Νέα

Πώς κόψατε το κάπνισμα; Συμβουλές - Τρόποι - Εμπειρίες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman7771
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 88K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.705
Πόντοι
22.785
:rose: :rose:.

Μετά τα 24μου ΜΑΧΑΙΡΙ.

Foukariaris2020

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2020
Like
928
Πόντοι
96
My 2 cents, για όποιον σκέφτεται να κάνει μια προσπάθεια:

1) Βοηθάέι αν είσαι σε μια ισορροπημένη φάση της ζωής σου. Χωρίς πολλά αγχη με δουλειά/οικογένεια.

2) Εποχιακά, το φθινόπωρο-χειμώνας ταιριάζουν περισσότερο σε μια τέτοια προσπάθεια. Βρίσκεσαι περισσότερο σε κλειστούς χώρους και βγαίνεις λιγότερο συχνά για καφέ. Επίσης, πες στους φίλους σου (εαν καπνίζουν) να δείξουν κατανόηση.

3) Συνδύασε το με αερόβια άσκηση.

4) Πριν το αποφασίσεις δούλεψέ το λίγο καιρό στο μυαλό σου. Μη ξυπνήσεις ένα πρωί και πεις, "σήμερα το κόβω".

5) Κόψτο μαχαίρι

6) Ένα βιβλίο που βοήθησε γνωστούς είναι αυτό: The Easy Way to Stop Smoking

pirateman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2018
Κριτικές
12
Like
1.759
Πόντοι
496
Μαχαίρι. απλά προσοχή στα νεύρα σας. Εγώ έπαθα δυσκοιλιότητα και γενικά με πήρανε στο έντερο μέχρι σήμερα σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Rainbow

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2006
Like
400
Πόντοι
36
Μαχαίρι με τη μία. Μέσα σε ένα βράδυ και μετά από κάπνισμα 30+ χρόνων, πέταξα πακέτο και αναπτήρα.
Εχουν περάσει 5 χρόνια και δεν το αναζήτησα ούτε δευτερόλεπτο. Ησύχασα και ανακάλυψα ξανά την γεύση και την μυρωδιά που είχα χάσει, αλλά και την χαρά της ελεύθερης πλέον ανάσας.
Κόψτε το γαμημένο...και βάλτε χρόνια ζωής επιπλέον.

spyros21athens

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2015
Like
905
Πόντοι
81
Το κακό με το 99.9% των καπνιστών είναι ότι καπνίζουν από συνήθεια... Μέγα λάθος...μάγκας είναι αυτός ο οποίος ανάβει τσιγάρο μόνο οποτε το χρειάζεται πραγματικά ο εαυτός του... Δηλαδή Μαξ 5 τσιγάρα τη μέρα...επίσης το θέμα είναι και τι καπνό φουμαρεις που λένε... Άλλο να καπνίζεις έτοιμο καπνό με χημικά και δηλητήρια και άλλο να παίρνεις απ το μπάρμπα σου στη Ξάνθη Η τη Κομοτηνή που βάζει μπασμά και είναι πεντακάθαρος φυσικός και πολύ ευεργετικός με πολλές χρήσεις...και το αλλο θέμα είναι του οργανισμού...καποιος μπορεί να καπνίζει 80 τσιγάρα τη μέρα για 60 χρόνια και να μη καταλαβαίνει Χριστό... Ενώ κάποιος άλλος με πολύ λιγότερα να μας χαιρετήσει... Οπότε όλα είναι σχετικά

Εγγρ.
30 Οκτ 2018
Like
491
Πόντοι
26
Μαχαίρι. Γενικά μου ήταν εύκολο να το κόβω όποτε χρειαζόταν. Όταν είχα κάποιο κρύωμα για παράδειγμα, μπορούσα εύκολα να μείνω άκαπνος 2-3 ή περισσότερες μέρες. Κάπνιζα όμως υπερβολικά και κάποια στιγμή μάλλον αηδίασα. Έπαψα πλέον να το ευχαριστιέμαι και αποφάσισα να το κόψω.

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
54.302
Πόντοι
12.756
εκανα περιπου 60 στριφτα καρελια μπλε και εδω και ενα χρονο το εκοψα και ατμιζω..

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Κριτικές
7
Like
39.647
Πόντοι
10.411
Όλα μέσα στο μυαλό μας είναι...μαχαίρι εδώ και 6 χρόνια τώρα,πλέον ο καπνός του τσιγάρου μου προκαλεί δυσφορία.Όταν ξεκίνησα να το κόψω,μάσαγα τσίχλες συνέχεια στην αρχή(απλές,όχι νικοτίνης).Μετά από κάποιο καιρό δεν μου έκανε αίσθηση

radiohead72

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2006
Like
155
Πόντοι
1
Το έκοψα για μερικούς μήνες. Το ξανάρχισα. Αμφιβάλλω αν θα το κόψω ποτέ. Μάλλον είμαι αδύναμος χαρακτήρας τελικά.

Pussybuster98

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2020
Like
449
Πόντοι
21
Στις αρχες πας σε Davidof λευκο η οτιδηποτε με σχεδον τιποτα απο πισσα-νικοτινη ,ισα να φουμαρεις απο συνηθεια.

Εκει σιγα σιγα το μειωνεις και το κοβεις στο τελος σε ενα μηνα μαξιμουμ.

singer

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Κριτικές
5
Like
7.509
Πόντοι
1.056
Μαχαίρι εδώ και έντεκα χρόνια αλλά δυστυχώς οι βλάβες που μου προξένησε είναι ανεπανόρθωτες, για αυτό όσο πιο νωρίς τόσο πιο καλά.

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.405
Πόντοι
2.786
Εδώ κι ένα χρόνο άτμισμα και κάπνισμα. Μαλακία μεν, αλλά τουλάχιστον έχω μειώσει το κάπνισμα από το πακέτο (20) στα 5-6 τσιγάρα.

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Κριτικές
7
Like
39.647
Πόντοι
10.411
Το είχα κόψει για 5 χρόνια,έκατσε μια στραβή και το ξανάρχισα αλλά για λίγο διάστημα(2-3 μήνες).Έχω να καπνίσω από το 2014 και πλέον με ενοχλεί η μυρωδιά του

Yatoputso

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Αυγ 2019
Κριτικές
39
Like
3.912
Πόντοι
5.396
Εγώ το έκοψα μαχαίρι 1/1/2017 στις 14.15 έστριψα και έκανα το τελευταίο μου τσιγάρο (malboro λευκό) 7 ευρώ τα 24gr τα οποία 1-4 μέρες κρατούσαν.
Έχει την πλάκα του ότι ακόμα θυμάμαι την ώρα.
Η σχέση μας ήταν άκρως ερωτική το λάτρευα μου έκανε παρέα με στήριζε.
Λάτρευα να καπνίζω και στην τότε φίλη μου άρεσε ο τρόπος το στιλ.
Δεν το έκοψα λόγω υγείας, αλλά οικονομικών και νεύρων.
Αυτά τα δύο αποτελούσαν τα αίτια.
Η αφορμή δόθηκε με έναν ψιλοπονολαιομο όπου αφού άντεξα 1 μέρα χωρίς τσιγάρο το έβαλα στοίχημα να δω μέχρι που μπορώ να φτάσω και το συνεχίζω μέχρι σήμερα.
Με είχε ενοχλήσει η αχαριστία, που ως καπνιστής είχα πληρώσει τόσους πολλούς φόρους και όχι μόνο δεν μου είπαν ποτέ ευχαριστώ αλλά μου άρχισαν να βάζουν αηδιαστικές φωτογραφίες λες και μου εύχονταν να πάθω ότι δείχνει η εικόνα.
Το παραπάνω με ενόχλησε απίστευτα και με τα νεύρα που είχα τότε τέλη '16 όλο το γυρόφερνα να σταματήσω.
Δεν ήταν εύκολο για εμένα να αντέξω επειδή δεν είχα βοήθεια.
Με τον όρο βοήθεια εννοώ ήμουν δεινός καπνιστής, κάπνιζα παντού και σε οποιεσδήποτε συνθήκες.
Αν δεν κάπνιζα στο υπνοδωμάτιο ή ακόμα καλύτερα στο σπίτι μέσα θα ήταν πανεύκολο να το κόψω νωρίτερα.
Όμως στο είχα συνδυάσει σχεδόν με τα πάντα, αν ήμουν ξύπνιος μπορούσα χαλαρά να καπνίσω, ενώ έστριβα πανέμορφα τσιγάρα ενώ οδηγούσα (κακώς έπρεπε να το αποφεύγω).
Δεν ήταν η νικοτίνη, ήταν η κίνηση σαν μια ιεροτελεστία που μου πήρε καιρό να ξεσυνηθίσω όπου σε κλαμπ μπαρ συναυλίες γήπεδο μία ανησυχία την είχα και σπάνια την έχω.

Τέσπα, για να μη μακρηγορώ, πιστεύω όποιος και όποια θέλει να το κόψει θέλει πρώτα κίνητρο και μετά πλάνο και εγωισμό.
Κίνητρο που να πιστεύεις και όχι που να σου επιβάλλεται.
Φυσικά αν ένας πνευμονολόγος σου πεί μαχαίρι ή πεθαίνεις αύριο το κόβεις για πλάκα.
Πλάνο, πρώτα θέλει να γίνει όσο δυνατόν μικρότερη προέκταση του εαυτού σου, να το συνδυάζεις με λιγότερες καταστάσεις (πχ. όχι ενδιάμεσα με φαΐ, όχι ξάπλα, όχι εντός σπιτιού, όχι οδηγώντας.)
Μετά θέλει τον εγωισμό σου, να μπορείς να κρατήσεις καθαρά για το εγώ σου και να μην ενδώσεις.

Στα αρνητικά του να το κόψεις 2 μπορώ να βρω.
1. Σίγουρα παίρνεις αργά η γρήγορα βάρος επειδή αλλάζεις τρόπο ζωής.
Εγώ μπορούσα να μείνω νηστικός σκεπτόμενος τι να μαγειρέψω ή τι να παραγγείλω κάνοντας το ένα μετά το άλλο.
Επειδή έχεις συνηθίσει να βάζεις κάτι στο στόμα σαν πιπίλα ή να βλέπεις τηλεόραση καπνίζοντας αν το αντικαταστήσεις με φαγητό ναι παχαίνεις.
Τώρα αν αρχίσεις τη γυμναστική κτλ μπορεί να πάρεις βάρος αλλά ΟΧΙ όγκο.
2. Μου λείπει σαν ενα "restart" πόσες φορές έλεγα μετά το τσιγάρο θα κάνω αυτό κι εκείνο. Μερικές φορές έκανα ένα ακόμα αλλά μέχρι εκεί.
Δεν έχω βρεί τρόπο να το αντικαταστήσω με επιτυχία.

Τέλος σαν εφιάλτης στον ύπνο μου βλέπω να καπνίζω και να στενοχωριέμαι που χάλασα το σερί/ρεκόρ μου.

Παθητικός καπνιστής έχω μείνει αδιαμαρτύρητα. Όπως πολλοί φίλοι με ανέχονταν να καπνίζω στο αμάξι τους στο σπίτι τους έτσι κι εγώ δεν τσινάω.

υγ. πλούσιος δε θα γίνεις κόβοντάς 'το, αντί να ξοδεύεις σε τσιγάρα θα ξοδεύεις αλλού και αλλιώς.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.227
Πόντοι
2.356
υγ. πλούσιος δε θα γίνεις κόβοντάς 'το, αντί να ξοδεύεις σε τσιγάρα θα ξοδεύεις αλλού και αλλιώς.
Ένα μήνα μετά το κόψιμο του καπνίσματος, κατάλαβα το εξής:

Πόσο μαλάκας πιάστηκα... τόσα χρόνια με το τσιγάρο. :S :S :S

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom