Οι παραπάνω διαπιστώσεις σου, είναι αρμοδιότητα της ΕΕΤ&Τ για να τις αποτιμήσει και ενδεχομένως να τις θεραπεύσει.
Σύγκριση της σημερινής κατάστασης με τον πρώην ΟΤΕ-μονοπώλιο:
Οι λαθροχειρίες, οι ρεμούλες και τα σκάνδαλα των διοικήσεων του ΟΤΕ ήταν ατελείωτες. Π.χ. ο τέως διαχρονικός πασοκικός αντιπροέδρος Σκαρπέλης το 2019 μπήκε φυλακή με 15ετή κάθειρξη μαζί με άλλους, για ένα μέρος των κακουργημάτων του, αφού πολλά άλλα είχαν παραγραφεί, ή π.χ. ο Μαντέλης, τέως επίσης πασοκικός διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ είναι φυγόποινος και φυγόδικος, κλπ κλπ.
Το βαρέλι δίχως πάτο των χαμένων κεφαλαίων του ΟΤΕ, το κάλυπτε κάθε χρόνο ο εκάστοτε διοικητής του ΟΤΕ, αυξάνοντας με μερικές δεκάρες παραπάνω χρέωση στο κάθε τηλεφώνημα, οπότε αυτό το βουνό από δεκάρες, έβγαζε κερδοφόρο τον ισολογισμό του ΟΤΕ, αντί για χρεοκοπημένο. Έτσι όμως παράγεται ο πληθωρισμός.
Όταν ήταν μονοπώλιο ο ΟΤΕ, και είχε 5πλάσιους υπαλλήλους από όσους χρειαζόταν, στην Αθήνα δεν μπορούσες να βάλεις νέα τηλεφωνική γραμμή, παρά μόνο έβρισκες μέσα από αγγελίες στις εφημερίδες με 100.000 δρχ. Ήταν γραμμές που διοχέτευαν οι ΟΤΕτζήδες στη μαύρη αγορά, αφού προηγουμένως είχαν δημιουργήσει τεχνητή έλλειψη.
Σε ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις ότι υπάρχει αρμόδια επιτροπή η οποία είτε δεν θωρεί σοβαρές τις εναρμονισμένες πρακτικές κατά του καταναλωτή, είτε δεν τις θεραπεύει και κλείνει το μάτι στους ιδιώτες. Το πρόβλημα δεν είναι χθεσινό.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μετά απο καταγγελία για παραβίαση, η υπάλληλος του αρμόδιου οργάνου μου είπε :
Κύριε Χ δεν είστε ο πρώτος που καταγγέλετε, όμως ξέρετε και τα δικά μας χέρια είναι δεμένα, διότι η νομοθεσία προβλέπει πλαφόν στο πρόστιμο που θα επιβληθεί.
Όταν λοιπόν ο νομοθέτης κλείνει το μάτι στις ιδιωτικές εταιρίες, και το όριο του προστίμου είναι ουσιαστικά χάδι σε σχέση με τα κέρδη, ποιο το κίνητρο προτροπής των συγκεκριμένων εταίρων να σεβαστούν τον καταναλωτή; Γιατί υπάρχει πλαφόν στο όριο του προστίμου και δεν είναι συνδεδεμένο με τον τζίρο της εταιρίας πχ ;
Το ότι στο δημόσιο γινόταν όργια ξεπλένει την τωρινή κατάσταση με τους ιδιώτες ; Δεν μπορώ να πιάσω την λογική σου.
Όσον αφορά τον πληθωρισμό που λες:
Δεν είμαι σίγουρος ότι συμφωνώ πως κύριος υπεύθυνος για τον πληθωρισμό ήταν ο λόγος που αναφέρεις.
Τώρα που οι περισσότερες εταιρίες είναι ιδιωτικές δεν έχουμε πληθωρισμό πάνω από τους στόχους ;
Η αν θες να συγκρίνουμε τις κάποιες δεκάρες αύξηση που είπες με το 1.5€ (511 δραχμές αύξηση), σε λογαριασμό 15€. Δηλαδή 10%.
Ο κοινός παρανομαστής είναι ένας : και στο δημόσιο τότε αλλά και στον ιδιωτικό τώρα, οι πολιτικοί αφήνουν το περιθώριο σε κάποιους να ενεργούν όπως ενεργούνε.
Και θες να μου πεις ότι οι πολιτικοί απαρνήθηκαν το προσωπικό τους κέρδος(ας πούμε ότι περιοριζόταν στο ψηφοθηρικό και δεν υπήρχανε μίζες σε πολιτικούς για προμήθειες τύπου Simens) και ιδιωτικοποιούνε για το καλό της πλειοψηφίας χάνοντας οποιοδήποτε πλεονέκτημα για τους ίδιους.
Πραγματικά είσαι τόσο αφελής ή το λες απλά επειδή έχεις μένος με το δημόσιο ;