Νέα

Πώς κόψατε το κάπνισμα; Συμβουλές - Τρόποι - Εμπειρίες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman7771
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 87K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Velociraptoras

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2013
Κριτικές
35
Like
5.141
Πόντοι
2.266
Το ξεκινησα το 2000 και το εκοψα το 2011 η 2012 και καπνιζα πολλη παρολα αυτα το εκοψα μαχαιρι και δεν εχω καπνισει ουτε ενα απο τοτε

• Like
Αντιδράσεις: Join.f

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.279
Πόντοι
9.297
Παντα βοηθαει και κατι εξειδικευμενο οπως βελονισμος , τσιχλες η αυτοκολλητα...ομως αν δεν το παρεις αποφαση δεν βοηθαει τιποτα....ο μπαμπας μου το εκοψε μαχαιρι και μονος του...40 χρονια καπνιζε και το ειχε φτασει στα2+ πακετα την μερα...κοντευει δεκα χρονια καθαρος!

konsolasg3

Μέγας
Εγγρ.
27 Μαΐ 2016
Κριτικές
54
Like
2.323
Πόντοι
4.461
Μάγκες παρόλο που γνωρίζω ότι το τσιγάρο προκαλεί μεγαλύτερη εξάρτηση από τα ναρκωτικά. Φωνάζω ότι είναι εντελώς ανόητη συνήθεια! Μόνο να σκεφτείτε αν το ποσό που ξοδεύετε ετησίως να τα ξοδευατε στις πουτάνες, πόσο πιο ωραία θα περνούσατε!?

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.279
Πόντοι
9.297
Μάγκες παρόλο που γνωρίζω ότι το τσιγάρο προκαλεί μεγαλύτερη εξάρτηση από τα ναρκωτικά. Φωνάζω ότι είναι εντελώς ανόητη συνήθεια! Μόνο να σκεφτείτε αν το ποσό που ξοδεύετε ετησίως να τα ξοδευατε στις πουτάνες, πόσο πιο ωραία θα περνούσατε!?
Βγαλαμε την θερμανση ολης της χρονιας με τα λεφτα που εξοικονομηθηκαν απο το τσιγαρο...

koursaros66

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Δεκ 2006
Κριτικές
62
Like
4.086
Πόντοι
10.335
Κάπνιζα απο το 1984 έως το 2003. Σχεδόν 18 χρονια καθαρός. Τρόπος που το έκοψα . Μου είπε ο γιατρός η το κόβεις η σε κόβει !!! Έτσι απλά . Τώρα στα 50 + αισθάνομαι πολύ καλύτερα απο τα 30+ όταν κάπνιζα . Κάντε στον εαυτό σας μια χάρη και κόψτε το . Καλύτερα να τα τρως στα κορίτσια παρά στην νικοτίνη .

Yatoputso

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Αυγ 2019
Κριτικές
38
Like
3.796
Πόντοι
5.396
Θέμα εγωισμού και θέλησης είναι.
Λες το κόβω τώρα και νιώθεις δυνατός όσο αντέχεις χωρίς.
Φυσικά δεν είναι εύκολο.
Με όσα περισσότερα το έχεις συνδυάσει (συνήθειες και χώρους) τόσο πιο δύσκολα το κόβεις.
Αν θες να το πας χαλαρά απλά φτιάξε "άβατα" όπου απαγορεύεις στον εαυτό σου να καπνίσει.
Αργότερα θα είναι πιο εύκολο να το κόψεις.

Το ηλεκτρονικό δε θεωρώ ότι είναι μέτρο, επειδή η συνήθεια του να κρατάς κάτι και να εισπνέεις κάτι δεν κόβεται.
Ίσως βοηθά και το να ανταμείβεις συχνότερα (δώρα, μπουρδέλα, εσκορτς) τον εαυτό σου με κάτι που σε χαροποιεί.

Τέλος βοηθά τον εαυτό σου κυριώς στην αρχή να τον κρατάς απασχολημένο με περιπάτους, γυμναστήριο και γενικά δραστηριότητες (μάθημα ξένης γλώσσας, μαγειρική) που δεν συνδυάζονται με τσιγάρο.
Κάτι ακόμα, βρες ένα φιλαράκι να το κόψεται παρέα με μορφή στοιχήματος ποιος θα αντέξει περισσότερο.
Τα λεφτά του στοιχήματος δεν πρέπει να είναι θέμα.
Ρώτα τον εαυτό σου πόσα θα έδινες σε έναν μάγο να το κόψεις τώρα και αυτό θα είναι το "πρόστιμο" άμα χάσεις.

Κίνητρο, θέληση κι εγωισμός και μετά από ένα μεγάλο διάστημα το ξεχνάς.
Εμένα μου πήρε 1-2 χρόνια να το ξεχάσω πλήρως.

ST@Lone

Μέγας
Εγγρ.
8 Απρ 2009
Κριτικές
38
Like
2.446
Πόντοι
4.110
Μαχαίρι. Αν καταφέρεις για ένα μήνα να μη κάνεις κανένα την ώρα του καφέ, του ποτού και του σεξ, την πήδηξες. Όλα στο μυαλό είναι.

alan664

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2021
Like
3.051
Πόντοι
456
Μαχαίρι. Αν καταφέρεις για ένα μήνα να μη κάνεις κανένα την ώρα του καφέ, του ποτού και του σεξ, την πήδηξες. Όλα στο μυαλό είναι.
Αν δεν πινεις και δεν πηδας ευκολακι :2funny:

ST@Lone

Μέγας
Εγγρ.
8 Απρ 2009
Κριτικές
38
Like
2.446
Πόντοι
4.110
Αν δεν πινεις και δεν πηδας ευκολακι :2funny:
Σε πληροφορώ και τα δύο πλουσιοπάροχα... Απλά τα κόβεις για κανένα μήνα μέχρι να αδειάσει το μυαλό :sunglasses: ...άντε στα κρυφά καμία :pipa1:

alan664

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2021
Like
3.051
Πόντοι
456
Σε πληροφορώ και τα δύο πλουσιοπάροχα... Απλά τα κόβεις για κανένα μήνα μέχρι να αδειάσει το μυαλό :sunglasses: ...άντε στα κρυφά καμία :pipa1:
Οποτε κοβουμε το τσιγαρο κι αρχιζουμε τις πιπες; :2funny:

Velociraptoras

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2013
Κριτικές
35
Like
5.141
Πόντοι
2.266

ST@Lone

Μέγας
Εγγρ.
8 Απρ 2009
Κριτικές
38
Like
2.446
Πόντοι
4.110
@alan664 πέρα τη πλάκα...
20 χρόνια καπνιστής, 2-3 πακέτα την ημέρα, καπνός μεγάλος σε 2 μέρες άντε γειά. Έκανα διάφορες προσπάθειες, άλλες με το να ελαττώσω τη ποσότητα, άλλες με το να το γυρίσω σε ηλεκτρονικές μορφές και σταδιακό κόψιμο... αρχ@@ όλα. Έβγαινες ένα βράδυ, τα γμουσες, όλα από την αρχή.. Δεν ήμουν αποφασισμένος, το μυαλό ακόμα έπαιζε.

Μια μέρα έκανε κλίκ, κοίταξα γύρω μου και είδα το μεγαλύτερο ποσοστό από τους ανθρώπους που έχασα από καρκίνο σχεδόν όλοι κάπνιζαν, ηλικία σχετικά νέοι. Άντεξα την απώλεια αυτών των ανθρώπων, την απώλεια από αυτό το γμιδι που το προκάλεσε δε θα αντέξω; Κάθε φορά που πήγαινα να λυγήσω και να πιάσω έστω ένα στα χέρια μου αυτό σκεφτόμουν, το βρήκα σαν ώθηση.
Οπότε 1. να το θέλεις να το έχεις βάλει στο μυαλό σου, και 2. όπως έγραψα μαχαίρι ούτε ένα για πλάκα ειδικά στο πρώτους μήνες. Η πρώτη δυσκολία είναι το βράδυ με το ποτό ή ότι φτιάχνει τον καθένα, αν καταφέρεις 1-2 εξόδους να μη το πιάσεις, όπως και με τον καφέ όλα τα άλλα είναι εύκολα. 2 μήνες το πολύ είναι όλη η υπόθεση. Όποτε σου έρχεται στο νου άλλαξε σκέψεις, πάνε πήδα κανένα μουνί.

Λεφτά μεν γλιτώνεις αλλά δε σου μένουν θα τα φας σε άλλες μαλακίες. Και μόνο που γλιτώνεις όμως από το άγχος όταν ξεμένεις και να ψάχνεις 3 το βράδυ περίπτερα, πιστεύω λέει πολλά. Επίσης αυτό που ευχαριστιέμαι είναι όταν ξυπνάω δε μυρίζει το στόμα μου πλέον σαν να κατάπια σταχτοδοχείο (ειδικά μετά από δύσκολο βράδυ με ξύδια). Είναι και θέμα αισθητικής με τις γκόμενες, ειδικά όταν δεν καπνίζουν. Νιώθεις πολύ πιο καθαρός, δε μυρίζει η αναπνοή σου, τα ρούχα σου, η κιτρινίλα στα δάχτυλα,...
Δεν είμαι κατά ούτε παράξενος, ο καθένας ότι αγαπάει και γουστάρει, απλά πιστεύω τελικά τα θετικά όταν το κόψεις υπερτερούν τόσο που λες τι μλκς ήμουν τόσο καιρό. Όπως είπα, όλα μία συνήθεια στο μυαλό είναι τελικά.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom