Επισκέπτης
Πράγματι !
Οι αθλητές, από 5 έως 97 χρονών, θα μπουν στα αρχαία αποδυτήρια της Νεμέας, θα φορέσουν χιτώνες, θα αλείψουν το σώμα τους με λάδι και ξυπόλυτοι θα μπουν στο ελληνιστικό στάδιο για να αγωνιστούν.
Για τέταρτη φορά φέτος, στις 21 και 22 Ιουνίου, θα αναβιώσουν τα Νέμεα στο αρχαίο στάδιο της Νεμέας και θα βραβευθούν, όπως και τότε, με μία κορδέλα στο κεφάλι, έναν κλάδο φοινικιάς κι ένα εφήμερο στεφάνι αγριοσέληνου.
Η πρώτη αναβίωση έγινε το 1994, όταν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ, Στέφανος Μίλλερ, επικεφαλής της ανασκαφής, ολοκλήρωσε την αποκάλυψη του σταδίου.
«Επειτα από 20 χρόνια ήμασταν έτοιμοι να ανοίξουμε το στάδιο» θυμάται ο καθηγητής Μίλλερ, που πολιτογραφήθηκε Ελληνας και κάτοικος Νεμέας. «Το στάδιο για πρώτη φορά ζωντάνεψε. Τα παιδιά μού είπαν: «Ηταν μοναδικό. Πρέπει να το ξανακάνουμε». Ηταν ένας τρόπος να πλησιάσουμε τη δυνατότητα να ζούμε για πέντε λεπτά σαν τους αρχαίους».
Η πρώτη αναβίωση έγινε το 1994, όταν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ, Στέφανος Μίλλερ, επικεφαλής της ανασκαφής, ολοκλήρωσε την αποκάλυψη του σταδίου.
τομιτο,απ'οτι ξερω τα νεμεα ηταν αγωνες προς τιμην του διος και οτι γινοταν θυσια προς τιμην του νεμειου δια πριν τα αγωνισματα.Ελπιζω να μην εχουμε αντιστοιχες εικονες στη φετινη αναβιωση
οχι,εννοω τους νοσταλγους του δωδεκαθεου που συχνα δινουν ενα ιδιαιτερο χρωμα στην αναβιωση τετοιων αρχαιοελληνικων εκδηλωσεων.Καλο ειναι να περιοριστει αυτη η ομορφη εκδηλωση στο καθαρα αγωνιστικο-αθλητικο πνευμα που ειναι και το σημαντικοτερο...Γιατί είσαι χορτοφάγος φίλε ;
Έλα ρε, έγινε και Στέφανος ο Miller.
Σωστός ο συναγωνιστής (λίγο όμως, εεεε).
καλως η κακως ο χρονος δεν γυριζει πισω...Να περιοριστεί βεβαίως.
Ας τα απογυμνώσουμε όλα από τον πραγματικό τους χαρακτήρα.
Όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις των προγόνων μας περιείχαν αθλητισμό.
Τώρα κρατάμε τον αθλητισμό και πετάμε τα θρησκευτικά.
Μην τυχόν και θιχτούν αυτοί που έχουν τόση σχέση με τον αθλητισμό όση η Μπεζαντάκου με την πιότητα (που έλεγε και ο Κινέζος)
καλως η κακως ο χρονος δεν γυριζει πισω...
Συμφωνω οτι οι θρησκευτικές εκδηλώσεις των ελληνων περιείχαν αθλητισμό αλλα και απ'τις αθλητικες δραστηριοτητες ηταν αναποσπαστο το θρησκευτικο στοιχειο
Σκεψου ομως την αμηχανια που θα ενιωθαν τα παιδακια η τις ενδεχομενες αντιδρασεις απ'το θρησκευτικο κατεστημενο αν καποιος εκφωνουσε εναν υμνο στο δια...
οχι,εννοω τους νοσταλγους του δωδεκαθεου που συχνα δινουν ενα ιδιαιτερο χρωμα στην αναβιωση τετοιων αρχαιοελληνικων εκδηλωσεων.
Άλλο το να αναπαριστάς ...... και άλλο το να πιστεύεις στην ειδωλολατρεία .
Έχει διαφορά !
Άπαξ και πιστεύεις σε παραμύθια, δεν έχει καμία διαφορά σε τι παραμύθια πιστεύεις.
Παραμύθια είναι όλα.
Αναμενόμενη η απάντησή σας κ. Σταύρε ...
Και προβλέψιμη.
Λάθος για τα Έθνη είναι ο Ιουδαϊκός Μονοθεϊσμος
όχι οι προγονικές τους παραδόσεις.
Πηγαίντε λατρέψτε κανά άλιωτο πτώμα και μην
ασχολείστε με την ειδωλολατρεία
που προσέφερε στην Ανθρωπότητα
αξεπέραστα στους Αιώνες μνημεία τέχνης και πολιτισμού
και για να εχουμε καλο ερωτημα, τί τιμή εχει η τιμη στο χριστιανισμο ????Ο Xριστιανός λατρεύει ΜΟΝΟ το δημιουργό Θεό του και κανέναν άλλον. Ούτε πτώματα , ούτε είδωλα , ούτε τίποτε άλλο παρεμφερές ...
Πέραν όμως της λατρείας προς το Θεό , ΤΙΜΑ ως πρότυπα και τους Αγίους. Τον κάθε έναν ξεχωριστά για την αρετή και τα έργα του στη γή , που τον οδήγησαν στη Βασιλεία των Ουρανών !
Άλλο λατρεία , [size=10pt]άλλο τιμή[/size] . Αλλά τόσα ξέρετε ... τόσα λέτε !
και για να εχουμε καλο ερωτημα, τί τιμή εχει η τιμη στο χριστιανισμο ????