Νέα

Πώς κόψατε το κάπνισμα; Συμβουλές - Τρόποι - Εμπειρίες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman7771
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 87K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.155
Πόντοι
506
O πιο συχνός καρκίνος στην Ελλάδα είναι ο καρκίνος του πνεύμονα.

Ως προς το επιδημιολογικό προφίλ των ασθενών αυτών, περισσότεροι από τα 3/4 των ασθενών ήταν άνδρες, με μέση ηλικία διάγνωσης τα 67 έτη, ενώ πάνω από το 50% ήταν νυν καπνιστές, με τους υπολοίπους να είναι πρώην καπνιστές.

Το 95% των ανθρώπων που προσβάλλονται από καρκίνο του λάρυγγα είναι καπνιστές.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Eγω συνεχίζω στον 8ο χρόνο με ηλεκτρονικό..Θα με ενδιέφερε παντως να ακούσω και τον HITMAN που αρχισε το νημα, τι κανει...

Des92

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2018
Like
20
Πόντοι
0
Από ψυχολογικής πλευράς, η επιτυχής διακοπή του καπνίσματος εξαρτάται από παράγοντες όπως είναι η αποφασιστικότητα και τα κίνητρα του καπνιστή, η αναγνώριση των αναγκών που καλύπτονταν με το κάπνισμα και η εύρεση εναλλακτικών τρόπων εκπλήρωσης αυτών των αναγκών, η αντιμετώπιση της διάθεσης για τσιγάρο και το πώς μπορεί κανείς να χειριστεί κάποια υποτροπή εάν αυτή συμβεί.

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Όλες οι κακές συνήθειες κόβωνται μόνον όταν συνειδητοποιήσεις πόσο κακό σου κάνουν!

Κάπνιζα 10-15 τσιγάρα την ημέρα επί 10 χρόνια (από 15 έως 25 ετών) και όταν παρουσιάστηκα στο κέντρο εκπαίδευσης τα πρωινά που τρέχαμε όλοι μαζί για 800 μέτρα από 2.000 νεοσύλλεκτους μόνο εγώ και άλλοι δύο μέναμε πίσω από όλους τους άλλους σε απόσταση 100 μέτρων! Αυτό με σοκάρισε διότι έπαιζα ποδόσφαιρο από μικρός και περπατούσα 10 χιλιόμετρα την ημέρα χωρίς πρόβλημα. Το σοκ για μένα ήταν απίστευτο και αποφάσισα να μην ξανακαπνίσω στη ζωή μου, πράγμα που έκανα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία! Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι 4 μήνες μετά το κόψιμο του καπνίσματος σε θερινή εβδομαδιαία άσκηση-εκπαίδευση με Λοκατζήδες και Ο.Υ.Κ σε ελληνικό νησί στην πρωινή κούρσα των 800 μέτρων στα τελευταία 100 μέτρα έκανα προσπέραση στους Λοκατζήδες που ήσαν πολύ νεώτεροι και περισσότερο χρόνο γυμνασμένοι από μένα!

Το παραπάνω θα δυσκολευόμουν να το πιστέψω αν δεν το είχα ζήσει ο ίδιος!

Όπως υποψιάζεσται, από την ηλικία των 25 ετών δεν έχω ξαναβάλλει τσιγάρο στο στόμα μου.

Το τσιγάρο, όπως και το πολύ ποτό, κάνουν πολύ κακό και είναι μεγάλη μαλακία!
Φιλαράκο, νομίζω ότι απέδειξες πέραν πάσης αμφιβολίας, πόσο μεγάλη μαλακία είναι το τσιγάρο !!!!!

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Μια λεπτομέρεια που ξεχνούν οι καπνιστές, είναι η απώλεια όσφρησης. Μέσα σε ένα εξάμηνο από την διακοπή του καπνίσματος η όσφρηση επανέρχεται απόλυτα και μπορεί να σε ξαφνιάσει το πόσο ευαίσθητη αίσθηση είναι.

Η μύτη είναι ο πλέον ευαίσθητος ανιχνευτής αερίων. Πχ. η μύτη μπορεί να ανιχνεύσει έως 2 ppm (parts per million) Η2S στον αέρα. Πάνω από τα 2 ppm η μύτη "καίγεται"και παύει να μυρίζει. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το καπνό καθώς και όλες τις ουσίες που περιέχονται στο τσιγάρο.

dim311

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2018
Like
2
Πόντοι
0
Μετά από 20 χρόνια φουλ τσιγάρο το έκοψα πριν 1.5 χρόνο. Όταν έμαθα πως περιμένω παιδί.
Σε καθημερινή φάση είχα 1 πακέτο και όταν είχε το μενού έξοδο και ποτό, χανόταν η μπάλα. Είχα το καλό πως όταν έβγαινα και έπινα πολύ και κάπνιζα πολύ την επόμενη ξυπνούσα και μέχρι το βράδυ δεν μπορούσα να καπνίσω. Είχα κάνει μικρές προσπάθειες από 1 μήνα ως 9 πάντα ξεκινώντας μετά από μια γενναία έξοδο. Το κακό είναι πως σε μια αντίστοιχη γενναία έξοδο ξεκινούσα πάλι υποτιμώντας τη δύναμη του επάνω μου. Και έτσι έμαθα πως "με τη μια φορά γίνεσαι πούστης". Και μια τζούρα μου αρκεί για να κυλήσω σιγά σιγά. Στην αρχή με ένα τσιγάρο. Μετά με ένα τσιγάρο μόνο όταν βγαίνω. Μετά κανονικά μόνο όταν βγαίνω. Μετά μια φορά πρωί και τέλος...
Η δυσκολία για μένα δεν ήταν το κόψιμο. Στη μια μέρα έφτανα άνετα μετά από υπερδόση. Άλλωστε και τα champix που είναι για την ίδια δουλειά το ίδιο κάνουν. Μπουκώνουν τους υποδοχείς για να μην έχεις επιθυμία.
Εγώ δυσκολεύτηκα μέχρι να μάθω πως αν δεν έχεις αυτο έλεγχο ξανακυλάς με τη μια. Και νομίζω το έχω μάθει.
Στο 1,5 χρόνο έχω πάρει 15 κιλά επίσης. Έπαιξε και μια εγκυμοσύνη (της συζύγου προφανώς) ταυτόχρονα.
Αξίζει τον κόπο πάντως. Γεύση και αναπνοές παρά το +15

pngmtr

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Like
0
Πόντοι
0
Κάπνιζα camel άφιλτρα.
Το 2008 mid 30s το έκοψα με μία απόφαση της στιγμής, πανεύκολα, χωρίς πρόβλημα υγείας. Δεν έχω ξανακαπνίσει ποτέ, δεν μου λείπει.
Πήρα 15 κιλά τα οποία ακόμα τα φέρω αν και κατά καιρούς προσπαθώ να τα διώξω.
Είχα δει μεγάλη βελτίωση σε φυσική κατάσταση ενώ σε όσφρηση και γεύση ακόμα από την πρώτη εβδομάδα διαπίστωσα τεράστια διαφορά.

Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι για να το κόψεις πρέπει να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου.
Αμα το κάνεις επειδή πρέπει χωρίς να διαθέτεις αυτογνωσία, τότε χέσε μέσα... θα ξανακαπνίσεις.

Aris1101

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2019
Like
7
Πόντοι
0
Το έκοψα και γω μετά τον στρατό. Αν κάνετε πακέτο, αλλάξτε σε καπνό και λεπτά χαρτάκια, θα καπνίζετε λιγότερο και το σβήσε-άναβε θα σας κάνει να το σιχαθείτε. Μετά πάρτε κάτι για να παίζει το χέρι ειδικά σε στιγμές αμηχανίας (κομπολόι π.χ.) και κόψτε το. Το περπάτημα ή τρέξιμο βοηθάει πολύ αν και θα είναι κουραστικό τον πρώτο καιρό.

Leaderman9183

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2018
Like
2
Πόντοι
0
Τοχω κοψει εδω και 4 μιση χρονια..στην αρχη μασαγα τσιχλες νικορετ για να με καλμαρουν επειδη ειχα πολλα νευρα..μετα απο 3  μηνες περιπου εκοψα και τις τσιχλες και τωρα ειμαι μια χαρα.καπνιζα περιπου 2 πακετα..

howlux

Μέλος
Εγγρ.
16 Φεβ 2019
Like
276
Πόντοι
20
Δεν θα το έκοβα αν δεν αρρωσταινα! Είχα συνδέσει το τσιγάρο με την απόλαυση, ιδιαίτερα με το καφέ. Έμεινα άκαπνος για 10 μέρες. Μετά αρχίζεις να μη το σκέφτεσαι τόσο και από τότε δεν ξαναπιασα τσιγάρο στο χέρι μου.

old_horny_guy

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2018
Like
6
Πόντοι
0
Εγώ απλά σταμάτησα να καπνίζω. Με ζόρισε για λίγες εβδομάδες με την παρέα που καπνίζουν όλοι. Μετά από λίγους μήνες είχα συνηθίσει τόσο που με ενοχλούσε ο καπνός των άλλων. Έχω μεγαλώσει με την τσιγαρίλα του πατέρα μου κι εγώ κάπνιζα από το γυμνάσιο μέχρι να βγάλω το πανεπιστήμιο

8/2/1981

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2018
Κριτικές
3
Like
4.802
Πόντοι
736
Μια λεπτομέρεια που ξεχνούν οι καπνιστές, είναι η απώλεια όσφρησης. Μέσα σε ένα εξάμηνο από την διακοπή του καπνίσματος η όσφρηση επανέρχεται απόλυτα και μπορεί να σε ξαφνιάσει το πόσο ευαίσθητη αίσθηση είναι.

Η μύτη είναι ο πλέον ευαίσθητος ανιχνευτής αερίων. Πχ. η μύτη μπορεί να ανιχνεύσει έως 2 ppm (parts per million) Η2S στον αέρα. Πάνω από τα 2 ppm η μύτη "καίγεται"και παύει να μυρίζει. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το καπνό καθώς και όλες τις ουσίες που περιέχονται στο τσιγάρο.
Ισχυει,εγω που καπνιζω 2 πακετα τσιγαρα τα τελευταια 22 χρονια οχι μονο εχω χασει την οσφρηση μου αλλα και τη γευση μου.

Rainbow

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2006
Like
400
Πόντοι
36
Καμία συμβουλή. Ένας και μοναδικός τρόπος. Πετάς το πακέτο και δεν ξαναβάζεις το φαρμάκι στον οργανισμό σου. Πάνω από 30 χρόνια καπνιστής, σχεδόν 1,5 πακέτο ημερησίως, σε ένα βράδυ, μια απόφαση και τελείωσε. Ούτε στον καφέ με ενόχλησε την επόμενη μέρα αλλά ούτε και στα 3 χρόνια που έχουν περάσει μέχρι τώρα το αναζήτησα. Τα πάντα είναι στο μυαλό και στην πραγματική θέληση του ανθρώπου. Τα υπόλοιπα (το ελάττωσα, καπνίζω ηλεκτρονικό και διάφορα που λένε οι άνθρωποι) είναι απλά δικαιολογίες στους εαυτούς μας.

spipis71

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Απρ 2018
Κριτικές
34
Like
14.853
Πόντοι
18.546
Μαχαίρι δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.226
Πόντοι
5.006
Τοχω κοψει εδω και 4 μιση χρονια..στην αρχη μασαγα τσιχλες νικορετ για να με καλμαρουν επειδη ειχα πολλα νευρα..μετα απο 3  μηνες περιπου εκοψα και τις τσιχλες και τωρα ειμαι μια χαρα.καπνιζα περιπου 2 πακετα..

τις τσίχλες πως κατάφερες να τις κοψεις?

Leaderman9183

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2018
Like
2
Πόντοι
0
επερνα κανονικες τσιχλες απτο περιπτερο μια μασαγα νικορετ μια κανονικες..γενικα πιστευω για να κοψει καποιος το καπνισμα πρεπει να το θελει πολυ παρα πολυκαι ειδικα στην αρχη να μην κανει παρεα με φιλους καπνιστες..

ματακιας(1)

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2007
Like
79
Πόντοι
1
Με δικη μου μεθοδο.Τρια μπουκαλια νερο την ημερα, ενω ταυτοχρονα καπνιζα βλεπωντας τηλεοραση. Στο τελος ο συνδυσμος νερου και τσιγαρου με εκανε να σιχαθω την γευση, ενω ταυτοχρονα μου μειωνε και την επιθυμια. Σε δυο-τρεις εβδομαδες το ειχα κοψει και δεν το ξαναρχισα ποτε.

πυλες

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2016
Like
1
Πόντοι
0
Εκοψα το καπνισμα εδω και 13 χρονια Καπνιζα για 30 περιπου χρονια γυρω στα 2 πακετα (20αρια). Ο δικος μου τροποσ ηταν οτι ολα ειναι μεσα στο μυαλο .Το εκοψα μια και εξω πιστευω οτι μονο ετσι κοβεται. Εκανα την πολυ απλη, απλοικη, ερωτηση στον εαυτο μου. Αν παω τωρα στον γιατρο και μου διαγνωσει καρκινο στον πνευμονα θα το κοψω το τσιγαρο ή οχι; Αν το κοψω λοιπον τοτε , μπορω και τωρα. Τις πρωτες μερες σου λειπει μεχρι να αποτοξινωθεις απο την νικοτινη. Μετα μενει μονο η μηχανικη κινηση μπορεις με ενα κομπολοι να απασχολεις τα χερια σου. Μεγαλη βελτιωση παντου  Δεν μου λειπει ουτε ο καφες, οποτε το θυμηθω πινω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom