You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Πώληση Αστέρα Βουλιαγμένης, υπέρ και κατά
- Μέλος που άνοιξε το νήμα NITRO
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 246
- Εμφανίσεις 10K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
ektor lopez
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Αυγ 2008
- Like
- 53
- Πόντοι
- 366
Από που ακριβώς προκύπτει ότι έχω τέτοια συλλογιστική;;;
αμα δε καταλαβαινεις ουτε τι γραφεις να ξαναπας δημοτικο
tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.725
- Πόντοι
- 1.306
Το κράτος για να βγάλει λεφτά πρέπει όπως σωστά είπες να υπάρχει παραγωγή. Πρέπει όμως να υπάρχει και κατανάλωση, αυτό μη το ξεχνάς. Οικονομία χωρία καταναλωτική δύναμη δεν είναι οικονομία.
Αυτή τη στιγμή έχουμε συντελεστες νοικοκυριών πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά δημόσια έσοδα από φόρους κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η φοροδιαφυγή επίσης στην Ελλάδα υπολογίζεται στο 25% όταν στην Ευρώπη υπολογίζεται στο 14%. Και πρόσεχε μέσα στις μέσες ευρωπαϊκές τιμές είναι και χώρες όπως η Βουλγαρία η Ρουμανία κτλ. Από όσα ξέρω οι μόνοι που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν (σε επικίνδυνο επίπεδο) είναι οι ιδιώτες. Άρα τι μένει άραγε;
δηλαδή η Κινα ,στην οποια το 95% των πολιτων δεν μπορούν να καταναλώσουν, δεν είναι οικονομία
The Saint*
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 28 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 90
- Like
- 40.999
- Πόντοι
- 25.467
τα τμηματα εξυπηρετησης πελατων δεν τα πληρώνω εγώ αλλά η πολυεθνικη
Πιο συγκεκριμένα, οι πελάτες της πολυεθνικής, αφού το όποιο κόστος ενσωματώθηκε σταδιακά, στην τιμή των προϊόντων της.
voucheristas
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2013
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
Για εμένα οικονομία είναι να ζουν καλά οι πολίτες της, όχι να έχουν 10 τα λεφτά και οι υπόλοιποι να πεινάνε. Και ποτέ δε θα ήθελα να γίνει έτσι η Ελλάδα.δηλαδή η Κινα ,στην οποια το 95% των πολιτων δεν μπορούν να καταναλώσουν, δεν είναι οικονομία
voucheristas
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2013
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
ΦΥσικά κια δεν φταίει ο καπιταλισμός. Αλλά και είκοσι χρόνια δεν άλλαξε και πολλά πράγματα.Δηλαδή ο καπιταλισμός φταίει για την κατάσταση που βρέθηκε η Ρουμανία μετά το 1989; Επικοινωνείς ρε μεγάλε ή πάσχεις από μαλάκυνση εγκεφάλου;
ektor lopez
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Αυγ 2008
- Like
- 53
- Πόντοι
- 366
Για εμένα οικονομία είναι να ζουν καλά οι πολίτες της, όχι να έχουν 10 τα λεφτά και οι υπόλοιποι να πεινάνε. Και ποτέ δε θα ήθελα να γίνει έτσι η Ελλάδα.
με ολους στο δημοσιο και λεφτα με μαγικο ραβδι
voucheristas
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2013
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
Ρε δεν υπάρχουν μόνο άσπρο και μάυρο, καταλάβετέ το. Μην τρώτε παπά από mega και σκαι. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως κατακρίνω και θεωρώ εγκλήματα ότι γινόταν τόσα χρόνια. Για αυτό δεν έχω ψηφίσει ποτέ πασοκ και νουδου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το πράγμα θα λυθεί αν πουλήσεις το δημόσιο. Δες τι γίνεται στην αμερική. Είναι σαν να μου λέτε ποναέι χέρι κόβω χέρι.με ολους στο δημοσιο και λεφτα με μαγικο ραβδι
Ένα θα σου πω φ.π.α. Για όλους είναι το ίδιο. Όταν όμως ένα έχει 10000 εισόδημα και ο άλλος 1000000000 εισόδημα όπως καταλαβαίνεις αναλογικά είναι άδικος φόρος. Με τη λογική σου θα έπρεπε να πάει και ο φπα αναλογικά, κάτι που εκ των πραγμάτων δεν γίνεται. Δε βλέπω κανέναν να συγκινείται όμως από αυτό. Άσε που ο φπα είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων για το κράτος.
αναλογικοτατος ειναι ο ΦΠΑ. Οσο ξοδευεις τοσο μεγαλυτερο φορο πληρωνεις. Και οχι δεν ειναι η "μεγαλυτερη πηγη εσοδων για το κρατος" η διαφορα συνολου εμμεσων και αμεσων φορων ειναι σχετικα μικρη
voucheristas
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2013
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
Είσαι και άτυχος καθώς τυχαίνει ο κολλητός μου να είναι μισός Ρουμάνος, που μένει Ελλάδα αλλά πάει πολύ συχνά εκεί, οπότε έχω αρκετά σαφή εικόνα.Το μυαλό σου και μια λίρα. Άντε να δεις πρώτα τι συμβαίνει που μας κάνεις και εμβριθείς αναλύσεις ρε ασχετίδη.
ektor lopez
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Αυγ 2008
- Like
- 53
- Πόντοι
- 366
Ρε δεν υπάρχουν μόνο άσπρο και μάυρο, καταλάβετέ το. Μην τρώτε παπά από mega και σκαι. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως κατακρίνω και θεωρώ εγκλήματα ότι γινόταν τόσα χρόνια. Για αυτό δεν έχω ψηφίσει ποτέ πασοκ και νουδου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το πράγμα θα λυθεί αν πουλήσεις το δημόσιο. Δες τι γίνεται στην αμερική. Είναι σαν να μου λέτε ποναέι χέρι κόβω χέρι.
τυπε ειναι γραφικα αυτα που λες. συνεχισε με τους υπολοιπους
ektor lopez
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Αυγ 2008
- Like
- 53
- Πόντοι
- 366
αναλογικοτατος ειναι ο ΦΠΑ. Οσο ξοδευεις τοσο μεγαλυτερο φορο πληρωνεις. Και οχι δεν ειναι η "μεγαλυτερη πηγη εσοδων για το κρατος" η διαφορα συνολου εμμεσων και αμεσων φορων ειναι σχετικα μικρη
ο φιλος εχει συλλογισμο 9χρονου. θα γελαγα αλλα εχω πονοκεφαλο
voucheristas
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2013
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
Ναι είναι μόνο το 40% των φόρων και 25% των συνολικών εσόδωναναλογικοτατος ειναι ο ΦΠΑ. Οσο ξοδευεις τοσο μεγαλυτερο φορο πληρωνεις. Και οχι δεν ειναι η "μεγαλυτερη πηγη εσοδων για το κρατος" η διαφορα συνολου εμμεσων και αμεσων φορων ειναι σχετικα μικρη
voucheristas
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2013
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
Ένα γαμωεπιχείρημα δεν είπες και δεν περιμένω να πεις.τυπε ειναι γραφικα αυτα που λες. συνεχισε με τους υπολοιπους
Τέσπα, έχω κάτι δουλειές επανέρχομαι αργότερα
Ναι είναι μόνο το 40% των φόρων και 25% των συνολικών εσόδων
σελιδα 21
1. Άμεσοι φόροι 21.335 (δις)
2. Έμμεσοι φόροι 24.529 (δις)
Καθαρά έσοδα Τακτικού Προϋπολογισμού 54.546 (δις)
και στους εμμεσους φορους δεν ειναι μονο ο ΦΠΑ, ειναι και ο ΕΦΚ, ειναι οι φοροι εισαγωγης, φοροι χρηματοπιστωτικων συναλλαγων, φοροι συγκεντρωσης κεφαλαιου κοκ
NITRO
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Μαρ 2006
- Κριτικές
- 151
- Like
- 5.836
- Πόντοι
- 37.127
Καταλαβαίνω πολύ καλά αυτά που γράφω, εσύ καταλαβαίνεις τι γράφω;
Είμαι φανατικά υπέρ ενός φόρου περιουσίας για τους πλούσιους. Το ξέρω ότι είναι αντισυνταγματικό. Αλλά το ίδιο, αν όχι χειρότερο αντισυνταγματικό, είναι η σημερινή τραγωδία που ζούμε. Άλλοι δεν έχουν λεφτά να φάνε ή να ζεσταθούνε. Και μου λες ότι μας κάνουν χάρη οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Αλλά αυτός είναι ο καπιταλισμός. Μεγάλο παράδειγμα το αμέρικα.
αγαπητέ φανατικέ του φόρου ακίνητης περιουσίας των πλουσίων μαζί σου αλλά...
η όποια περιουσία έχει αποκτηθεί νόμιμα μέσα από έναν κύκλο εργασιών μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας η οποία έχει ήδη φορολογηθεί μέσω άμεσων ή έμμεσων φόρων γιατί θα πρέπει να είναι προιόν στοχοποίησης κρατικών εσόδων?
να πληρωθεί κάποιος φόρος μεταβίβασης τίτλων ιδιοκτησίας ή ΦΠΑ κατασκευής (αν και τα υλικά έχουν ήδη αποδώσει ΦΠΑ)το καταλαβαίνω ας πούμε...οι υπόλοιποι φόροι αν δεν είναι τεκμήρια διαβίωσης τότε τι είναι?
και ποιος φόρος έναντι ποίου τιμήματος αγαπητέ? όταν οι αξίες μεταβάλλονται προς τα κάτω δεν θα πρέπει αναλογικά να μεταβάλλονται και οι φόροι?
αντι να υποστηρίζουμε οποιαδήποτε επένδυση μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες, μόνιμους παραθεριστές,καταναλωτές ή παραγωγούς και να φορολογήσουμε την επιχειρηματική τους δραστηριότητα το κράτος πάει εκ του ασφαλούς απευθείας στο προιόν κερδοφορίας και λέει δώσε μου τα μισά ή τα 2/3 επειδή επιχειρείς εντός των συνόρων μου...
πού οδηγεί όλο αυτό αγαπητέ μήπως μπορείς να προβλέψεις ?
χωρίς επιχειρήσεις πώς θα παραχθεί πλούτος?
όταν είχες ήδη πρόβλημα από την προηγούμενη δεκαετία λόγω του ότι ήσουν ένας υπεργερασμένος λαός που οι εργαζόμενοι δεν έφθαναν να συντηρήσουν τις επερχόμενες γενιές συνταξιούχων ,τώρα με άνεργο το 30% του πληθυσμού σου μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει την επόμενη δεκαετία ?
αντι λοιπόν όλα αυτά τα ρεμάλια αλήτες πολιτικοί που ψηφίζεις καθοδηγούμενος από το εγχώριο life style να δημιουργούν προυποθέσεις επενδύσεων στην χώρα σου δίνοντας κίνητρα χαμηλής φορολόγησης επί του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων ώστε να προσελκύσουν νέους επενδυτές και να ανοίξουν δουλειές στο κόσμο για να κινηθεί χρήμα στην αγορά , πάνε στην επιπλέον φορολόγηση των ηδη εξαθλιωμένων υπαρχόντων μέχρι να τους κλείσουν...
αν δεν καταλαβαίνεις ότι απλά διοικείσαι από άσχετους ή στην καλύτερη περίπτωση από λαμόγια πολυτελείας και μόνη σου ελπίδα είναι κάτι τυχαίοι αναρχο κομουνιστές παλαιάς κοπής που κομπιάζουν στα 40 τους ότι πήραν το lower τότε είσαι άξιος για ότι σου έρχεται οσονούπω...
The Saint*
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 28 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 90
- Like
- 40.999
- Πόντοι
- 25.467
...αν δεν καταλαβαίνεις ότι απλά διοικείσαι από άσχετους ή στην καλύτερη περίπτωση από λαμόγια πολυτελείας και μόνη σου ελπίδα είναι κάτι τυχαίοι αναρχο κομουνιστές παλαιάς κοπής που κομπιάζουν στα 40 τους ότι πήραν το lower τότε είσαι άξιος για ότι σου έρχεται οσονούπω...
Α να γειά σας, κ. Νίτρε.
ektor lopez
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Αυγ 2008
- Like
- 53
- Πόντοι
- 366
η όποια περιουσία έχει αποκτηθεί νόμιμα μέσα από έναν κύκλο εργασιών μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας η οποία έχει ήδη φορολογηθεί μέσω άμεσων ή έμμεσων φόρων γιατί θα πρέπει να είναι προιόν στοχοποίησης κρατικών εσόδων?
να πληρωθεί κάποιος φόρος μεταβίβασης τίτλων ιδιοκτησίας ή ΦΠΑ κατασκευής (αν και τα υλικά έχουν ήδη αποδώσει ΦΠΑ)το καταλαβαίνω ας πούμε...οι υπόλοιποι φόροι αν δεν είναι τεκμήρια διαβίωσης τότε τι είναι?
και ποιος φόρος έναντι ποίου τιμήματος αγαπητέ? όταν οι αξίες μεταβάλλονται προς τα κάτω δεν θα πρέπει αναλογικά να μεταβάλλονται και οι φόροι?
αντι να υποστηρίζουμε οποιαδήποτε επένδυση μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες, μόνιμους παραθεριστές,καταναλωτές ή παραγωγούς και να φορολογήσουμε την επιχειρηματική τους δραστηριότητα το κράτος πάει εκ του ασφαλούς απευθείας στο προιόν κερδοφορίας και λέει δώσε μου τα μισά ή τα 2/3 επειδή επιχειρείς εντός των συνόρων μου...
πού οδηγεί όλο αυτό αγαπητέ μήπως μπορείς να προβλέψεις ?
χωρίς επιχειρήσεις πώς θα παραχθεί πλούτος?
όταν είχες ήδη πρόβλημα από την προηγούμενη δεκαετία λόγω του ότι ήσουν ένας υπεργερασμένος λαός που οι εργαζόμενοι δεν έφθαναν να συντηρήσουν τις επερχόμενες γενιές συνταξιούχων ,τώρα με άνεργο το 30% του πληθυσμού σου μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει την επόμενη δεκαετία ?
αντι λοιπόν όλα αυτά τα ρεμάλια αλήτες πολιτικοί που ψηφίζεις καθοδηγούμενος από το εγχώριο life style να δημιουργούν προυποθέσεις επενδύσεων στην χώρα σου δίνοντας κίνητρα χαμηλής φορολόγησης επί του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων ώστε να προσελκύσουν νέους επενδυτές και να ανοίξουν δουλειές στο κόσμο για να κινηθεί χρήμα στην αγορά , πάνε στην επιπλέον φορολόγηση των ηδη εξαθλιωμένων υπαρχόντων μέχρι να τους κλείσουν...
αν δεν καταλαβαίνεις ότι απλά διοικείσαι από άσχετους ή στην καλύτερη περίπτωση από λαμόγια πολυτελείας και μόνη σου ελπίδα είναι κάτι τυχαίοι αναρχο κομουνιστές παλαιάς κοπής που κομπιάζουν στα 40 τους ότι πήραν το lower τότε είσαι άξιος για ότι σου έρχεται οσονούπω...
+1 ωραιος.
voucheristas
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2013
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
σελιδα 21
1. Άμεσοι φόροι 21.335 (δις)
2. Έμμεσοι φόροι 24.529 (δις)
Καθαρά έσοδα Τακτικού Προϋπολογισμού 54.546 (δις)
και στους εμμεσους φορους δεν ειναι μονο ο ΦΠΑ, ειναι και ο ΕΦΚ, ειναι οι φοροι εισαγωγης, φοροι χρηματοπιστωτικων συναλλαγων, φοροι συγκεντρωσης κεφαλαιου κοκ
Το κράτος είχε πραγματικά έσοδα το 12 72δις. ΟΤΑ και κοινοτικα εννοείται ότι δεν τα βάζεις γιατί δεν υπολογίζονται αντίστοιχα στους μισθούς δημοσίου.
Το φπα που εισπράχθηκε ήταν 15δις δλδ 20% επί του συνόλου. Τα φορολογικά έσοδα ήταν 52δις άρα 30% επί των φορολογικών. Το φπα που δεν εισπραχθηκε (και το οποίο αναλογικά είναι πολύ μεγαλύτερο από τους άμεσους φόρους λόγω δίμηνηα απόδοσης φμυ από τους εργοδότες) ήταν σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 5δις. Οπότε καταλαβαίνεις ότι πιάνουμε τα ποσοστά που σου ανέφερα
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 1K
- Εμφανίσεις
- 101K
- Απαντήσεις
- 671
- Εμφανίσεις
- 23K
- Απαντήσεις
- 22
- Εμφανίσεις