Η ερώτηση παραμένει : Σε ποια άλλη χώρα οι προεδροι των ανωτάτων Δικαστηρίων διορίζονται από την κυβερνηση; Φανταζόμαστε τον πρωθυπουργό να τον επιλέγουν οι δικαστές; αδιανόητα πράγματα. Και 2ον μου αρέσει το επιχείρημα περί διάκρισης των λειτουργιών : σε μια χώρα που οι προεδροι των ανωτάτων Δικαστηρίων διορίζονται από την κυβέρνηση, που οι βουλευτές (νομοθετική εξουσία) είναι και υπουργοι (εκτελεστική εξουσία), που έχει συνταγματολογους αλλά ΟΧΙ Συνταγματικό Δικαστήριο (γιατί άραγε;), δεν έχει νόημα να λέμε για διάκριση εξουσιών. Είμαστε η χώρα που υπηρεσιακή κυβέρνηση ψήφισε μνημόνιο. Όσο για την μίνιμουμ επέμβαση, το σύνταγμα λέει για "διάκριση", νομίζω ελληνικά γνωρίζουμε, δεν λέει για "ελάχιστη επέμβαση".
Και ένα σχόλιο : αφού συγκρινομαστε με άλλα πολιτισμένα κράτη, ας πάρουμε και κάτι καλό από αυτά : πχ ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δύο θητείες και τέλος. Ή ότι έχουν συνταγματικά δικαστήρια, ώστε σε νόμο για το περιβάλλον να μην υπάρχει άσχετη διάταξη για απαλλαγή των διευθυντών των τραπεζών από οποιαδήποτε ευθύνη ούτε ύποπτες τροπολογίες της τελευταίας στιγμής (λέω εγώ τώρα).
Ταπεινή άποψη.