Εγώ αυτό με το να κλείνουμε τους δρόμους δεν το καταλαβαίνω.Πολύ απλά δεν πάμε στην δουλειά μας.Γιατί όλα εφέ είναι.Κλείνουν οι αγρότες τους δρόμους για ποιο λόγο;Δεν καταλαβαίνω.Απλά τα πράγματα δεν σε βοηθάει το κράτος όπως λες.Οκ δεν πουλάω τη σοδειά μου φέτος την κρατάω.Ή την πουλάω όλη στο εξωτερικό.Δεν μπορεί αφού έχουν μαζέψει τη σοδειά τους μόνιμα μετά να κάνουν και καλά απεργιακές κινητοποιήσεις και να κλείνουν τους δρόμους.Τελείωσε η σοδειά για τις ελιές και οκ τώρα που καθόμαστε πάμε να κάνουμε μανούρα να διεκιδικήσουμε ότι θέλουμε;Αν ήταν μάγκες και οργανωμένοι τέλος την επόμενη χρονιά όλη τη σοδειά στο εξωτερικό.Καπιταλισμό δεν θέλουν;οκ πουλάω όπου θέλω και όπου παίρνω την τιμή μου.Παράγω όσο θέλω για να έχω την τιμή που θέλω (όπως κάνουν και με το πετρέλαιο πχ), αλλά προφανώς δεν είναι έτσι τα πράγματα γιατί και αυτοί δεν είναι παναγίτσες παίρνουν κρατικές επιδοτήσεις,επιδόματα κακοκαιρίας και καταστροφής σοδειάς που προφανώς είναι υποχρεωμένοι να δίνουν τη σοδειά τους κλπ κλπ.
Για το κλείσιμο των δρόμων δε συμφωνώ ούτε εγώ. Για τα υπόλοιπα όμως αγνοείς βασικά πράγματα.
Είμαστε μέλη της ΕΕ που επιβάλλει πολιτικές σε όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας.
Το κόστος παραγωγής στην ΕΕ έχει εκτοξευθεί στο θεό και επιτρέπονται εισαγωγές από τρίτες χώρες πχ Ουκρανία, χωρίς δασμούς. Που δεν έχουν πολιτικές ή περιορισμούς και πουλάνε φθηνά. Πως να ανταγωνιστείς χώρες όπως αυτή ή της Mercosur;
Οι Πολωνοί αγρότες φρικαραν και σφράγισαν τα σύνορα με Ουκρανία. Γιατί και κερατάδες και δαρμενοι πάει πολύ.
Η περιβόητη ΚΑΠ που ξεσήκωσε το χορό των διαδηλώσεων ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ, έχεις ιδέα τι προβλέπει;
Μείωση των φυτοφαρμάκων στο 50%, μείωση των λιπασμάτων και υποχρεωτική αγρανάπαυση του 10%.
Δηλαδή το 10% των χωραφιών δε θα επιτρέπεται να καλλιεργείται.
Έχεις ιδέα για τι μέγεθος μιλάμε πανευρωπαϊκά;
Έχεις ιδέα για τι μαλακία απόφαση μιλάμε; Πως θα παράξουν αυτοί αν πλακώσει καμία αρρώστια; Τη μια θα ψεκάζουν τα μονά, την άλλη τα ζυγά φυτά;
Σα να μου πει εμένα δε θα αξιοποιείς όλο το στόλο των αυτοκινήτων, του βιοτέχνη δε θα απασχολεις όλες τις μηχανές παραγωγής, του ξενοδόχου δε θα νοικιάζεις όλα τα δωμάτια.
Γι'αυτό και την πήρε πίσω αρον-αρον η χαζό Ούρσουλα.
Θα φέρει λέει πιο ώριμες προτάσεις. Γιατί αυτές που είχαν ψηφίσει ήταν η επιτομή της μαλακίας.