Νέα

Πώληση Αστέρα Βουλιαγμένης, υπέρ και κατά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα NITRO
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 246
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
40.968
Πόντοι
25.467
Και αν εξορθολογιστεί το δημόσιο τότε και προϊόν θα παράγει και όλα θα κινούνται ρολόι. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το δημόσιο έχει απαξιωθεί επίτηδες. Σε όλα τα κράτη έτσι ξεκίνησε ο άκρατος καπιταλισμός.

Συνεπώς συμφωνείτε, ότι μέσα στα ζητούμενα, είναι και ο εξορθολογισμός του Δημοσίου, αν δεν κάνω λάθος.  

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Ρε δεν καταλαβαίνεις τι γράφω;;;;;;;;;;;;;; EIΠΑΜΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΩΣ 300 ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. Όμως το ποσό που πληρώνει ο εργοδότης πάει αναλογικά με την αμοιβή. Οπότε αν έχεις υπερωρίες πληρώνει περισσότερο.

εεεε και ???
τι ακριβως κερδίζει ο εργαζόμενος??

ή μηπως ο εργαζομενος δεν πληρωνει και αυτος??

voucheristas

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2013
Like
0
Πόντοι
16
Συνεπώς συμφωνείτε, ότι μέσα στα ζητούμενα, είναι και ο εξορθολογισμός του Δημοσίου, αν δεν κάνω λάθος.  
Από την αρχή το έθεσα. Είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο. Απλά υπάρχει ένα σημαντικό point.
Πέρσι εδώ που δουλεύω ήμουν σε σύσκεψη με τον κεντρικό λογιστή, που έχει 25 χρόνια προϋπηρεσίας για να δούμε πως θα μειώσουμε τα λειτουργικά κόστη. Και το μόνο που ήξερε να πει ήταν , μείωση μισθών. Ε φίλε σε αυτό διαφωνώ. Αυτό δεν είναι εξορθολογισμός. ΑΥτό είναι ημίμετρο που μακροχρόνια θα είχε τραγικά αποτελεσματα. Αν όλες οι εταιρείες μειώσουν τους μισθούς, τότε δε θα υπάχει αγορά για να αγοράσει τα προϊόντα τους. Άρα θα κλείσουν.

Ο εξορθολογισμός δεν σημαίνει ότι την πληρώνουν οι υπάλληλοι.

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16

Το κράτος είχε πραγματικά έσοδα το 12 72δις. ΟΤΑ και κοινοτικα εννοείται ότι δεν τα βάζεις γιατί δεν υπολογίζονται αντίστοιχα στους μισθούς δημοσίου.
Το φπα που εισπράχθηκε ήταν 15δις δλδ 20% επί του συνόλου. Τα φορολογικά έσοδα ήταν 52δις άρα 30% επί των φορολογικών. Το φπα που δεν εισπραχθηκε (και το οποίο αναλογικά είναι πολύ μεγαλύτερο από τους άμεσους φόρους λόγω δίμηνηα απόδοσης φμυ από τους εργοδότες) ήταν σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 5δις. Οπότε καταλαβαίνεις ότι πιάνουμε τα ποσοστά που σου ανέφερα

τα στοιχεια εσοδων ειναι λαθος. Τα στοιχεια ΦΠΑ ειναι σωστα, αν και στα 15 δις ΦΠΑ εχεις μεσα και τα πετρελαιοδη (τα καθαρα εσοδα ΦΠΑ ειναι γυρω στα 12,5)
Αλλα δε μας ειπες ποσοι ειναι οι αμεσοι φοροι (εισοδημα,περιουσια κλπ)

voucheristas

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2013
Like
0
Πόντοι
16
εεεε και ???
τι ακριβως κερδίζει ο εργαζόμενος??

ή μηπως ο εργαζομενος δεν πληρωνει και αυτος??
Δεν ξέρω καμία επιχείρηση πάντως να πληρώνει τις υπερωρίες όπως πρέπει.
Επίσης οι αμοιβές των υπερωριών και το ασφαλίσιμο ποσό που αποδόθηκε επ'αυτών, προσμετράται στο συντάξιμο ποσό.

voucheristas

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2013
Like
0
Πόντοι
16
τα στοιχεια εσοδων ειναι λαθος. Τα στοιχεια ΦΠΑ ειναι σωστα, αν και στα 15 δις ΦΠΑ εχεις μεσα και τα πετρελαιοδη (τα καθαρα εσοδα ΦΠΑ ειναι γυρω στα 12,5)
Αλλα δε μας ειπες ποσοι ειναι οι αμεσοι φοροι (εισοδημα,περιουσια κλπ)
Γύρω στα 21 από ότι θυμάμαι

voucheristas

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2013
Like
0
Πόντοι
16
ωραια τι ειναι μεγαλυτερο το 12.5 η το 21?
Ναι αλλά στο 21 περιλαμβάνονται φόροι εισοδήματος φυσικών προσώπων, νομικών προσώπων (ανάμεσα και οι τράπεζες που δεν υπάγονται σε φπα), έκτακτη εισφορά, χαράτσι, φόροι τόκων, φόροι μερισμάτων κτλ κτλ. Και το φπα από μόνο είναι 15

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
η ιρλανδια βουλιαξε απο τις τραπεζες
η ισπανια απο τα στεγαστικα.

σε εμας, οταν γιναν οι μεγαλες επενδυσεις σε υποδομες/εργα και τηλεπικοινωνιες (80/90/2000) δημιηργουθηκε μια επιχειρηματοπολιτικη κάστα που εδωσε τα εργα στον εαυτο της (κοκαλης, μεγαλοκατασκευαστες, καναλαρχες).
εκει ΟΛΑ τα πληρρωσαμε Χ 2. πρωτη καταρευση.

τα αεροπλανα, οπλα, κλπ, τα πληρωσαμε επισης επι 2. εκει οι πολιτικοι καναν παιχνιδι μονοι τους με ορισμενους ενδιαμεσους. 2η καταρευση.

οι μισθοί των δημισων που προσλήφθηκαν χωρις να χρειάζονατι ειναι ο 3ος πυλωνας καταρευσης.

ο 4ος ειναι οι ελευθεροι επ/ιες που επι 30ετια δεν κοβαν αποδειξεις.

ολα μαζι, ειναι πανω κατωι 400 δις. θα μας μεναν και ρεστα.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
40.968
Πόντοι
25.467
Από την αρχή το έθεσα. Είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο. Απλά υπάρχει ένα σημαντικό point.
Πέρσι εδώ που δουλεύω ήμουν σε σύσκεψη με τον κεντρικό λογιστή, που έχει 25 χρόνια προϋπηρεσίας για να δούμε πως θα μειώσουμε τα λειτουργικά κόστη. Και το μόνο που ήξερε να πει ήταν , μείωση μισθών. Ε φίλε σε αυτό διαφωνώ. Αυτό δεν είναι εξορθολογισμός. ΑΥτό είναι ημίμετρο που μακροχρόνια θα είχε τραγικά αποτελεσματα. Αν όλες οι εταιρείες μειώσουν τους μισθούς, τότε δε θα υπάχει αγορά για να αγοράσει τα προϊόντα τους. Άρα θα κλείσουν.

Ο εξορθολογισμός δεν σημαίνει ότι την πληρώνουν οι υπάλληλοι.

Πρίν να απευθυνθείτε στον αρχιλογιστή, συμβουλευτήκατε κάποιον τεχνικό παραγωγής, ο οποίος σας διαβεβαίωσε ότι απέκλειε το ενδεχόμενο, το λειτουργικό κόστος να μειωθεί με αύξηση της παραγωγής;  

voucheristas

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2013
Like
0
Πόντοι
16
η ιρλανδια βουλιαξε απο τις τραπεζες
η ισπανια απο τα στεγαστικα.

σε εμας, οταν γιναν οι μεγαλες επενδυσεις σε υποδομες/εργα και τηλεπικοινωνιες (80/90/2000) δημιηργουθηκε μια επιχειρηματοπολιτικη κάστα που εδωσε τα εργα στον εαυτο της (κοκαλης, μεγαλοκατασκευαστες, καναλαρχες).
εκει ΟΛΑ τα πληρρωσαμε Χ 2. πρωτη καταρευση.

τα αεροπλανα, οπλα, κλπ, τα πληρωσαμε επισης επι 2. εκει οι πολιτικοι καναν παιχνιδι μονοι τους με ορισμενους ενδιαμεσους. 2η καταρευση.

οι μισθοί των δημισων που προσλήφθηκαν χωρις να χρειάζονατι ειναι ο 3ος πυλωνας καταρευσης.

ο 4ος ειναι οι ελευθεροι επ/ιες που επι 30ετια δεν κοβαν αποδειξεις.

ολα μαζι, ειναι πανω κατωι 400 δις. θα μας μεναν και ρεστα.
Το 3 και το 4 πάντως τώρα την πληρώνει με τον χειρότερο τρόπο. Το 1 και το 2 ορίζουν ότι πρέπει να την πληρώσουν το 3 και το 4. Και δυστυχώς πολλοί αφελείς συμφωνούν.

Αν και για το 3 μάλλον δεν την πληρώνουν αυτοί που θα έπρεπε, γιατί αυτοί ακόμη βολεμένοι είναι.

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16
Ναι αλλά στο 21 περιλαμβάνονται φόροι εισοδήματος φυσικών προσώπων, νομικών προσώπων (ανάμεσα και οι τράπεζες που δεν υπάγονται σε φπα), έκτακτη εισφορά, χαράτσι, φόροι τόκων, φόροι μερισμάτων κτλ κτλ. Και το φπα από μόνο είναι 15

και στο φπα περιλαμβανεται και το παπι που καιει ενα πεντοευρω βενζινη τη βδομαδα και η αστον μαρτιν που θελει 50 ευρω καθε 2 μερες

το προβλημα σου σα κρατος δεν ειναι ο καταμερισμος των φορων. Το προβλημα σου σα κρατος ειναι οτι σε προυπολογισμο 55 δις σου μενει το απιστευτο ποσο των 700εκ για δημοσιες επενδυσεις χωρις τα λεφτα της ΕΕ. Εσυ του λες σκοτωσε και την ελπιδα για ιδιωτικη επενδυση για να πληρωσω εγω λιγοτερο ΦΠΑ. Ειναι χαζο

voucheristas

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2013
Like
0
Πόντοι
16
Πρίν να απευθυνθείτε στον αρχιλογιστή, συμβουλευτήκατε κάποιον τεχνικό παραγωγής, ο οποίος σας διαβεβαίωσε ότι απέκλειε το ενδεχόμενο, το λειτουργικό κόστος να μειωθεί με αύξηση της παραγωγής;  
Τυχαίνει να είμαι και εγώ λογιστής και οικονομολόγος. Και πρότεινα να επεκταθούμε σε κάποια άλλη υπηρεσία, η οποία θα μας απέφερε σίγουρα λεφτά. Απλά απαιτούσε ακόμη δύο υπαλλήλους. Και φυσικά απορρίφθηκε. Φυσικά όποια σοβαρή εταιρεία ασχολήθηκε με αυτό που πρότεινα εγώ τώρα βγάζει φράγκα.

Αλλά τι να λέμε, έχω οκτώ έτη εμπειρίας στο επάγγελμα, Α΄κατηγορίας λογιστής, με μεταπτυχιακό στην οικονομική θεωρία (μάκρο και μίκρο), με πιστοποίηση εκπαιδευτή σε κεκ, με εμπειρία σε ιεκ, με 6ετή εμπειρία σε ευρωπαϊκά προγράμματα και αυτή τη στιγμή με 10-11 ώρες δουλειά την ημέρα βγάζω 740€. Και έχω και 7-8 πελατάκια (τα οποία δεν έχω και πολύ χρόνο να τα τρέξω) που με πληρώνουν όποτε έχουν, και έχουν καιρό να δουν χρήμα.

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16
για την πληροφοριση σου, υπαρχουν 7 τετοια αμαξια πλεον στην ελλαδα. τα 3 πωλουνται.

και μερικες χιλιαδες Cayenne Χ5 RV, στην Aston Martin κολλησες εσυ?

υγ υπαρχουν παραπανω απο 7 ΑΜ στην Ελλαδα, απλα πολλες ειναι ακομα με ξενες πινακιδες γιατι πολυ απλα με Ελληνικες το παντρευεσαι

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.451
Πόντοι
786
Τυχαίνει να είμαι και εγώ λογιστής και οικονομολόγος. Και πρότεινα να επεκταθούμε σε κάποια άλλη υπηρεσία, η οποία θα μας απέφερε σίγουρα λεφτά. Απλά απαιτούσε ακόμη δύο υπαλλήλους. Και φυσικά απορρίφθηκε. Φυσικά όποια σοβαρή εταιρεία ασχολήθηκε με αυτό που πρότεινα εγώ τώρα βγάζει φράγκα.

Αλλά τι να λέμε, έχω οκτώ έτη εμπειρίας στο επάγγελμα, Α΄κατηγορίας λογιστής, με μεταπτυχιακό στην οικονομική θεωρία (μάκρο και μίκρο), με πιστοποίηση εκπαιδευτή σε κεκ, με εμπειρία σε ιεκ, με 6ετή εμπειρία σε ευρωπαϊκά προγράμματα και αυτή τη στιγμή με 10-11 ώρες δουλειά την ημέρα βγάζω 740€. Και έχω και 7-8 πελατάκια (τα οποία δεν έχω και πολύ χρόνο να τα τρέξω) που με πληρώνουν όποτε έχουν, και έχουν καιρό να δουν χρήμα.
τί είδους ειχείρηση αν επιτρέπεται;

voucheristas

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2013
Like
0
Πόντοι
16
και στο φπα περιλαμβανεται και το παπι που καιει ενα πεντοευρω βενζινη τη βδομαδα και η αστον μαρτιν που θελει 50 ευρω καθε 2 μερες

το προβλημα σου σα κρατος δεν ειναι ο καταμερισμος των φορων. Το προβλημα σου σα κρατος ειναι οτι σε προυπολογισμο 55 δις σου μενει το απιστευτο ποσο των 700εκ για δημοσιες επενδυσεις χωρις τα λεφτα της ΕΕ. Εσυ του λες σκοτωσε και την ελπιδα για ιδιωτικη επενδυση για να πληρωσω εγω λιγοτερο ΦΠΑ. Ειναι χαζο
ΕΚείνη η απάντηση ήταν για κάποιον που μου είπε ότι είναι άδικό να πληρώσει ο πλούσιος μεγαλύτερο ποσοστό από εμένα. Και του απάντησα ότι δεν έχει μάλλον την ίδια συγκίνηση για τον φπα.Μάλιστα έγραξψα ότι δεν γίνεται να γίνει αναλογικός ο φπα εκ των πραγμάτων. Ο φπα είναι εξ'ορισμού ο πιο άδικος φόρος. Σαν έκτακτος μάλιστα είχε μπει. Αν ο φπα ήταν 0,1% των εσόδων του κράτους θα είχε ήδη φύγει. Αλλά μιλάμε για το 1/4 των κρατικών εσόδων.

Και η ιδιωτική επένδυση πρέπει να στηριχθεί από κάτω και όχι από πάνω. Πρώτα ο μικρομεσαίος. Όλα τα κοινοτικά προγράμματα διαχειρίζονται με τρόπο τραγικό. Πρέπει να έχεις για να τα πάρεις. Και μάλιστα αν κάνεις μια επένδυση με κοινοτικό πρόγραμμα και δε σου βγει πρέπει να την κρατήσεις ανοιχτή 5 χρόνια κατά μέσο όρο μπαίνεις δεν μπαίνεις μέσα. Αλλιώς πρέπει να τα γυρίσεις. Ποιός μικρός λοιπόν θα μπει σε τέτοια διαδικασία;  

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
40.968
Πόντοι
25.467

Υπάρχουν εξειδικευμένα άτομα, γι αυτές τις εκτιμήσεις, κύριε. Απλώς οι εργοδότες, είτε δεν το γνωρίζουν, είτε δεν τους ενδιαφέρει, είτε τις αναλαμβάνουν άσχετοι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom