Νέα

Πώς κόψατε το κάπνισμα; Συμβουλές - Τρόποι - Εμπειρίες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman7771
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 87K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

tasos999

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2008
Κριτικές
16
Like
120
Πόντοι
606
μαλλον εχεις καποια τραυματικη εμπειρια απο καποια που δε φερθηκε σωστα...μην μας βαζεις ολες στο ιδιο καζανι.....πληρωνομαι προκαταβολικα οταν ΣΥΜΦΩΝΩ ...να κανωω σεξ...στην προκειμενη απλα ηθελα να φυγω...
και στρην τελικη ασε να με κρινουν αυτοι που με εχουν γνωρισει απο κοντα...

κανεις λες καισου χρωσταω κατι ...ελεος

τελευταίο μήνυμα, απλά αν έχεις ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ για κάτι και δεν το κάνεις λογικό δεν είναι να επιστρέψεις τα φράγκα??? ήθελες να φύγεις ενώ ήξερες ότι ο άλλος δεν συνεργάζεται καλά κτλ κτλ από ΠΡΙΝ. το μήνυμα δεν πάει μόνο για σένα αλλά για όλες τις εκδιδόμενες που μας παίρνετε προκαταβολικά τα φράγκα και μετά αν θέλετε μας πηδάτε καλά αλλιώς ταΐζεται φόλα. PS υπάρχουν πολλά παιδιά που ζητάνε λεφτά πίσω και τα λαμβάνουν για αυτό το λέω.

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
με τοσο ιδρωτα που ριχνει δε τοχω δει αλλη φορα αυτο ..ποταμι...

Ο ιδρώτας μπορεί να κρύβει πολλά προβλήματα υγείας, άσχετα με πρέζα.
Υπάρχουν σίγουρα εδώ μέσα παθολόγοι , που είναι ειδικοί να τα απαριθμήσουν.

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
Ο ιδρώτας μπορεί να κρύβει πολλά προβλήματα υγείας, άσχετα με πρέζα.
Υπάρχουν σίγουρα εδώ μέσα παθολόγοι , που είναι ειδικοί να τα απαριθμήσουν.

επισης η μεγαλη καταναλωση αλατιου μπορει να ευθυνεται για τον πολυ ιδρωτα ή επισης και η πολυ καφεινη.
Η ελλειψη καλης σωματικης φυσικης καταστασης σιγουρα εχει επισης ως αντικτυπο την γρηγοροτερη εφιδρωση

Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Like
489
τελευταίο μήνυμα, απλά αν έχεις ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ για κάτι και δεν το κάνεις λογικό δεν είναι να επιστρέψεις τα φράγκα??? ήθελες να φύγεις ενώ ήξερες ότι ο άλλος δεν συνεργάζεται καλά κτλ κτλ από ΠΡΙΝ. το μήνυμα δεν πάει μόνο για σένα αλλά για όλες τις εκδιδόμενες που μας παίρνετε προκαταβολικά τα φράγκα και μετά αν θέλετε μας πηδάτε καλά αλλιώς ταΐζεται φόλα. PS υπάρχουν πολλά παιδιά που ζητάνε λεφτά πίσω και τα λαμβάνουν για αυτό το λέω.

τελευταιο μυνημα γιατι το γαμησαμε το νημα....δε συμφωνησα να προχωρησω μαζι του αρα δε πηρα τα χρηματα..διαβασε λιγο τι γραφω πριν ξεσπαθωσεις..ειμαι λιρα εκατο στα παρε δωσε μου οχι μονο στη βιζιτα αλλα παντου..

Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Like
489
επισης η μεγαλη καταναλωση αλατιου μπορει να ευθυνεται για τον πολυ ιδρωτα ή επισης και η πολυ καφεινη.
Η ελλειψη καλης σωματικης φυσικης καταστασης σιγουρα εχει επισης ως αντικτυπο την γρηγοροτερη εφιδρωση

δεν υπαρχει περιπτωση να ειχε καταναλωσει αλατι γτ εκανε μπαμ απο μακρυα οτι κανει διατροφη ...ασχολουνταν κ πολλα χρονια με κικ μποξ..φυσικη κατασταση αψογη..κορμι αγαλματενιο χωρις κανενα ψεγαδι...six pαck κοιλιακων ..ενας απο τους πιο υπεροχους αντρες που εχω παει...

και πολυ καλο και ηρεμο παιδι ...μακαρι ναναι καλα.

εμενα μου εδωσε την εντυπωση οτι η εντονη εφιδρωση ηταν λογω της κοκας ..μπορει παλι και να κανω λαθος...ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

mars_ch

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2012
Κριτικές
7
Like
508
Πόντοι
316
δεν υπαρχει περιπτωση να ειχε καταναλωσει αλατι γτ εκανε μπαμ απο μακρυα οτι κανει διατροφη ...ασχολουνταν κ πολλα χρονια με κικ μποξ..φυσικη κατασταση αψογη..κορμι αγαλματενιο χωρις κανενα ψεγαδι...six pqck κοιλιακων ..ενας απο τους πιο υπεροχους αντρες που εχω παει...

εμενα μου εδωσε την εντυπωση οτι η εντονη εφιδρωση ηταν λογω της κοκας ..μπορει παλι και να κανω λαθος...ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

ίσως θερμογενετικοί λιποδιαλύτες, χάπι που σε βοηθάει να ιδρώνεις πολυ περισσότερο με καθε δραστηριότητα χάνοντας έτσι πιο έυκολα βάρος, αφου λες ο τύπος ηταν τσίτα φέτες ίσως να χτυπούσε κανένα καθημερινά. κόκα-χόρτο-->ταχυπαλμία, κρυα άκρα, ξηροστομία δεν νομίζω ιδρώτας

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36
δεν υπαρχει περιπτωση να ειχε καταναλωσει αλατι γτ εκανε μπαμ απο μακρυα οτι κανει διατροφη ...ασχολουνταν κ πολλα χρονια με κικ μποξ..φυσικη κατασταση αψογη..κορμι αγαλματενιο χωρις κανενα ψεγαδι...six pqck κοιλιακων ..ενας απο τους πιο υπεροχους αντρες που εχω παει...

μπορει να ειχε και καποιο ορμονικο προβλημα.

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
μεγαλη πουστια το καπνισμα μετα απο 2 χρονια κομενο και να ειχα φτασει σε σημείο να το σιχαίνομαι οταν το μυριζω απο αλλους τωρα ξανα κύλησα.

Αν θέλεις πες μας πως έγινε και ξανακύλησες. Εγώ παραμένω άκαπνος 2 χρόνια. Δε μου λείπει καν. Απλά αύξησα το φαγητό και το ποτό αρκετά. Πήρα βάρος. Ακόμα δεν το έχασα. Αλλά το τσιγάρο ούτε που να το δώ.

John.Greek

Σπουδαίος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Κριτικές
38
Like
2.446
Πόντοι
2.606
Η χειροτερη συνήθεια.... βλαπτική στην τσεπη και την υγεία. :vomit:

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Δεν υπάρχει υποκατάστατο για το κάπνισμα. Είναι μια συνήθεια μοναδική κι αναντικατάστατη. Κι αυτό το λέω για όσους σκέφτονται να το κόψουν: δεν πρόκειται να ικανοποιήσει την ανάγκη τους τίποτα, ό,τι κι αν δοκιμάσουν. Κι όσοι έχουν βρει στο ηλεκτρονικό τσιγάρο μια κάποια λύση, δεν υπήρξαν ποτέ πραγματικοί καπνιστές. Το εννοώ αυτό.

Όσον αφορά εμένα, στο παρελθόν το είχα κόψει δύο φορές και τις δύο το ξανάρχισα στο εξάμηνο. Ο λόγος ήταν ότι αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξε αρκετό για να μου περάσει ο εθισμός κι έτσι κάποια στιγμή θεώρησα -και στις δύο περιπτώσεις- ότι μία τζούρα δεν θα είχε καμιά σοβαρή επίπτωση.

Τώρα το έχω κομμένο εδώ και επτά μήνες (πάω για οκτώ) και δεν βλέπω την ώρα και τη στιγμή να το ξαναρχίσω.

Το μόνο που με κρατάει είναι ότι είτε καπνίζω είτε όχι, η ανάγκη παραμένει κι επανέρχεται αέναα: μπορεί στη μία περίπτωση να την  ικανοποιώ και στην άλλη όχι, αλλά και στις δύο περιπτώσεις η ανάγκη δεν καταστέλλεται.

Είναι απείθαρχη, ανυπάκουη κι άναρχη, όπως όλα τα αληθινά και ωραία πράγματα στη ζωή.

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.072
Πόντοι
1.686

Καμιά πραγματική ανάγκη δεν έχει ο άνθρωπος για να καπνίζει.

Εξάρτηση από τη νικοτίνη έχει και μπορεί να απεξαρτηθεί,
και  το πιπίλισμα του τσιγάρου, οι ρουφηξιές,
οι μηχανικές κινήσεις κτλ μπορεί να αντικατασταθούν
από άλλα, που δεν ρυπαίνουν όπως το τσιγάρο.

Ασχήμια είναι το τσιγάρο, πέρα από τις βλάβες της υγείας.
Κίτρινα δόντια, νύχια, άσχημα ανάσα και η άσχημη μυρωδιά
του καπνού.

SLManos82

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαΐ 2018
Like
1
Πόντοι
0
Γειά σας παίδες!!
Καπνιστής απ την δευτέρα γυμνασίου ,τότε στην Γκράβα το τσιγαράκι ήταν διαδεδομένο  στις καφετέρειες απ έξω απ τα σχολεία..
14 ετών πακέτο, και το κόβω πρώτη φορά στα 19 για εναμισι χρόνο, έβαλα κιλά...
Καμμιά καμμια δεκαριά κιλά είχα βάλει.
Το ξανακόβω κανα εννιάμηνο το 2012, έβαλα 5 κιλά παρότι πρόσεχα..
Το εχω κόψει πλέον 15 γεμάτους μήνες, ούτε να το μυρίζω διότι μ ενοχλεί,αλλά πάλι είμαι 7 κιλά πάνω..
Χαλάλι διότι νιώθω άλλος άνθρωπος, απο αναπνοές, πως ξυπνάω, πως είμαι καθαρός...
Και φυσικά ρώτησα πολύ καλό παθολόγο γιατί βάζουν μερικοί κιλά ακόμα κι αν δεν τρώνε παραπάνω- η απάντηση είναι η εξής-
Το τσιγάρο διεγείρει το νευρικό συστημα, και αυτό με τη σειρά του ακόμη και τον θυρεοειδή αδένα οπου ενας κανονικός καπνιστης μπορεί να καίει ακόμη και 30% παραπάνω θερμίδες λόγω της χημικής διεργασίας που γίνεται στο σώμα!!!
Αν κιόλας αρχίσεις και τρως μπορείς εύκολα να γίνεις αρκούδα..

STAVROS6969

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2015
Like
543
Πόντοι
36
Πρεπει να σκεφτομαστε την υγεια που μας στερει τπ τσιγαρο. Εγω το εκοψα οταν εχασα δικο μου ανθρωπο απο καρκινο του πνευμονα.Με αλλα λογια, ο φοβος φυλαει τα ερημα.

Πρυτανης

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Κριτικές
46
Like
4.204
Πόντοι
1.651
3 προσπάθειες . Την πρωτη 1 χρονο , και τις άλλες 2 απο 6 και 9 μηνες .
Καθε φορα που εκανα εξετασεις ημουν σε αριστη κατασταση . Τις έβλεπαν οι γιατροί και με κοιτουσαν
περίεργα .
Ισως το  DNA ισως η ενασχοληση με την γυμναστική και την καλη διατροφη να συνεβαλαν σε μια
πιό "καθαρή κλινική εικονα" χωρίς τίποτε δυσαρεστο .
Ημουν ομως ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ να το κοψω . Εξ' αλλου με παρότρυναν συνεχεια οι γιατροί (καρδιολόγος παθολόγος ενδοκρινολόγος κλπ)
- κοψτο !!! ας πας απο κατι άλλο (!!!!) μου έλεγαν .
Ιστορικο στην ευρύτερη οικογένεια υπηρχε .
Πέρυσι λοιπον πηρα ενα mail απο τον μικρο γιο μου που ζει στην αμερικη με την πρώην και με ρωτουσε πως παει η προσπάθεια ! Ντράπηκα που του ειπα οτι το ειχα ξαναρχίσει ......
Ειχε ξεκινησει ομως ΗΔΗ η αντίστροφη μετρηση .
Κυριακή του Πασχα περυσι ηταν η τελευταια μερα . Δευτέρα δεν κάπνισα .... εως σημερα .
Αλλαξαν ολα , αντοχές μεταβολισμός , οξυγόνωση στο αίμα υπνος κλπ .
2 μηνες μου έλεγαν καλημερα και κατέβαζα καντήλια |!!!!
Δυσκολο πολυ . Τα 2-3 κιλα που πηρα τα γυρισα προς οφελός μου στο gym . Δεν πηρα υποκατάστατα δεν αγγιξα ηλεκτρονικό , κομπολογια καραμελες τσιχλες κλπ κλπ .
Λίγη απομόνωση στην σκέψη χρειάζεται και την καταλληλη στιγμή κανεις την επίθεση στο μυαλό και του γαμας το σύστημα . .
ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ .
οπως λέω , αν ημουν στο στοίχημα στο να το διακόψω με απόδοση 40:1  αν κάποιος ειχε πονταρει πάνω μου θα ειχε πάρει χαρτί !

Εύχομαι οσοι το προσπαθουν να τους συμβεί .

Rapturee

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2012
Like
256
Πόντοι
21
Η φρομαλδεΰδη παραγεται οταν η αντισταση πιασει θερμοκρασια >260 βαθμους.
Οσοι ατμιζουν με αντιστάσεις πχ νικελιου η τιτανιου, στις οποιες με καταλληλη μπαταρια η θερμοκρασια ρυθμιζεται χειροκινητα, ειναι οκ!
Το δικο μου το εχω στους 120 βαθμους!

singer

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Κριτικές
5
Like
7.509
Πόντοι
1.056
Μάγκες αν μπορείτε κόψτε το πριν σα στο πει ο γιατρός γιατί τότε κάποια ζημιά θα έχει γίνει.
Κάπνιζα από το γυμνάσιο, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν με ένα τσιγάρο στο στόμα ώσπου αντιμετώπισα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με το τσιγάρο αυτό το σοκ με οδήγησε να εστιάσω στον αγώνα επιβίωσης και ξέχασα παντελώς το τσιγάρο.
Από τη στιγμή που το ξεπέρασα με μεγάλο κόστος βέβαια υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα το ξαναακουμπησω, έχω τώρα έντεκα χρόνια να το βάλω στο στόμα μου.

Επισκέπτης
Όλες οι κακές συνήθειες κόβωνται μόνον όταν συνειδητοποιήσεις πόσο κακό σου κάνουν!

Κάπνιζα 10-15 τσιγάρα την ημέρα επί 10 χρόνια (από 15 έως 25 ετών) και όταν παρουσιάστηκα στο κέντρο εκπαίδευσης τα πρωινά που τρέχαμε όλοι μαζί για 800 μέτρα από 2.000 νεοσύλλεκτους μόνο εγώ και άλλοι δύο μέναμε πίσω από όλους τους άλλους σε απόσταση 100 μέτρων! Αυτό με σοκάρισε διότι έπαιζα ποδόσφαιρο από μικρός και περπατούσα 10 χιλιόμετρα την ημέρα χωρίς πρόβλημα. Το σοκ για μένα ήταν απίστευτο και αποφάσισα να μην ξανακαπνίσω στη ζωή μου, πράγμα που έκανα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία! Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι 4 μήνες μετά το κόψιμο του καπνίσματος σε θερινή εβδομαδιαία άσκηση-εκπαίδευση με Λοκατζήδες και Ο.Υ.Κ σε ελληνικό νησί στην πρωινή κούρσα των 800 μέτρων στα τελευταία 100 μέτρα έκανα προσπέραση στους Λοκατζήδες που ήσαν πολύ νεώτεροι και περισσότερο χρόνο γυμνασμένοι από μένα!

Το παραπάνω θα δυσκολευόμουν να το πιστέψω αν δεν το είχα ζήσει ο ίδιος!

Όπως υποψιάζεσται, από την ηλικία των 25 ετών δεν έχω ξαναβάλλει τσιγάρο στο στόμα μου.

Το τσιγάρο, όπως και το πολύ ποτό, κάνουν πολύ κακό και είναι μεγάλη μαλακία!

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
2 προσφατες περιπτωσεις γνωριζω απο κυριες συναδελφους μια που εγω δε καπνισα ποτε, ουτε καν ηθελα. Η μια στην ηλικια των 58 ετων και μανιωδης καπνιστρια απο μικρη ηλικια, εντελως ξαφνικα αποφασισε να το κοψει και το εκανε. Εκτοτε δε ξανακαπνισε ποτε. Και μιλαμε για ατομο που εκανε φασαρια αν δε την αφηναν να κανει τα τσιγαρα της μεσα στη μερα. Η αλλη περιπτωση, ακριβως αντιθετη, 45 ετων κυρια συναδελφος παντρεμενη με παιδι, το τσιγαρο δε το αφηνει. Και ουτε εχει προθεση να προσπαθησει να το κοψει. Τη ρωτησα μια μερα γιατι δε κανει προσπαθεια εστω. Η απαντηση που μου εδωσε ηταν λιγο απροσδοκητη. <Επειδη ειχα συγγενη που δε καπνισε ουτε ενα τσιγαρο στη ζωη της και πεθανε απο ασθενεια που συνηθως πληττει καπνιστες. Οποτε...> Εχει ενα δικιο σε αυτο, αλλα γιατι να πηγαινει κανεις γυρευοντας;

mad_max

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
12 Νοε 2005
Κριτικές
97
Like
4.788
Πόντοι
22.915
Κοντεύω τα 3 χρόνια χωρίς τσιγάρο. Το έκοψα μαχαίρι Κυριακή βράδυ ήταν. Δεν πήρα ηλεκτρονικό. Είχα νεύρα τους πρώτους μήνες αλλά και πείσμα να το κόψω. Άλλαξα το αυτοκίνητο και ξεκίνησα βόλτες (δεν κάπνιζα στο αμάξι) Πήρα 10 κιλά, αλλά έχω ήδη χάσει τα 6 και συνεχίζω.
Μεγαλύτερες αντοχές παντού, πολύ καλύτερη γεύση σε ποτά και φαγητά. Δεν το έχω ξαναβάλει στο στόμα μου, αν και είναι πολλές οι φορές (ακόμα και τώρα) που μου λείπει.
Να σημειώσω πως κάπνιζα 37+ χρόνια 3/4 πακέτα τη μέρα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom