amjik
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 12 Μαΐ 2008
- Κριτικές
- 61
- Like
- 43.706
- Πόντοι
- 22.785
.....τα σεβη μου πανμεγιστε να εισαι παντα καλα
..... Καλά να είσαι φίλε μου καλέ... Περνάνε τα χρόνια.
.....τα σεβη μου πανμεγιστε να εισαι παντα καλα
εδω τυπε οι ηλικιες δεν εχουν καμια σημασια, γιατι ειναι ολοι μπουρδελιαρικα. Σε λαθος σαιτ λοιπον ρωτας εαν θελεις επιβεβαιωση - αυτοδιαγνωση. Εαν εχεις λεφτα κ γαμας γκομενες αβερτα εισαι στη σωστη ηλικιαΚατα καιρους εχω αυτη τη συζητηση με καλους μου φιλους.
Αλλοτε συμφωνουμε, αλλοτε οχι.
Εγω εχω μια πιο γενικη αντιμετωπιση του θεματος.
Οτι 'η καθε ηλικία εχει τα δικα της', καλα και ασχημα.
Και οτι φυσικα, σαν τα νιατα τιποτε, αλλα παντα ισχυει το 'ο νεος ειναι ωραιος, αλλα ο παλιος ειναι αλλιως'.
Εγω βλεπω οτι στα early forties πλεον, ξερω καλυτερα να σταθω, να κινηθω, να εντοπισω, να μιλησω, τι να αποφυγω, που να εστιασω, πως να χειριστω καλυτερα καταστασεις και ουτω καθεξης.
Βεβαια, προσεξα ολα τα προηγουμενα χρονια, αυτο που εχει αναλυθει σε αλλο θεμα εδω, το θεμα 'αυτοβελτιωση'.
Να σπουδασω, να μαθω, να ξερω να ελλισομαι, διαβασα πολυ, δικτυωθηκα καλα, εβαλα σε μια σειρα τα οικονομικα οσο και αν ειναι στριμωγμενα γενικοτερα αν ζεις στην Ελλαδα, κλπ.
Στα 20s και στα 30s, ειχα μεν τα νιατα μου και (θεωρητικα) ολες τις επιλογες στα ποδια μου, αλλα απο την αλλη, εισαι μες τους πειραματισμους, προσπαθεις να προσανατολιστεις κλπ, καλα καλα δεν ξερεις κι εσυ τι θες καμια φορα, και προς τα που θες να πας...
Με φιλο που τα συζητω, κι αυτος early forties, επιμενει οτι η καλυτερη ηλικια για τον αντρα ειναι 40-60.
Τα επιχειρηματα του ειναι πανω-κατω οτι ανεφερα πιο πανω. Υποστηριζει δε, οτι στα 40+, εχοντας (οσοι τα καταφεραν βεβαια) δρομολογησει βασικα θεματα της ζωης, μπορεις να περασεις κατι σαν αυτο που λενε 'δευτερη νιοτη'!
Βεβαια, εγω απλα αναφερω τι βλεπω σε αυτη την φαση, διχως να λεω οτι 'ειναι η καλυτερη ηλικια',
ενω ο φιλος μου ειναι απολυτος σε αυτο, οτι 'τα καλυτερα ειναι τωρα + απο εδω και περα'.
Με αλλο καλο φιλο που εχω, ενω για τα λοιπα θεματα δεν εχει να σχολιασει κατι, οσον αφορα τα γκομενικα, θεωρει οτι μετα τα 40, αρχιζει η κατω βολτα, λιγοτερες επιλογες(για σχεση σοβαρη, οχι πηδημα), γενικως η πορεια ειναι φθινουσα, και οτι αν καποιος θελει να κανει κατι με γυναικα (συντροφο-σοβαρη σχεση), πρεπει να βιαστει να το κανει μεχρι τα 50, γιατι μετα...αντε γεια...
Θεωρω οτι εχει μεν μια καποια βαση οτι λεει ο φιλος, αλλα γενικα ειναι αρκετα 'πιεστικος' και θεωρει οτι 'πρεπει να γινει κατι αμεσα, γιατι σε λιγο δεν υπαρχουν καν επιλογες'.
Ναι μεν αλλα μου φαινεται η θεωρια του...
Ο αξονας της συζητησης εδω, μπορει να γινει σε
- επαγγελματικα
- συντροφικα/γκομενικα/αντε οικογενειακα
- γενικοτερα ζωης.
σε σχεση με την ηλικια ενος αντρα.
Περιμενω να διαβασω τις δικες σας αποψεις.
εδω τυπε οι ηλικιες δεν εχουν καμια σημασια, γιατι ειναι ολοι μπουρδελιαρικα. Σε λαθος σαιτ λοιπον ρωτας εαν θελεις επιβεβαιωση - αυτοδιαγνωση. Εαν εχεις λεφτα κ γαμας γκομενες αβερτα εισαι στη σωστη ηλικια
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Η καλύτερη ηλικία είναι όταν το μυαλό είναι γεμάτο με εμπειρίες και αναμνήσεις, η τσέπη γεμάτη από λεφτά και το παντελόνι γεμάτο από παπάρι που δουλεύει
Μάγκες έκλεισα τα 40 πολύ πρόσφατα, βγήκα λίγο πριν και από μια σοβαρή σχέση και ομολογώ με έχει πάρει λιγάκι από κάτω...
Αν με ρωτούσε κάποιος μερικούς μήνες πριν, όσο είχα ακόμα τη σχέση μου, είχα καλή ψυχολογία κλπ (με αυτόματη συνεπαγωγή ότι είχα και 3-4 περιπτώσεις σε εξτρά χωρίς να τα έχω κυνηγήσει ιδιαίτερα) θα έλεγα 37-45 ως καλύτερη περίοδος στην ζωή του άντρα.. οι λόγοι αναπτύχθηκαν παραπάνω από συναγωνιστές (εμπειρία, σχετική οικονομική άνεση, προσεγμένη εμφάνιση κλπ).. Τώρα που έχω φάει την κατραπακιά και βρέθηκα στην απέξω τα βλέπω λιγάκι μαύρα αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα ανακάμψω …
Με άλλα λόγια εκτός από ηλικία, χρήμα, εμπειρία, εμφάνιση κλπ τεράστια σημασία παίζει και η ψυχολογία .. και η φάση την οποία περνάει ο καθένας μας ...
Μάγκες έκλεισα τα 40 πολύ πρόσφατα, βγήκα λίγο πριν και από μια σοβαρή σχέση και ομολογώ με έχει πάρει λιγάκι από κάτω...
Τι σημασία έχει τυπε.Για το ότι έγινες 40 ή γιατί χώρισες σε πήρε από κάτω;
Τι σημασία έχει τυπε.
Πες του δυο λόγια φιλικα, σταρατα, από αυτά που ξέρεις και λες μόνο εσύ,μήπως και του ανεβάσεις το ηθικό.. :S