρώγαν , πίναν , γαμούσαν αβέρτα.
Μερικοί τζογάριζαν κι όλας και έδωσα λεφτά για να τους θάψουν να μη μας ξεφτιλίσουν.

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606

Πάντως όποιος θέλει οικογένεια και παιδιά,θα είναι σ'αυτήν την κατάσταση μονίμως.Αν έχεις μόνο τον δικό σου κώλο,μικρό το κακό

harvardiotis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2019
Κριτικές
3
Like
151
Πόντοι
281
τα βασικα εγω τα εμαθα απο εδω

πιστευω ειναι οτι καλυτερο υπαρχει για financial education
για οσους τους ενδιαφερει να το τσεκαρουνε
διαφορετικα μια ζωη απο μισθο σε μισθο
και οταν κατσει η στραβη ζηταμε δανεικα
και πουτσες μπλε
καταδικασμενοι εφορου ζωης αν δεν μαθουμε τα βασικα

κανονικα budgeting μηνιαιο
τα παντα
το καθε ευρω

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Τύποι, όσοι είστε πάνω από 50 και δεν έχετε κάποιο καλό για Ελλάδα κομπόδεμα απορώ πως τα καταφέρατε. Διότι τξν εποχή του ΠΑΣΟΚ έπρεπε να το προσπαθήσεις να μη μαζέψεις φράγκα.

Κατάγομαι από ΜΙΚΡΟμεσαία οικογένεια, το τονίζω. Μιλάω για την ευρύτερη οικογένεια, οχι μόνο τους γονείς μου, δηλαδή και τα σόγια τους. Όλοι υπάλληλοι και εργάτες της πλάκας. Ε όλοι τους έχουν από 1-2 διαμερίσματα στην Αθήνα και από τουλάχιστον ένα εξοχικό. Επίσης όλοι πρέπει να έχουν άνω των 100-150 χιλιάδων σε καταθέσεις. Και ηταν σε δουλειές της πουτσας όλοι τους, ουτε λαμογιές μπορούσαν να κάνουν ούτε να φοροδιαφυγουν.

Τέλος, για το σήμερα, να επιβεβαιώσω το φυλοβιο όσον αφορά τους μισθούς του ιδιωτικού. Όλοι μου οι γνωστοί που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί πριν 10 περίπου χρόνια παίρνουν πάνω απο 2χιλιάρικα καθαρά μισθό, οι περισσότεροι μάλιστα γύρω στα 2500-3000, 14 μισθοί+ μπόνους. Και κανείς τους δεν ειναι υψηλά στην  ιεραρχία, middle management. Και σε μένα πριν τα Χριστούγεννα, με ρώτησε πρωην αφεντικό μου αν επέστρεφα Ελλάδα για 100 μεικτά το χρόνο + 20% μπόνους.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.263
Πόντοι
5.006
η νοοτροπια ακομα και προ κρισης ητανε οτι βγαζουμε τον μηνα το ξοδευουμε
τουλαχιστον 8 στους 10 αυτην την μεθοδο ακολουθησανε και συνεχιζουνε ακομα και σημερα

Αυτό ισχύει σε τεράστιο βαθμό στην Ελλάδα.. Δόξα τω θεώ όμως ήρθε η κρίση και έχουμε να τους δούμε 10 χρόνια αυτούς τους τύπους... Ευλογημένη η μέρα που το ζαβό ο γαπ ανακοίνωσε ότι πτωχεύσε η χώρα  :heavymetalbig:

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Τέλος, για το σήμερα, να επιβεβαιώσω το φυλοβιο όσον αφορά τους μισθούς του ιδιωτικού. Όλοι μου οι γνωστοί που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί πριν 10 περίπου χρόνια παίρνουν πάνω απο 2χιλιάρικα καθαρά μισθό, οι περισσότεροι μάλιστα γύρω στα 2500-3000, 14 μισθοί+ μπόνους. Και κανείς τους δεν ειναι υψηλά στην  ιεραρχία, middle management. Και σε μένα πριν τα Χριστούγεννα, με ρώτησε πρωην αφεντικό μου αν επέστρεφα Ελλάδα για 100 μεικτά το χρόνο + 20% μπόνους.

Αυτά είναι γνωστά τύπε. Σε κύκλους αποφοίτων ιδιωτικών σχολείων της αττικής (όχι τα 2-3 πρώτης γραμμής),
όλοι οι απόφοιτοι σε τέτοιες φάσεις είναι. Υπάλληλοι σε εταιρείες που δούλευαν και οι μπαμπάδες, μανάδες.
Μέσος μισθός πρέπει να είναι στα 2500€ και βέβαια υπάρχουν και αποκλίσεις. Άλλος παίρνει 1800€
αλλά άλλοι παίρνουν 3500€ , κάτι λίγοι 4500€ κτλ ....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom