Νέα

Πόλεμος.. για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 143
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Εν ολίγοις, δεν είναι δουλειά του κράτους να ορίσει το πότε θα μπορώ να αγοράσω μπλέ τυρί από τον Σκλαβενίτη.

Είναι δουλειά δική μου και του μαγαζάτορα να βρούμε ένα αμοιβαία αποδεκτό τρόπο εξυπηρέτησης των αναγκών μου ως καταναλωτή.

dCorso

Μέγας
Εγγρ.
8 Μαΐ 2015
Κριτικές
33
Like
7.367
Πόντοι
4.746
ειναι ανοιχτα τα καταστηματα τις κυριακες
οι μελετες που εγιναν σε αυτες τις χωρες εχουν δειξει αυξηση τζιρου
στην ελλαδα μετα απο τοσα χρονια κρισης ειμαστε εναντια σε οποιοδηποτε μετρο μπορει να αυξησει το τζιρο των καταστηματων
Aκομη και οι Εβραιοι το Σαββατο δεν δουλευουν.. Δηλαδη 1 ημερα της εβδομαδας τους ειναι ιερη, και day off..

Συνημμένα

• 1700.argia-kyriakis«S.Drekou»aenai.EpAnastasi.JPG
    1700.argia-kyriakis«S.Drekou»aenai.EpAnastasi.JPG
    47,2 KB · Εμφανίσεις: 34
  • 23172524_1998503397063487_3239887453667016934_n.jpg
    23172524_1998503397063487_3239887453667016934_n.jpg
    13,3 KB · Εμφανίσεις: 4

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Aκομη και οι Εβραιοι το Σαββατο δεν δουλευουν.. Δηλαδη 1 ημερα της εβδομαδας τους ειναι ιερη, και day off..

Μπορείς να μου εξηγήσεις σε τι διαφέρει η ξέκωλη μπουτικτζού του Κολωνακίου (που δεν δουλεύει κυριακή) με την Χ μουνάρα μπουφετζού που δουλεύει κυριακή και παίρνει ρεπό δευτέρα?

ALKA

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2006
Κριτικές
7
Like
59
Πόντοι
0
Και γιατί να μην είναι ανοιχτές ΟΛΕΣ οι δημόσιες υπηρεσίες και ΟΛΕΣ οι τράπεζες Σαββατοκύριακα; Επίσης ΔΕΗ ΟΤΕ ΕΥΔΑΠ θα πρέπει να ανοίγουν. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να απασχολούν τα παιδιά δημιουργικά τα Σαββατοκύριακα για να μπορούμε κι εμείς να δολεύουμε.  Αν είναι να το πάμε σε Κυριακάτικη εργασία να το πάμε ΤΕΡΜΑ ΓΚΑΖΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Αντιρρήσεις;

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Μπορείς να μου εξηγήσεις σε τι διαφέρει η ξέκωλη μπουτικτζού του Κολωνακίου (που δεν δουλεύει κυριακή) με την Χ μουνάρα μπουφετζού που δουλεύει κυριακή και παίρνει ρεπό δευτέρα?

γιατι η συγκεκριμενη που λες δουλευει οπωτε γουσταρει παιρνει ρεπο μεσα στην εβδομαδα μπορει να ειναι παρτ ταιμ,ανασφαλιστη

ενω η αλλη δουλευει με ενσημα εχει ενα ρεπο και αν ειναι εξαημερη της μενει μονο η κυριακη για ξεκουραση

η εργασια πρεπει να ειναι πενθημερη σε μαγαζια δευτερα με σαββατο με ενα ρεπο μεσα στην βδομαδα η το σαββατο καποιες φορες

οι δημοσιες εργασιες η ιδιωτικες σε επιχειρησεις σε γραφειο διοικηση λογιστηριο ειναι παλι πενθημερες δευτερα με παρασκευη

οι καφετεριες και τα μπαρ στα αρχιδια μας γιατι δουλευουν με νεους που ανακυκλωνονται πολλοι ειναι φοιτητες ανασφαλιστοι και μετα απο λιγο φευγουν απο το ενα μαγαζι και πανε στο αλλο και μαλιστα οι περισσοτεροι δουλευουν μονο σκ και μεσα στην βδομαδα καθονται

dCorso

Μέγας
Εγγρ.
8 Μαΐ 2015
Κριτικές
33
Like
7.367
Πόντοι
4.746
δεν γνωριζω τυπε, δεν ειμαι κοινωνιολογος

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
δεν γνωριζω τυπε, δεν ειμαι κοινωνιολογος

Ούτε και αυτοί που κόπτονται για τα "δικαιώματα" της μπουτικτζούς αδιαφορώντας για αυτά της μπουφετζούς, είμαι βέβαιος.

Όπως δεν είναι δουλειά του κράτους να αποφασίσει το εάν θα μπορώ να φάω πιτόγυρο την κυριακή, το ίδιο δεν είναι δουλειά του το αν γουστάρω να αγοράσω τα μποτάκια μου κυριακή από την ερμού (και όχι από το μοναστηράκι, όπου παρεμπιπτόντως ΟΟΟΟΛΛΛΑΑΑΑ τα μαγαζιά δουλεύουν κανονικά τις κυριακές ...)

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
γιατι η συγκεκριμενη που λες δουλευει οπωτε γουσταρει παιρνει ρεπο μεσα στην εβδομαδα μπορει να ειναι παρτ ταιμ,ανασφαλιστη

ενω η αλλη δουλευει με ενσημα εχει ενα ρεπο και αν ειναι εξαημερη της μενει μονο η κυριακη για ξεκουραση

η εργασια πρεπει να ειναι πενθημερη σε μαγαζια δευτερα με σαββατο με ενα ρεπο μεσα στην βδομαδα η το σαββατο καποιες φορες

οι δημοσιες εργασιες η ιδιωτικες σε επιχειρησεις σε γραφειο διοικηση λογιστηριο ειναι παλι πενθημερες δευτερα με παρασκευη

οι καφετεριες και τα μπαρ στα αρχιδια μας γιατι δουλευουν με νεους που ανακυκλωνονται πολλοι ειναι φοιτητες ανασφαλιστοι και μετα απο λιγο φευγουν απο το ενα μαγαζι και πανε στο αλλο και μαλιστα οι περισσοτεροι δουλευουν μονο σκ και μεσα στην βδομαδα καθονται

Μην συγχέεις το πενθήμερο με την εργασία κατά τις αργίες ή την μαύρη εργασία. Είναι τελείως διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα και δεν συνδέονται με αιτιώδη σχέση.

Μπορείς να έχεις το προσωπικό σου να δουλεύει πενθήμερο 40ωρο και να ρεπάρει Δευτέρα & Τρίτη όπως μπορείς να το ξεκωλώνεις στην δουλειά ανασφάλιστο με 70ώρα - τα μισά απλήρωτα.

Η μία κατάσταση δεν σχετίζεται με την άλλη.

Άρα το ερώτημα μου παραμένει ...

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Μην συγχέεις το πενθήμερο με την εργασία κατά τις αργίες ή την μαύρη εργασία. Είναι τελείως διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα και δεν συνδέονται με αιτιώδη σχέση.

Μπορείς να έχεις το προσωπικό σου να δουλεύει πενθήμερο 40ωρο και να ρεπάρει Δευτέρα & Τρίτη όπως μπορείς να το ξεκωλώνεις στην δουλειά ανασφάλιστο με 70ώρα - τα μισά απλήρωτα.

επειδη καποιες ειναι δουλειες και καποιες ειναι για χομπυ για χαρτζιλικι
τα μπαρ καφετεριες λοιπον που δουλευουν και κυριακη πρωτον παιρνουμε περισσοτερα λεφτα και δευτερον κατα κανονα ειναι μαυρα

οι εργοδοτες δεν μπορουν λοιπον να πληρωνουν την προσαυξηση της κυριακης και να δινουν ρεπο δευτερα τριτη διοτι για πενθημερη εργασια θα δινουν παραπανω λεφτα
απο τη φυση τους οι εργοδοτες θελουν να μειωσουν το κοστος μιας επιχηρεισης οπωτε αν θελουν να ειναι νομοτυποι η κυριακη συμφερει αυτους πρωτα να ειναι αργια διοτι αμα ο εργατης πληρωθει την προσαυξηση και παει για δουλεια τεταρτη η επιχειρηση θα κλεισει

μπορει μια θρησκευτικη αργια να συμβαδισει με τις συγχρονες επιταγες μιας δημοκρατικης πολιτειας ??μπορει διοτι στον χριστιαννικο κοσμο οι εργατες εκαναν κτημα τους την κυριακατικη αργια καθως συνεφερε ολα  τα τμηματα της κοινωνιας και τους χριστιανοδημοκρατες και συντηριτικους και τους σοσιαλδημοκρατες

το κρατος φυσικα και πρεπει να ρυθμιζει καποια πραματα ακομα και ενα σοσιαλδημοκρατικο η χριστιαννοδημοκρατικο κρατος ρυθμιζει την ιδιωτικη πρωτοβουλια

Georgezerv76

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2006
Like
169
Πόντοι
16
Ε ρε ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ που θελετε κουμουνια!!! Να σας κοψει τους κωλους!!!

Επισκέπτης
Αφού η Κυριακή αποδίδει τώρα περισσότερα λεφτά στον εργαζόμενο , συμφέρει να επαναπροσδιοριστεί  εκ νέου ως τέτοια μέρα η Δευτέρα πχ. Οπότε ο εργαζόμενος θα δουλεύει Κυριακή και θα πληρώνεται τα στάνταρ λεφτά και θα ξεκουράζεται τη Δευτέρα. Κι αν ο εργοδότης του τον θέλει να δουλέψει τη Δευτέρα , ΤΟΤΕ θα τον πληρώσει παραπάνω λεφτά !

Οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν πιο άνετα να ψωνίζουν την Κυριακή και οι τουρίστες επίσης !

Άρα τις Κυριακές ο τζίρος έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι αυξημένος για το μαγαζάτορα , παρά τις Δευτέρες , όπως όλοι πολύ καλά ξέρουμε !

Τα θέατρα πχ δουλεύουν κανονικά την Κυριακή και έχουν αργία τη Δευτέρα.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.151
Πόντοι
5.506

Πόσο ΠΑΝΙΒΛΑΚΑΣ είσαι.  :jerking2: :jerking2: :jerking2: :jerking2: :jerking2:

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.151
Πόντοι
5.506

Σώθηκες τώρα, βρήκες διάνοια να κάνεις κουβέντα. Δεν κατάλαβες την τρικυμία που έχει στο κρανίο του από αυτό και μόνο το ποστάρισμα;

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.151
Πόντοι
5.506
επειδη καποιες ειναι δουλειες και καποιες ειναι για χομπυ για χαρτζιλικι
τα μπαρ καφετεριες λοιπον που δουλευουν και κυριακη πρωτον παιρνουμε περισσοτερα λεφτα και δευτερον κατα κανονα ειναι μαυρα

οι εργοδοτες δεν μπορουν λοιπον να πληρωνουν την προσαυξηση της κυριακης και να δινουν ρεπο δευτερα τριτη διοτι για πενθημερη εργασια θα δινουν παραπανω λεφτα
απο τη φυση τους οι εργοδοτες θελουν να μειωσουν το κοστος μιας επιχηρεισης οπωτε αν θελουν να ειναι νομοτυποι η κυριακη συμφερει αυτους πρωτα να ειναι αργια διοτι αμα ο εργατης πληρωθει την προσαυξηση και παει για δουλεια τεταρτη η επιχειρηση θα κλεισει

μπορει μια θρησκευτικη αργια να συμβαδισει με τις συγχρονες επιταγες μιας δημοκρατικης πολιτειας ??μπορει διοτι στον χριστιαννικο κοσμο οι εργατες εκαναν κτημα τους την κυριακατικη αργια καθως συνεφερε ολα  τα τμηματα της κοινωνιας και τους χριστιανοδημοκρατες και συντηριτικους και τους σοσιαλδημοκρατες

το κρατος φυσικα και πρεπει να ρυθμιζει καποια πραματα ακομα και ενα σοσιαλδημοκρατικο η χριστιαννοδημοκρατικο κρατος ρυθμιζει την ιδιωτικη πρωτοβουλια

Είσαι ακατέργαστο διαμάντι.

:jerking2: :jerking2: :jerking2: :jerking2: :jerking2: :jerking2: :jerking2: :jerking2: :jerking2: :jerking2: :jerking2: :jerking2: :jerking2:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Αν και ανόμοια τα μεγέθη και ιεροσυλία οι συγκρίσεις, στη Νέα Υόρκη που ήμουν για 20 μέρες πριν λίγα χρόνια, τα πάντα ήταν ανοιχτά ΚΑΙ τις Κυριακές και ΚΑΝΕΙΣ δεν ενοχλήθηκε.

Τι να λέμε τώρα.
Φανταζεσαι στη Νεα Υορκη να στηθουν καποιοι απλυτοι εξω απο τα καταστηματα και να προπηλακιζουν κοσμο και μαγαζατορες?
Χα χα χα χα χα χα.
Επισημαινω εκ νεου παντως οτι ειμαι αντιθετος με το ανοιγμα των καταστηματων τις Κυριακες.
Αλλά αν συνεχισουν λιγο ακομη οι απλυτοι να πηγαινουν να βριζουν και να σπρωχνουν σαν καφροι, μπορει και να αλλαξω γνωμη. Εξαλλου ο,τιδηποτε την σπαει στους απλυτους ειναι ευκτέο.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Υπάρχουν κάμποσοι άνθρωποι που δουλεύουν κατά την διάρκεια των αργιών.

Είτε πρόκειται για γιατρούς, είτε για μηχανικούς, είτε για πιλότους, είτε για πυροσβέστες, είτε για τα συνεργεία καθαριότητας, είτε για ταξιτζήδες και επαγγελματίες οδηγούς, είτε για ντελιβεράδες, σερβιτόρους, μπουφεντζίδες και λαντζέρες, είτε, είτε  - υπάρχει ένας πληθυσμός 100δων χιλιάδων ανθρώπων που εργάζεται - μη υπερωριακά - αργίες ...

Σε τι διαφοροποείται ο εργαζόμενος σε σουπερμαρκετ ή ο μικροέμπορος από όλους αυτούς?

Προς τι ειδικά ο θόρυβος, από τους εργατοπατέρες, για το άνοιγμα των συγκεκριμένων μαγαζιών τις αργίες και όχι για την κατάργηση όλων των παραπάνω, 100δων χιλιάδων, "εξαιρέσεων"?
Να σου πω εγω γιατι. Γιατι στις περιπτωσεις αυτες υπαρχει πεδιο δοξης λαμπρον για την αναρχο-απλυτοαριστερά να κανει επαναστατικη γυμναστικη. Ενω για τις αλλες περιπτωσεις χεστηκανε. Ο εργαζομενος ειναι υπο την προστασια τους μονο αν η προστασια του τους βολευει.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.151
Πόντοι
5.506
Φανταζεσαι στη Νεα Υορκη να στηθουν καποιοι απλυτοι εξω απο τα καταστηματα και να προπηλακιζουν κοσμο και μαγαζατορες?
Χα χα χα χα χα χα.
Επισημαινω εκ νεου παντως οτι ειμαι αντιθετος με το ανοιγμα των καταστηματων τις Κυριακες.
Αλλά αν συνεχισουν λιγο ακομη οι απλυτοι να πηγαινουν να βριζουν και να σπρωχνουν σαν καφροι, μπορει και να αλλαξω γνωμη. Εξαλλου ο,τιδηποτε την σπαει στους απλυτους ειναι ευκτέο.

Mα όλοι μας νομίζω συμφωνούμε οτι είναι ένα από τα θέματα μηδαμινής σημασίας όσο η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή μικραίνει μέρα με τη μέρα.

Αλλά το οτι αυτά τα σκουπίδια σκούζουν, είναι ένα εξαιρετικό κίνητρο.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Mα όλοι μας νομίζω συμφωνούμε οτι είναι ένα από τα θέματα μηδαμινής σημασίας όσο η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή μικραίνει μέρα με τη μέρα.

Αλλά το οτι αυτά τα σκουπίδια σκούζουν, είναι ένα εξαιρετικό κίνητρο.
Ετσι. Ενα ζητημα ανευ ουσιαστικης σημασιας, το οποιο κάνει ενδιαφερον η συμπεριφορα των καθιζηματων.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Ειδα ας πουμε σημερα κατι νεαρους βρωμιαρηδες με μουσια, να σπρωχνουν εναν παππού εβδομηντα ετων και να τον βριζουν επειδη πηγε να μπει σε ενα καταστημα. Και σκεφτομαι τι θα γινοταν αν ημουν εκει και εσπρωχναν τον πατερα μου, με κινδυνο να πεσει και να χτυπησει.

Μα το θεο σας λεω, ας ηταν εικοσι, τριαντα οι αλλοι, που να παρει ο διαολος δεν θα προλαβαινα να σπασω το κεφαλι σε 2-3 πριν με μπαουλιάσουν στο ξυλο οι υπολοιποι? Θα αξιζε τον κοπο.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ειδα ας πουμε σημερα κατι νεαρους βρωμιαρηδες με μουσια, να σπρωχνουν εναν παππού εβδομηντα ετων και να τον βριζουν επειδη πηγε να μπει σε ενα καταστημα. Και σκεφτομαι τι θα γινοταν αν ημουν εκει και εσπρωχναν τον πατερα μου, με κινδυνο να πεσει και να χτυπησει.

Μα το θεο σας λεω, ας ηταν εικοσι, τριαντα οι αλλοι, που να παρει ο διαολος δεν θα προλαβαινα να σπασω το κεφαλι σε 2-3 πριν με μπαουλιάσουν στο ξυλο οι υπολοιποι? Θα αξιζε τον κοπο.

μεσα σε αυτούς ήταν και ο νικολιός...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom