Νέα

Πλήρωμα πλοίου σκότωσε επιβάτη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kiriakoboy
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 88K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Joker4U

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2023
Like
467
Πόντοι
21
Η έννοια "εκ προμελέτης" δεν υπάρχει στον ελληνικό ποινικό κώδικα, μόνο δόλος α', β' βαθμού και ενδεχόμενος. Εκ Κύπρου ορμώμενος;
Συγνώμη για την αστοχία. Εξ Αγγλίας από τον προηγούμενο αιώνα

Joker4U

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2023
Like
467
Πόντοι
21
Τι λέει η μπουγατσόφατσα;
Το παίζει και θαλασσόλυκος τώρα;
Ποιος είναι αυτός ο παπαρας ρε παιδιά?
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Εσυ?

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.309
Πόντοι
3.656
Επιτρεπεται να κατεβουν αλλα να μην θεσουν τα οχηματ α σε λειτουργια για την αποφυγη της δημιουργιας των ρυπων απο τις εξατμισεις και τις αναθυμιασεις που θα προκληθουν....

Καλά .... αν λέμε για καριόλια επιβάτες τώρα ... και κατέβασμα στο γκαράζ ....

ΕΝΩ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΟΔΗΓΟΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΛΟΙΑ ....

βλέπεις να κατεβαίνουν με γριές και μπακανιάρικα .... και γίνεται της πουτάνας στις σκάλες !

ενώ είναι πιο άνετα ... να κατέβουν από τη σκάλα για επιβάτες, παρά μέσα από το γκαράζ !!!!!!

ειδικά σε επιστροφή στην αθήνα .........

φοβούνται μη χάσουν τη σούλα με τα τέκνα ... και θέλουν να πάνε όλοι μαζί στο ΙΧ ....

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.847
Πόντοι
216
Ταξιδιώτης του χρόνου λοιπόν!:cheesy:
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Κι εμένα φίλος δικηγόρος του Δημοκρίτειου πάντα για δόλο μου μιλάει τύπε.
Δίδαξέ μας!
την είπα την αποψάρα μου.

cuturu

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Like
728
Πόντοι
96
Ας πω κι εγώ την αποψάρα μου: Η ποινική ευθύνη των δυο μελών του πληρώματος είναι δεδομένη, ανεξάρτητα από τον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Μόνο κάτι για κάποιες αηδίες που διάβασα παραπάνω για "ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο": ξεχάστε το.

Ευθύνη αποζημίωσης λόγω ψυχικής οδύνης από την εταιρεία και τους υπαλλήλους προς τους συγγενείς υπάρχει, αν και γι' αυτό υπάρχουν οι ασφαλιστικές (για την εταιρεία).

Όλα τα λεφτά είναι η ευθύνη του καπετάνιου. "Αυτόματη" ευθύνη λόγω της θέσης του δεν υπάρχει, γιατί κάπου το είδα και αυτό στα γρήγορα. Όλο το δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης θα είναι το ζήτημα αν ενημερώθηκε ο καπετάνιος και πότε. Ωραίες οι κάμερες να βλέπει τι γίνεται, αλλά αν δεν ενημερώθηκε να σταματήσει ή να μην σηκώσει τον καταπέλτη (αν τον σηκώνει αυτός, δεν ξέρω, ας μας πει κάποιο σχετικό μέλος), τότε δυσκολεύει η ποινική του ευθύνη. Ταπεινή πρόβλεψη: θα αθωωθεί.
Δεν θα αθωωθει μπορει να παρει χαμηλοτερη ποινη αλλα δεν θα αθωωθει
1) ο καπετανιος ενος πλοιου εχει τηη αντικειμενικη ευθυνη σε ουτι συμβει σε αυτο ή προκληθει απο αυτο
2) υπαρχουν οι καμερες του καταπελτη
3) υπαρχουν μαρτυριες οτι πηγαν επιβατες που ειδαν το συμβαν και τους εκλεισε την πορτα, αυτο ειναι αποδειξη οτι ακομα και αν δεν ηξερε ( απιθανο) δεν διερευνησε για αν συνεβη....
4) το πιο σημαντικο συνεχισε το ταξιδι του σαν να μην συμβαινει κατι....

Εγγρ.
21 Ιαν 2023
Κριτικές
41
Like
2.337
Πόντοι
506
«Θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία»

:vomit:
Σιγά μη θρινήσουν κιόλας για τα λαμόγια που πνιξαν τον άνθρωπο,ψωφο ρε μέσα όλοι στη φυλακή και ο καπετάνιος και αυτοί που τον σπρωξαν τον 36 χρονο,να δούνε τη γλύκα.Φαγανε μια ζωή ανθρώπου χωρίς λόγο.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.309
Πόντοι
3.656
Γνώμη μου, ο καπετάνιος θα έχει τη μικρότερη ευθύνη .
Το συμβάν διαδραματίστηκε γρήγορα.
Δεν προλάβαινε να παρέμβει ουσιαστικά.

Το πλήρωμα γκαράζ και οι λιμενικοί θα βρουν μπελά.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Σιγά μη θρινήσουν κιόλας για τα λαμόγια που πνιξαν τον άνθρωπο,ψωφο ρε μέσα όλοι στη φυλακή και ο καπετάνιος και αυτοί που τον σπρωξαν τον 36 χρονο,να δούνε τη γλύκα.Φαγανε μια ζωή ανθρώπου χωρίς λόγο.
Αυτά τα είπε ο υπουργός Ναυτιλίας σήμερα, δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι.

Δηλαδή ποιος θα τολμήσει να βάλει τον "σπρώχτη" φυλακή; αφου τον ξεπλυνε ο υπουργός με το καλημέρα.

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.641
Πόντοι
1.706
τελικα αν αυτα που κυκλοφορουν ισχυουν ο ατυχος ειχε αναπηρία , νοητικη καθυστερηση
και προφανως ανεβοκατέβαινε στο καραβι μεχρι να φυγει.. και τον ηξεραν οι τυποι στον καταπελτη
Ισως να σκεφτηκαν να εκμεταλευτουν την ευκαιρία να του δωσουν ενα μαθημα ας το πουμε σπρωχνοντας τον για να χασει το καραβι , γαμω το σπιτι τους

Για να δουμε αν ειναι αληθεια ολο αυτο
Δεν μπορεί να σταθεί αυτό το σενάριο.
Πρώτον, είναι το κεντρικό λιμάνι της χώρας και όλα τα πλοία που φεύγουν για Κρήτη είναι παραταγμένα το ενα δίπλο στο άλλο. Αναχωρούν και με διαφορές λεπτών οπότε κυκλοφορεί λαός που θα σε δεί να κάνεις μαλακία. Όπως και τον είδαν και υπάρχουν και τα βίντεο επιβατών από δίπλα.
Δεύτερο και πιο σημαντικό, το ταξίδι κρατάει κανένα δεκάωρο. Το πλοίο έχει άπειρα δωματιάκα για να "κλειστείς", άπειρες σκάλες για να "πέσεις" και πολλούς ναυτικούς να σε κοπανήσουν και να σε παραδώσουν μετά στο Λιμενικό ως ταραξία. Κερατάς και δαρμένος δηλαδή.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
ειναι η καυλα του μπουστη του νεοελληνα να το παιξει εξουσια και δυναμη.....αλλα ο μπουχεσας μονο σε αμεα μπορει να το κανει ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΞΕΚΩΛΙΑΡΗΣ......ελευθερος ο καπετανιος ισοβια στον μουτσο που εσπρωξε τον ανθρωπο.....και οχι δεν ηταν μεροκαματιαρης που μας ειπε η αδερφη ο βαρβιτσιωτης ενα κομπλεξικο μουνοπανο ειναι
α γεια σου

και δε ξέρω τι είναι χειρότερο.....ο τίποτας με στολή που βγάζει τα ψυχολογικά του στη βάρδια του

η κάτι δίποδα που διαβάζω στα σαιτς να λένε καλά να πάθει αφού απαγορευόταν να ανεβεί να μη ζητάει και τα ρέστα....

• Like
Αντιδράσεις: koskam

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.847
Πόντοι
216
1) ο καπετανιος ενος πλοιου εχει τηη αντικειμενικη ευθυνη σε ουτι συμβει σε αυτο ή προκληθει απο αυτο
3) υπαρχουν μαρτυριες οτι πηγαν επιβατες που ειδαν το συμβαν και τους εκλεισε την πορτα, αυτο ειναι αποδειξη οτι ακομα και αν δεν ηξερε ( απιθανο) δεν διερευνησε για αν συνεβη....
Ναι, αυτό είπα και παραπάνω και το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές. ΔΕΝ υπάρχει αντικειμενική ευθύνη στο ποινικό δίκαιο. Για το θέμα της αποζημίωσης είναι διαφορετικά τα πράγματα, αλλά ας μην επεκταθούμε.

Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, αλλα εμένα μου φαίνεται αδιανόητο να έμαθε ότι κάποιος έπεσε στη θάλασσα και να μην ενημέρωσε λιμενικό πχ. Πρώτα πρώτα, για να αποφύγει την ευθύνη του. Και αν όντως ειδοποίησε, να σου πω τι θα πει; Συνέχισα να πλέω για να έχουν χώρο για τη διάσωση.
Τεσπα, επειδή δεν ξέρουμε λεπτομέρειες, μόνο χαζές υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε (εμού συμπεριλαμβανομένου).

cuturu

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Like
728
Πόντοι
96
Ναι, αυτό είπα και παραπάνω και το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές. ΔΕΝ υπάρχει αντικειμενική ευθύνη στο ποινικό δίκαιο. Για το θέμα της αποζημίωσης είναι διαφορετικά τα πράγματα, αλλά ας μην επεκταθούμε.

Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, αλλα εμένα μου φαίνεται αδιανόητο να έμαθε ότι κάποιος έπεσε στη θάλασσα και να μην ενημέρωσε λιμενικό πχ. Πρώτα πρώτα, για να αποφύγει την ευθύνη του. Και αν όντως ειδοποίησε, να σου πω τι θα πει; Συνέχισα να πλέω για να έχουν χώρο για τη διάσωση.
Τεσπα, επειδή δεν ξέρουμε λεπτομέρειες, μόνο χαζές υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε (εμού συμπεριλαμβανομένου).
Το αντιθετο σου γραφω και δεν καταλαβαινω που δεν καταλαβαινεις τι σου γραφω....ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.309
Πόντοι
3.656
Το λιμενικό δεν έχει ευθύνη ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΧΕ ΠΑΡΌΝΤΕΣ ΛΙΜΕΝΟΦΎΛΑΚΕΣ να αποτρέπουν τον οποιοδήποτε να πλησιάσει το πλοίο ΕΝΩ ΕΦΕΥΓΕ ;;;;;

kav69

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Απρ 2009
Κριτικές
47
Like
18.549
Πόντοι
7.135
Οι διώξεις θα πρέπει να είναι πολλαπλές
Από τους λιμενικούς μέχρι την πλοικτήτρια εταιρεία μπορούν να φτάσουν.
Το θέμα είναι ιδιαίτερο και πολύπλοκο στην απόδοση ευθυνών.
Ο καπετάνιος βάσει της νομοθεσίας έχει την βασική ευθύνη των συμβάντων στο πλοίο.

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.296
Πόντοι
2.356
Επιτρεπεται να κατεβουν αλλα να μην θεσουν τα οχηματ α σε λειτουργια για την αποφυγη της δημιουργιας των ρυπων απο τις εξατμισεις και τις αναθυμιασεις που θα προκληθουν....
Κατά τη διάρκεια του πλου δεν επιτρέπεται η είσοδος στο γκαράζ. Αυτό λέει ο κανονισμός.

Εγγρ.
21 Ιαν 2023
Κριτικές
41
Like
2.337
Πόντοι
506
Αυτά τα είπε ο υπουργός Ναυτιλίας σήμερα, δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι.

Δηλαδή ποιος θα τολμήσει να βάλει τον "σπρώχτη" φυλακή; αφου τον ξεπλυνε ο υπουργός με το καλημέρα.
Θα μπουνε μη φοβού,κάναν έγκλημα θα μπούνε και ο καπετάνιος θα μπει και οι σπρωχτες έννοια σου.

David Ricardo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2022
Κριτικές
24
Like
1.099
Πόντοι
990
Πραγματικά κοιτώντας τα βίντεο που έχουν δημοσιευθεί απορώ ειλικρινά
Πως μπόρεσαν να κάνουν κάτι τέτοιο
Γιατί να τον αποτρέψουν

• Like
Αντιδράσεις: Termin

gnnakos

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
13 Απρ 2019
Κριτικές
101
Like
14.923
Πόντοι
25.186
Εχει προσεξει κανεις το πιο ΚΡΑΥΓΑΛΕΟ;

Ο ανθρωπος ανεβηκε ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Οχι παρατριχα
Οχι στο τσακ
Οχι παραλιγο
Δεν κρεμοτανε

Αλλα ανεβηκε κανονικοτατα στο πλοιο.Μπήκε μεσα

σχεδον εφτασε στο παρκινγκ!

Γιατι πεταχτηκε εξω;

cuturu

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Like
728
Πόντοι
96
Το αντιθετο σου γραφω και δεν καταλαβαινω που δεν καταλαβαινεις τι

Οι διώξεις θα πρέπει να είναι πολλαπλές
Από τους λιμενικούς μέχρι την πλοικτήτρια εταιρεία μπορούν να φτάσουν.
Το θέμα είναι ιδιαίτερο και πολύπλοκο στην απόδοση ευθυνών.
Ο καπετάνιος βάσει της νομοθεσίας έχει την βασική ευθύνη των συμβάντων στο πλοίο.
Καθολου πολυπλοκο .... ειναι ξεκαθαρο ποιοι ευθυνονται για τα ποινικα...
Τα αστικα καινε την εταιρια οχι τα ποινικα.... ως προς τα ποινικα για την εταιρια στην εσχατη πλημμελημα...αλλα επαναλαμβανω για την εταιρια( δ.συμβουλο κλπ) οχι για τους εμπλεκομενους του πληρωματος αυτοι ειναι ξεκαθαρο οτι θα δικαστουν και θα καταδικαστουν για κακουργημα....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom